Με έξι μέρες καθυστέρηση έγινε γνωστό γιατί τρέχει αύριο ο Μέσμερισμ

Κοινοποίηση:

Τελικά στην Φίλιππο Ένωση λειτουργούν με διαφορά… φάσεως περίπου στην μια εβδομάδα για να μαθαίνει ο κόσμος αν ένας ίππος που ήταν σε μηνιαία αποχή έχει το δικαίωμα να τρέξει πριν λήξει αυτό, όπως στην περίπτωση του ΜΕΣΜΕΡΙΣΜ (διαβάστε σχετικά εδώ).
Σήμερα, Πέμπτη 9 Νοεμβρίου, δημοσίευσαν την απόφαση της Επιτροπής Ιπποδρομιών που συνεδρίασε την… περασμένη Παρασκευή.
Άντε να δούμε πότε θα δημοσιεύσουν επιτέλους και τις… ορφανές ημερομηνίες του περασμένου Ιουνίου που καθυστερούν τα αποτελέσματα των ουροληψιών. Φτάσαμε σχεδόν στα μέσα Νοεμβρίου!
Παραθέτουμε παρακάτω αυτούσια την απόφαση της Επιτροπής Ιπποδρομιών όπως την λάβαμε από το επίσημο διαδικτυακό τόπο της Φιλίππου Ενώσεως. Απλά “μαυρίσαμε” περισσότερο το επίμαχο σημείο. 

9/11/2017

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΩΝ ΤΗΣ  3/11/2017 

Συνήλθε σήμερα 3η Νοεμβρίου, η Επιτροπή Ιπποδρομιών και αφού έλαβε υπ΄όψιν της τα δελτία Ελλανοδικών της  20/10 και 27/10/2017, εξέτασε τα υφιστάμενα θέματα και έλαβε τις κατωτέρω αποφάσεις:
Απορρίπτει έφεση του αναβάτη Ι. Λαζαρίδη για μετατροπή σε χρηματικό πρόστιμο και εγκρίνει τον αποκλεισμό της μιάς (1) ιπποδρομιακής ημέρας και το πρόστιμο των 100 ευρώ που του επέβαλαν οι κκ Ελλανοδίκες γιατί παραβίασε τον κανονισμό χρήσης μαστιγίου χρησιμοποιώντας το επί του ώμου του ίππου ΤΣΑΡΛΥ ΜΠΙΑΡ ΠΑΝΤ(IRE), της 1ης ιππ/μίας της 27/10/17, χωρίς να κρατάει τα ινία και περαιτέρω παραβίασε το ίδιο ως άνω κανονισμό ξεπερνώντας τον επιτρεπόμενο αριθμό χτυπημάτων. Η επικαλούμενη από τον εν λόγω αναβάτη, κατά την εξέτασή του ενώπιον της Επιτροπής αιτιολογία για την χρήση του  μαστιγίου επί του ώμου του ίππου (πρακτική αλλαγή λαβής), δεν κρίθηκε πειστική. Περαιτέρω, ειδικής αξιολόγησης έτυχαν οι επικαλούμενες από τον αναβάτη συγκριτικές αναφορές του, οι οποίες εξετάστηκαν και κρίθηκαν μη ομοιάζουσες. Κατά την  έκδοση απόφασης  οι Επιτροπές Ελέγχου συνεκτιμούν σύνολο παραγόντων, πέραν των αναφερομένων του αναβάτη, όπως (εν προκειμένω), τυχόν συρροή, τυχόν υποτροπή σε παρόμοιο παράπτωμα, οι συνθήκες διεξαγωγής της ιπποδρομίας , το χρονικό ή ποιοτικό σημείο του παραπτώματος κλπ. Κατά τα ως άνω λοιπόν συνεκτιμηθέντα, η επιβληθείσα ποινή κρίθηκε αναλογική και κατά τούτο η έφεση απορρίπτεται.

Μετά από αίτηση της προπονήτριας κας Αλίκης Καβρουλάκη δέχεται την γνωμοδότηση των κτηνιάτρων της ΦΕΕ κκ Νικολάου Αρβανίτη , Παύλου Αντωνίου και Αλεξάνδρας Βελιανίτη, που επανεξέτασαν τον ίππο ΜΕΣΜΕΡΙΣΜ(USA) και διαπίστωσαν βελτίωση της κλινικής του εικόνας, και εγκρίνει την μείωση του χρόνου αποχής του ίππου σε 20 ημέρες ήτοι μέχρι 3/11/17.

Εγκρίνει τις κατωτέρω κυρώσεις που επέβαλαν οι κκ Ελλανοδίκες στους:

Αναβάτη Ν. Μιχαηλίδη αποκλεισμό μίας (1) ιπποδρομιακής ημέρας διότι παραβίασε τον κανονισμό περί χρήσης μαστιγίου χρησιμοποιώντας το επί του ώμου του ίππου ΑΝΑΞΙΜΑΝΔΡΟΣ στην 1η ιπποδρομία της 27/10/2017, με εμπρόσθια χειρολαβή.

Αναβάτη Ν. Μιχαηλίδη πρόστιμο €100 διότι παραβίασε τον κανονισμό για τη χρήση μαστιγίου με τον ίππο ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ στην 2η ιπποδρομία της 27/10/2017, χρησιμοποιώντας το περισσότερες φορές από το επιτρεπόμενο. 

Αναβάτη Ι. Λαζαρίδη πρόστιμο €100 διότι παραβίασε τον κανονισμό για τη χρήση μαστιγίου με τον ίππο ΑΪΜ ΓΟΥΟΚΙΝΓΚ ΧΙΕΡ(ΙRE) στην 3η ιπποδρομία της 27/10/2017, χρησιμοποιώντας το περισσότερες φορές από το επιτρεπόμενο.

Αναβάτη Κ. Μαστοράκη αποκλεισμό μίας (1) ιπποδρομιακής ημέρας και πρόστιμο €100 διότι στο ύψος των 1.000μ. στην 5η ιππ/μία της 27/10/2017 ιππεύοντας τον ίππο ΜΟΥΡΙΝΓΚ ΜΑΣΤ(USA),  έκλινε ελαφρά προς την εσωτερική και δυσχέρανε την ανάπτυξη του εσωτερικά επερχόμενου ίππου ΡΟΓΙΑΛ ΜΑΧΟΓΚΑΝΥ(IRE) που ανέκοψε.

   Οι αποφάσεις της Επιτροπής Ιπποδρομιών υπόκεινται σε έφεση ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου της Φιλίππου Ενώσεως εντός τεσσάρων (4) εργασίμων ημερών από την ημέρα κοινοποιήσεώς τους/παραλαβής εκ μέρους των ενδιαφερομένων. Ως κοινοποίηση νοείται σε κάθε περίπτωση και η ανάρτηση στον επίσημο ιστότοπο της Φιλίππου Ενώσεως μετά την οποία εκκινεί η ως άνω προθεσμία.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα