Με την Senga και για τέταρτη φορά το Prix de Diane στην οικογένεια Νιάρχου

Κοινοποίηση:

Το Prix de Diane, το Ντέρμπι των τριετών φοράδων στην Γαλλία διεξάγεται από το 1969 και η οικογένεια Νιάρχου έχει να επιδείξει ένα νικητή σε κάθε μια από τις τέσσερις τελευταίες δεκαετίες. Ο πατριάρχης, ο Σταύρος Νιάρχος ευτύχησε να δει δυο νικητές μέχρι να φύγει από την ζωή τον Απρίλιο του 1996 και μάλιστα με τον προπονητή που εμπιστευόταν, τον Francois Boutin, αλλά και με τον αγαπημένο του αναβάτη, τον Cash Asmussen. To 1984 ήταν η πρώτη φορά που τα γαλανόλευκα του Σταύρου Νιάρχου πέρασαν πρώτα την γραμμή τερματισμού με την NORTHEN TRIK, μια φοράδα με τρομερή γενεαλογία και προέλευση από τον Northern Dancer, ίσως τον κορυφαίο γεννήτορα στην ιστορία των ιπποδρομιών. 
Η συνέχεια ήρθε δέκα χρόνια αργότερα, το 1994, με την EAST OF THE MOON και πάλι με το δίδυμο Cash Asmussen και Francois Boutin. Μια φοράδα που προερχόταν από τον αμερικάνο επιβήτορα Private Account, αλλά και την καταπληκτική φοράδα στην αρχή, αλλά και τοκάδα στην συνέχεια, Miesque που προερχόταν από τον επίσης κορυφαίο γεννήτορα Nureyev και η οποία εκτός των άλλων στην ιπποπαραγωγή “έδωσε” και δυο καταπληκτικά αδέρφια , αλλά και επιβήτορες, τον Kingmampo και τον Miesque’s Son.
Πέρασαν έντεκα χρόνια για να έρθει η τρίτη επιτυχία για τα χρώματα της οικογένειας Νιάρχου πλέον, αφού ο πατριάρχης, όπως προαναφέραμε είχε “φύγει”. niarhos stavros
Ήταν το 2005 όπου η DIVINE PROPORTIONS πήρε θεαματικά τη νίκη στο Prix de Diane με αναβάτη τον Christophe Lemaire και προπονητή τον Pascal Bary. Η γενεαλογία της; Από τα… σπλάχνα των ιπποφορβείων της οικογένειας Νιάρχου. Από τον Kingmampo και την Myth to Reality.
Η τελευταία νίκη ήρθε σήμερα, στις 18 Ιουνίου με την πολλά υποσχόμενη SENGA. Ο αναβάτης άλλαξε, ήταν ο Stephane Pasquier, αλλά ο προπονητής παρέμεινε ο ίδιος. Ο Pascal Bary. Συνταγή επιτυχημένη δεν αλλάζει και τα αποτελέσματα βέβαια δικαιώνουν την εμπιστοσύνη. Λίγη περίμεναν την φοράδα νικήτρια, ήταν ένα γνήσιο αουτσάιντερ που έγινε πρόξενος μεγάλος αποδόσεων, όμως οι ιπποδρομίες δεν γράφονται με το ποιος ή ποιοι ίπποι ήταν φαβορί πριν ξεκινήσει μια ιπποδρομία, αλλά ποιος τελικά περνάει πρώτος τον τερματισμό. Η SENGA νίκησε με δυνατό φίνις στο τέλος, καθαρά και πρόσφερε την τέταρτη μεγάλη νίκη στην οικογένεια Νιάρχου.
Μια νίκη που την “πάλεψε” πολύ ο Pascal Bary. Η φοράδα του στο Dhabi Poule d’Essai des Pouliches (Group 1) στα μέσα Μαϊου, τερμάτισε… ενδέκατη και στην συνέχεια στο Prix de Sandringham (Group 2), στις 4 Ιουνίου, τερμάτισε τρίτη μεταξύ πέντε, απογοητεύοντας αρκετά. Αμφότερες οι παραπάνω κούρσες στα 1600 μέτρα. Εκεί ο προπονητής είδε ότι η φοράδα του ήταν καλά μεν, αλλά δεν το “έβγαλε” πάνω στην κούρσα. Θεώρησε ότι ίσως, μάλλον να προτιμούσε μεγαλύτερη απόσταση κι ας προερχόταν από γενεαλογία (Blame – Beta Leo) που έχει δώσει ίππους για αποστάσεις μιλίου. Ζήτησε λοιπόν από τις Μαρία και Ηλέκτρα Νιάρχου, αλλά και τον Alan Cooper, τον αγωνιστικό διευθυντή  θα μπορούσε να την τρέξει στο Prfix de Diane. όλοι συμφώνησαν, Συμφώνησε μάλιστα και ο αναβάτης της, ο Stephane Pasquier που επίσης είδε την φοράδα να είναι καλά και να μην το αποδεικνύει στο Prix de Sandringham.
Το αποτέλεσμα δικαίωσε τους πάντες και όπως έλεγε μετά την κούρσα η Ηλέκτρα Νιάρχου “Είναι απλά ξεχωριστό να έχεις μια φοράδα να τρέχει σε αυτή την κούρσα. Με τη νίκη πετάω στα σύννεφα και είναι απίστευτο και συγκινητικό που την είδα να επιστρέφει και να κατακτά τη νίκη με τον τρόπο που το έκανε. 

 

https://youtu.be/KgGEKBh_icQ

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα