Ίππους βάσεις ιππεύει ο Δημητσάνης με καλύτερους τους Γουέι Αχέντ και Ντρημ Αϊλαντ. Συστήματα για Σκορ 6 & 4

Κοινοποίηση:

Τα προγνωστικά μας για σήμερα τα αργήσαμε όσο μπορούσαμε έτσι ώστε να πάρουμε μια καλύτερη εικόνα για τον καιρό. Η χτεσινή νεροποντή σίγουρα επιβάρυνε το στίβο στο Μαρκόπουλο. Οι συνθήκες άλλαξαν και διαμορφώθηκαν νέα δεδομένα. Βέβαια η βροχή σταμάτησε, αλλά η επιβάρυνση υπάρχει. Πάμε σιγά, σιγά να ξεκινήσουμε την ανάλυση και βλέπουμε.
Στην πρώτη(κωδ.01) ιπποδρομία η πρώτη παρατήρηση είναι ότι οι δυο πάνω, χαρίζουν αρκετά κιλά στους τέσσερις κάτω.
O Δημητσάνης πήγε στον ΣΑΧ ΣΕΧΡΑΓΙΑΡ(4) και αυτό λέει από αρκετά έως πολλά. Ο συγκεκριμένος ίππος είναι βέβαιος πολυνίκης της χρονιάς, προέρχεται από τρεις σερί νίκες και τον βολεύουν και τα χαμηλά του βάρη.
Δεν πιστεύουμε ότι μπορεί να τον “χτυπήσει” ο ΜΠΟΥΣΤΑΟΥΝ ΜΠΟΫ(6) που επιστρέφει από αποχή. Θεωρούμε ότι παρά τα πολύ χαμηλά του βάρη, θέλει την κούρσα του για να έρθει εντελώς στη θέση του. Δυνατότητες έχει, δεν είπε κανένας το αντίθετο, αλλά για δεύτερο και κάτω τον βλέπουμε. Ερωτηματικό ο ΚΑΛΛΙΣΤΟΣ(3) που είναι “σκληρός” ίππος και αν καταφέρει να οδηγήσει ίσως κάνει την έκπληξη. Δεν βγαίνει από το… κάδρο για τη νίκη. Οι υπόλοιποι είναι δύσκολοι. Βέβαια ο ΜΠΡΟΤΟΝΣ ΑΡΤ(2) έχει δυνατότητες, έστω και χαρίζοντας κιλά, αλλά ίσως εδώ ο βρεγμένος στίβος να τον φρενάρει. Η απόσταση είναι μικρή για τον ΜΠΙΓΚ ΧΑΡΤ(5) και ο δεκαετής ΣΙΚΑΓΟ ΚΑΠ(1) και με αυτόν τον ισοζυγισμό, αν μπει στο Τρικάστ θεωρούμε ότι θα είναι επιτυχία.
Στην δεύτερη(κωδ.02) ιπποδρομία μπορεί να τρέχουν δέκα ίπποι, αλλά για μας τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Βάση και μεγάλη, τεράστια θα λέγαμε, αποτελεί ο ΓΟΥΕΪ ΑΧΕΝΤ(4). Για να νικήσει κάποιος άλλος θα πρέπει να νικήσει αυτόν. Στην τελευταία του συμμετοχή και ατυχίες είχε και προερχόταν από αποχή, αλλά στην άφιξη φάνηκε τερματίζοντας δεύτερος. Σήμερα και πιο έτοιμος είναι και ο Δημητσάνης στη σέλα. Με λίγο πίεση τον βάζουμε και στάνταρ.
Ο στίβος ίσως και να ευνοήσει περισσότερο απ’ ότι αν ήταν εντελώς στεγνός, τον γρήγορο ΚΟΒΕΡ ΤΣΑΡΤΖ(5). Έχει πάει καλά στις προπονήσεις δείχνοντας άνοδο και σε σχέση με το παρελθόν και πιθανολογούμε ότι το Φορκάστ-Δίδυμο 4Χ5 έχει πάμπολλες πιθανότητες εμφάνισης. Τρίτη τύχη στον ΡΑΣ ΑΛ ΜΑΛ(8) που στην τελευταία του συμμετοχή τερμάτισε πίσω από τον Γουέι Αχέντ και μπροστά από τον Κόβερ Τσαρτζ. Αυτός ο ίππος σταθερά ανεβαίνει και δεν τον έχουμε δει και σε βρεγμένο τερέν. Από τους υπόλοιπους κανένας δεν μας ενθουσιάζει για τη νίκη. Ο ΡΟΓΙΑΛ ΜΑΧΟΓΚΑΝΥ(9) πραγματοποιεί ντεμπούτο στην Ελλάδα, από γενεαλογία πάει καλά, αλλά ούτε στην Αγγλία, στις κούρσες του, ούτε στην προετοιμασία του “τρελαθήκαμε” και ούτε θεωρούμε ότι θα δούμε ίππο που θα μας εκπλήξει.
Κάτι ανάλογο θεωρούμε ότι θα γίνει και με τον επίσης πρωτοεμφανιζόμενο στην Ελλάδα, ΓΚΡΑΟΥΝΤ ΝΤΙΠΕΝΤΕΝΤ(3). Αυτός ο ίππος δεν μας άρεσε και στην προετοιμασία. Ο ΣΕΦΕΡΝΤΣ ΜΠΟΥΣ(10) διαθέτει καλή γενεαλογία, αλλά και περιορισμένη αντοχή που ίσως να οφείλεται και σε παθήσεις, δεν περιμένουμε κάποια εντυπωσιακή άνοδο από τον ΑΔΩΝΗ(1), αλλά ούτε και ΝΤΟΥΓΚΑΛ ΜΑΤΖΙΚ(7). Θεωρούμε ότι ο ΑΜΠΟΥ ΧΑΝΤΡΑ(2) που ντεμπουτάρει στην Ελλάδα, θέλει ακόμη δουλειά και τέλος ο ΜΙΣΤΕΡ ΠΡΕΖΙΝΤΕΝΤ(6) με καλή εκκίνηση, καλύτερη από το ντεμπούτο του, μια θέση στο τετραπλό μπορεί να την πάρει. Μέχρι εκεί.

Στην τρίτη(κωδ.03) ιπποδρομία οι… γνωστές φοράδες μαζεύτηκαν να τρέξουν ακόμη μια φορά. Η ΦΟΥΛΝΕΫ(6) και με πίστα υγρή ίσως και να ευνοηθεί αφού αναμένουμε να την δούμε στο κεφάλι. Είναι γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα τρέχει κατώτερα των δυνατοτήτων της, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα το κάνει και σήμερα. Μάλιστα ο σταύλος του προπονητή Γιώργου Αλιμπινίση είναι σε φόρμα. Η ΠΕΝΝΥΓΟΥΕΪΤ(1) έχει υψηλά βάρη, έδειξε “πεσμένη” στο τελευταίο τρέξιμό της, αλλά αυτό δεν λέει τίποτα για σήμερα και κυρίως αν η πίστα είναι υγρή. Θυμίζουμε ότι το μέδεν της στην Ελλάδα το πήρε σε βρεγμένη πίστα. Ανεβασμένη στα τελευταία τρεξίματά της η ΣΟΣΥ ΚΑΤ(3) που φυσικά μπορεί και τη νίκη και ανανεωμένη επανέρχεται η ΑΝΝΥ ΓΚΟΓΚ(2) μετά την τελευταία της αποτυχία. Πάντως όπως την είδαμε στις προπονήσεις δεν θεωρούμε ότι θα είναι η φοράδα του πρόσφατου παρελθόντος και των συνεχόμενων νικών. Η ΕΝΤΓΟΥΪΝΤ(7) είναι ένας γρίφος με χαμηλά βάρη, καλή διαγωγή στις προπονήσεις και ιδανικό αναβάτη και τέλος οι ΜΠΙΟΥΤΙΦΟΥΛ ΚΑΠΛΑΝΙ(5) και ΕΛΙΑΚΑ(4) το τελευταίο μεγάλο διάστημα είναι εντελώς εκτός φόρμας.

Σπριντ η τέταρτη(κωδ.04) ιπποδρομία και οι κύριοι υποψήφιοι δυο. Ο ΧΑΪΤΑΪΜ ΧΙΡΟΟΥ(3) στην τελευταία του συμμετοχή απορυθμίστηκε, ούτε στο κεφάλι δεν πήγε και καταποντίστηκε. Στις προπονήσεις έδειξε αμείωτη φόρμα και σήμερα όλα είναι ιδανικά γι’ αυτόν. Αν ξεκινήσει σωστά έχει το μεγαλύτερο μερτικό για τη νίκη. Ο ΓΚΡΙΖΛΥ ΜΠΕΑΡ(2) αν ρεπριζάρει γρήγορα και είναι κοντά στον Χάιταϊμ Χίροου θα ανεβάσει τις μετοχές του για πρωταγωνιστική εμφάνιση και γιατί όχι και τη νίκη. Τρίτη επιλογή ο ΓΚΑΤΣΥ ΤΣΑΜΠΙΟΝ(4) που τρέχει στην πλέον ιδανική απόσταση γι’ αυτόν και στις προπονήσεις δείχνει ότι διατηρείται εδώ και καιρό σε φόρμα και στη νέα του προπόνηση. Προσοχή θέλει ο ΝΑΣΜΙ(7) που προ ημερών κόντεψε να τα βάλει με τα… θηρία και τερμάτισε λίγο πίσω από τον Γκρίζλυ Μπέαρ, Δεν αγνοείται εντελώς ο ΧΑΟΥΣ ΚΑΠΤΑΙΝ(1) που και χαρίζει και αρκετά κιλά στους αντιπάλους του και δεν είναι και στα καλύτερα του το τελευταίο διάστημα.Θεωρούμε ότι η μικρή απόσταση δεν ταιριάζει στον ΣΙΣΚΟ ΜΠΟΫ(5) και τέλος ο ΜΑΡΒΕΛΙΝΟ(6) τρέχει σε ανώτερο όμιλο.

Στο κύπελλο Καρυάτιδων που είναι αφιερωμένο στον Γιώργο Πολίτη και αποτελεί την πέμπτη(κωδ.05) ιπποδρομία του προγράμματος, τον πρώτο λόγο και ίσως και τον τελευταίο για τη νίκη τον έχει η ΝΤΡΗΜ ΑΪΛΑΝΤ(8). Η απόσταση των 1800 μέτρων δεν θεωρούμε ότι θα αποτελέσει πρόβλημα και από τη στιγμή που την έχουμε δει να νικάει με ωραίο τρόπο και “γεμάτη” στα 1575 μέτρα. Στις προπονήσεις πήγε πολύ δυνατά και δεν θα είχαμε και σοβαρές αντιρρήσεις αν την βάζατε και στάνταρ στα στοιχήματά σας και κυρίως στο Σκορ 6. Παρκάτω υπάρχει η σούπερ φορμαρισμένη ΛΑΪΤ ΟΦ ΔΕ ΓΟΥΟΡΛΝΤ(2) που στην τελευταία της συμμετοχή από την… φόρμα της πήγε και στο κεφάλι διαλύοντας τις αντίπαλές της. Η ΣΝΟΟΥΓΟΥΕΪ(5) έρχεται από δεύτερη κολλητή νίκη και μάλιστα με τον Βαγγέλη που την ιππεύει και σήμερα. Δεν γίνεται θέμα ότι είναι σε σούπερ φόρμα και τα μέτρα τα έχει. Δυνατή και η ΣΟΥΪΤ ΠΡΑΛΙΝ(6) που δεν την έχουμε για νίκη, αλλά εύκολα μπορεί να είναι στο Τρικάστ, ακόμη και στο δίδυμο. Η ΚΕΕΛΑ(1) βρίσκει κούρσα που οι αντίπαλές της δεν έχουν μεγάλη διαφορά βαρών έναντι αυτής και όπως συνέβαινε άλλες φορές. Είτε πάει μπροστά, είτε με ημιαναμονή δεν αγνοείται και τεράστιο ερωτηματικό για άλλη μια φορά η ΜΑΤΖΙΚΑ ΠΑΘ(7). Είναι γεγονός ότι αυτή η φοράδα μας έχει απογοητεύσει με την αγωνιστική συμπεριφορά της που είναι κατά πολύ κατώτερη αυτής στην Αγγλία. Που θα κάνει το…μπαμ; Δεν μπορούμε να το προσδιορίσουμε. Δεν την αποκλείουμε εντελώς, αλλά δεν μπορούμε και εύκολα να την βάλουμε ψηλά στις προτιμήσεις μας. Την ΠΕΝΙΝΑ(4) την έχουμε στην καλύτερη για μια θέση στο Τετραπλό και την ΝΤΙΠΙΓΚΕΝΤΑΪΒΙΝΓΚ(3) δυσκολευόμαστε να την υποδείξουμε αφού δεν είδαμε και κάτι ιδιαίτερο στις προπονήσεις.

Τέλος στην έκτη(κωδ.06) ιπποδρομία τα ερωτηματικά είναι αρκετά, αλλά θα ξεκινήσουμε δικαιωματικά από τον ΑΝΑΝΤΑΡΚΟ(1). Έχει πολλά υπέρ του. Τρέχει δεύτερη φορά ως εκτομίας. Είναι σε καλύτερη φυσική κατάσταση απ’ ότι την τελευταία του συμμετοχή, κάτι που έδειξε και στις προπονήσεις και στη σέλα του θα είναι ο Δημητσάνης. Έχει και ποιότητα, ας μην το ξεχνάμε αυτό. Έχει τον πρώτο λόγο. Ο ΣΑΡΠ ΛΟΥΚΑΟΥΤ(10) είναι ο ίππος της φόρμας εδώ και καιρό. Έρχεται από νίκη, αλλά σε κατώτερο όμιλο, έχει βάσιμες ελπίδες να οδηγήσει και σήμερα και να διακριθεί εκ νέου. Σε φόρμα ο ΡΕΝ ΚΑΣΤΛ(4) που μας δείχνει στις προπονήσεις μια σταθερότητα και προς τα πάνω στην εξέλιξή του και καλή συμπεριφορά στις προπονήσεις είχε ο ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΣ(6) και μάλιστα στο χέρι του Μάριου που τον ιππεύει και σήμερα. Προσοχή θέλει και ο ΛΟΡΝΤ ΚΛΑΪΝΤ(7) που έρχεται από νίκη και στα τελευταιά τρεξίματά του παρουσιάζει αξιοζήλευτη αταθερότητα και σταθερή άνοδο και επίσης σταθερότητα ο ΜΟΥΤΑΜΑΚΙΝ(3) που εμείς θα τον προτιμούσαμε σε λίγο μεγαλύτερη απόσταση. ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΥΣ(5) πάντα “σκληρός” και σήμερα θα παλέψει για μια θέση στην άφιξη και κυρίως στο Τετραπλό, πίσω από πλευράς ετοιμότητας βλέπουμε τον ΜΕΪΚΙΝ Ε ΣΤΕΪΤΜΕΝΤ(9), δεν είδαμε κάτι το συνταρακτικό στην προπόνηση του ΕΪΝΜΙΡ(2) που έχει δυνατότητες, αλλά όχι με προετοιμασία όπως το τελευταίο διάστημα και θεωρούμε κατώτερο τον ΜΙΣΤΕΡ ΠΑΡΗ(8).

ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΚΟΡ 6 (01-02-03-04-05-06)

ΣΚΟΡ 6: 2-3-4-6 / 4 / 1-2-3-6 / 2-3 / 8 / 1-4-6-7-10
ΣΤΗΛΕΣ: 160
ΚΟΣΤΟΣ: 80 ευρώ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΚΟΡ 4 (03-04-05-06)

ΣΚΟΡ 4: 1-2-3-6 / 2-3-4-7 / 8 / 1-4-6-7-10
ΣΤΗΛΕΣ: 80
ΚΟΣΤΟΣ: 40 ευρώ

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα