Μπορεί και τον τίτλο ο Hewitson;

Κοινοποίηση:

H χρονιά αυτή πάει “μια χαρά” μέχρι στιγμής για τον 20χρονο Νοτιοαφρικανό αναβάτη Lyle Hewitson: Στις 6 Μαρτίου (φώτο άνω) κατάφερε να γράψει ιστορία πετυχαίνοντας την 285η του νίκη στην θητεία του ως μαθητευόμενος, μια θητεία που λήγει στις 31 Ιουλίου φέτος. Κάλλιστα μπορεί να στείλει το συγκεκριμένο ρεκόρ σε πάνω από 300 νίκες, που θα αποτελεί δυσκολοκατάβλητο επίπεδο για όποιο αστέρι του μέλλοντος επιχειρήσει να του αποσπάσει αυτή την διάκριση.


Fam-01Παράλληλα όμως, και έχοντας ήδη 115 νίκες για τη σεζόν 2017-2018, ίσως αυτή η χρονιά να κρύβει άλλο ένα δώρο για αυτόν: Γιατί ίσως να τον δούμε και Τσάμπιον στις 31 Ιουλίου που λήγει η Νοτιοαφρικάνικη αγωνιστική περίοδος, καθώς ο πρωτοπόρος για φέτος σε νίκες Άντονυ Ντελπίς είναι σε φάση αποκατάστασης από σοβαρότατο τραυματισμό στην σπονδυλική στήλη. Η εγχείριση πέτυχε, αυτό όμως δεν σημαίνει πως αναμένεται να επιστρέψει -τουλάχιστον όχι νωρίς- στην αγωνιστική δράση. Η σύζυγός του Καντίς μάλιστα σε πρόσφατη συνέντευξή της μέσα από το νοσοκομείο δήλωσε -εμμέσως πλην σαφώς- ότι όταν με το καλό γίνει καλά ο Άντονυ θα τον αναγκάσει να σκεφτεί πολύ σοβαρά αν προτιμά την οικογένειά του (φώτο αριστερά) ή τα άλογα! Με άλλα λόγια, ίσως να μην ξαναδούμε τον 4 φορές Τσάμπιον να ιππεύει ξανά.

Καλώς ή κακώς πάντως, για τον Hewitson ένα ρεκόρ θα παραμείνει ακατάρριπτο, καθώς αν πάρει τον τίτλο φέτος, θα το έχει κάνει σε ηλικία 7580 ημερών (30-10-1997/31-07-2018) δηλαδή δεν θα σπάσει το ρεκόρ του θρυλικού Μάικλ Ρόμπερτς (του περίφημου “Ποντικιού”) ο οποίος το 1973 σήκωσε την κούπα του πρωταθλητή σε ηλικία 7016 ημερών (γεννηθείς στις 17-05-1954). Έστω κι αν δεν θα είναι ο νεότερος Τσάμπιον λοιπόν, έστω κι αν είναι ένας τίτλος που διαφαίνεται να έρχεται “από σπόντα” …δεν παύει να είναι μεγάλο το κίνητρο για τον νεαρό Lyle, που με 115 νίκες για φέτος “καλείται” να ξεπεράσει τις 136 του Ντελπίς ώστε να γίνει ο νέος πρωταθλητής.

Το μπορεί; 

 

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα