Έτοιμη για το “νταμπλ” η Enable

Κοινοποίηση:

Με 120 ρέϊτινγκ θα μπει αύριο στην πίστα του Curragh η εκπρόσωπος του πρίγκηπα Αμπντουλάχ Enable (φωτό) για να διεκδικήσει το “νταμπλ” , να κατακτήσει δηλαδή μετά το Αγγλικό ντέρμπι φοράδων (Oaks) και το Ιρλανδικό. Η τρόφιμος του προπονητή Τζον Γκόζντεν θα έχει στη σέλα τον περίφημο Ιταλό τζόκεϊ Φράνκι Ντεττόρι ο οποίος πρόλαβε και αποθεραπεύτηκε έγκαιρα μετά τον πρόσφατο τραυματισμό του και δηλώνει έτοιμος να πιλοτάρει την κόρη (και καλύτερο προϊόν του ως τώρα) του Nathaniel -όπως και στο Αγγλικό Oaks- στη νίκη. Το να κάνεις το “νταμπλ” δεν είναι ασυνήθιστο αλλά δεν είναι και εύκολο, τελευταία φορά ήταν το 2010 (Snow Fairy).

Είναι τεράστιο το “120” ρέιτινγκ που έχει η Enable. Σημαίνει πως κατατάσσεται ως εφάμιλλη της περίφημης Minding  η οποία μετά τη νίκη της στο Αγγλικό Oaks του 2016 είχε επίσης λάβει 120 ρέϊτινγκ. Η Minding-που παρεμπιπτόντως αποσύρθηκε μόλις προχθές από την ενεργό δράση λόγω τραυματισμού-δεν είχε όμως πάει να κατακτήσει το Ιρλανδικό Oaks μετέπειτα (είχε προτιμήσει ο κύκλος της τότε να διεκδικήσουν το Pretty Polly Stakes στο οποίο και κέρδισε) . Για να καταλάβουμε πόσο “υπερ-επαρκές” είναι αυτό το βαλέρ ώστε να σε τοποθετεί στους πρωταγωνιστές του Ιρλανδικού Oaks, οι δύο τελευταίες νικήτριες του είχαν 98 ρέϊτ-η Covert Love το 2015 και 109 ρέϊτ-η Seventh Heaven πέρσι, δηλαδή πολύ μεγάλη απόσταση -ποιοτικά- από αυτό που έχει αξιολογηθεί η Enable. Σε απόσταση 10 ολόκληρων βαθμών σε ρέϊτινγκ ακολουθεί στον αυριανό όμιλο η Rain Goddess, και ενδεχομένως να λέει αρκετά-έως και πολλά-το ότι ο Ράϊαν Μουρ δεν θα είναι αύριο στη σέλα της.

To Ιρλανδικό Oaks είναι αύριο στο Κουπόνι Ιπποδρομιών με κωδικό 033 και ώρα εκκίνησης 19:55. Η #6-ENABLE θα είναι φαβορί της τάξης (περίπου) του 1.45 έως 1.55 στο Γκανιάν.

Ο Πίνακας Ippobet με τις συνολικές προτάσεις για το αυριανό Κουπόνι θα αναρτηθεί λίγο πριν τη 01.00π.μ.

 

 

 

 

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα