Γενέθλια με Ντοντ Κράι Φορ Μη, Μουστακίλ, Χορ Αλ Ουντέιντ και Σέινσατστ

Κοινοποίηση:

Ένα χρόνο κλείνουν σήμερα οι ελληνικές ιπποδρομίες υπό την αιγίδα της Ιπποδρομίες ΑΕ, μια εταιρεία του ομίλου ΟΠΑΠ και μέσα στο γιορτινό κλίμα με τις βραβεύσεις στους περσινούς πρωταγωνιστές και με εξαιρετικούς προσκεκλημένους, πάμε να δούμε τι αξίζει να στοιχηματίσετε, γιατί σήμερα τα έχουμε τα… θέματα και θέλουμε να… γράψετε και να γράψετε… άριστα.

Στην πρώτη(κωδ.01) ιπποδρομία τελικά θα τρέξουν πέντε μετά τις δυο διαγραφές (ΜΙΣΙΣ ΜΠΑΜΠΛΣ(4) και ΑΛΑΝΤΙΝΑ(7). Δυνατή φοράδα δείχνει η πρωτοεμφανιζόμενη ΠΟΣΤΜΠΑΓΚ(2) που έχει “γράψει” μια νίκη στην Αγγλία στο χορτάρι, αλλά τα γενεαλογικά της στοιχεία είναι πιστοποιημένα στην Ελλάδα, οπότε δεν έχουμε αμφιβολία ότι θα… περπατήσει. Στις πρόβες της δεν πήγε πολύ δυνατά, αλλά είναι φοράδα με ποιότητα στον σημερινό όμιλο και είναι βέβαιο ότι αμέσως μπορεί να το δείξει με ορωταγωνιστική εμφάνιση. Καλής ποιότητας είναι και η επίσης πρωτοδιαγωνιζόμενη ΚΟΚΝΕΫ ΑΪΛΑΝΤ(5) που γυμνάστηκε καλά στο διάστημα που βρίσκεται στην Ελλάδα, δεν “πέταξε” στις δοκιμές της, αλλά δεν τρέχει και σε κάποιο σπουδαίο όμιλο. Στις δυο παραπάνω μπαίνει σαφώς και η ΜΑΓΙΑ ΣΠΙΡΙΤ(6) που έχει να τρέξει πάνω από 11 μήνες, λόγω προβλημάτων, που δεν έδειξε τίποτα στο ντεμπούτο της, όμως στις προπονήσεις την βλέπουμε εδώ και καιρό ευδιάθετη. Παρά το γεγονός ότι δεν έχει σημειώσει κάποια σπουδαία δοκιμή, εντούτοις θεωρούμε ότι έχει τις ίδιες πιθανότητες με τιςε προαναφερόμενες για τη νίκη. Η πρεσβύτερη ΑΒΑΝΖΑΡΕ(1) και η με πολλά προβλήματα ΣΕΤΑΪ(3) συμπληρώνουν τον όμιλο.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΠΟΣΤΜΠΑΓΚ(2) – ΜΑΓΙΑ ΣΠΙΡΙΤ(6) – ΚΟΚΝΕΫ ΑΪΛΑΝΤ(5)

Στην δεύτερη(κωδ.02) ιπποδρομία τρέχουν οι γνωστές φοράδες που κατά μια περίεργη σύμπτωση έχουν “ανοίξει” πολλές φορές το ΣΚΟΡ 6. Από δυο χσερί νίκες προέρχεται η ΣΟΥΪΤ ΠΡΑΛΙΝ(5) και με τον τρόπο που νίκησε δείχνει ότι και σήμερα θα είναι πρωταγωνίστρια. Άλλες εποχές η ΜΕΡΙΛΥΝ ΜΑΡΚΕΣΣΑ(4) σε τέτοιους ομίλους θα ήταν τεράστιο φαβορί. Όμως εδώ και πολύ καιρό είναι μακριά από τον καλό εαυτό της, λόγω προβλημάτων φυσικά. Πάντως το τελευταίο διάστημα δείχνει λίγο πιο ευδιάθετη και βέβαια αν πάει εύκολα μπροστά μπορεί να κάνει πολλά. Πόσα; Ο όμιλος αφήνει περιθώρια μέχρι και για νίκη. Η ΠΕΝΝΥΓΟΥΕΪΤ(2) είναι η γνωστή σταθερή φοράδα που όταν εξασφαλίζει δυνατό αναβάτη για να την “σπρώξει” στην ευθεία μπορεί να κάνει πολλά. Ο Μερσινιάς είναι ότι πρέπει και απαιτείται μεγάλη προσοχή. Σε φόρμα η ΣΙΜΕΡΙΝΓΚ ΣΑΛ(3) που δεν πρέπει να αγνοηθεί, κάθε άλλο μάλιστα και τέλος η ΠΕΝΙΝΑ(7) επίσης είναι μια φοράδα που δεν πρέπει να αγνοηθεί, πόσο μάλλον αν καταφέρει να πάει μπροστά. Εξασφάλισε καλό αναβάτη και τα κιλά της είναι πολύ χαμηλά. Τελευταία τύχη η ΕΛΙΑΝΝΑ(6) που εδώ και αρκετό καιρό τρέχει πολύ μέτρια.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΣΟΥΪΤ ΠΡΑΛΙΝ(5) – ΠΕΝΝΥΓΟΥΕΪΤ(2) – ΜΕΡΙΛΥΝ ΜΑΡΚΕΣΣΑ(4) – ΣΙΜΕΡΙΝΓΚ ΣΑΛ(3)

Αν αυτή η κούρσα δεν ήταν κυρίως στο ΣΚΟΡ 6, δεν θα μας απασχολούσε καθόλου. Αλλά είναι. Οπότε πρέπει να βρούμε την… άκρη. Η ΣΙΝΤΕΡΣ(6) έχει τρέξει δυο φορές σε εντελώς διαφορετικές αποστάσεις και στις δυο έμεινε δεύτερη. Σε αμφότερες την ίππευσε ο Δημητσάνης, ενώ σήμερα την “παίρνει” ο Εντιόν. Τι να υποθέσουμε; Απλά θα πούμε ότι η φόρμα της είναι καλή και κατ’ εμάς έχει τον πρώτο λόγο. Ο Δημητσάνης “πήγε” στην ΤΡΑΝΚΟΥΪΛ ΤΑΪΜ(7) που προ εβδομάδος έτρεξε στα 1200 μέτρα και τερμάτισε δεύτερη έχως προβλήματα και κυρίως στο “στρώσιμο” του καλπασμού της. Ίσως γι’ αυτό πήγε εκεί ο Δημητσάνης. Για το… γλυκό του χέρι. Μετά τις δυο προαναφερόμενες είναι η ΙΝΤΥ ΜΙΟΥΖΙΚ(3) που την περιμέναμε καλύτερη στην τελευταία συμμετοχή της σε μεγαλύτερη απόσταση. Σήμερα πάντως εξασφάλισε ισχυρη ανάβαση. Από τις υπόλοιπες η ΡΕΤΡΟ ΛΕΪΝΤΥ(5) πήγε ενθαρρυντικά στις δοκιμές της και θεωρούμε ότι θα βελτιωθεί έναντι των τελευταίων συμμετοχών της.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΣΙΝΤΕΡΣ(6) – ΤΡΑΝΚΟΥΙΛ ΤΑΪΜ(7) – ΙΝΤΥ ΜΙΟΥΖΙΚ(3) – ΡΕΤΡΟ ΛΕΪΝΤΥ(5)

Στην τέταρτη(κωδ.04) ιπποδρομία θεωρούμε ότι οι κυριότεροι υποψήφιοι για τη νίκη είναι δυο, αλλά και με μια ακόμη δυάδα που δεν είναι αμελητέα.
Στην πρώτη γραμμή ο ΝΤΟΝΤ ΚΡΑΪ ΦΟΡ ΜΗ(4) που τρεις φορές έτρεξε έως τώρα και στις τρεις τερμάτισε δεύτερος. Αν θα έχει την ίδια… γκίνια και σήμερα; Τι να πούμε; Πάντως οι μέχρι τώρα επιδόσεις του, του δίνουν ξεκάθαρα την πρώτη τύχη και θα ηττηθεί μόνο αν δούμε κάποιο αντίπαλό του να είναι κατακόρυφα ανεβασμένος αγωνιστικά. Αλλά με “αν” δεν γίνεται, οπότε την πρώτη τύχη και πάμε παρκάτω. Ο ΟΡΚ(5) στην τελευταία του συμμετοχή είχε ατυχίες, αλλά έδειξε την ποιότητά του και τερμάτισε δεύτερος σε απόσταση που δεν του ταιριάζει. Η σημερινή απόσταση είναι ότι πρέπει για τις ιδιότητές του, εξασφάλισε καλό αναβάτη και θεωρούμε ότι είναι ο κυριότερος αντίπαλος του Ντοντ Κραϊ φορ Μη.
Παρακάτω, ένας ίππος που μπορεί να κάνει πολλά είναι ο ΣΛΕΪΝΣ ΚΑΣΤΛ(6). Στο ντεμπούτο του στην Ελλάδα και στα 1200 μέτρα μας έδειξε πολλά στο τελευταίο κομμάτι της κούρσας, εκεί που τον “έσπρωξε” ο αναβάτης του και… άλλαξε ταχύτητα. Για δώστε μια επιπρόσθετη προσοχή γιατί η σημερινή απόσταση δείχνει πιο προσιτή. Από τους υπόλοιπους περιμένουμε άνοδο από τον ΑΪΜ ΓΟΥΟΚΙΝΓΚ ΧΙΕΡ(2), αλλά και τον αργά, αλλά σταθερά ανερχόμενο ΝΙΟΥΠΟΡΤ ΠΛΕΪΣ(3)

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΝΤΟΝΤ ΚΡΑΪ ΦΟΡ ΜΗ(4) – ΟΡΚ(5) – ΣΛΕΪΝΣ ΚΑΣΤΛ(6) – ΑΪΜ ΓΟΥΟΚΙΝΓΚ ΧΙΕΡ(2)

Στην πέμπτη(κωδ.05) ιπποδρομία ο ΜΟΥΣΤΑΚΙΛ(1) παρασύρθηκε σε γρήγορη κούρσα στην τελευταία του συμμετοχή και ηττήθηκε στο τέλος από τον ούτως ή άλλως δυνατό Γκόλντεν Αλιμπάι. Σήμερα ο αντίπαλός του θεωρητικά θα είναι… μπροστά του. Θα είναι ο ΧΛΙΜΙΝΤΡΟΥΛΗΣ(3) που “έφαγε” την κούρσα του, προερχόμενος από μεγάλη αποχή και πάντα θεωρητικά θα είναι πιο έτοιμος και βελτιωμένος. Αν οι δυο προαναφερόμενοι πάνε μπροστά χωρίς αλληλοδιαπληκτισμούςε, τότε έχουν τον πρώτο λόγο να κάνουν και το δίδυμο. Αν για οπιοδήποτε λόγο ένας από τους δυο δεν πιάσει την απόδοση που μπ[ορεί να έχει, τότε θα εμφανιστεί ο ΜΠΛΕΪΜ ΛΑΒ(6) που ήταν πολύ βελτιωμένος στην τελευταία του συμμετοχή και τερμάτισε λίγο πίσω από τον Μουστακίλ. Από τους υπόλοιπους ο σταθερός ΣΠΑΡΤΑΚΟΥΣ(5) έχει την επόμενη τύχη για να εμφανιστεί πρωτίστως στο Τετραπλό κι αν κάποιος ατυχήσει και στο Τρικάστ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΜΟΥΣΤΑΚΙΛ(1) – ΧΛΙΜΙΝΤΡΟΥΛΗΣ(3) – ΜΠΛΕΪΜ ΛΑΒ(6) – ΣΠΑΡΤΑΚΟΥΣ(5)

Η έκτη (κωδ.06) ιπποδρομία είναι η καλύτερη της ημέρας. Πρώτη επιλογή ο ΧΟΡ ΑΛ ΟΥΝΤΕΪΝΤ(8) που πρωταγωνίστησε σε “σκληρή” κούρσα, προ δεκαπενθημέρου, τερμάτισε δεύτερος στα 1400 μέτρα και θεωρούμε ότι σήμερα και σε πιο προσιτό όμιλο όχι μόνο θα είναι το ίδιο δυνατός, αλλά ακόμη καλύτερος. Αν μάλιστα φύγει καλά από την αφετηρια, τότε με το μεγάλο του βήμα μπορεί να πάει ακόμη και στο κεφάλι και να μην αφήσει κανένα αντίπαλό του να αντιδράσει. Αντίπαλος του σίγουρα είναι ο σταθερός και πάντα αξιόπιστος ΑΤΡΕΪΓΙΟΥ(1) που ξεκινάει εσωτερικά του. Δεν ξέρουμε αν αυτός ο ίππος επιδιώξει το κεφάλι, αλλά έχει δείξει ότι με οποιαδήποτε διαδρομή τρέχει δυνατά. Ο πρωτοεμφανιζόμενος ΡΑΝ ΡΙΟ ΡΑΝ(7) είναι ένας ίππος σπρίντερ που έχει σημειώσει μια νίκη στα 1000 μέτρα στην Αγγλία και έχει ένα μεγάλο προσόν. Ξεκινάει καταπληκτικά από την αφετηρία. Στο διάστημα της προετοιμασίας του στην Ελλάδα έδειξε το προσόν της αρχικής ταχύτητας, αλλά όχι και της αντοχής. Σε αυτό που είδαμε εμείς τουλάχιστον. Θεωρούμε ότι άλλοι αντίπαλοί του είναι πιο… μπροστά, αλλά ανήκει και σε προπόνηση που δεν μπορείς εύκολα να τον “σβήσεις”. Ωραία νίκη και με καλή επίδοση σημείωσε προ ημερών ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΝΙΚΟΣ(2) και μάλιστα με ημιαναμονή. Το γιατί δεν ανατέθηκε πάλι στον Κεράτσα που τον κέρδισε είναι για μας μια έκπληξη. Πάντως ο ίππος είναι σε καλή κατάσταση και υπό προϋποθέσεις μπορεί να τρέξει πολύ δυνατά. Δεν τον έχουμε ικανό για τη νίκη, αλλά για Τρικάστ, Τετραπλό είναι απόλυτα ικανός.Ο ΙΝΧΕΡΕΝΤ ΒΑΪΣ(4) είναι ένα ακόμη ερωτηματικό. Στις δυο τελευταίες συμμετοχές του έδειξε πολύ “πεσμένος¨έναντι των πρώτων συμμετοχών του. Στην μια ρινορράγησε και στην πιο πρόσφατη αν και πήγαινε εύκολα στο κεφάλι, μπαίνοντας στην ευθεία “έκοψε” πολύ απότομα. Ίσως να ενοχλείται από κάτι. Πάντως και πάλι πήγε καλά στις προπονήσεις και περιμένουμε να δουμε τι θα κάνει πάνω στην κούρσα. Αν πάει στο δρόμο του και δεν ενοχληθεί από τίποτα; Μπορεί ακόμη και τη νίκη βέβαια.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΧΟΡ ΑΛ ΟΥΝΤΕΪΝΤ(8) – ΑΤΡΕΪΓΙΟΥ(1) – ΕΛΕΥΘΕΡΟΝΙΚΟΣ(2) – ΙΝΧΕΡΕΝΤ ΒΑΪΣ(4)

Τέλος στην έβδομη(κωδ.07) ιπποδρομία ο ΣΕΪΝΣΑΤΣΤ(4) έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη. Τον είχε και την προηγούμενη εβδομάδα που διεγράφη λόγω τραυματισμού του Μαστοράκη και επειδή δεν βρέθηκε άλλος αναβάτης να τον αντικαταστήσει. Με τον Δημητσάνη μπορεί να πάει και στο κεφάλι βέβαια και στα υπέρ του θα είναι και το γεγονός ότι οι κυριότεροι αντίπαλοί του έτρεξαν την περασμένη εβδομάδα. Όπως ο πρόσφατος νικητής ΡΕΝΤ ΡΑΜΕΣΙΣ(2) που ανέβηκαν λίγο τα βάρη του, όμως τρέχει σε λίγο μικρότερη απόσταση και η φόρμα του παρεμέμοο σπουδαία. Προσοχή θέλει ο ΜΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ(1) που προ εβδομάδος απείλησε τον Ρεντ Ράμεσις τερματίζοντας δεύτερος και από τους υπόλοιπους ο ΣΙΛΟ(5) είναι σε φόρμα και διακρίνεται από σταθερότητα εδώ κσι καιρό και ο ΛΟΣΤΡΟΜΟΣ(7) παρά το γεγονός ότι είχε ατυχίες και παρενοχλήσεις, προ εβδομάδος, στο φίνις ήταν πολύ αποδοτικός δείχνοντας πολύ βελτιωμένη διαγωγή.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΣΕΪΝΣΑΤΣΤ(4) – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ(1) – ΡΕΝΤ ΡΑΜΕΣΙΣ(2) – ΣΙΛΟ(4)

ΣΚΟΡ 6: 02-03-04-05-06-07
ΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ: 2-3-5 / 6-7 / 4-5-6 / 1-3 / 1-8 / 1-2-4
ΣΤΗΛΕΣ: 216
ΚΟΣΤΟΣ: 108 ευρώ με στοιχηματική μονάδα το 0,50 του ευρώ.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα