Δείχνει “κολώνα” ο Μέσμερισμ, υπερέχει ο Νάσμι, και “εθνικό” δίδυμο συγκροτούν Ονοράμπλ και Μέι Σκάι

Κοινοποίηση:

Καλό μήνα φίλες και φίλοι. Μπήκε και ο Δεκέμβρης και ιπποδρομιακά ο χειμώνας ξεκινάει με άκρως…τζογαδόρικο πρόγραμμα. Αν “βοηθήσει” και ο καιρός, χαλάσει δηλαδή, τότε οι μεγάλες αποδόσεις μάλλον θα αποτελέσουν τον κανόνα και ουχί την εξαίρεση όπως έγινε την περασμένη εβδομάδα.
Πάμε να αναλύσουμε και να εκτιμήσουμε τις κούρσες και θα το κάνουμε απλά και περιεκτικά σήμερα γιατί το πολύ κουράζει, όπως μας μεταφέρετε, και έτσι είναι.

ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΣΚΟΡ 4: 01-02-03-04
306 Στην πρώτη (01) ιπποδρομία και στα 1200 μέτρα, η ανάβαση του Δημητσάνη στον ΚΑΛΑΣΑΝΤΙ(2) λέει πολλά. Ο ίππος είναι σε φόρμα, έτρεξε δυνατά δυο συμμετοχές και με καλή εκκίνηση και κατανομή δυνάμεων πιστεύουμε ότι έχει την πρώτη τύχη. Από κούρσα σε κούρσα είναι όλο και καλύτερος ο ΡΗΓΚΑΛ ΡΕΣΠΟΝΣ(1) και θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Στη νέα του προπόνηση βελτιώνεται διαρκώς. Ο ΜΕΣΣΗΝΙΟΣ(5) στην τελευταία του συμμετοχή έτρεξε κατώτερα του αναμενόμενου και αν πάει στο δρόμο του σήμερα μπορεί και να… συναρπάσει. Τέλος και σε αυτές τις κούρσες δεν αγνοείται ποτέ ο ΝΤΙΒΑΪΝ ΠΡΙΝΣ(6). Δεν είναι κανένας σπουδαίος ίππος, αλλά μήπως είναι και οι άλλοι;

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΚΑΛΑΣΑΝΤΙ(2) – ΡΗΓΚΑΛ ΡΕΣΠΟΝΣ(1) – ΜΕΣΣΗΝΙΟΣ(5) – ΝΤΙΒΑΪΝ ΠΡΙΝΣ(8)

307 Στην δεύτερη (02) ιπποδρομία και στα 1300 μέτρα, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην ΛΕΪΝΤΥ ΚΑΠΟΥΤΣΙΝ(2) που έδειξε στοιχεία ανόδου στις προπονήσεις. Ούτως ή άλλως έχει τρέξει μέτρια στο ντεμπούτο της, αλλά αισθητά βελτιωμένα στην επόμενη συμμετοχή της και βέβαια ο όμιλος δεν είναι σπουδαίος. Η ΣΠΑΡΤΗ(4) πρωταγωνίστησε τερματίζοντας δεύτερη στο ντεμπούτο της και σήμερα η μεγαλύτερη απόσταση μάλλον θα την ευνοήσει. Βέβαια σημειώστε εδώ ότι το ντεμπούτο της ήταν σε λάσπη και σε μικρότερη απόσταση και σίγουρα μια δυνατή πρώτη εμφάνιση δεν σημαίνει απαραίτητα και καλύτερη συνέχεια.
Από σχεδόν έντεκα μήνες αποχή επιστρέφει η ποιοτική ΓΟΥΟΡΜ ΓΟΥΟΡΝΤΣ(1) που είναι και το μόνο που μας προβληματίζει. Στις προπονήσεις και για τις απαιτήσεις του ομίλου πήγε πολύ καλά. Από τις υπόλοιπες άνοδο μπορεί να δείξει η ΝΟΛΙΤΑ(7) που δεν ήταν άσχημη στο ντεμπούτο της και η έκτη θέση που κατέλαβε ίσως να μην την αντιπροσωπεύει εντελώς. Θεωρούμε ότι ήταν για κάτι παραπάνω. Έπεται η σταθερή μεν, αλλά σε μέτριες επιδόσεις ΜΠΙΓΙΟΝ ΔΕ ΣΗ(3).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΛΕΪΝΤΥ ΚΑΠΟΥΤΣΙΝ(2) – ΓΟΥΟΡΜ ΓΟΥΟΡΝΤΣ(1) – ΣΠΑΡΤΗ(4) – ΜΠΙΓΙΟΝ ΔΕ ΣΗ(3)

ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΣΚΟΡ 6: 03-04-05-06-07-08
308 Στην τρίτη (03) ιπποδρομία και στα 1000 μέτρα, ο ΜΕΣΜΕΡΙΣΜ(2) με τον τρόπο που νίκησε προ ημερών, μπαίνει και στάνταρ. Αν τον «σπάσετε», τότε πρέπει να βάλετε και ΧΙΛΑΛΣ ΓΚΟΛΝΤ(1), αλλά και ΡΕΜΙΝΙΣ(4). Οι υπόλοιποι γράφτηκαν για να γίνει η κούρσα και μόνο και περαιτέρω ανάλυση δεν υφίσταται.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΜΕΣΜΕΡΙΣΜ(2) – ΧΙΛΑΛΣ ΓΚΟΛΝΤ(1) – ΡΕΜΙΝΙΣ(4)

309 Η τέταρτη (04) ιπποδρομία και στα 1400 μέτρα, είναι από τις πιο δύσκολες της ημέρας. Οι πρωτοεμφανιζόμενες ΑΜΠΕΡ ΜΥΣΤΙΚ(3) και ΛΑΒΑΜΠΛ ΕΛΕΝ(4) έχουν πάει δυνατά στις προπονήσεις. Αμφότερες έχουν νίκη στην Αγγλία, έχουν “τραβήξει” σαφώς πιο δυνατές κούρσες και το μόνο που τις ξεχωρίζει είναι ότι η πρώτη είναι πιο σύντομα τεργμένη, ενώ η δεύτερη έχει να τρέξει περίπου ένα χρόνο. Πάντως και οι δυο δείχνουν ότι αμέσως μπορούν να πρωταγωνιστήσουν. Η ΑΝΤΖΥΣ ΓΚΕΡΛ(1) για να “χτυπήσει” τις προαναφερόμενες θέλει καλή διαδρομή και σε καμία περίπτωση βιαστική και πάλι την βλέπουμε δύσκολη. Όπως δύσκολη βλέπουμε και την προερχόμενη από νίκη, ΜΟΡΝΙΝΓΚ ΜΙΣΤ(6) παρά το γεγονός ότι δείχνει στις προπονήσεις ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Από τις υπόλοιπες μπορεί να διακριθεί η πάντα φιλότιμη ΝΤΑΝΣΙΝΓΚ ΡΕΪΝΜΠΟΟΥ(1), αλλά δύσκολα για τη νίκη.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΑΜΠΕΡ ΜΥΣΤΙΚ(3) –  ΛΑΒΑΜΠΟΛ ΕΛΕΝ(3) – ΜΟΡΝΙΝΓΚ ΜΙΣΤ(6) – ΝΤΑΝΣΙΝΓΚ ΡΕΪΝΜΠΟΟΥ(1)

ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΣΚΟΡ 4: 01-02-03-04
310 Στην πέμπτη (05) ιπποδρομία και στα 1400 μέτρα, ο πανέτοιμος ΠΕΡΦΕΚΤ ΣΤΕΪΤΖ(4) μπορεί να επιστρέψει στις νίκες μετά από αρκετό καιρό. Θυμόσαστε ότι επέστρεψε προ δεκαπενθημέρου, έτρεξε δυνατά, τερμάτισε τρίτος και έκανε και ένσταση για να ανέβει κι άλλο στην άφιξη. Μια ένσταση αρκετά συζητήσιμη. Έδειξε ότι ξεπέρασε τα προβλήματα που τον άφησαν έξω αρκετούς μήνες και πλέον δείχνει, όπως προαναφέραμε, ικανός να φτάσει στη νίκη. Βέβαια αν βρει διαδρομή με τους πρώτους ο ΧΑΡΤ ΜΠΡΕΪΚΙΝΓΚ(1), εξυπακούεται ότι μπορεί να πρωταγωνιστήσει και να φτάσει και στη νίκη. Το έχει ξανακάνει από ρεπό και μπορεί να το επαναλάβει. Ο ΜΟΥΤΑΜΑΚΙΝ(7) ήταν εξαιρετικός στην πρόσφατη επανεμφάνισή του από σχεδόν έντεκα μήνες αποχή. Τερμάτισε δεύτερος και σήμερα θα είναι σαφώς πιο “λυμένος”.  Αλλά δεν μπορείς να απορρίψεις και τον«περίεργο» μεν, αλλά πάντα υπολογίσιμο ΑΡΚΑΝΟ ΓΚΟΛΝΤ(5) που επιστρέφει από ρινορραγία, όπως πάντα πήγε δυνατά στις δοκιμές, αλλά από… τηγανίτα τίποτα έως τώρα. Κάπου θα μας την… κάνει, αλλά κι αυτό κουραστήκαμε να το γράφουμε. Είναι ίππος για να “τρώει” τα λεφτά του κόσμου ο συγκεκριμένος.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΠΕΡΦΕΚΤ ΣΤΕΪΤΖ(4) – ΧΑΡΤ ΜΠΡΕΪΚΙΝΓΚ(1) – ΜΟΥΤΑΜΑΚΙΝ(7) – ΑΡΚΑΝΟ ΓΚΟΛΝΤ(5)

311 Στην έκτη (06) ιπποδρομία και στα 1200 μέτρα, τρέχουν κυριολεκτικά… δυόμισι φοράδες. Εδώ το δίδυμο ΟΝΟΡΑΜΠΛ(1) με ΜΕΪ ΣΚΑΪ(4) δείχνει… εθνικό και αν μπορεί κάποια να το «σπάσει», αυτή είναι η ΜΑΙΡΗ ΡΙΝΤ(7) που «έφαγε» την κούρσα της, προ ημερών, επιστρέφοντας από σημαντικό ρεπό. Αλλά για να “σπάσει” δεν φτάνει μόνο η Μαίρη Ριντ να φτάσει σε υψηλά επίπεδα απόδοσης. Θα πρέπει και οι δυο πρώτες να μην πιάσουν το μάξιμουμ της απόδοσή τους, κάτι δύσκολο, αφού τις είδαμε στις προπονήσεις να… πετάνε. Πιο πίσω και για την τέταρτη θέση, μπαίνουν όλες.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΟΝΟΡΑΜΠΛ(1) – ΜΕΪ ΣΚΑΪ(4) – ΜΑΙΡΗ ΡΙΝΤ(7)

312 Στην έβδομη (07) ιπποδρομία και στα 1300 μέτρα, ο πολύ φορμαρισμένος ΕΛΕΜΕΝΤΑΡΥ(7) «ψάχνει» τη νίκη στις τελευταίες συμμετοχές του και σήμερα μπορεί να τα καταφέρει. Κατά πάσα πιθανότητα θα οδηγήσει κι αν επιβάλλει τον ρυθμό του θα είναι δυσκολοκατάβλητος. Ο διετής ΧΑΣΤΟΤΡΙΚΕ(8) έρχεται από νικηφόρο ντεμπούτο και δείχνει ακόμη καλύτερος. Δείχνει σε εξέλιξη και μπορεί να βελτιώσει την επίδοση που σημείωσε στη νίκη του και να διακριθεί εκ νέου. Ο ΠΑΡΤΥ ΤΑΪΓΚΕΡ(3) διακρίθηκε τερματίζοντας τρίτος στο ντεμπούτο του και με αντίξοες συνθήκες και στίβο βρεγμένο που δεν τον είχε ξανασυναντήσει. Είναι δυνατός ίππος, αυτό το έχουμε διαπιστώσει και στις κούρσες του στην Αγγλία, θεωρούμε ότι η εμπειρία του πλέον με τον στίβο στο Μαρκόπουλο θα τον βοηθήσει και βέβαια μπορεί να φτάσει στη νίκη σήμερα. Τέλος καλή περίπτωση αποτελεί ο ΦΙΛΑΝΤΕΡΕΡ(4) που έχει να τρέξει από τον Απρίλιο που νίκησε μεν, αλλά του αφαιρέθηκε η νίκη αφού βρέθηκε ότι είχε στα ούρα του απαγορευμένες ουσίες. Δεν “έσπασε” τα ρολόγια στις προπονήσεις και η πλέον των οκτώ μηνών αποχή του σίγουρα θα παίξει ρόλο, όμως θεωρούμε ότι αν πάει εύκολα μπροστά(όχι απαραίτητα να οδηγήσει) μπορεί να διακριθεί ή και να πρωταγωνιστήσει. Από τους υπόλοιπους ο ΑΊΜ ΓΟΥ¨ΟΚΙΝΓΚ ΧΙΕΡ(1) έχει την εμπειρία για να διακριθεί και κυρίως αν ανοίξει στην αρχή ο ρυθμός. Δεν δείχνει ότι θα γίνει, αλλά λέμε, αν…

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΕΛΕΜΕΝΤΑΡΥ(7) – ΠΑΡΤΥ ΤΑΪΓΚΕΡ(3) – ΧΑΣΤΟΤΡΙΚΕ(8) – ΦΙΛΑΝΤΕΡΕΡ(4)

313 Τέλος στην όγδοη (08) ιπποδρομία και στα 1300 μέτρα, τον πρώτο λόγο έχει ο σούπερ φορμαρισμένος και προερχόμενος από δυο σερί νίκες ΝΑΣΜΙ(3). Όλα είναι υπέρ του και θεωρούμε ότι θα αποτελέσει μια από τις πιο δυνατές στοιχηματικές βάσεις της ημέρας. Πιο πίσω ο «χαλκέντερος» ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΑ(4) που θα βοηθηθεί πάρα πολύ από την ανάβαση του Δημητσάνη και που κατά πάσα πιθανότητα θα οδηγήσει κιόλας. Η φόρμα δεν αγνοείται ποτέ και ο προερχόμενος από δυο σερί νίκες ΠΟΛΙΟΡΚΗΤΗΣ(6) και πάλι θέτει υποψηφιότητα για να νέα διάκριση και γιατί όχι ακόμη μια νίκη. Ο ΦΙΛΙΠ(2) πάντα θα πρέπει να υπολογίζεται σοβαρά σε ομίλους όπως ο σημερινός. Είναι πολύ σταθερός και μπορεί και σήμερα να πρωταγωνιστήσει. Τέλος σημειώστε ότι αν βρέξει, θα πρέπει να βάλετε απαραίτητα στο παιχνίδι σας και τον ΓΚΑΜΠΥ(1). Αυτός ο ίππος μας δικαίωσε την τελευταία φορά που έτρεξε σε μεγαλύτερη απόσταση που σαφώς δεν του ταιριάζει. Σήμερα τρέχει και σε απόσταση της αρεσκείας του.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΝΑΣΜΙ(3) – ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΑ(4) – ΠΟΛΙΟΡΚΗΤΗΣ(6) – ΓΚΑΜΠΥ(1)

ΣΚΟΡ 6: 03-04-05-06-07-08
ΣΥΣΤΗΜΑ: 2 / 1-3-4-6 / 1-4-5-7 / 1-4 / 3-4-7-8 / 1-2-3-4-6
ΣΤΗΛΕΣ: 640
ΚΟΣΤΟΣ: 320 ευρώ με στοιχηματική μονάδα τα 0,50 του ευρώ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Είναι ακριβό το σύστημα και εύκολα μπορεί να “νικήσει” μεν, αλλά να πληρώσει και ελάχιστα δε. Σωστά, αλλά αν περάσει ο ΜΕΣΜΕΡΙΣΜ, στο πρώτο σκέλος του, από εκεί και πέρα αφήνει περιθώρια στο να γίνει και μια μικρή “μπόμπα” ή και περισσότερες και να πληρώσει καλά. Σαφώς η τελική επιλογή είναι δική σας. Εσείς πληρώνεται και βέβαια μπορείτε να του κάνετε οποιαδήποτε τροποποίηση ή να το αγνοήσετε και εντελώς. Εμείς δίνουμε τον “μπούσουλα”. Εσείς αποφασίζετε τι κρατάτε και τι όχι. 

 

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα