Βραβεύσεις στην ενδοξη ιστορία και με την ευχή, αυτή να επαναληφθεί στο μέλλον

Κοινοποίηση:

Συγκεντρώσεις όπως η σημερινή θα έπρεπε να είχαν γίνει χρόνια τώρα. Όχι στο αγωνιστικό κομμάτι που έχουμε δει απείρως καλύτερες, αλλά στο… μετά. Μετά που στην εκδήλωση που έχει διοργανώσει η ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΕΣ ΑΕ θα τιμηθούν οι αναβάτες που έγραψαν ιστορία και άφησαν εποχή στις ελληνικές ιπποδρομίες. Ο Βαγγέλης Κεράτσας, ο Μαρίνος Σαντοριναίος, ο Θανάσης Σωτηρόπουλος και ο “τσάμπιον”, ο πολυνίκης του 2015 και όχι μόνο, ο μοναδικός εν ενεργεία, ο Παναγιώτης Δημητσάνης. Αυτοί αποτελούν βέβαια την σύγχρονη ιστορία των ελληνικών ιπποδρομιών. Γιατί η πιο παλιά, η προ πολεμική, αλλά και η αμέσως μεταπολεμική εποχή αποτυπώνεται στα ονόματα των επάθλων της σημερινής συγκέντρωσης. Έπαθλο στη μνήμη του Τάσου Μπατή, του Δημήτρη Βαλιάνου, του Σωτήρη Καρακατσάνη, του Μπάμπη Σουρλά, και του Τάκη Παπαδόπουλου. Φυσικά υπάρχουν και τόσοι άλλοι και το σημερινό Τρόπαιο Αναβατών Ελληνικού Ιπποδρόμου είναι αφιερωμένο σ’ αυτούς.
Ειδική μνεία θα πρέπει να γίνει και στην ειδική βράβευση που θα γίνει στους Σταμάτη Μπάκο και Παναγιώτη Λιάκο που η μοίρα δεν έπαιξε το καλύτερο παιχνίδι της και τα ατυχήματα που υπέστησαν τους “ανάγκασαν” να σταματήσουν άδοξα την καριέρα τους.
Η ξεχωριστή αυτή συγκέντρωση θα εκκινήσει στις; 16:30 και μετά το πέρας του αγωνιστικού προγράμματος θα ακολουθήσουν όλες οι παραπάνω βραβεύσεις που σίγουρα σηματοδοτούν την ξεχωριστή ματιά που έχουν οι νέοι επενδυτές για τον ελληνικό ιππόδρομο και την ιστορία του. Μια ιστορία ένδοξη που είναι “θαμμένη” στην μιζέρια των τελευταίων χρόνων και που σήμερα ένα κομμάτι της, έστω μικρό, θα βγει στο φως.Και που ξέρετε, μπορεί να ισχύσει αυτό που λέει ο θυμόσοφος λαός. Ότι δηλαδή η ιστορία… επαναλαμβάνεται και οι ένδοξες μέρες του παρελθόντος μπορούν να επανέλθουν.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα