Κούρσες για… φίλημα που θα πληρώσουν σίγουρα και Σκορ 6 & 4 για Καλά Χριστούγεννα

Κοινοποίηση:

Όποιοι πιάσουν σήμερα το Σκορ 6 θα πληρωθούν πολλά και σίγουρα θα κάνουν Καλά Χριστούγεννα. Οι κούρσες είναι για… φίλημα. Δύσκολες. Πολύ δύσκολες στην πρόβλεψη. Αλλά αυτός είναι ιππόδρομος. Να διαβάζεις και να μην βρίσκεις άκρη. Να ξαναδιαβάζεις και να μπερδεύεσαι περισσότερο. Να φτιάχνεις σύστημα στο Σκορ, να θέλεις να το… μαζέψεις οικονομικά και να μην γίνεται. Πάμε να δούμε αν θα βγάλουμε άκρη σήμερα και σημειώστε ότι σε κάθε κούρσα έχουμε και πρότασηκαι στο στοίχημα που πιστεύουμε ότι αξίζει.

Στην πρώτη(κωδ.04) ιπποδρομία ο ΕΝΥ ΓΚΕΣΤ(4) μπορεί να τρέχει για πρώτη φορά, όμως έχει επτά συμμετοχές στην Αγγλία και έχει τρέξει διακριτικά σε καλούς ομίλους. Στο στάδιο της προετοιμασίας του ήταν καλός και μπορούμε να τον δούμε αμέσως πρωταγωνιστή. Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΝΙΚΟΣ(3) έδειξε στο ντεμπούτο του μεγάλη αρχική ταχύτητα, “φρεσκαρίστηκε”  και σήμερα μπορεί να εκμεταλλευτεί καλύτερα την  την σαφώς αυξημένη εμπειρία του. Ο ΒΕΣΤΑΒΙΑΝ(2) έκλεισε ένα χρόνο στην Ελλάδα και παραμένει μέδεν. Εντάξει δεν είναι ίππος για πολλά, το έχει δείξει άλλωστε, όμως ο σημερινός όμιλος δεν είναι και τίποτα σπουδαίο. Γρήγορος και “φρεσκαρισμένος” ο ΚΟΒΕΡ ΤΣΑΡΤΖ(5) αν καταφέρει να πάει μπροστά, χωρίς να είναι απαραίτητο το κεφάλι, μπορεί να τρέξει δυνατά. Από τους υπόλοιπους δεν περιμένουμε κάτι το αξιόλογο.
ΤΡΙΚΑΣΤ: 2-3-4 / 2-3-4-5-8/ 1-2-3-4-5-6-7-8 
ΚΟΣΤΟΣ: 36 ευρω

Στην δεύτερη(κωδ.05) ιπποδρομία οι έξι από τους οκτώ διετείς θα τρέξουν για πρώτη φορά και μπορούν να συμβούν τα πάντα. Ναι, τα πάντα. Ακριβοαγορασμένο πουλάρι ο ΚΑΡΣΟΝ ΣΙΤΥ(4). Μάχη έγινε στην πρόσφατη δημοπρασία της Ιπποδρομίες ΑΕ και στο ποιός θα το αποκτήσει. Το πήρε ο Khouri Samer και για να δούμε αν τα 20.000 ευρώ που έδωσε θα πιάσουν αμέσως τόπο. Είναι ίππος με περγαμηνές και διακρίσεις στην Αγγλία, με καλή συμπεριφορά στις προπονήσεις και θα του δώσουμε την πρώτη τύχη. Δυνατό πουλάρι δείχνει και ο ομοπροπόνητος ΑΪΜ ΓΟΥΟΚΙΝΓΚ ΧΙΕΡ(1) και επίσης έδειξε να διαθέτει και αξιόλογη αρχική ταχύτητα. Θα είναι δύσκολος αντίπαλος του προαναφερθέντος. Γρήγορος έδειξε στις προπονήσεις και ο ΚΟΣΜΙΚ ΜΠΟ(6) κάτι αντίστοιχο και οι εμφανίσεις του στην Αγγλία και απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή και βέβαια ο πρωτοεμφανιζόμενος “έλληνας”, ο ΟΡΚ(8) δεν μπορεί να αγνοηθεί. Έχει ωραία σωματοδομή και στις προπονήσεις ήταν ενθαρρυντικός. Ο ΦΕΪΣ ΠΕΪΝΤΕΡ(9) τρέχει πρώτη φορά και δεν μπορούμε να πούμε ότι μας ενθουσίασε στο στάδιο της προετοιμασίας και περιμένουμε να δούμε σαφώς καλύτερο τον ΝΙΟΥΠΟΡΤ ΠΛΕΪΣ(7) που στο ντεμπούτο του έδειξε απειρία και κάποια ανωριμότητα, κάτι που ίσως σήμερα δεν το δούμε. Θυμίζουμε ότι στην Αγγλία δεν είχε δείξει κάτι αντίστοιχο στις συμμετοχές του. Ο ΚΛΑΟΥΝΤ ΜΠΕΡΣΤ(5) τρέχει για πρώτη φορά, είναι αδερφός από μάνα (Snowdrift) με τον Σνόουστορμ που τρέχει στην πρώτη ιπποδρομία και για την ώρα δεν είδαμε τίποτα το εξαιρετικό, εκτός από μια καλή σωματοδομή που σίγουρα θα τον βοηθήσει στην συνέχεια. Τέλος δεν είδαμε αισθητή πρόοδο από τον ΖΕΜΠΥ ΣΙΖ(3) που ήταν πολύ μέτριος στο ντεμπούτο του και θεωρούμε ότι ο ΓΚΟΛΝΤ ΠΑΤΣ(2) θέλει ακόμη δουλειά.
ΤΕΤΡΑΠΛΟ: 1-4 / 1-4-6-8 / 1-4-6-7-8 / 1-2-3-4-5-6-7-8-9
ΚΟΣΤΟΣ: 54 ευρώ

Στην τρίτη(κωδ.06) o ΜΟΝΤΡΙΑΝ ΤΖΟΟΥΝΣ(3) έχει τρέξει μόλις μια φορά στο εξωτερικό και μάλιστα αποτυχημένα. Έχει πάει καλά στις προπονήσεις και μας άρεσε. Έχει δείξει αρχική ταχύτητα και θεωρούμε ότι αμέσως μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην κούρσα. Αν μπορεί να νικήσει; Ασφαλώς. Δεν τον προτείναμε τυχαία πρώτο. Όπως και ο ΜΠΑΖΟΥΛΑ(4) μπορεί να νικήσει και αυτή η επιλογή έχει και μεγαλύτερη λογική. Στην πρώτη του συμμετοχή έδειξε αρχική ταχύτητα και σε λίγο μεγαλύτερη απόσταση. Προσοχή θέλει και ο ΙΜΣΙΖ ΛΙΤΛ ΜΠΡΟ(2) που είναι ίππος με καλή γενεαλογία και με καλή… κινητικότητα στις προπονήσεις. Αυτός έχει μια δεύτερη θέση, αλλά ως διετής στα 1200 μέτρα , στην Αγγλία και ο όμιλος δεν είναι σπουδαίος. Ο ΡΑΣ ΑΛ ΜΑΛ(7) επιστρέφει από την τελευταία πολύ αποτυχημένη συμμετοχή του. Φρεσκαρίστηκε και μπορεί να εμφανιστεί και πάλι ο ίππος που ξέραμε. Αυτός που δεν είναι για σπουδαία πράγματα, αλλά ικανός να κάνει αυτό που μπορεί. Να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις. Ερωτηματικό αποτελεί ο ΣΕΦΕΡΝΤΣ ΜΠΟΥΣ(8) που έχει πρόβλημα στο αναπνευστικό, αλλά αν κατάφερε να το φτιάξει ο προπονητής του, είναι ίππος με ποιότητα για τέτοιους ομίλους που δεν είναι και σπουδαίοι. Θεωρούμε ότι ο ΤΙΟΥΝΤΟΡ ΑΪΚΟΝ(9) είναι σε καλή κατάσταση, αλλά η απόσταση είναι μικρή για τις ιδιότητές του και ο ΠΟΡΤΟ ΛΕΟΝΕ(6) έχει αρχική ταχύτητα, μπορεί να διακριθεί, αλλά να φτάσει μέχρι το Τρικάστ. Μέχρι εκεί τον έχουμε. Τέλος περιμένουμε να δούμε τον ΕιΣ ΡΕΜΠΕΛ(1) με τον Δημητσάνη και σε πιο βατό όμιλο απ’ αυτούς που συνάντησε στις τρεις έως τώρα συμμετοχές του. Δεν έχει δείξει τίποτα, αλλά όπως προαναφέραμε ο όμιλος δεν είναι σπουδαίος. Τέλος περιμένουμε βελτίωση και από τον ΝΤΡΗΜ ΤΡΕΪΝΤΕΡ(5), αλλά όχι για να πρωταγωνιστήσει.
ΤΡΙΚΑΣΤ: 2-3-4 / 2-3-4-7-8 / 1-2-3-4-5-6-7-8-9
ΚΟΣΤΟΣ: 42 ευρώ

Στην τέταρτη(κωδ.07) ιπποδρομία τα ερωτηματικά είναι πολλά, όπως και οι υποψήφιοι για τη νίκη. Ο ΑΝΑΝΤΑΡΚΟ(6) έτρεξε προ εβδομάδος πολύ καλά για πρώτη φορά με παρωπίδες και σε δυνατό όμιλο και σε μικρότερη της σημερινής απόστασης. Σήμερα εξασφάλισε και τον Δημητσάνη και θεωρούμε ότι θα πρωταγωνιστήσει. Ο ΤΡΑΝΖΙΣΙΟΝΑΛ(3) έχει νικήσει στην απόσταση, έτρεξε πολύ καλά σε πολύ καλό όμιλο στην επόμενη συμμετοχή του  και μπορεί επίσης να πρωταγωνιστήσει και να φτάσει και στη νίκη. Μάλιστα τον περιμέναμε να τρέξει στην επόμενη κούρσα, στο Winter Challenge, αλλά ίσως ο “κύκλος” του είδε ότι εδώ έχει περισσότερες πιθανότητες να πάρει τη νίκη. Παραμένει πάντα μεγάλο ερωτηματικό ο ΑΡΚΑΝΟ ΓΚΟΛΝΤ(2) που κάπου θα δείξει την κλάση του, αλλά κανείς δεν ξέρει την ακριβή στιγμή. Σήμερα ανατέθηκε στον Καποδίστρια. Πάντωε η αλήθεια ότι έχει απογοητεύσει τον “κύκλο” του που τον περίμενε να δείξει αυτά που έδειχνε στην Αγγλία. Αλλά η διαφορά είναι ότι στην Αγγλία έδειχνε δυνάμεις στο χορτάρι κι εδώ δυσκολεύεται με την άμμο. Συμβαίνουν αυτά και δεν ελιναι ο μοναδικός ίππος που ήρθε με περγαμηνές και τις διέψευσε στην άμμο. Σε άνοδο είναι και ο πρόσφατος νικητής ΡΕΝ ΚΑΣΤΛ(8). Βέβαια ο όμιλος δεν είναι όπως στη νίκη του που “χτύπησε” τον Ντρόμκους, αλλά η φόρμα και η εξέλιξη πάντα πρέπει να υπολογίζονται. Δεν τον έχουμε για τη νίκη, αλλά ακόμη και για το δίδυμο μπορεί να το παλέψει. Δεν το κουβεντιάζουμε για τα πολύπλοκα παιχνίδια.
Ο πρωτοεμφανιζόμενος ΣΙΛΑΣ ΤΡΗΤ(1) έχει δυνατό παλμαρέ και μάλιστα σε 11 συμμετοχές μετράει δυο νίκες σε συνθετικό στίβο σε Wolverhampton και Κεμπτον και σε παραπλήσιες της σημερινής απόστασης. Σίγουρα η πρώτη συμμετοχή και σε δυνατό όμιλο εμπεριέχει ρίσκο, όμως στις προπονήσεις δείχνει καλά στοιχεία και θέλει προσοχή. Ακόμη και τη νίκη. Απορρυθμισμένος έδειξε ο ΓΟΥΕΛΝΤ ΑΛ ΚΑΒΑΝΗΤΖ(5) στην πρώτη του συμμετοχή και σήμερα τον περιμένουμε καλύτερο και σε απόσταση που κρίνουμε ότι είναι πιο ιδανική για τις ιδιότητές του. Ο ΦΥΓΟΝΙΚΟΣ(4) είναι σε καλή κατάσταση, αλλά αντιμετωπίζει και νεώτερους και κάποιους εξαιρετικά φορμαρισμένους> Έχει δυνατότητες, αλλά θα τον κατατάξουμε ικανό για το Τρικάστ και κάτω. Ένας ίππος που μπορεί να μπει στα πολύπλοκα παιχνίδια, είναι σε φόρμα και είναι και “σκληρός” στο να αποδίδει αυτό που μπορεί είναι ο ΧΑΡΤ ΜΠΡΕΪΚΙΝΓΚ(9). Ο ΑΤΤΙΛΑΣ(7) στις τελευταίες του συμμετοχές δεν δείχνει ότι βρίσκεται στην φόρμα του παρελθόντος και τέλος ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΥΣ(10) είναι φιλότιμος μεν, αλλά μέχρι εκεί.
ΤΡΙΚΑΣΤ: 1-2-3-6 / 1-2-3-6-8 / 1-2-3-4-5-6-7-8-9
ΚΟΣΤΟΣ: 56 ευρώ

Στην πέμπτη(κωδ.08) ιπποδρομία, στο WINTER CHALLENGE, οι τρεις πάνω είναι τα λογικά φαβορί. Ο ΡΟΓΙΑΛ ΜΑΧΟΓΚΑΝΥ(3) είναι αήττητος σε τρεις συμμετοχές και προ καιρού διεγράφη λόγω κωλικού, όπως ανακοινώθηκε. Αν αυτό δεν επιρρέασε την προετοιμασία του, θα είναι ο βασικότερος διεκδικητής της νίκης. Μάλιστα ο πρώτος αναβάτης του σταύλου, ο Δημητσάνης, αυτός διάλεξε. Ο νικητής του Ντέρμπυ, ΜΕΝΤΩΡ(1), ηττήθηκε απο τον προαναφερόμενο στο πρόσφατο παρελθόν, όμως σήμερα έχει και καλύτερο συσχετισμό βαρών και είναι σε μεγαλύτερη ετοιμότητα. Είναι ο μόνος “έλληνας” της κούρσας και δεν είναι καθόλου λίγος. Θεωρούμε ότι θα είναι εξαιρετικά δυνατός και ικανός για να φτάσει στη νίκη.Επίσης υπάρχει και ο ΖΑΡΚΟ(2) που και «ψημένος» είναι από καιρό σε μεγάλες κούρσες και αποστάσεις και επιτυχίες έχει σημειώσει σε ισχυρούς ομίλους και μπορεί να πάει ακόμη και στο κεφάλι σε έναν όμιλο που δεν υπάρχει ο κλασικός σπρίντερ.
Από τους υπόλοιπους ο ΧΟΡ ΑΛ ΟΥΝΤΕΪΝΤ(10) μπορεί να εκμεταλλευτεί την ποιότητα και το μεγάλο βήμα του για να διακριθεί και το εξωτερικό σταρτ μπορεί να τον ευνοήσει στο να μην κλειστεί στα πρώτα μέτρα, αλλά και να τρέχει ξεμπλοκάριστος στην συνέχεια. Ο ΠΙΚΑΠΟΚΕΤ(8) διατηρείται σε καλή φόρμα έχει τρέξει σε κάποιες απαιτητικές κούρσες, αλλά δεν έχει δικαιώσει τις καλές δοκιμές του. Σήμερα και στο χέρι του Καποδίστρια δίνει εξετάσεις και σε κορυφαίο όμιλο κόντρα σε συνομηλίκους του. Υπάρχει και ο ΓΚΡΙΖΛΥ ΜΠΕΑΡ(5) που έχει τρέξει από νωρίς σε δυνατούς ομίλους και μάλιστα έχει διακριθεί και νικήσει. Είναι γεγονός ότι μας προβληματίζει η συμμετοχή του. Δεν ξέρουμε αν θα πάει μπροστά ή θα κάνει κούρσα αναμονής που έχει δείξει να του ταιριάζει περισσότερο. Δεν στερείται πιθανοτήτων, αλλά μόνο για να ανέβει μέχρι το Τρικάστ. Δεν τον έχουμε για πιο πάνω. Ο ΓΟΥΕΪ ΑΧΕΝΤ(6) μας προβληματίζει επίσης. Είναι ίππος με μεγάλη εξέλιξη και με μεγάλη… καρδιά, όπως έδειξε στις δυο κολλητές νίκες του. Όμως θεωρούμε ότι αυτά δεν θα του φτάσουν σήμερα σε όμιλο που ο ρυθμός θα είναι δυνατός και σε αυτό θα παίξει ρόλο και το… μπόι του. Ο ΑΤΡΕΪΓΙΟΥ(7) είναι σε φόρμα και το απέδειξε την περασμένη εβδομάδα με πρωταγωνιστική εμφάνιση. Δυο τα μειονεκτήματά του. Το πρώτο είναι ότι τρέχει τρίτη εβδομάδα κολλητά και το δεύτερο ότι αν επιλέξει να κάνει ημιαναμονή ίσως στην ευθεία να βρει… κίνηση. Αν πάει στο κεφάλι, αλλάζει το πράγμα και ανάλογα με την κόντρα που θα δεχτεί και από ποιόν και πότε. Για το τέλος αφήσαμε τον ΤΣΙΦ ΕΝΤΕΡΤΕΪΝΕΡ(9) που μπορεί να “έφαγε” την κούρσα του προ εβδομάδος, αλλά δεν μας έδειξε και τίποτα ενόψη της σημερινής αναμέτρησης και τον ΑΛ ΧΑΜΝΤ(1) που μπορεί να νίκησε εύκολα Πίκαποκετ και Τσιφ Εντερτέινερ στην παρθενική του συμμετοχή, όμως θεωρούμε ότι θα είναι πίσω από πλευράς ετοιμότητας για τις ανάγκες της σημερινής αναμέτρησης. Αυτός είναι ίππος που στο μέλλον και χωρίς προβλήματα, θεωρούμε ότι μπορεί να κάνει πολλά.
ΤΡΙΚΑΣΤ: 1-2-3 / 1-2-3-8-10 / 1-2-3-4-6-7-8-10
ΚΟΣΤΟΣ 36 ευρώ

Στην έκτη(κωδ.09) ιπποδρομία και υπό προϋποθέσεις μπορούν να νικήσουν όλοι. Ο ΛΟΣΤΡΟΜΟΣ(4) επιστρέφει σε καλή φόρμα, όπως έδειξε στις προπονήσεις και συνήθως από ρεπό, όπως τώρα, τρέχει δυνατά. Ο ΦΛΑΪ ΟΝ ΜΠΑΪ(7) μπορεί να τους «σκεπάσει» όλους με το φίνις του. Είναι ίππος που δεν μπορείς να μετρήσεις εύκολα την απόδοσή του, αλλά ο όμιλος είναι ολιγομελής, όχι σπουδαίος και μέσα στα μέτρα του.  Σε καλή κατάσταση και σταθερός σε όλες τις αποστάσεις είναι ο ΑΛΝΑΑΧΗ(1) και σαφώς δεν αγνοείται ο σταθερός εδώ και καιρό ΣΙΛΟ(2) που “πάει” στο χέρι του Μάριου Κουμπαράκου. Τον Δημητσάνη εξασφάλισε ο ΓΟΥΪΝΤΕΡ ΓΚΟΛΝΤ ΓΟΥΕΪ(6) και αυτό από μόνο του έχει ενδιαφέρον. Η φόρμα του είναι καλή και μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην άφιξη. Ο ΜΑΡΒΕΛΙΝΟ(3) θα πάει λογικά στο κεφάλι, αλλά θεωρούμε ότι η απόσταση δεν είναι και η καταλληλότερη και παρά το γεγονός ότι επιστρέφει από “φρεσκάρισμα” και τέλος ο ΒΕΡΤΙΚΑΛ ΓΟΥΕΪ(5) εδώ και αρκετό διάστημα κινείται σε μέτρια επίπεδα απόδοσης και μάλλον εκεί θα τον δούμε και σήμερα.
ΤΡΙΚΑΣΤ: 1-4-6-7 / 1-2-4-6-7 / 1-2-4-6-7
ΚΟΣΤΟΣ: 24 ευρώ

Τέλος στην έβδομη(κωδ.010) ιπποδρομία πρώτη τύχη θα δώσουμε στον ΚΕΪΠ ΡΑΘ(2), παρά την μικρή απόσταση. Μας άρεσε στις προπονήσεις και μπορεί να φτάσει στη νίκη. Σε καλή φόρμα επιστρέφει από μεγάλη αποχή ο ΜΠΙΓΚ ΓΟΥΕΪΒ(1) που έχει δείξει στο παραλθόν μεγάλες δυνατότητες για ομίλους όπως ο σημερινός, Δεν θα μας φανεί καθόλου παράξενο να επιδιώξει να πάει ακόμη και στο κεφάλι και θα το είχαμε βέβαιι αν δεν υπήρχε ο Σαρπ Λουκάουτ. Προσοχή θέλει ο ΜΕΪΚΙΝ Ε ΣΤΕΪΤΜΕΝΤ(6) που «κουνήθηκε» προ ημερών στην επιστροφή του από ρεπό και θα πρόσπαθήσει σήμερα με το φίνις του να το ξανακάνει. Δεν έχει δείξει σπουδαίο άλογο έως τώρα, αλλά στην άφιξη μπορεί να είναι και να πληρώσει βέβαια. Μεγαλύτερη προσοχή θέλει ο ΠΟΛΙΟΡΚΗΤΗΣ(4) που μπορεί να διακρίνεται με οποιαδήποτε μορφή κούρσας και θεωρούμε ότι η συντηρητική διαδρομή του ταιριάζει καλύτερα. Με τα πάνω και τα κάτω του είναι ο ΛΟΡΝΤ ΚΛΑΪΝΤ(5) που έχει δυνατότητες σε ομίλους όπως ο σημερινός και το έχει δείξει βέβαια στο παρελθόν. Ο ΣΑΡΠ ΛΟΥΚΑΟΥΤ(7) “φρεσκαρίστηκε” και θα προσπαθήσει στοπ κεφάλι να διακριθεί, ο ΕΪΝΜΙΡ(3) επιστρέφει από ρεπό και μετά την αποτυχημένη εμφανισή του και είναι γεγονός ότι δεν μας έδειξε κάτι στις προπονήσεις. Τέλος ο ΚΙΝΓΚ ΟΦ ΓΟΥΪΝΓΚ(8) τρέχει σε ακατάλληλη απόσταση αφού σύμφωνα με τον προπονητή του, του ταιριάζουν οι μεγάλες αποστάσεις.
ΤΡΙΚΑΣΤ: 1-2-6 / 1-2-4-5-6-7/ 1-2-3-4-5-6-7
ΚΟΣΤΟΣ: 37,5 ευρώ

ΣΚΟΡ ΓΚΑΝΙΑΝ 6: 02-03-04-05-06-07
ΣΥΣΤΗΜΑ: 1-4 / 1-2-3-4-8 / 3-6 / 1-2-3 / 1-2-4-6-7 / 1-2-5
ΣΤΗΛΕΣ: 900
ΚΟΣΤΟΣ 450 ευρώ.

ΣΚΟΡ ΓΚΑΝΙΑΝ 4: 03-04-05-06
ΣΥΣΤΗΜΑ: 1-2-3-4-8 / 1-2-3-5-6 / 1-2-3 / 1-2-4-6-7
ΣΤΗΛΕΣ: 375
ΚΟΣΤΟΣ: 187,5 ευρώ

ΣΚΟΡ ΓΚΑΝΙΑΝ 3: 01-02-03
ΣΥΣΤΗΜΑ: 2-3-4 / 1-4-6-7-8 / 1-2-3-4-8
ΣΤΗΛΕΣ: 75
ΚΟΣΤΟΣ 37,5 ευρώ

 

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα