Κούρσες χωρίς ξεκάθαρο φαβορί, με δυνατές δυάδες, τριάδες και καλό σύστημα – μπούσουλας για Σκορ 6

Κοινοποίηση:

Οι πέντε ελληνικές ιπποδρομίες έκλεισαν δύσκολα, κατά την διαδικασία εγγραφών της περασμένης Δευτέρας και εκτός απο την κούρσα στα 1575 μέτρα, οι υπόλοιπες είναι… συνηθισμένες διαδρομές. Οι δυο κούρσες από την Γαλλία μπήκαν για να “βοηθήσουν” το πρόγραμμα και κυρίως η δεύτερη διαδρομή που έχει ποιοτικά χαρακτηριστικά, αλλά και σημαντικές δυσκοιλίες στην πρόβλεψη. Μάλιστα αποτελεί και την αφετηρία του ΣΚΟΡ 6. Πάμε λοιπόν να αναλύσουμε και να εκτιμήσουμε τις επτά διαδρομές και βέβαια και όπως πάντα, στο τέλος υπάρχει το σύστημα – μπούσουλας για το ΣΚΟΡ 6.

ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΣΚΟΡ 3: 01-02-03
Στην πρώτη (κωδ.01) ιπποδρομία από την Γαλλία και στα 1400 μέτρα, καλή βάση μπορεί να αποτελέσει ο EAST(4), στον ολιγομελή όμιλο. Ο τρόφιμος του Kevin Ryan νίκησε στο ντεμπούτο του, στο Hamilton Park και θεωρούμε ότι μπορεί να το ξανακάνει και σήμερα, με την αναμενόμενη εμπειρία και εξέλιξη. Κυριότερος αντίπαλος του θεωρούμε ότι θα είναι ο ECOLO(3), ο τρόφιμος του Carlos Laffon Parias που πριν από περίπου ένα μήνα διακρίθηκε(3ος) σε αντίστοιχη Group 3 αναμέτρηση και ίσως σε λίγο καλύτερο όμιλο.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: EAST(4) – ECOLO(3) – PRETTY BOY(1)

ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΣΚΟΡ 6: 02-03-04-05-06-07
Η δεύτερη (κωδ.02) ιπποδρομία, στα 2000 μέτρα, είναι μια πραγματικά δύσκολη κούρσα. Η STAGE NAME(6) είναι μια φοράδα που έχει τρέξει δυνατά σε παραπλήσια απόσταση της σημερινής και πιστεύουμε ότι η φοράδα της οικογένειας Palmer μπορεί να πρωταγωνιστήσει. Βέβαια θα έχει γερή κόντρα από σχεδόν όλες τις συμμετέχουσες και κυρίως από τη NISREEN(8) που μετά από συνεχείς πρωταγωνιστικές εμφανίσεις στο μίλι, ανέβηκε στην σημερινή απόσταση(2000 μ.), πριν περίπου ένα μήνα, δεν έτρεξε άσχημα(5η) και σήμερα μπορεί να πρωταγωνιστήσει. Πιο πίσω οι ποιοτικές GAROPABA(4) και HAGGLE(9). Κυρίως η δεύτερη που στο παρελθόν και στα καλύτερά της έχει πρωταγωνιστήσει και σε καλύτερες κούρσες της σημερινής, ούσα και ένα χρόνο μεγαλύτερη απ’ όλες.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: STAGE NAME(6) – NISREEN(8) – GAROPABA(4) – HAGGLE(9)

228 Στην τρίτη(κωδ.03) ιπποδρομία, στα 1200 μέτρα, που είναι και η πρώτη ελληνική, ξεχωρίζει μια τριπλέτα. Η ΤΕΛ Ε ΣΤΟΡΥ(3) τρέχει σε απόσταση της απολύτου αρεσκείας της, είναι σε καλή φόρμα, όπως έδειξε στις προπονήσεις και μπορεί να πρωταγωνιστήσει είτε πάει στο κεφάλι, είτε με ημιαναμονή. Σε καλή κατάσταση επιστρέφει η ΛΑ ΜΑΝΓΚΑ(2) που πριν τις θερινές διακοπές έτρεχε συνεχώς πρωταγωνιστικά, ενώ η ΠΙΚΑΝΤΙΛΟ(7) «έφαγε» την κούρσα της, προ δεκαπενθημέρου και μετά από είκοσι περίπου μήνες αποχή, δεν έτρεξε άσχημα, κάθε άλλο μάλιστα και δεν είναι καθόλου δύσκολο όχι μόνο να τρέξει δυνατά, αλλά να διεκδικήσει και τη νίκη. Από τις υπόλοιπες προσχή θέλει η ΣΑΝ ΕΛΥΖΕ(6) που είναι… μυστήρια φοράδα και κάπου θα αιφνιδιάσει. Τέλος, η ΚΟΚΝΕΫ ΑΪΛΑΝΤ(5) επιστρέφει από μεγάλη αποχή, έχει να τρέξει από πέρσι, όμως δείχνει σε καλή κατάσταση και με τον Δημητσάνη στη σέλα της μπορεί να βρει μια θέση στα πολύπλοκα παιχνίδια.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΤΕΛΕ Ε ΣΤΟΡΥ(3) – ΛΑ ΜΑΝΓΚΑ(2) – ΠΙΚΑΝΤΙΛΟ(7) – ΣΑΝ ΕΛΥΖΕ(6)

ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΣΚΟΡ 4: 04-05-06-07
229
Στην τέταρτη(κωδ.04) ιπποδρομία θεωρούμε ότι η μικρή απόσταση(1000 μ.) ταιριάζει απόλυτα στον κλασικό σπρίντερ της κούρσας, τον ΚΡΥΣΤΑΛ ΣΤΑΝΖΑ(1). Με καλή εκκίνηση θα πάει στο κεφάλι και θα βάλει δύσκολα σε όλους. Σαφώς αναμένουμε περαιτέρω άνοδο από τον πρόσφατο νικητή, ΕΛΕΜΕΝΤΑΡΥ(6) που διαθέτει αρχική ταχύτητα και μπορεί να ακολουθήσει γρήγορα με τους πρωτοπόρους και σίγουρα δεν μπορεί να αγνοηθεί ο ΦΙΛΑΝΤΕΡΕΡ(4) που θεωρούμε ότι θα ήθελε λίγο μεγαλύτερη απόσταση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να διακριθεί και στην σημερινή. Μετά από την παραπάνω τριάδα υπάρχει κυριολεκτικά το… χάος. Στο τετραπλό μπορούν να μπουν όλοι κι εμείς θα πάμε με αυτόν που… γράφτηκε τελευταίος για να γίνει και η κούρσα και δεν είναι άλλος από τον φορμαρισμένο ΜΠΑΖΟΥΛΑ(2).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΚΡΥΣΤΑΛ ΣΤΑΝΖΑ(1) – ΕΛΕΜΕΝΤΑΡΥ(6) – ΦΙΛΑΝΤΕΡΕΡ(4) – ΜΠΑΖΟΥΛΑ(2)

230 Συνέχεια με την πέμπτη(κωδ.05) αναμέτρηση, στα 1000 μέτρα, όπου η ΣΚΑΪ ΜΠΑΛΛΕΡΙΝΑ(9) θα «ψάξει» την πρώτη της νίκη, στο Μαρκόπουλο και παράλληλα την ρεβάνς από την ΑΝΤΖΥΣ ΓΚΕΡΛ(1) που που προ δεκαπενθημέρου την άφησε στην δεύτερη θέση, παρά την βελτιωμένη επανεμφάνισή της στη νέα της προπόνηση. Φυσικά ανάμεσα στις δυο προαναφερόμενες ή και… μπροστά τους μπορεί να βρεθεί η ΛΕΪΝΤΥ ΚΑΠΟΥΤΣΙΝ(3) που στις τελευταίες δυο συμμετοχές της είχε ατυχίες και δεν μπόρεσε να μας δείξει την εξαιρετική φόρμα που διατηρείται. Με καλή εκκίνηση μπορεί να πάει ακόμη και στο κεφάλι. σαφώς δεν μπορεί να αγνοηθεί, όχι για τη νίκη, αλλά σίγουρα για τα πολύπλοκα παιχνίδια, η φορμαρισμένη ΓΟΥΕΪΣΜΠΟΥΣΜΠΑΣ(4), όπως επίσης και η επανερχόμενη από ρεπό και σε νέα ιδιοκτησία ΣΑΝΣΕΤ ΝΤΑΖΛ(5) και η οποία με τον σημερινό της αναβάτη(Βαγγέλης Κρητικός) έχει φτάσει στη νίκη στο παρελθόν. ΤΣημειώστε ότι η ΡΙΟ ΝΤΕΒΑ(7) είναι από τις γρήγορες στον όμιλο και σίγουρα θα της δίναμε μεγαλύτερη τύχη σε κάπως μεγαλύτερη απόσταση και τέλος σημειώστε ότι η ΑΝΤΙΚΛΕΙΑ(8) είναι σε πολύ καλή φόρμα, εδώ και καιρό και μπορεί να κάνει μεγάλη έκπληξη. Με καλή εκκίνηση μπορεί να πάει ακόμη και στο κεφάλι με το καλό σταρτ εκκίνησης που εξασφάλισε.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΣΚΑΪ ΜΠΑΛΛΕΡΙΝΑ(9) – ΛΕΪΝΤΥ ΚΑΠΟΥΤΣΙΝ(3) – ΑΝΤΖΥΣ ΓΚΕΡΛ(1) – ΑΝΤΙΚΛΕΙΑ(8)

231 Η έκτη(κωδ.06) αναμέτρηση, στα 1200 μέτρα, είναι από τις δυσκολότερες της ημέρας στην πρόβλεψη. Ίσως η πιο δύσκολη. Πολλοί είναι οι υποψήφιοι για τη νίκη. Ο ΜΕΝΤΑΛΙΣΤ(4) διατηρείται σε καλή φόρμα και θα είναι βασικός υποψήφιος, όπως και ο ομοπροπόνητός του, Ο ΤΖΙΝΟ(2) που επανέρχεται από τρίμηνο ρεπό ανανεωμένος, όπως έδειξε στις προπονήσεις. Ο ΚΑΡΣΟΝ ΣΙΤΥ(3) πήγε καλά στις προπονήσεις στη νέα του προπόνηση και είναι ίππος που δεν μας έχει δείξει το εύρος των δυνάμεών του και προσοχή μεγάλη θέλει ο ΜΠΟΕΪΜΙΑΝ ΦΛΕΪΜ(6) που μετά από σερί αποτυχημένων εμφανίσεων μπήκε σε ρεπό και το τελευταίο διάστημα δείχνει στις προπονήσεις αλλαγμένος, προς το καλύτερο βέβαια. Από τους υπόλοιπους σαφώς δεν μπορεί να αγνοηθεί, κυρίως στα πολύπλοκα παιχνίδια, ο ΣΤΡΟΝΓΚ ΜΙΣΕΛ(1) που βέβαια θα προτιμούσε μεγαλύτερη απόσταση, όπως και ο ΡΕΪΝΜΠΟΟΥ ΛΑΪΚ(5) που με καλή εκκίνηση και το μεγάλο του βήμα, μπορεί να βάλει δύσκολα σε όλους. Απλά επισημαίνουμε ότι ο ΝΤΙΣΚΑΒΕΡΝΤ(9) στην τελευταία συμμετοχή του έκανε ανόρθωση κατά την εκκίνηση και ανέτρεψε τον αναβάτη του, ο ΓΟΥΕΣΤΕΡΝ ΠΡΕΖΕΝΣ(7) ηταν μέτριος στην επάνοδό του, αλλά σήμερα μπορεί να εμφανιστεί βελτιωμένος και τέλος ο ΔΕ ΦΟΣΙΛ(8) αυτή την εποχή δείχνει λίγο πίσω από πλευράς φόρμας.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΜΕΝΤΑΛΙΣΤ(4) – ΚΑΡΣΟΝ ΣΙΤΥ(3) – Ο ΤΖΙΝΟ(2) – ΜΠΟΕΜΙΑΝ ΦΛΕΪΜ(6)

232 Τέλος, στην έβδομη(κωδ.07) αναμέτρηση και τα 1575 μέτρα, θα δώσουμε την πρώτη τύχη στον ΝΤΟΝΤ ΚΡΑΪ ΦΟΡ ΜΗ(5) που και σε φόρμα διατηρείται, όπως έδειξε στις προπονήσεις και καλά ισοζυγισμένος είναι, έναντι σχεδόν όλων των αντιπάλων του και θα είναι με τους πρώτους κατά την διαδρομή, κάτι που έχει δείξει ότι του αρέσει. Ανανεωμένος δείχνει και ο ΖΙΓΓΥ ΣΤΑΡΜΑΝ(4) που είναι έτοιμος εδώ και καιρό, αλλά δεν βρήκε κούρσα να τρέξει και την τελευταία φορά που έτρεξαν μαζί με τον προαναφερόμενο είχε τερματίσει ελάχιστα πίσω του και στην ίδια με σήμερα απόσταση(1575 μ.) . Σαφώς δεν μπορεί να αγνοηθεί και ο ΧΟΡ ΑΛ ΟΥΝΤΕΪΝΤ(8) που στην κούρσα που αναφέραμε παραπάνω είχε νικήσει και που πρόσφατα και σε πολύ πιο δυνατή αναμέτρηση διακρίθηκε, έστω κι αν δεν έτυχε της καλύτερης διαδρομής. Προσέξτε τον ΠΙΚΑΠΟΚΕΤ(1) που τρέχει σε νέα προπόνηση και που παρά τα υψηλά του βάρη μπορεί να πρωταγωνιστήσει. Είναι “σκληρός” ίππος και σήμερα και παρά τα βάρη του, ίσως να επιδιωξει να πάει με τους πρώτους, διαδρομή που στο παρελθόν του είχε… βγει. Τα χαμηλά του βάρη θα προσπαθησει να εκμεταλλευτεί ο ΧΙΑΡΓΟΥΟΡΝΤ ΔΕ ΓΟΥΕΪΚ(8) που έχει πάει καά στις προπονήσεις και που αρέσκεται σε μεγάλες αποστάσεις. Ο ΜΑΣΚΟΥΡ(9) κοντράρει πολύ δυνατούς αντιπάλους, όμως είναι σε καλή κατάσταση, μάλλον και σε μικρή εξέλιξη και μπορέι ννα βρεθεί σε κάποια θέση στα πολύπλοκα παιχνίδια και τέλος ο ΦΑΣΤΝΕΤ ΜΟΝΣΟΥΝ(2) “χαρίζει” πολλά βάρη σε ικανούς αντιπάλους και για να διακριθεί θα πρέπει να ανοίξει πολύ η κούρσα μπροστά, ο ΒΑΡΡΑΝ(6) έρχεται από δυο σερί νίκες και δεν αποκλείεται, κάτω υπό προϋποθέσεις να βρει μια θέση στο Τετραπλό και τέλος ο ΤΕΝΖΙΝΓΚ ΝΟΡΓΚΑΪ(3) μας έχει απογοητεύσει στις τελευταίες του εμφανίσεις, τον αποκλείουμε για τη νίκη, αλλά στα πολύπλοκα παιχνίδια μπορεί να μπει, αφού πάντα είναι ικανός να ανεβάσει τη φόρμα του.
|
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΝΤΟΝΤ ΚΡΑΪ ΦΟΡ ΜΗ(5) – ΖΙΓΓΥ ΣΤΑΡΜΑΝ(4) – ΧΟΡ ΑΛ ΟΥΝΤΕΪΝΤ(8) – ΠΙΚΑΠΟΚΕΤ(1)

ΣΚΟΡ 6: 02-03-04-05-06-07
ΣΥΣΤΗΜΑ: 4-6-8-9 / 2-3-7 / 1-6 / 3-9 / 2-3-4-6 / 4-5
ΣΤΗΛΕΣ: 384
ΚΟΣΤΟΣ: 192 ευρώ με στοιχηματική μονάδα τα 0,50 του ευρώ

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα