Η δύναμη των ιπποδρομιών και το όνειρο στο μέλλον

Κοινοποίηση:

Οι ιπποδρομίες είναι σπορ. Είναι θέαμα. Είναι απόλαυση και για κάποιους συνδυάζονται και με στοίχημα. Όλα τα προηγούμενα είναι τα συστατικά που τις έχουν καταστήσει σε όλο τον… προηγμένο ιπποδρομιακά κόσμο, στην κορυφή του ενδιαφέροντος. Με τεράστια αίγλη για τους ιδιοκτήτες των ίππων, με πολύ… life style και πρωτοσέλιδα για τους αναβάτες, με μια ολόκληρη βιομηχανία να στηρίζει ένα άθλημα που δίνει και με το παραπάνω πίσω τα λεφτά του και το οποίο στο κομμάτι στοίχημα «γράψει» τεράστιους τζίρους. Τζίροι άπιαστοι που μόνο τεράστιες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις όπως το Μουντιάλ και το Τσάμπιονς Λιγκ μπορούν να τους συναγωνιστούν. Αυτές είναι οι ιπποδρομίες. Αυτή είναι η δύναμή τους. Το σπορ των… βασιλέων, όπως χαρακτηρίζεται, από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα, αλλά και το σπορ που… Πατρίκιοι και Πληβείοι γίνονται ένα. Μια εξίσωση που τα εκατομμύρια και τα ελάχιστα χρήματα… τρέχουν το ίδιο και αποδίδουν σε αναλογία ακριβώς το ίδιο.
Τέτοιες ιπποδρομίες ή περίπου τέτοιες, είχαμε στο παρελθόν και στην Ελλάδα. Ένα σπορ που έκανε τον κύκλο του, όπως όλα τα πράγματα στην ζωή και τώρα θέλει να επανεκκινήσει για έναν, ελπίζουμε, μεγαλύτερο κύκλο.
Τα πρώτα βήματα έγιναν, γίνονται από τους νέους ιδιοκτήτες, από την ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΕΣ ΑΕ και τα είδαμε στην ξεχωριστή συγκέντρωση το περασμένο Σάββατο, στο κύπελλο της 25ης Μαρτίου. Εντάξει, ως έλληνες τα θέλουμε όλα και γρήγορα, όμως για να στεριώσει ένα πράγμα, ένα καλό πράγμα θέλει την υπομονή του και κυρίως σωστές ενέργειες.
Η αρχή πάντως έγινε και όπως θα διαπιστώσετε και στα φωτογραφικά στιγμιότυπα και οι χώροι στοιχηματισμού έχουν αλλάξει και ο κόσμος αρχίζει να γίνεται περισσότερος στο Μαρκόπουλο και η όρεξη υπάρχει από τους υπεύθυνους για να γίνονται ολοένα και καλύτεροι. Για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις έτσι ώστε μια επίσκεψη στο Μαρκόπουλο να είναι απόλαυση και βέβαια όταν θα ανέβει και το δυναμικό των ίππων και οι ιπποδρομιακές συγκεντρώσεις θα αυξηθούν εβδομαδιαίως να μπορούμε να αρχίσουμε να… ονειρευόμαστε το μέλλον ενθυμούμενοι κάποιοι και το ένδοξο παρελθόν που είτε λίγο, είτε περισσότερο ευτυχήσαμε να ζήσουμε.

 

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα