Δαναός & Κόραλ Τζεμ τον πρώτο λόγο στο 71ο Ντέρμπι ΟΠΑΠ και τεράστια δυσκολία πρόβλεψης σε όλες τις διαδρομές

Κοινοποίηση:

Ο χρόνος μηδενίζει και έφτασε η ώρα για το 71ο Ελληνικό Ντέρμπι. Η συγκέντρωση που προετοιμαζόταν εδώ και καιρό ξεκινάει και περιλαμβάνει επτά ιπποδρομίες. Καλές ιπποδρομίες. Με ενδιαφέρον. Τόσο αγωνιστικό, όσο και κυρίως στοιχηματικό. Κάποιες κούρσες “δείχνουν” ότι διαθέτουν φαβορί. Κάποιες άλλες όχι. Πάντως αυτό που συνθέτουν μπορεί να δώσει καλά αποτελέσματα στις αποδόσεις και κυρίως στο ΣΚΟΡ 6. Πάμε να αναλύσουμε και να εκτιμήσουμε τις κούρσες και στο τέλος από σήμερα θα έχουμε δυο προτάσεις για ΣΚΟΡ 6. Δυο συστήματα. Ένα σχετικά φτηνό και ένα λίγο πιο… τσιμπημένο. Γιατί αυτό; Απαίτηση του κοινού και τον κόσμο πάντα τον ακούμε. Δεν συμφωνούμε πάντα μαζί του, αλλά αυτό ήταν ένα λογικό αίτημα.

ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΣΚΟΡ 3: 01-02-03

188 Στην πρώτη (κωδ.01) ιπποδρομία το ΤΡΟΠΑΙΟ ΗΡΩΝ και στα 1200 μέτρα ξεχωρίζουν δυο φοράδες. Η ΚΟΜΠΤΟΝ ΛΕΪΝΤΥ(3) όπως θα δείτε και παρακάτω στην κούρσα αναφοράς, στις 10 Ιουνίου, πριν από περίπου ένα μήνα δηλαδή, επανήλθε από μικρή αποχή, είχε κάποια κροσαρίσματα στην αρχή, αλλά στο τέλος έδειξε μαχητικότητα και τερμάτισε τρίτη πίσω από Κις και Σάνσετ Ντάζλ. Τώρα δείχνει σαφώς πιο έτοιμη και θεωρούμε ότι χωρίς ατυχίες και καλή ίππευση θα έχει την πρώτη τύχη για τη νίκη. Η ΣΑΝΣΕΤ ΝΤΑΖΛ(1) κατά πάσα πιθανότητα θα οδηγήσει, όπως και προ μηνός περίπου. Έχει δείξει άνοδο φόρμας το τελευταίο διάστημα, πήγε καλά στις προπονήσεις και θέτει κι αυτή σοβαρή υποψηφιότητα για τη νίκη. Η ΚΙΣ(1) νίκησε τις δυο προαναφερόμενες εκμεταλλευόμενη τον γρήγορο ρυθμό που είχε η κούρσα, αλλά και την φόρμα της. Σήμερα αν ο ρυθμός είναι “μαλακός”, κάτι που αναμένεται θα έχει πρόβλημα στην ανάπτυξή της. Δεν στερείται ελπίδων βέβαια, αλλά τρίτη τύχη. Πιο πίσω ο ΧΑΡΡΥΑΝΑΣ ΣΗΚΡΕΤ(5) που τρέχει σε νέα ιδιοκτησία. Είναι φοράδα “περίεργη” που δεν μπορείς να της έχεις εμπιστοσύνη, όμως στις εξάρσεις της είναι ικανή για όλα. το έχει κάνει και στη νίκη-έκπληξη στο παρελθόν. Μάλιστα στις προπονήσεις έδειξε ευδιάθετη. Πιο πίσω η ΚΛΥΤΑΙΜΝΗΣΤΡΑ(2), η ΔΕ ΤΣΑΖ(6) που στην τελευταία της συμμετοχή έδειξε μεγάλη πτώση φόρμας και η ΦΕΝ ΛΕΪΝΤΥ(7) που είναι σε καλή κατάσταση, αλλά η απόσταση δεν την ευνοεί. Πάντως και με προϋποθέσεις μπορεί να βρεθεί στο Τετραπλό. Τέταρτη βέβαια.

ΚΟΥΡΣΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΚΟΜΠΤΟΝ ΛΕΪΝΤΥ(3) – ΣΑΝΣΕΤ ΝΤΑΖΛ(4) – ΚΙΣ(1) – ΧΑΡΡΥΑΝΑΣ ΣΗΚΡΕΤ(5)

====

ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΣΚΟΡ 6: 02-03-04-05-06-07

189 Στην δεύτερη(κωδ.02) ιπποδρομία, το ΤΡΟΠΑΙΟ IGT και στα 1200 μέτρα έχει αρκετά ερωτηματικά γιατί οι πέντε από τις επτά φοράδες θα τρέξουν για πρώτη φορά. Θα ξεκινήσουμε με μια από τις δυο έμπειρες στην Ελλάδα. Την ΜΙΣ ΣΑΓΙΦ(4) που έτρεξε ανέτοιμη στο ντεμπούτο της, αλλά παρ’ όλα αυτά τερμάτισε τρίτη. Πλέον είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση, στις δοκιμές της πήγε εξαιρετικά και πιστεύουμε ότι έχει δυνατές πιθανότητες για τη νίκη. Η ΠΟΥΡ ΛΑ ΦΑΜΙΓ(7) προέρχεται από την γνωστή μας στις ελληνικές ιπποδρομίες και με καριέρα Γούντεντ Γκλέιντ και τον δυνατό επιβήτορα Pour Moi. Δείχνει επαρκώς προετοιμασμένη και θεωρούμε ότι παρά την απειρία της μπορεί να τρέξει πολύ δυνατά έως πρωταγωνιστικά. Η ΑΡΥΕ(2) αγοράστηκε 5.500 γκινέες, τον περασμένο Φεβρουάριο, στις τρεις συμμετοχές της από 1200 έως 1700 μέτρα δεν έδειξε κάτι το εντυπωσιακό. Στις προπονήσεις, εδώ στην Ελλάδα, δεν έδειξε κάτι το εντυπωσιακό, όμως έχει ποιότητα και δεν μπορεί να αγνοηθεί. Δυνατή ποιότητα διαθέτει η πρωτοεμφανιζόμενη ΤΗ ΑΤ ΔΕ ΡΙΤΖ(6) που αγοράστηκε 6.500 γκινέες και στο στάδιο της εδώ προετοιμασίας της έδειξε καλά έως και πολύ καλά στοιχεία. Κάτι παραπέμπει ότι θέλει προσοχή. Πιο πίσω η ΣΤΟΡΜΚΑΤΤΕΡ(5) που δείχνει μικρή βελτίωση και θεωρούμε ότι μπορεί να βρει μια θέση στο Τρικάστ ή το Τετραπλό και ακολουθούν η πρωτοεμφανιζόμενη ΛΕΓΚΣ ΕΛΥΖΕ(3) που αγοράστηκε 3.500 γκινέες, πέρσι τον Οκτώβριο και τελευταία η ΑΝΤΙΚΛΕΙΑ(1) που δεν διαθέτει άσχημη γενεαλογία, όμως όπως έδειξε μάλλον είναι λίγο πίσω από προετοιμασία. ϊσως όμως στην κούρσα να εμφανιστεί καλύτερη, όπως τα περισσότερα προϊόντα του επιβήτορα, Κολίνα Βέρντε.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΜΙΣ ΣΑΓΙΦ(4) – ΠΟΥΡ ΛΑ ΦΑΜΙΓ(7) – ΤΗ ΑΤ ΔΕ ΡΙΤΖ(6) – ΑΡΥΕ(2)

====

190 Στην τρίτη(κωδ.03) ιπποδρομία, στο ΤΡΟΠΑΙΟ INSPIRED και στα 1400 μέτρα τα ερωτηματικά αυξάνονται και σε σχέση με την προηγούμενη κούρσα. Θα ξεκινησουμε από τον ΜΠΑΖΟΥΛΑ(2) που έκανε σούπερ εμφάνισή στην επάνοδό του από αποχή, τερματίζοντας δεύτερος και μπροστά από αρκετούς σημερινούς αντιπάλους του. Μάλιστα στη ν κούρσα αναφοράς που θα δείτε παρακάτω, είχε και ατυχίες. Ο ΠΛΑΝΤΕΪΣΟΝ(6) στην ίδια κούρσα για ακόμη μια φορά έτρεξε καλά με ημιαναμονή και σήμερα μπορεί να το κάνει καλύτερα. Η απόσταση ταιριάζει στον ΧΙΑΡΓΟΥΟΡΝΤ ΔΕ ΓΟΥΕΪΚ(9) που έδειξε καλή διαγωγή στις τελευταίες προπονήσεις και θέλει προσοχή παρά το γεγονός ότι εδώ και αρκετό καιρό δεν είναι στα καλύτερά του και σε αυτά που μας έδειξε στη νίκη του. Σίγουρα ταλαιπωρείται απο προβλήματα, αλλά τελευταία δείχνει καλή διαγωγή. Ο ΖΗΤΗΣ(10) έρχεται από νίκη σε μεγαλύτερη απόσταση και είναι ο ανερχόμενος στον όμιλο. Διαθέτει αρχική ταχύτητα κι αν πάει με τους πρώτους, δεν αποκλείουμε τίποτα και με τον Δημητσάνη στη σέλα του. Ο ΠΟΕΤΙΚ ΓΚΕΣΤ(1) είναι αήττητος σε δυο συμμετοχές, σαφώς τα βάρη του ανέβηκαν, αλλά όπως έδειξε και στην πρόσφατη συμμετοχή του είναι σε σταθερή άνοδο και ίσως και σήμερα πρωταγωνιστήσει. Στον ΜΑΣΤΕΡ ΜΙΡΑΣΟΛ(3) δεν αρέσει πολύ η άμμος, όμως σήμερα τρέχει σε όμιλο στα μέτρα του και θέλει κι αυτός προσοχή. Ο ΠΑΤΡΙΟΤ ΓΚΕΪΜ(4) είναι ο δεύτερος του περσινού Ντέρμπι. Να μην το ξεχνάμε αυτό. Έκτοτε έτρεξε αραιά τρεις φορές χωρίς επιτυχία. Τωρα άλλαξε και ιδιοκτησία. Στις προπονήσεις δεν είδαμε κάτι το συναρπαστικό. Ο ΜΟΝΤΡΙΑΝ ΤΖΟΟΥΝΣ(8) τερμάτισε πολύ πίσω στην τελευταία συμμετοχή του, μπήκε σε ρεπό, αλλα στο διάστημα που μεσολάβησε δεν μας… τρέλανε. Ο ΠΟΛΙΟΡΚΗΤΗΣ(7) τρέχει σε νέα ιδιοκτησία, δεν είναι ίππος που μπορεί να αγνοηθεί στα πολύπλοκα παιχνίδια και τέλος ο ΜΟΥΝΕΕΜΠ(5) επιστρέφει από σημαντική αποχή.

ΚΟΥΡΣΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ

ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΣΚΟΡ 4: 04-05-06-07

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΧΙΑΡΓΟΥΡΝΤ ΔΕ ΓΟΥΕΪΚ(9) – ΜΠΑΖΟΥΛΑ(2) – ΠΟΕΤΙΚ ΓΚΕΣΤ(1) – ΖΗΤΗΣ(10)

191 Πολλά τα ερωτηματικά και στην τέταρτη(κωδ.04) ιπποδρομία, στο ΤΡΟΠΑΙΟ THE NEWTONS FAST RACE, στα 1400 μέτρα. Ο ΣΙΣΚΟ ΜΠΟΫ(6) είναι σε φόρμα, τρέχει με χαμηλά βάρη και σε απόσταση της αρεσκείας του. Έχει δηλαδή όλο το… πακέτο. Ο ΛΙΤΟΣ ΒΙΟΣ(3) είναι σε συνεχή φόρμα. Μπορεί να μην νικάει στις τελευταίες του εμφανίσεις όμως τρέχει σε πολύ δυνατούς ομίλους και όλο στην άφιξη είναι. Σήμερα η απόσταση του ταιριάζει και μπορεί και να οδηγήσει βέβαια, χωρίς αυτό να είναι απαραίτηττο. Ο ΦΛΑΟΥΤΟ(5) είχε ατυχίες στην πρόσφατη συμμετοχή του, σε μικρότερη απόσταση όπως θα δείτε παρακάτω στην κούρσα αναφοράς και χωρίς αυτές σήμερα μπορεί κι αυτός να πρωταγωνιστήσει και σε απόσταση που του ταιριάζει περισσότερο. Πολύ καλή επανεμφάνιση έκανε ο ΓΟΥΕΪ ΑΧΕΝΤ(2) και με ατυχίες τερμάτισε πέμπτος. Σήμερα και χωρίς αυτές μπορεί και να πρωταγωνιστήσει. Σημειώστε ότι οι επιδόσερις του είναι πλήρως ανταγωνιστικές για τον όμιλο. Ο ΙΝΧΕΡΕΝΤ ΒΑΪΣ(4) έχει πρωταγωνιστήσει στις δυο τελευταίες συμμετοχές του και με “μετρημένη” ίππευση μπορεί να πρωταγωνιστήσει και σήμερα και ο ΝΤΟΝΤ ΚΡΑΪ ΦΟΡ ΜΗ(7) μπορεί να είναι ο νεώτερος στον όμιλο, όμως αν κάνει και πάει στο κεφάλι μπορεί να βάλει δύσκολα σε όλους. Τέλος ο ΓΚΡΙΖΛΥ ΜΠΕΑΡ(1) επανέρχεται από σημαντική αποχή, γυμνάστηκε καλά εδώ και καιρό, όμως προβληματίζει το γεγονός ότι κι άλλες φορές με παρόμοια εκγύμναση έτρεξε μέτρια. Βέβαια ο σημερινός όμιλος δείχνει λίγο πιο βατός, αλλά και πάλι ο προβληματισμός υπάρχει.

ΚΟΥΡΣΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΣΙΣΚΟ ΜΠΟΥ(6) – ΦΛΑΟΥΤΟ(5) – ΛΙΤΟΣ ΒΙΟΣ(3) – ΝΤΟΝΤ ΚΡΑΪ ΦΟΡ ΜΗ(7)

192 Στην πέμπτη(κωδ.05) ιπποδρομία του 71ου ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΝΤΕΡΜΠΙ ΟΠΑΠ και στα 2400 μέτρα τον πρώτο λόγο έχουν δυο. Ο ΔΑΝΑΟΣ(4) που έχει “τραβήξει” τις πιο απαιτητικές κούρσες και ο ΚΟΡΑΛ ΤΖΕΜ(5) που από πέρσι στο Winter Challenge είχε δείξει ότι αρέσκεται σε μεγάλες αποστάσεις και στο Κριτήριο Τριετών, προ μηνός, έτρεξε σχεδόν δοκιμαστικά. Από τους υπόλοιπους αυτός που μπορεί σφήνα ανάμεσά τους, αλλά δύσκολα για τη νίκη είναι ο ΓΙΟΥΤΟΚΙΝΤΟΥΜΗ(3). Μπορεί να κατέκτησε το Κριτήριο Τριετών, όπως θα δείτε και στην κούρσα αναφοράς, Ο ΑΓΓΕΛΟΣ(1) θα στηρίξει τις όποιες πιθανότητές του στην καλή προετοιμασία του και στον Δημητσάνη που τον ιππεύει. Ο ΑΪΜ ΓΟΥΟΚΙΝΓΚ ΧΙΕΡ(2) είναι ίππος που ίσως βγάλει ευχάριστα την μεγάλη απόσταση και ίσως κι αυτός μπορέσει να ανέβει ψηλά στην άφιξη και τέλος τις λιγότερες πιθανότητες έχουν ο ΜΟΜΟΥΡ(6) και ο ΝΕΣΤΟΡΑΣ(7). Μάλιστα οι δυο τελευταίοι δεν έχουν “γράψει” ούτε νίκη, αλλά ούτε και διάκριση έως τώρα.

ΚΟΥΡΣΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΔΑΝΑΟΣ(4) – ΚΟΡΑΛ ΤΖΕΜ(5) – ΓΙΟΥΤΟΚΙΝΤΟΥΜΗ(3) – ΑΪΜ ΓΟΥΟΚΙΝΓΚ ΧΙΕΡ(2)

193 Στην έκτη(κωδ.06) ιπποδρομία, ΤΡΟΠΑΙΟ SUPERFOODS και στα 1100 μέτρα πολλά τα… θέματα. Ο ΚΑΛΑΣΑΝΤΙ(3) επιστρέφει σε καλή κατάσταση, όπως έδειξε στις προπονήσεις, αλλά η απόσταση μάλλον είναι μικρή. Πάντως ο μέτριος όμιλος θα τον βοηθήσει. Καλές πιθανότητες έχει και ο επανερχόμενος ΠΟΡΤΟ ΛΕΟΝΕ(4) που στο παρελθόν έχει δείξει σπρίντερ ιδιότητες, έχει πάει καλά στις προπονήσεις κι αν καταφέρει και πάει μπροστά μπορεί να πρωταγωνιστήσει έντονα. Σε φόρμα ο ΙΜΣΙΖ ΛΙΤΛ ΜΠΡΟ(1) που πάντως δεν στρώνει βήμα στην αρχή και η μικρή απόσταση είναι ένα πρόβλημα. Με καλές δοκιμές επιστρέφει ο ΒΕΤΕΡ(8) και θέλει την προσοχή του, όπως προσοχή θέλει και ο ΝΤΙΒΑΪΝ ΠΡΙΝΣ(5) που στην τελευταία του συμμετοχή απορυθμίστηκε στην αρχή και διέψευσε την καλή του διαγωγή στις προπονήσεις. Λίγο πιο πίσω ο ΣΙΝΓΛ ΣΑΜΜΙΤ(6) που θα στηρίξει πολλά στην αρχίκή του ταχύτητα και στην προοπτική να οδηγήσει και πιο πίσω ο ΣΤΟΡΜΥ ΑΡΤ(10) που τον περιμέναμε καλύτερο στην τελευταία συμμετοχή του, αλλά που σήμερα μπορεί να του ταιριάξει καλύτερα η μικρή απόσταση. Πιο πίσω ο ΕΣΧΑΑΝ(2) που μάλλον η μικρή απόσταση δεν του ταιριάζει, ο ΜΕΣΣΗΝΙΟΣ(11) που είναι μεν γρήγορος, σταθερός, αλλά και μετρημένος ότι υπολείπεται αρκετών αντιπάλων του. Τέλος θεωρούμε κάπως ανέτοιμο τον πρωτοεμφανιζόμενο ΜΕΓΑΛΟ ΙΩΣΗΦ(9) και εκτός φόρμας τον ΑΜΠΟΥ ΧΑΝΤΡΑ(7)

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΠΟΡΤΟ ΛΕΟΝΕ(4) – ΚΑΛΑΣΑΝΤΙ(3) – ΝΤΙΒΑΪΝ ΠΡΙΝΣ(5) – ΒΕΤΕΡ(8)

194 Τέλος στην έβδομη(κωδ.07) ιπποδρομία στο ΤΡΟΠΑΙΟ VERMANTIA, στα 1400 μέτρα ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΑ(7) εξασφάλισε πολύ καλό αναβάτη στα χαμηλά κιλά που συμμετέχει. Μπορεί να οδηγήσει ή να “πιάσει” σε επίκαιρη θέση με τους πρώτους και να επιζητήσει την υψηλή διάκριση. Ο ΦΥΓΟΝΙΚΟΣ(6) αν συνενοηθεί με τον μαθητευόμενο αναβάτη του μπορεί να πρωταγωνιστήσει και σε πιο βατή απόσταση απ’ ότι στην τελευταία συμμετοχή του. Πάντα σταθερός και φορμαρισμένος ο ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ(4) που δεν λείπει από την άφιξη εδώ και καιρό και προσοχή, παρά το σημαντικό ρεπό του, θέλει ο ΜΟΛΟΤΩΦ(2) που είναι “σκληρός” ίππος και συνήθως από αποχή επιστρέφει έτοιμος. Καλό τυγιώ είναι ο ΒΕΡΤΙΚΑΛ ΓΟΥΕΪ(10) που αν βρει θέση πίσω από τους σπρίντερ μπορεί να κάνει την έκπληξη και κάτι ανάλογο ισχύει και για τον ΦΛΑΪ ΟΝ ΜΠΑΪ(11) έχει ντεζαβαντάζ την μεγάλη του αποχή, όμως έχει γυναστεί καλά και στα χαμηλά του βάρη εξασφάλισε πολύ ικανό αναβάτη. Ο ΓΚΑΜΠΥ(1) είναι με μεταπτώσεις, δεν τον έχουμε για νίκη, αλλά στα πολύπλοκα πρέπει απαραίτητα να υπολογιστεί. Ο ΣΕΡ ΣΩΚΡΑΤΕΣ(8) επιστρέφει από σημαντική αποχή και προβληματίζει και η “μαλακή” προετοιμασία του. Ο ΟΜΛΙΤΕΡΕΪΤ(9) το τελευταίο διάστημα τρέχει πολύ μέτρια και ο ΜΑΣΟΥΕΡΤΕ(5) σδυνεχίζει και τρέχει παρά τα 11 χρόνια του.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΑ(7) – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ(4) – ΜΟΛΟΤΩΦ(2) – ΒΕΡΤΙΚΑΛ ΓΟΥΕΪ(10)

ΣΚΟΡ 6: 02-03-04-05-06-07
ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΜΑΔΙΚΟ: 4-6-7/ 1-2-9-10 / 5-6-7 / 4-5 / 3-4-5-8 / 4-7
ΣΤΗΛΕΣ: 576
ΚΟΣΤΟΣ: 288 με στοιχηματική μονάδα τα 0,50 του ευρώ

ΣΚΟΡ 6: 02-03-04-05-06-07
ΣΥΣΤΗΜΑ “ΦΤΗΝΟ” : 4 / 1-9-10 / 5-6-7 / 4-5 / 3-4-5-8 / 2-4-7
ΣΤΗΛΕΣ: 256
ΚΟΣΤΟΣ: 108 με στοιχηματική μονάδα τα 0,50 του ευρώ

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα