Ζουμ στο κουπόνι της Δευτέρας και στο Σκορ 4

Κοινοποίηση:

m-abrivard_YWJ9YQMIeAΗ καλύτερη ιπποδρομία σε αξία επάθλου (120.000€) στο κουπόνι της Δευτέρας είναι η 019 (Vincennes-3, 15:20) η οποία είναι Γκρουπ-2 κούρσα έφιππου τροτ για άλογα 5 και 6 ετών. Κατά μια “διαβολική αριθμητική ακολουθία” από το 2009 κι έπειτα κερδίζουν εναλλάξ, πότε 5ετείς και πότε 6ετείς. Πέρσι κέρδισε 6ετής, οπότε αν η ακολουθία πρόκειται να συνεχιστεί, τότε “σειρά” έχουν οι 5ετείς εδώ για την νίκη! Αυτό -στατιστικά- είναι “κακό μαντάτο” για την τρομερή 8-BELLISSIMA FRANCE, η οποία είναι 6ετής και επιστρέφει μετά από αρκετό καιρό στην “σπεσιαλιτέ” της που είναι το έφιππο τροτ. Έχει να κάνει έφιππο από τον Μάρτη. Ήταν σε αποχή, και επέστρεψε νωρίτερα στο Φθινόπωρο με δύο κούρσες ατελέ (με αμαξίδια) κάτι που αποτελεί πατροπαράδοτη συνταγή για τον προπονητή και αναβάτη της Ματιέ Αμπριβάρ (φωτο) ο οποίος συνήθως πριν φέρει ένα άλογο σε ρυθμό για έφιππο τροτ, το βάζει να κουβαλήσει αμαξίδιο κανά δυο φορές μέχρι να έρθει “στη θέση” του. Τρεις φορές το έχει κάνει αυτό το “τρικ” ο Αμπριβάρ στο παρελθόν με αυτή την φοράδα, και τις δύο νίκησε. Τα στατιστικά της φοράδας στο έφιππο τροτ είναι απλησίαστα για τους υπόλοιπους αντιπάλους: 30 συμμετοχές σε έφιππο, 13 νίκες-9 πλασέ (43.3% νίκη / 73.3% βάθρο) και έπαθλα συνολικής αξίας 1.012.330€, το μόνο άλογο στην κούρσα με έσοδα πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ. Πρόκειται για μια στοιχηματική βάση που έχει αξία, γιατί είναι ένα καλό άλογο που δικαιούται να είναι το φαβορί, για τους λόγους που αναφέραμε. Όπως συνηθίζουμε να λέμε σε τέτοιες περιπτώσεις, με τέτοια άλογα λες “έπαιξα το σωστό άλογο, κι αν είναι να χάσει-ε τότε ας χάσω” . Όσο και να είναι πάντως το αγωνιστικό ενδιαφέρον, το στοιχηματικό ενδιαφέρον συνήθως υπερτερεί, και όπως κάθε Δευτέρα και Τετάρτη, είναι ώρα για το κυνήγι του ΣΚΟΡ-4, που έχει εγγυημένα 5.000€ στον κουμπαρά. Πάμε να εστιάσουμε ανά κούρσα, τι περίπου αναμένουμε να δούμε: 

028 -FAIRVIEW 8- 17.25 : Η Τάρα Λένγκ κατεβάζει το 2-Sandy Bay και το 6-Tamashi. Ο κόσμος προετοιμάζεται από αυτά τα δύο να παίξει περισσότερο το #6, αλλά ο βασικός της αναβάτης της κας Λενγκ-ο Κάλαν Μάρεϊ, είναι στο #2, το οποίο παρεμπιπτόντως-έφαγε και την κούρσα εγκλιματισμού στο Πορτ Ελίζαμπεθ (καθότι είναι φερμένο από το Ντέρμπαν)! To 3-Flamingo Vlei έχει προπονητή τον Άλαν Χρέεφ κι αναβάτη τον Γκρεγκ Τσεήν, δηλαδή ο #1 προπονητής της πόλης-με τον κατά πολλούς #1 αναβάτη της πόλης, άρα χωρίς άλλη κουβέντα, μπαίνει στην “εξίσωση” .  O άσσος 1-Oasis Queen είναι ίδιας ηλικίας με τα άλλα άλογα, αλλά ήδη έχει 4 νίκες καριέρας ενώ τα άλλα έχουν 1 και 2 νίκες. Ασυζητητί μέσα, δηλαδή. Αυτά τα τέσσερα άλογα, είναι “εκ των ων ουκ άνευ” δηλαδή, αν δεν έχεις και τα τέσσερα, το δελτίο σου είναι εκ προοιμίου “λειψό” . Αναλόγως το πορτοφόλι μετά, το 4-Κatniss ξέρει την πίστα, είχε δυο νίκες πρόσφατα-αλλά έχει κακό σταρτ, το 7-Gitango Tonight έχει το καλύτερο βαλέρ (68) αλλά έρχεται από νίκη, και ρεπετισιόν σε τέτοιους ομίλους είναι πιο σπάνιο κι από ολική έκλειψη Ηλίου, ενώ για πιο “φαντεζί” παιχνίδι, η Υβέτ Μπρέμνερ δίνει στο “παιδί-θαύμα” Λάιλ Χιούιτσον το 11-Banks Hideal και ο μικρός που θεωρητικά διεκδικεί χρυσό μαστίγιο στα 18 του, κυνηγά όλες τις κούρσες και χθες Κυριακή ήταν “χάρμα ιδέσθαι” στο Τερφοντέιν. Η Πάροχος λέει 7-6-3-4, φαβορί είναι 6-3-7-4.Ετυμηγορία: 3-6 (1-2-4-7-11)

 

029 -WOLVERHAMPTON 6- 17.30 : Ο 1-Invincible Ridge στην 5η Κλάση έχει 7συμ.=3νικ.-4πλ. και αυτό λέει πολλά. Όμως είναι 9 ετών. Όσο καλός κι αν είναι, είναι σαν σε ανθρώπους να τρέχει 60χρονος με 20χρονα. Ο 2-Strategic Heights έχει έρθει στα χέρια του Τζέιμι Όζμπορν, καλό άλογο στην Ιρλανδία, έχει δει ανώτερες παραστάσεις, αλλά δεν είναι σίγουρο αν έχει εγκλιματιστεί “φουλ” κι ο προπονητής του ακόμη τον μαθαίνει. Ο 3-Inlawed έχει δύο νίκες στις 3 τελευταίες συμμετοχές, αλλά δεν έχει ξανατρέξει στο Γουλβερχάμπτον.  Ο 5-Newstead Abbey είναι καλός εδώ και καλός στα μέτρα, αλλά στην Κλάση είναι 8συμ.=0νικ.-0πλ. Ο 7-Indian Affair είναι “σκύλος” κι έχει και 3 δευτεριές στις 4 τελευταίες εμφανίσεις του, αλλά ποια είναι η Κέρι Ρέιμπουλντ που θα τον ιππεύσει; Την ξέρει κανείς; 4 φορές έχει ιππεύσει το άλογο ξανά, 0 νίκες. Ο 8-Danish Duke έχει καλή διαγωγή στην Κλάση, στην απόσταση, έχει νίκη με τον αναβάτη του αλλά στο ιπποδρόμιο μια φορά-παλιά, τα θαλάσσωσε. Η Πάροχος λέει 1-3-5, η Αγορά 3-1-8. Ετυμηγορία: 1-3 (2-5-7-8).

 

030 -PONT DE VIVAUX 1- 17.40 : Πρέπει από κάπου να αρχίσεις-για να ξεδιπλώσεις τον “μίτο της Αριάδνης” σε τούτο τον λαβύρινθο από την Μασσαλία. Ξεκινώ από την “περσόνα” της πόλης, τον πολύ Γιανίκ-Αλέν Μπριάν, που προπονεί το 12-Ara D’Ostal. Σε αυτό το έπαθλο έχει 2 νίκες, 2 δευτεριές και 1 τρίτη θέση, ο κύριος Μπριάν, τα 8 τελευταία έτη. Το άλογό του παράλληλα είναι και ο πιο πρόσφατος νικητής σε κούρσα. Οι υπόλοιποι έχουν ξεχάσει αν η νίκη είναι κάτι που τρώγεται ή καπνίζεται ή κάτι άλλο, γιατί πάει καιρός! Πάντως ο ίππος του έρχεται από μέτρια εμφάνιση και 9η θέση σε μια κούρσα όπου “έλαμψε δια της απουσίας του” το φαβορί-εκείνη τη μέρα- 13-Air De Marne που (τι έκπληξη) το οδηγούσε ο Τζούνιορ Γκουέλπα, δηλαδή ο οδηγός που “παραδοσιακά”  ακούει τα περισσότερα εξ’ αμάξης από τη μαρσεγιέζικη κερκίδα! Ασυζητητί συμπεριλαμβάνω το 10-Arginio Des Godins, γιατί είναι το μόνο που έρχεται από δευτεριά. Θα μου πει κάποιος “ναι, αλλά σε χωριό της Κορσικής ήρθε 2ο” . Δεν πειράζει. Πληρώνει καλά εξάλλου. Παραδοσιακά βάζω και το άλογο με τις περισσότερες νίκες, και εδώ με 18 νίκες -και μάλιστα μόλις σε 43 συμμετοχές- πολυνίκης είναι ο 15-Uniaxe, κι ας έχει 6 ντισκαλιφιέ στις 7 τελευταίες συμμετοχές του. Η Πάροχος λέει 14-13-1-9, η Αγορά λέει 4-7-12-1, καμία σχέση. Shit in Polychronis, that we did not become Presidential Guard men.  Ετυμηγορία: 1-4-7-9-10-12-13-14-15

 

031 -WOLVERHAMPTON 7- 18.00 :  Η πλειοψηφία των ίππων εδώ έχουν από 1-3 νίκες. Άρα, το να έχει 4 νίκες και να είναι κάτω-κάτω στον πίνακα, είναι καλό για τον 13-Top Of The Bank, που με τον Τόμπι Χάμιλτον στη σέλα έχει κάνει τις 3 από τις 4 νίκες του. Φυσικά έτσι και είχε και πρόσφατη φόρμα θα ήταν φαβορί, αλλά έρχεται από >9η-10η-6η θέσεις και θα πληρώνει καλά. Το αντίστροφο ακριβώς, δηλαδή έρχεται από σερί 2 νικών-και είναι ο μόνος που έρχεται από τέτοιο- είναι ο 6-Αwesome Allan. O 4-Peachey Carnehan “γεμίζει όλα τα κουτάκια” , κι έχει και τις 4 νίκες του στην Κλάση, αλλά κι αυτός θα πληρώσει καλά αν νικήσει-γιατί τελευταία οι εμφανίσεις του είναι “τσίρκο” , >5-7-6-9-6ος. Σεβασμό πάντα στον πολυνίκη, κι αυτός είναι το 8-Vallarta. Σεβασμό και στον ταχύτερο, που είναι το 7-Our Greta, έχει και τον “βασιλιά της σκόνης” στη σέλα, έχει και προπονητή κορυφαίο-τον Μικ Άπλεμπι-και έρχεται κι από νίκη. Δεν είναι και λίγα τα υπέρ. Η Πάροχος λέει 6-9-2, η Αγορά 6-5-9. Ετυμηγορία: 6 (2-4-5-7-8-9-13).

 

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα