Δυνατά με Μοχίτο και Έλειο στην πρεμιέρα των κυπριακών ιπποδρομιών

Κοινοποίηση:

Οι κυπριακές ιπποδρομίες μπαίνουν σήμερα στο ελληνικό κουπόνι και σαφώς μπορείτε να στοιχηματίσετε. Δεν είναι εύκολες στην πρόβλεψη και σαφώς το πρώτο διάστημα απαιτούν εξοικείωση. Διεξάγονται δυο φορές την εβδομάδα, κάθε Τετάρτη και Κυριακή, εκτός κάποιων εξαιρέσεων και θεωρούμε ότι θα αγαπηθούν γιατί… μιλούν ελληνικά. Ένας πρόσθετος λόγος είναι ότι υπάρχει και περισσότερη και καλύτερη πληροφόρηση γι’ αυτές τις ιπποδρομίες και σαφώς συμμετέχουν γνωστά μας πρόσωπα. Κυρίως αναβάτες που τους βλέπουμε και στις ελληνικές ιπποδρομίες, αλλά και προπονητές, καθώς επίσης και ιδιοκτήτες που κάποιοι εξ αυτών είχαν ίππους στον ελληνικό ιππόδρομο τα προηγούμενα χρόνια. Σαφώς οι αναλύσεις και οι εκτιμήσεις μας θα έχουν υψηλά στάνταρ απόδοσης και θια το διαπιστώσετε από την αρχή. Σήμερα για… τεχνικούς λόγους δεν υπάρχουν στο κουπόνι οι δυο πρώτες ιπποδρομίες του κυπριακού προγράμματος, όμως αυτό δεν θα μας εμποδίσει να στοιχηματίσουμε στις υπόλοιπες έξι. Σαφώς και στο τέλος θα βρείτε και ένα σύστημα – μπούσουλας για το κυπριακό ΣΚΟΡ 6. Εμείς δεν “φοβόμαστε” να εκτεθούμε στην πρόβλεψη. Περάσαμε τρεις δεκαετίες που το κάνουμε…

 

12       022     ΛΕΥΚΩΣΙΑ     ΕΠΙΠΕΔΗ       16:30 1500 μ.         ΙΠΠΟΙ 6+

ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΣΚΟΡ 6: 022-024-026-027-028-030

Ξεκινάμε με την δωδέκατη(κωδ.022) ιπποδρομία όπου ο ΜΟΧΙΤΟ(2) είναι σε καλή κατάσταση, εδώ και καιρό, και μάλιστα έδειξε πλήρη καταλληλότητα για τα 1500 μέτρα, στην μία και μοναδική συμμετοχή του στις 17 Δεκεμβρίου που τερμάτισε δεύτερος. Εκείνη η κούρσα μάλιστα μπορεί να θεωρηθεί βάση για την σημερινή αναμέτρηση.
Ο ΖΗΝΩΝ(1) δεν είναι στα καλύτερά του το τελευταίο διάστημα, όμως από το παρελθόν έχει δείξει καλή προσαρμοστικότητα στην σημερινή απόσταση και βέβαια είναι ίππος που δύσκολα πληρώνει αφού τις περισσότερες φορές «κατεβαίνει» ανάμεσα στα πρώτα φαβορί. Είναι ίππος που έχει “κύκλο” που τον… τιμάει στο στοίχημα. Θεωρούμε ότι οι δυο παραπάνω ίπποι και κυρίως τον Μοχίτο έχουν μια υπεροχή στον όμιλο, όμως, προσοχή θέλει η ΙΩΑΝΝΑ ΦΑΪΤΕΡ(8) και λόγω καλού αναβάτη(Κ. Καποδίστριας), αλλά και λόγω καλών εμφανίσεων στο παρελθόν. Ερωτηματικό εδώ είναι η ΖΩΓΡΑΦΙΑ(6) που δεν δικαίωσε τα χρήματα που «παίχτηκαν» πάνω της στην πιο πρόσφατη συμμετοχή της και σήμερα ίσως μπορέσει κάποια απ’ αυτά να τα… ρεφάρει. Μπορεί και όλα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΜΟΧΙΤΟ(2) – ΖΗΝΩΝ(1) – ΙΩΑΝΝΑ ΦΑΪΤΕΡ(8) – ΖΩΓΡΑΦΙΑ(6)

14       024     ΛΕΥΚΩΣΙΑ     ΕΠΙΠΕΔΗ       17:00 1200 μ.         ΙΠΠΟΙ 5+

Η δέκατη τέταρτη(κωδ.024) ιπποδρομία είναι αρκετά έως πολύ, θα… γράφαμε, στην πρόβλεψη. Η εξέλιξη της ΧΙΠΠΟΓΚΡΙΦ(4) είναι διαρκής, τόσο σε επιδόσεις, όσο και σε θέσεις κατάταξης. Θεωρούμε ότι και σήμερα θα το δούμε ανεβασμένη και θα βρεθεί πρωταγωνίστρια στην άφιξη. Ερωτηματικό ο ΚΟΥΕΣΤ(12) που παίχτηκε πολλά στην προ τελευταία συμμετοχή του και πρωταγωνίστησε σημειώνοντας εξαιρετική επίδοση στην σημερινή απόσταση, αλλά στην αμέσως επόμενη συμμετοχή, που πάλι στοιχηματίστηκε πολλά χρήματα, δεν τα δικαίωσε, τερματίζοντας πίσω. Τρίτη επιλογή για τον ΜΥΣΤΙΚΕ ΜΟΥ ΕΡΩΤΑ(8) που όπως έδειξε, κυρίως στην τελευταία συμμετοχή του, «πάει» στο χέρι του νεαρού Γκαγκαλί και προσοχή θέλει και η ΠΥΡΡΑ(5) που επιστρέφει στη σέλα της ο Καποδίστριας και με τον οποίο στο παρελθόν έχουν νικήσει στην απόσταση. Αν ψάχνετε και κάποια παραπάνω επιλογή, αυτή μπορεί να είναι ο ΣΚΟΥΡΟΒΙΝΟΣ(10) με τα χαμηλά κιλά και τον Μαρίνο Κυριακίδη στη σέλα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΧΙΠΠΟΓΚΡΙΦ(4) – ΚΟΥΕΣΤ(12) –  ΠΥΡΡΑ(5) – ΣΚΟΥΡΟΒΙΝΟΣ(10)

 

16       026     ΛΕΥΚΩΣΙΑ     ΕΠΙΠΕΔΗ       17:30 1000 μ.         ΙΠΠΟΙ 4

ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΣΚΟΡ 4: 026-027-028-030

Στην δέκατη έκτη(κωδ.026) ιπποδρομία ο ΣΤΙΟΥ(8) νίκησε στην ίδια με σήμερα απόσταση(1000 μ.), στην τελευταία του συμμετοχή(17/12) και μάλιστα σημείωσε καλή επίδοση για τις απαιτήσεις και του σημερινού ομίλου.  Η ΛΑΥΚΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ(7) επιστρέφει σε απόσταση που της ταιριάζει περισσότερο και η ΓΚΕΗΜ ΟΒΕΡ(6) δεν στερείται πιθανοτήτων με καλή εκκίνηση. Τέλος προσοχή θέλει και ο ΜΑΡΩΝΙΤΑΚΙ(5) που νίκησε με πολύ ωραίο τρόπο στο ντεμπούτο του και σε λίγο μεγαλύτερη απόσταση(1200 μ.) έδειξε «σκληράδα» και σήμερα θα είναι και πιο «λυμένος», αλλά θα έχει και τον Δημητσάνη στη σέλα του.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΣΤΙΟΥ(8) – ΛΑΥΚΑ ΕΛΕΞΑΝΔΡΑ(7) – ΓΚΕΗΜ ΟΒΕΡ(6) – ΜΑΡΩΝΙΤΑΚΙ(5)

 

17       027     ΛΕΥΚΩΣΙΑ     ΕΠΙΠΕΔΗ       18:00 1200 μ.         ΙΠΠΟΙ 5+6
Καλή βάση στην δέκατη έβδομη(κωδ.027) ιπποδρομία αποτελεί ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΜΑΗΛ(1). Έδειξε ιδιαίτερα ισχυροποιημένος στις τελευταίες του συμμετοχές, μέσα στον Δεκέμβριο, «φρεσκαρίστηκε» για 40 μέρες και θεωρούμε ότι σήμερα θα τον δούμε ίσως και ακόμη καλύτερο. Σίγουρα όμως αν δείξει την προ μηνός φόρμα του, θα πρωταγωνιστήσει και θα είναι ο βασικότερος υποψήφιος για τη νίκη. Τον ΖΟΓΚΛΕΡ(7) τον πιστεύει πολύ ο «κύκλος» του και παίρνει πολλά χρήματα πάνω του. Δεν τα δικαιώνει πάντα, αλλά δεν μένει και έξω από τις αφίξεις, κυρίως το τελευταίο διάστημα.Είναι ένας ποιοτικός ίππος άλλωστε που μπορεί να βρεθεί με αξιώσεις στην άφιξη. Πιο πίσω η ΜΑΡΙΑ ΠΟΛΥΒΙΑ(4), αλλά και ο ΒΙΤΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ(2) που επιστρέφει μεν από ρεπό, αλλά σε καλή κατάσταση. Τέλος ένας ίππος που μπορεί να “ταράξει” τα νερά είναι η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ΑΘΗΝΩΝ(3) που μπορεί να μην έτρεξε καλά την Πρωτοχρονιά, αλλά έχει δυνατότητες και μπορεί να επανέλθει σε υψηλές θέσεις στην κατάταξη.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΜΑΗΛ(1) – ΖΟΓΚΛΕΡ(7) – ΜΑΡΙΑ ΠΟΛΥΒΙΑ(4) –  ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ΑΘΗΝΩΝ(3)

18       028     ΛΕΥΚΩΣΙΑ     ΕΠΙΠΕΔΗ       18:30 1200 μ.         ΙΠΠΟΙ 4

Στην δέκατη όγδοη(κωδ.028) ιπποδρομία ο ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ(1) μπορεί να απογοήτευσε στην τελευταία του συμμετοχή, την Πρωτοχρονιά, όμως μάλλον δεν του… πήγε η απόσταση. Η αμέσως προηγούμενη συμμετοχή του στην ίδια με σήμερα απόσταση(1200 μ.) ήταν νικηφόρα, μάλιστα με πολύ καλή επίδοση και ενδεικτική για τον όμιλο.  Θεωρούμε ότι μπορεί να πρωταγωνιστήσει. Ο ΜΠΡΑΟΥΝ ΤΣΙΗΦ(3) νίκησε με τον Δημητσάνη στην τελευταία του συμμετοχή, όντας μεγάλο φαβορί και μπορεί εκ νέου να πρωταγωνιστήσει. Προσοχή θέλει ο ΤΑΚΚΑΤΑΜΜ ΣΠΙΡΙΤ(5) που ανήμερα των Φώτων πήγε να κάνει συγκλονιστική έκπληξη στα 1000 μέτρα, αλλά τελικά έμεινε τρίτος. Η φόρμα του δείχνει καλή. Τέλος δεν μπορεί να αγνοηθεί ο ΕΛΒΑΣ(2) που «πάει» στο χέρι του Δημητσάνη και μαζί του είναι συνέχεια στην άφιξη στις τελευταίες του συμμετοχές. Μάλιστα είναι ένας ίππος που παίρνει πάνω του και πολύ στοίχημα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ(1) – ΜΠΡΑΟΥΝ ΤΣΙΗΦ(3) – ΕΛΒΑΣ(2) – ΤΑΚΚΑΤΑΜΜ ΣΠΙΡΙΤ(5)

20       030     ΛΕΥΚΩΣΙΑ     ΕΠΙΠΕΔΗ       19:00 1600 μ.         ΙΠΠΟΙ 8+

Τέλος, στην εικοστή(κωδ.030) ιπποδρομία θεωρούμε ότι υπάρχει μεγάλο φαβορί και αυτός είναι ο ΕΛΕΙΟΣ(3). Είναι ο ίππος που απ’ όλους τους συμμετέχοντες έτρεξε πρόσφατα και μάλιστα διακρίθηκε τερματίζοντας με φίνις τρίτος πίσω από πολύ ισχυρούς αντιπάλους. Θεωρούμε ότι χωρίς ατυχίες και μεγάλη πτώση στην φόρμα του, θα είναι ο βασικότερος διεκδικητής της νίκης. Σε σταθερή φόρμα διατηρείται ο ΚΙΝΓΚ ΚΩΣΤΗΣ(2) και πιστεύουμε ότι μπορεί να τρέξει πολύ δυνατά. Η ΜΑΡΙΤΑΣΣ(6) μετά την τελευταία αποτυχημένη συμμετοχή της που ήταν σε συνέχεια συνεχόμενων νικών, αλλά και… κολλητών συμμετοχών, μπήκε σε μηνιαία αποχή και επανέρχεται σε καλή κατάσταση. Θεωρούμε ότι “φρεσκαρισμένη” μπορεί να επανέλθει στις δυνατές εμφανίσεις και τέλος δώστε προσοχή στον ΓΟΥΪΝΤΟΦΕΖΙΑΜΑΗΝΟΡ(8) που έρχεται από δυο σερί νίκες και είναι ίππος που σχεδόν πάντα ιππεύεται από κορυφαίο αναβάτη και στοιχηματίζετε και πολλά χρήματα και τα δικαιώνει βέβαια.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΕΛΕΙΟΣ(3) – ΚΙΓΚ ΚΩΣΤΗΣ(2) – ΜΑΡΙΤΑΣΣ(6) –  ΓΟΥΪΝΤΟΦΕΖΙΑΜΑΗΝΟΡ(8)

ΣΚΟΡ 6: 022-024-026-027-028-030
ΣΥΣΤΗΜΑ: 2 / 4-12-5-10 / 8-7-6-5 / 1-7 / 1-3-2-5 / 3
ΣΤΗΛΕΣ: 128

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα