Η Ειρήνη Κεράτσα είναι η πρώτη γυναίκα προπονήτρια που κατακτά το Ντέρμπι

Κοινοποίηση:

Μεγάλος και άξιος νικητής ο ΓΙΟΥΤΟΚΙΝΤΟΥΜΗ στο 71ο Ελληνικό Ντέρμπι ΟΠΑΠ. Ξεκίνησε πρώτος και δεν απειλήθηκε πουθενά και ουσιαστικά από κανένα αντίπαλό του. Ήταν σίγουρα ο ίππος με την μεγαλύτερη εξέλιξη στο κρίσιμο σημείο. Το τελευταίο δίμηνο δηλαδή. Το έδειξε στην πρώτη του νίκη με τον τρόπο που επικράτησε. Το έδειξε καλύτερα και πιο πειστικά στο Κριτήριο Τριετών, πριν από ένα μήνα. Το απέδειξε περίτρανα στο Ντέρμπι. Ο “χρυσός” τριετής περνάει στην ιστορία, παράλληλα όμως η ιστορία έγραφε και κάτι ακόμη, Ένα ρεκόρ που θα μείνει ακατάρριπτο στις ελληνικές ιπποδρομίες.
Στα ενενήντα δυο χρόνια ύπαρξης ελληνικών ιπποδρομιών στην Ελλάδα, είναι η πρώτη φορά που γυναίκα προπονήτρια κατέκτησε την κορυφαία νίκη. Η Ειρήνη Κεράτσα δεν είναι τυχαία βέβαια. Ακολουθεί δυνατή… γραμμή αίματος. Μιας οικογένειας που είτε ως αναβάτες είτε ως προπονητές έχουν γράψει μεγάλα κεφάλαια στην ιστορία των ελληνικών ιπποδρομιών. Κοντά έξι δεκαετίες και συνεχίζουν. Από τα δυο παιδιά λοιπόν του Βασίλη και της Άννας Κεράτσα, ο Αντώνης τράβηξε δρόμο εκτός των τειχών του ιπποδρόμου, αλλά είναι πάντα παρόν στις μεγάλες επιτυχίες της οικογένειας. Η Ειρήνη “κόλλησε” το μικρόβιο του πατέρα της. Από μικρή δίπλα του. Στην σχολή προπονητών ήταν καλή μαθήτρια. Οι δάσκαλοί της το έλεγαν, όχι εμείς. Και μετά στα βαθιά. Ο Βασίλης πίσω, συνταξιούχος γαρ και όταν του το λέμε τσαντίζεται και η Ειρήνη μπροστά. Δύσκολος ο δρόμος, αλλά τα κατάφερε και έφτασε μέχρι την κορυφή. Πεισματάρα, γκρινιάρα κάποιες φορές, αλλά λεπτολόγα και απαιτητική στη δουλειά της. Βοηθάει και ο Βασίλης; Και ποιός γονέας δεν βοηθάει το παιδί του; Βοηθάει και ο σύζυγος, ο παλαίμαχος αναβάτης ο Ντίνος Γεωργίου; Ε, γι΄αυτό είναι οικογένεια για να βοηθάει ο ένας τον άλλο. Μην το ψάχνετε. Η Ειρήνη έγραψε ιστορία και μπράβο σε αυτή που είναι μπροστά και στα κακά και στα καλά και μπράβο και σε αυτούς που την στηρίζουν, ασφαλώς και στα κακά και εν προκειμένω και στο άριστο αποτέλεσμα της κατάκτης του 71ου Ελληνικού Ντέρμπι ΟΠΑΠ που δημιούργησε και το ακατάρριπτο ρεκόρ.

Υ.Γ: Παρεπιπτόντως είναι και καλή μάνα. Χτες όλοι διασκέδαζαν στον απόηχο της νίκης του ίππου της και αυτή φρόντιζε το… μικρό Βασίλη που ακολουθεί τα χνάρια του παππού του. Δεν τον κάνεις καλά με τίποτα.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα