Κούρσες για… φίλημα και για στοίχημα με Ντάνσπορτ, Ποέτικ Γκεστ και Τούτι Φρούτι

Κοινοποίηση:

Το σημερινό πρόγραμμα έχει όλα τα στοιχεία, έτσι ώστε να χαρακτηριστεί σούπερ. Δεν εμπεριέχει την ποιοτική διαδρομή, όμως στο στοιχηματικό του κομμάτι παίρνει δέκα με τόνο. Λαζαρίδης και Βαγγέλης δεν θα ιππεύσουν λόγω τραυματισμού, δυο ΣΚΟΡ 4 περιλαμβάνει το πρόγραμμα και ένα ΣΚΟΡ 6 που στο τέλος υπάρχει και η πρότασή μας.

ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΣΚΟΡ 4: 01-02-03-04

83
Στην πρώτη (κωδ.01) ιπποδρομία για τριετείς αρσενικούς μέδεν, τριών ετών, στα 1200 μέτρα, οι πρωτοεμφανιζόμενοι ΤΑΝΤΑΡΑΚ(6) και ΠΑΛΑΝΤΙΟ(5) έχουν τον πρώτο λόγο. Ο πρώτος έχει πάει εξαιρετικά στο στάδιο της προετοιμασίας του, σε κάθε δοκιμή του ήταν όλο και καλύτερος και με καλή εκκίνηση μπορεί να αξιοποιήσει το μεγάλο του βήμα, να πάει μπροστά και να φτάσει στη νίκη. Ο δεύτερος(Παλλάντιο) επίσης είναι ένας ίππος με δυνατό γενεαλογικό προφίλ κι αυτός έχει πάει δυνατά στις δοκιμές του, όμως το μειονέκτημά του είναι ότι τον είδαμε να μην έχει πλήρη προσαρμοστικότητα στο σταρτ εκκίνησης. Βέβαια αυτό μπορεί να περιοριστεί με το εξωτερικό στάρτ εκκίνησης που πήρε, αλλά αυτό δεν είναι και απόλυτα βέβαιο. Από εκεί και πέρα ο ΜΙΣΤΕΡ ΜΠΑΖ(3) που στο ντεμπούτο του δεν ξεκίνησε καλά, έδειξε καλά στοιχεία και επίσης καλή προσαρμοστικότητα στο μηχάνημα εκκίνησης και επίσης ο επίσης πρωτοεμφανιζόμενος και “έλληνας” ΓΚΟΛΝΤΕΝ(1) είναι πουλάρι που θεωρούμε ότι μπορεί να κάνει την έκπληξη και να τερματίσει ψηλά στην άφιξη. Μάλιστα σε κάποιες πρόβες του μάλλον… κρύφτηκε από τον γυμναστή του, παρά μας έδειξε όλα τα προσόντα του. Σε καλή κατάσταση διατηρείται ο ΤΖΙΜ ΓΟΥΪΝΝΕΡ(7) που πάντως δείχνει να μειονεκτεί ποιοτικά στον όμιλο και πιο πίσω οι ΜΑΝΟΥΣΟΣ(2) και ΜΠΟΥΡΟΥ(4).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΤΑΝΤΑΡΑΚ(6) – ΠΑΛΛΑΝΤΙΟ(5) – ΓΚΟΛΝΤΕΝ(1) – ΜΙΣΤΕΡ ΜΠΑΖ(3)

84 Στην δεύτερη (κωδ.02) ιπποδρομία και στα 1400 μέτρα, υπάρχει φαβορί. Υπάρχει μεγάλο φαβορί. Είναι ο ραγδαία εξελισσόμενος, ΝΤΑΝΣΠΟΡΤ(4) που πρωταγωνίστησε στην τελευταία του συμμετοχή και έμεινε δεύτερος πίσω από πολύ δυνατό αντίπαλο(Μπομπάι Μαρίν) και σε μεγαλύτερη απόσταση. Σήμερα πιστεύουμε ότι αντιμετωπίζει υποδεέστερο όμιλο και λόγω ανωτερότητας μπορεί να πάει ακόμη και στο κεφάλι, χωρίς αυτό να είναι απαραίτητο και να φτάσει στη νίκη. Πίσω του υπάρχει μια τριπλέτα που αξίζει την προσοχή σας. Ο ΝΙΟΥΠΟΡΤ ΠΛΕΪΣ(3) είναι ο πιο έμπειρος και θεωρούμε ότι με υπολογισμένη και χωρίς βιασύνη  από τον αναβάτη του, διαδρομή, μπορεί να τερματίσει δεύτερος ή ακόμη και να διεκδικήσει τη νίκη, αν ο Ντάνσπορτ δεν πιάσει την απόδοσή που αναμένουμε. Ο πρωτοεμφανιζόμενος ΣΗΣΑΪΝΤ ΝΤΡΗΜΕΡ(5) έκανε δυο κούρσες στο εξωτερικό, χωρίς κάτι το ιδιαίτερο, δεν έδειξε τίποτα ιδιαίτερο στο στάδιο της εδώ προετοιμασίας του και θα στηρίξει τις πιθανότητές του στην μετριότητα του ομίλου. Κάτι ανάλογο ισχύει και για τον επίσης πρωτοεμφανιζόμεςνο  ΧΑΜΛΥΝ ΛΑΝΤ(7) που επιπρόσθετα στην προετοιμασία του δεν “άνοιξε” σε καμία μακρινή δοκιμή του.
Από τους υπόλοιπους ο ΝΕΪΣΑΝ(2) στο ντεμπούτο του ξεκίνησε πολύ διστακτικά, έμεινε πολύ πίσω και έδειξε φανερά ανέτοιμος. Τώρα δείχνει μεν καλύτερα προετοιμασμένος, αλλά μόνο αυτό.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΝΤΑΝΣΠΟΡΤ(4) – ΝΙΟΥΠΟΡΤ ΠΛΕΪΣ(3) – ΣΗΣΑΪΝΤ ΝΤΡΗΜΕΡ(5) – ΝΕΪΣΑΝ(2)

ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΣΚΟΡ 6: 03-04-05-06-07-08

85 Στην τρίτη (κωδ.03) ιπποδρομία και στα 1200 μέτρα, η πρόβλεψη δεν είναι εύκολη και οι υποψήφιες για τη νίκη αρκετές. Η ΝΤΕΝΤΟΝ ΝΤΟΝ(9) είναι φοράδα που στο παρελθόν έχει νικήσει στην σημερινή απόσταση, επανέρχεται από “φρεσκάρισμα” και θεωρούμε ότι έχει πιθανότητες να πρωταγωνιστήσει. Η ΑΝΤΖΥΣ ΓΚΕΡΛ(2) γράφτηκε δυο φορές “παραμύθι” για να διεξαχθούν κούρσες για… άλλους και σήμερα τρέχει με τον όμιλο και τα… κυβικά της. Δεν είναι τίποτα το αξιόλογο, αλλά κι ο όμιλος δεν δρέπει δάφνες. Η ΤΕΛ Ε ΣΤΟΡΥ(3) έρχεται από νίκη σε μικρότερη απόσταση. Είναι σε φόρμα και μπορεί να παίξει ρόλο στην κούρσα.  Γρήγορη και ανανεωμένη δείχνει η ΛΟΒΑΜΠΛ ΕΛΕΝ(6) που στην πρώτη συμμετοχή της στην Ελλάδα και σε μεγαλύτερη απόσταση έτρεξε δυνατά, στην δεύτερη ρινορράγησε και σήμερα δείχνει επαρκώς γυμνασμένη. Η ΛΑ ΜΑΝΓΚΑ(5) δείχνει σε καλή κατάσταση στη νέα της προπόνηση και δεν μπορείς εύκολα να την “σβήσεις” από το να εμφανιστεί στην πρώτη τετράδα και προσοχή θέλει και η ΚΟΡΤΣΑΪΝΤΕΡ(4) που σήμερα θα φορέσει για πρώτη φορά παρωπίδες, “έφαγε” δυο κούρσες και πλέον θα εμφανίζεται πιο “λυμένη”. Από τις εναπομείνασες η ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ(1) είναι σε φόρμα και μπορεί να εμφανιστεί κάπου στο Τετραπλό, κυρίως σε τρίτη, τέταρτη θέση.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΝΤΕΝΤΟΝ ΝΤΟΝ(9) – ΛΟΒΑΜΠΛ ΕΛΕΝ(6) – ΑΝΤΖΥΣ ΓΚΕΡΛ(2) – ΚΟΡΤΣΑΪΝΤΕΡ(4)

86 Στην τέταρτη(κωδ.04) ιπποδρομία και στα 1000 μέτρα ανεβαίνει πολύ ο δείκτης δυσκολίας στην πρόβλεψη. Ο πρόσφατος νικητής ΤΑΡΑΓΚΟΝ(3) θεωρούμε ότι έχει την πρώτη τύχη. Νίκησε, πρόσφατα, σε μεγαλύτερη απόσταση, ιππεύεται από τον Δημητσάνη και μάλιστα έδειξε περαιτέρω ευδιαθεσία στο στάδιο της πρόσφατης προπόνησής του.Ο ΒΕΡΤΙΚΑΛ(1) πρωταγωνίστησε στις τελευταίες συμμετοχές του, όπου τερμάτισε δεύτερος, “φρεσκαρίστηκε” για μικρό διάστημα και αναμένεται πολύ δυνατός.Ο ΤΟΡΚ ΜΑΟΥΝΤΕΝ(8) μετά τη νίκη-έκπληξη που σημείωσε, συνέχισε την εκγύμνασή του και έδειξε περαιτέρω πρόοδο και εξέλιξη. Μάλιστα η σημερινή απόσταση μπορεί να τον ευνοήσει περισσότερο. Ο ΜΠΡΟΤΟΝΣ ΒΙΖΙΟΝ(6) επανέρχεται από μεγάλο ρεπό, όμως είναι ίππος με μεγάλη ποιότητα και σχετική ανωτερότητα στον σημερινό όμιλο. Αν δεν έδειχνε μια μικρή δυστροπία, το τελευταίο διάστημα, θα τον είχαμε πιο ψηλά στις επιλογές μας.  Προσοχή θέλει ο ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΣ(5) που το τελευταίο διάστημα διατηρείται σε καλή φόρμα και σαφώς δεν διαφεύγουν της προσοχής τόσο ο ΣΑΡΠ ΛΟΥΚΑΟΥΤ(2) που έρχεται από πολύ διακριτική εμφάνιση και σε πολύ μεγαλύτερη απόσταση της σημερινής, όσο και ο ΔΕ ΦΟΥΛΓΟΥΕΝΤ ΕΝΤ(7) που η μικρή σημερινή απόσταση του αρεσει. Πιο πίσω ο ΝΤΡΟΜΚΟΥΣ(4) που για να αποκτήσει τύχη θα πρέπει να γίνει “φωτιά” η κούρσα από τους πολλούς σπρίντερ που διαθέτει.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΤΑΡΑΓΚΟΝ(3) – ΒΕΡΤΙΚΑΛ(1) – ΜΠΡΟΤΟΝΣ ΒΙΖΙΟΝ(6) – ΤΟΡΚ ΜΑΟΥΝΤΕΝ(8)

ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΣΚΟΡ 4: 05-06-07-08

87 Στην πέμπτη (κωδ.05) ιπποδρομία και στα 1000 μέτρα, ο βαθμός δυσκολίας στην πρόβλεψη ανεβαίνει κι άλλο και σε σχέση με την προηγούμενη. Ο ΤΖΟΕΪ ΜΠΛΑΚ(3) έρχεται από νίκη και παραμένει σε μεγάλη φόρμα. Αν καταφέρει αμέσως να βρεθεί με τους πρώτους, πόσο μάλλον αν οδηγήσει, τότε θα αυξήσει τις πιθανότητές του για ρεπετισιόν. Ο ΡΕΝ ΚΑΣΤΛ(8) είχε πολύ κακές εκκινήσεις στις δυο πιο πρόσφατες συμμετοχές του, αλλά αν ξεκινήσει υποφερτά σήμερα, μπορεί να πρωταγωνιστήσει. Έχει τρέξει με καλύτερους ο ΚΡΙΕΤΙΒ ΤΖΙΝΙΟΥΣ(6) και έχει και την ταχύτητα να ακολουθήσει τους προπορευόμενους και να τον υποτάξει στο τελευταίο κομμάτι της κούρσας. Ταχύτητα διαθέτει και ο ΖΗΤΗΣ(4) που αν βρεθεί με τους πρώτους, δεν αποκλείεται τίποτα. Δεν στερείται πιθανοτήτων ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ(2), κυρίως αν πλασαριστεί αμέσως πίσω από τους αρκετούς σπρίντερ της κούρσας και έχει την υπομονή ο αναβάτης του να περιμένει για να εκδηλώσει το φίνις του στα τελευταία 400 μέτρα. Από τους υπόλοιπους σαφώς δεν μπορεί να “σβήσει” εύκολα ο ΜΕΣΣΗΝΙΟΣ(7) που στο παρελθόν έχει τρέξει πολύ δυνατά στην σημερινή απόσταση.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΤΖΟΕΪ ΜΠΛΑΚ(3) – ΚΡΙΕΤΙΒ ΤΖΙΝΙΟΥΣ(6) – ΡΕΝ ΚΑΣΤΛ(8) – ΖΗΤΗΣ(4)

88 Στην έκτη (κωδ.06) ιπποδρομία και στα 1400 μέτρα, υπάρχει μια πανίσχυρη τριπλέτα. Ο ΠΟΕΤΙΚ ΓΚΕΣΤ(8) με τα χαμηλά του βάρη μπορεί μετά από τρεις σερί τερματισμούς στην δεύτερη θέση να «σπάσει» τη γκίνια του και να επανέλθει στις νίκες. Μάλιστα στην τελευταία του συμμετοχή και προερχόμενος από σημαντική αποχή, κόντραρε τον μετέπειτα νικητή του κυπέλλου 25ης Μαρτίου, Ραν Του Δε Χιλς. Βασικότερος αντίπαλός του θα είναι ο ΠΑΡΤΥ ΤΑΪΓΚΕΡ(2) που έρχεται από νίκη και μάλιστα έχοντας πολύ άτυχη διαδρομή, που είναι σε φόρμα, αλλά και που έχει ως ντεζαβαντάζ τα 5,5 κιλά σε βάρος του και έναντι του Ποέτικ Γκεστ. Τρίτη επιλογή είναι ο προερχόμενος από νίκη, ΦΑΟΥΣΤΟ(3) που δείχνει στις τελευταίες προπονήσεις, περαιτέρω άνοδο. Αν κάποιος από τους προαναφερόμενους ατυχήσει ή δεν πιάσει την αναμενόμενη απόδοση, τότε να ξέρετε ότι θα είναι ο πρώτος που θα επωφεληθεί. Πιο πίσω κατατάσσεται ο φορμαρισμένος ΓΟΥΕΪ ΑΧΕΝΤ(4), αρκεί να συνεννοηθεί με τον αναβάτη που θα αντικαταστήσει τον Βαγγέλη Κρητικό και ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΝΙΚΟΣ(5) που είναι ίππος που ποτέ δεν είσαι σίγουρος ότι δεν θα εμφανιστεί στην άφιξη.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΠΟΕΤΙΚ ΓΚΕΣΤ(8) – ΠΑΡΤΥ ΤΑΪΓΚΕΡ(2) – ΦΑΟΥΣΤΟ(3) – ΓΟΥΕΪ ΑΧΕΝΤ(4)

89 Στην έβδομη(κωδ.07) ιπποδρομία και στα 1575 μέτρα, υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί. Αυτό είναι ο ΖΙΓΓΥ ΣΤΑΡΜΑΝ(5). που έχει πρωταγωνιστήσει στο παρελθόν στην ίδια με σήμερα απόσταση και που ο προπονητής του δεν ήθελε να τον… πιέσει τρέχοντάς τον στο κύπελλο 25ης Μαρτίου, αλλά στην πιο βατή, όπως δείχνει βέβαια, σημερινή ιπποδρομία.  Κυριότερος και ίσως μοναδικός του αντίπαλος αναμένουμε να είναι ο ΚΟΥΪΝΤΕΟ(3), έστω κι αν στην τελευταία του συμμετοχή και σε μικρότερη απόσταση μας απογοήτευσε, αν και ήταν φαβορί. Τρίτη επιλογή ο ΕΝΣΑΪΝ(2) που αρέσκεται στις μεγάλες αποστάσεις και σαφώς έπεται ο ΑΪΜ ΓΟΥΟΚΙΝΓΚ ΧΙΕΡ(1) που δεν έχει δείξει αρέσκεια σε μεγάλες αποστάσεις μεν, αλλά από την άλλη είναι σε φόρμα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΖΙΓΥ ΣΤΑΡΜΑΝ(5) – ΚΟΥΪΝΤΕΟ(3) – ΕΝΣΑΪΝ(2) – ΑΪΜ ΓΟΥΟΚΙΝΓΚ ΧΙΕΡ(1)

90 Τέλος, στην όγδοη (κωδ.08) ιπποδρομία και στο σπριντ των φοράδων, στα 1200 μέτρα, υπάρχει μια εξαιρετικά δυνατή τριάδα. Η πρωτοεμφανιζόμενη ΤΟΥΤΙ ΦΡΟΥΤΙ(10), έχει μια νίκη στα 1000 μέτρα, στην Αγγλία και σε all weather στίβο. Ήταν εξαιρετική στο στάδιο των προπονήσεων, σημείωσε πολύ δυνατές δοκιμές και πιστεύουμε ότι με καλή εκκίνηση μπορεί να πάει μπροστά και να… χαθεί. Η εύκολη νικήτρια στο ντεμπούτο της, ΣΑΟΥΘ ΣΗ ΜΠΕΛ(7) έδειξε μεγάλη πρόοδο στο πρόσφατο στάδιο των προπονήσεων και μπορεί να πρωταγωνιστήσει. Αυτό μπορεί να κάνει και η πιο έμπειρη, ΧΙΣΤΟΡΙΚ ΙΒΕΝΤ(1) που «κυνηγάει» τη νίκη, έχει πρωταγωνιστήσει σε όλες τις έως τώρα συμμετοχές της και μάλιστα απ’ ότι διαπιστώσαμε, το τελευταίο διάστημα δείχνει και άνοδο φόρμας. Μετάσ την παραπάνω τριπλέτα μπορούμε να δούμε οποιαδήποτε από τις εναπομείνασες φοράδες στο Τετραπλό, κυρίως και πιο δύσκολα στο Τρικάστ. Θα τολμήσουμε ως τέταρτη επιλογή, με την ΓΟΥΟΡΜ ΓΟΥΟΡΝΤΣ(2) που θα κάνει την κούρσα της και το φίνις της.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΤΟΥΤΙ ΦΡΟΥΤΙ(10) – ΧΙΣΤΟΡΙΚ ΙΒΕΝΤ(1) – ΣΑΟΥΘ ΣΗ ΜΠΕΛ(7) – ΓΟΥΟΡΜ ΓΟΥΟΡΝΤΣ(2)

ΣΚΟΡ 6: 03-04-05-06-07-08
ΣΥΣΤΗΜΑ: 2-4-6-9 / 1-3-5-6-8 / 3-4-6-8 / 2-8 / 3-5 / 1-10
ΣΤΗΛΕΣ: 640
ΚΟΣΤΟΣ: 320 ευρώ με στοιχηματική μονάδα τα 0,50 του ευρώ

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα