Δυνατές βάσεις, πανίσχυρες δυάδες και “ψαγμένο” Σκορ 6 που μπορεί να πληρώσει πολλά…

Κοινοποίηση:

Έξι διαδρομές εμπεριέχει η τελευταία ελληνική συγκέντρωση του Μαρτίου. Δεν μπορούμε να πούμε ότι… τρελαίνει το πρόγραμμα, αλλά δεν περνάει και απαρατήρητο.
Όλες τις κούρσες θα τις αναλύσουμε, θα διαβάσετε τις εκτιμήσεις μας και στο τέλος υπάρχει Σκορ 6 που δύσκολα θα… χάσει. Το τονξαναγράφουμε. Δύσκολα θα χάσει.

Στην πρώτη(κωδ.01) ιπποδρομία θεωρούμε ότι τον πρώτο λόγο για τη νίκη τον έχουν δυο φοράδες. Η ΜΑΤΙΛΝΤΑΣ ΛΟ(4) με την διαγωγή της στην πρόσφατη συμμετοχή της και κυρίως στην ευθεία έδειξε ότι ήθελε μεγαλύτερη απόσταση. Η σημερινή δείχνει να της ταιριάζει, ο όμιλος είναι ολιγομελής και ο Δημητσάνης θα μπορεί να την “σπρώχνει” πιο εύκολα και πιο ξεμπλοκάριστα. Περιμέναμε την άνοδο της ΑΝΤΖΥΣ ΓΚΕΡΛ(1) που μετά τη νίκη της πρωταγωνίστησε και στην αμέσως επόμενη τερματίζοντας λίγο μπροστά από την Ματίλντας Λο. Αν μάλιστα καταφέρει να φύγει καλά και πάει ίσως και στο κεφάλι, μπορεί να είναι και δυσκολοκατάβλητη. Τρίτη επιλογή η ΚΟΜΠΤΟΝ ΛΕΪΝΤΥ(2) που στις τελευταίες συμμετοχές της δεν ξεκίνησε καλα, κι αν σήμερα κάνει και φύγει κανονικά, μπορεί και να την… ψάχνουν. Η ΣΑΜΕΡ ΜΙΟΥΖΙΚ(6) έρχεται από νίκη μεν στην απόσταση, όμως γράφτηκε ακριβώς την τελευταία στιγμή στις εγγραφές. Αυτό μας προβληματίζει. Περιμένουμε εξέλιξη, αλλά ο όμιλος δεν είναι τόσο εύκολος. Δεν αγνοείται απλά. Η ΝΤΙΛΑΪΛΑ(5) άλλαξε ιδιοκτησία, παραμένει όμως στα γνωστά… λημέρια προπόνησης. Θετική φοράδα είναι, γνώριμη ανάβαση διαθέτει, μπορεί να διακριθεί. Έχει το προφίλ ακόμη και για τη νίκη. Τέλος η ΜΑΤΖΙΚΑΛ ΠΑΘ(3) άλλαξε προπονητή, έδειξε εκτός φόρμας το τελευταίο διάστημα και στις προπονήσεις δεν είδαμε και κάτι το συναρπαστικό.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΜΑΤΙΛΝΤΑΣ ΛΟ(4) – ΑΝΤΖΥΣ ΓΚΕΡΛ(1) – ΝΤΙΛΑΪΛΑ(5)

Η δεύτερη ιπποδρομία είναι η τελευταία ενθαρρύνσεως για τετραετείς μέδεν. Ο ΓΟΥΑΪ ΣΑΛ ΡΙΤΕΡΝ(1) έδειξε φανερή βελτίωση στην δεύτερη συμμετοχή του και μετά το αποτυχημένο ντεμπούτο του. Μπορεί να τερμάτισε λίγο πίσω από τον Κόβερ Τσάρτζ, αλλά αυτό δεν αφαιρεί καθόλου την εντύπωση ισχυροποίησης που σας αναφέραμε παραπάνω. Σίγουρα ο ΚΟΒΕΡ ΤΣΑΡΤΖ(3) εκτός από πιο έμπειρος είναι και ο πιο σταθερός το τελευταίο διάστημα. Έχει… γκίνια αφού στις τέσσερις τελευταίες συμμετοχές του τερματίζει συνεχώς στην δεύτερη θέση. Και σήμερα εξασφάλισε τον Δημητσάνη και πιστεύουμε ότι και σήμερα θα το παλέψει γερά για τη νίκη. Γρήγορος και κάπως ανέτοιμος έδειξε ο ΝΤΙΒΑΪΝ ΠΡΙΝΣ(6) στο προ ημερών ντεμπούτο του. “Έφαγε” την κούρσα και σήμερα μπορεί ακόμη και τη νίκη. Να μην αγνοηθεί. Ο πρωτοεμφανιζόμενος ΠΕΡΦΕΚΤ ΣΤΕΪΤΖ(7) αγοράστηκε 5.500 γκινέες, πέρσι τον Οκτώβριο. Δεν έχει τρέξει ποτέ. Θα το κάνει σήμερα. Μας άρεσε στις προπονήσεις και αν δεν επηρεαστεί από την απειρία του, ελέω πρώτης φοράς, τότε μπορεί να “γράψει” κατευθείαν τη νίκη. Ο επίσης πρωτοεμφανιζόμενος ΛΟΡΝΤ ΑΣΛΑΝ(4) επιχείρησε να τρέξει πριν από λίγο καιρό, διεγράφη και θα το κάνει σήμερα. Θυμίζουμε ότι αγοράστηκε 3.000 γκινέες τον περασμένο Οκτώβριο και τον αγόρασαν τέσσερις… πράκτορες του ΟΠΑΠ. Στις 4 συμμετοχές του στην Αγγλία έτρεξε σε μεγάλες αποστάσεις, σε αυτό παραπέμπει και η γενεαλογία του και δεν έδειξε τίποτα. Έχει κινητικότητα στο στίβο, αλλά δεν μας τρέλανε σε καμία δοκιμή του. Ο ΜΟΝΤΡΙΑΝ ΤΖΟΟΥΝΣ(5) έχει σοβαρό θέμα με την εκκίνηση και όποτε φύγει κανονικά θα διεκδικήσει τη νίκη. Πότε θα γίνει αυτό; Εκτιμήσεις κάνουμε αδέρφια. Δεν είμαστε… χαρτορίχτρες. Τέλος θεωρούμε ότι ο ΙΜΣΙΖ ΛΙΤΛ ΜΠΡΟ(2) έχει τον τελευταίο λόγο και μετά την αποτυχημένη τελευταία συμμετοχή του.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΓΟΥΪ ΣΑΛ ΡΙΤΕΡΝ(1) – ΚΟΒΕΡ ΤΣΑΡΤΖ(4) – ΠΕΡΦΕΚΤ ΣΤΕΪΤΖ(7) – ΝΤΙΒΑΪΝ ΠΡΙΝΣ(6)

Στην τρίτη(κωδ.03) ιπποδρομία τον πρώτο λόγο η ΠΡΙΝΣΕΣ ΜΟΜΟΚΑ(4). Στοι ντεμπούτο της και στην ίδια με σήμερα απόσταση, “πέταξε” στην κυριολεξία και η συνέχεια ήταν ανάλογη. Έχει την αρχική ταχύτητα για να οδηγήσει και βέβαια η κούρσα από τις εγγραφές έκλεισε αποκλειστικά γι’ αυτή. Τον πρώτο λόγο λοιπόν και θεωρούμε ότι θα ηττηθεί πολύ, πολύ δύσκολα. Η ΜΕΡΙΛΥΝ ΜΑΡΚΕΣΣΑ(3) στην τελευταία της συμμετοχή τερμάτισε καθαρά δεύτερη πίσω από την προαναφερόμενη. Είναι πλέον σταθερή σε καλές επιδόσεις, έκλεισε και διαφορά βαρών που είχε έναντι αυτής, αλλά για να φτάσει στη νίκη θεωρούμε ότι θα πρέπει να γίνουν… πολλά με την πρώτη. Σε φόρμα και η ΚΕΕΛΑ(1), αλλά έπεται στις προτιμήσεις μας, όπως και η ΝΤΙΠΙΝΓΚΕΝΤΑΪΒΙΝΓΚ(2) που θα την θέλαμε στην μικρή απόσταση με άλλο αναβάτη. Αν πρέπει να δώσουμε προσοχή σε μια φοράδα, αυτή είναι η ΑΖΕΡΕΛ(7). “Κουνήθηκε” στην τελευταία συμμετοχή της και σε κούρσα που… αρμένιζε και με πιο υψηλά βάρη. Αν σήμερα με τα χαμηλά βάρη συνεννοηθεί με τον αναβάτη της, μπορεί να πάει και μπροστά και να… κλάψουν μανούλες. Και πατερούληδες. Τέλος οι ΣΝΟΟΥΓΟΥΕΪ(5) και ΣΟΥΙΤ ΠΡΑΛΙΝ(6) είναι απλά για… ντεκόρ στην κούρσα. Γράφτηκαν για να γίνει.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΠΡΙΝΣΕΣ ΜΟΜΟΚΑ(4) – ΜΕΡΙΛΥΝ ΜΑΡΚΕΣΣΑ(3) – ΑΖΕΡΕΛ(7) – ΚΕΕΛΑ(1)

Δυο οι κύριοι διεκδικητές της νίκης στην τέταρτη(κωδ.04) ιπποδρομίες. Ο ΦΑΡΜΑΣΙΟΥΤΙΚΑΛ(5) καθυστέρησε στην τελευταία του συμμετοχή και ηττήθηκε καθαρά όχι μόνο από το νικητή, τότε, Αττίλα που και σήμερα τρέχει μαζί του, αλλά και από τον ομοπροπόνητο Πολιορκητή που επίσης τρέχει σήμερα. Βέβαια χωρίς αυτό το πρόβλημα σήμερα θα δούμε… άλλο ίππο. Ίσως και αυτόν που έχουμε δει στις δυο νίκες του στην Αγγλία. Είναι ίππος άλλης κλάσης, αλλά μας έδειξε ένα πρόβλημα και πρέπει να κρατήσουμε μια μικρή επιφύλαξη. Ο ΑΤΤΙΛΑΣ(1) ανατέθηκε στο Δημητσάνη. Πολύ δυνατός στο κεφάλι και όταν είναι σε φόρμα, όπως τώρα, είναι ακόμη πιο θετικός. Αν για οποιοδήποτε λόγο ο Φαρμασιούτικαλ δεν παρουσιαστεί όπως τον περιμένουμε, τότε θα έχει την πρώτη τύχη. Ο ΜΟΥΣΤΑΚΙΛ(2) έτρεξε σε δυνατή κούρσα, στην τελευταία του συμμετοχή, δεν ήταν άσχημος, αλλά ούτε και εντυπωσιακός. Είναι ίππος για αποστάσεις και μπορεί να εμφανιστεί στην άφιξη. Είναι η τρίτη μας επιλογή. Αν δεν είχε προβλήματα ο ΜΠΙΓΚ ΓΟΥΕΪΒ(3) θα διακρινόταν σε πολύ δυνατές κούρσες. Μετά την τελευταία ανεπιτυχή συμμετοχή του μπήκε σε ρεπό, πήγε ικανοποιητικά στις προπονήσεις και σήμερα θα στηριχτεί στο μεγάλο του βήμα. Βέβαια ο όμιλος δεν είναι εύκολος. Από τους ΚΕΪΠ ΡΑΘ(4) και ΠΟΛΙΟΡΚΗΤΗΣ(7) όποιος “βρει” μια θέση στο τετραπλό, πρέπει να είναι και ευχαριστημένος και για τον ΑΡΚΑΝΟ ΓΚΟΛΝΤ(6) ο… Θεός και η ψυχή του. Μέχρι τώρα είναι σκέτη απογοήτευση και για τα δεδομένα και την ποιότητά του βέβαια.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΦΑΡΜΑΣΙΟΥΤΙΚΑΛ(5) – ΑΤΤΙΛΑΣ(1) – ΜΟΥΣΤΑΚΙΛ(2) – ΜΠΙΓΚ ΓΟΥΕΪΒ(3)

Στο τρόπαιο Πρωταπριλιάς δεν χωράνε… ψέμματα. Δυο τρέχουν κι άλλος ένας έπεται. Οι υπόλοιποι είναι για να γεμίσουν την κούρσα και ο πιο χρήσιμος ο… ΜΑΣΟΥΕΡΤΕ(7) που δεν έχει καμία τύχη, είναι ο… μαϊντανός της διαδρομής, αλλά αν δεν γραφόταν, δεν θα γινόταν η κούρσα. Αυτό το ξέρουμε όλοι. Έτσι; Έτσι. Ευτυχώς που υπάρχει κι αυτή η… μηχανή για να κλείνουν κάποιες κούρσες. Γιατί αλλιώς θα είχαμε… κλάμα.
Πίσω στα αγωνιστικά όπου η απόσταση ευνοεί τον ΜΕΣΜΕΡΙΣΜ(5) που στις προπονήσεις… πονάνε τα μάτια σου να τον βλέπεις με αυτά τα απίθανα που κάνει. Αν τα “βγάλει” και στην κούρσα και περισσότερο αν καταφέρει ο αναβάτης του να του διαχειριστεί την ταχύτητα, θα έχει τον πρώτο λόγο. Σίγουρα ο ΜΠΑΜΠΟΥΡ(2) είναι η ποιότητα στον όμιλο. Όμως η απόσταση ίσως να είναι λίγο μικρή, Πάντως αν ρεπριζάρει γρήγορα και είναι κοντά στους προπορευόμενους και κυρίως στον Μέσμερισμ, στην ευθεία, τότε θα γίνει μάχη. Τρίτη επιλογή ο φορμαρισμένος ΜΠΟΥΣΤΑΟΥΝ ΜΠΟΫ(3), αλλά για τη νίκη μόνο αν οι προαναφερόμενοι δεν “τρέξουν” για οποιουδήποτε λόγους. Τέταρτη επιλογή και για παίξετε Τετραπλό, ο ΤΣΟΛΛΙΜΑ(1) γιατί δεν υπάρχει και άλλος.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΜΕΣΜΕΡΙΣΜ(5) – ΜΠΑΜΠΟΥΡ(2) – ΜΠΟΥΣΤΑΟΥΝ ΜΠΟΫ(3) – ΤΣΟΛΛΙΜΑ(1)

Τέλος στην έκτη(κωδ.06) ιπποδρομία ξεκάθαρα φαβορί ο ΦΥΓΟΝΙΚΟΣ(1). Εδώ και καιρό είναι στην καλύτερη φόρμα της ζωής του. Είναι συνεχώς στην άφιξη. Προέρχεται από δυο σερί σαρωτικές νίκες και με τον τρόπο που τις κατέκτησε και σε παρόμοιους ομίλους “υπόσχονται” ότι και σήμερα θα είναι ο βασικότερος υποψήφιος για τη νίκη. Μάλιστα όπως έδειξε ούτε κεφάλι θέλει, ούτε τίποτα. Ξεμπλόκάριστος να τρέχει κι αυτός ξέρει.
Ο ΟΜΠΛΙΤΕΡΕΪΤ(4) αν δεν ρινορραγήσει, γιατί το έχει αυτό το… κακό συνήθειο, μπορεί να πάει μπροστά και με τον Δημητσάνη στη σέλα του μπορεί να πρωταγωνιστήσει. Σε καλή φόρμα ο ΦΙΛΙΠ(2), αν και τον προτιμούσαμε σε λίγο μεγαλύτερη απόσταση, Αυξομειώσεις έχει η απόδοση του ΓΚΑΜΠΥ(3) που δύσκολα θα είναι πρώτος, αλλά εύκολα μπορεί να είναι στο Τρικάστ, Τετραπλό. Από τους υπόλοιποι και υπό συνθήκες, όλοι μπορούν να μπουν τρίτοι ή τέταρτοι.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΦΥΓΟΝΙΚΟΣ(1) – ΟΜΠΛΙΤΕΡΕΪΤ(4) – ΦΙΛΙΠ(2) – ΓΚΑΜΠΥ(3)

ΣΚΟΡ 6: 01-02-03-04-05-06
ΣΥΣΤΗΜΑ: 1-2-4-5 / 1-3-6-7 / 3-4-7 / 1-5 / 2-5 / 1-4
ΣΤΗΛΕΣ: 384 στήλες
ΚΟΣΤΟΣ: 192 ευρώ με στοιχηματική μονάδα τα 0,50 του ευρώ

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα