Ο ΔΟΛΛΑΡΙΟΥΛΗΣ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΝΕΟΥ ΕΤΟΥΣ

Κοινοποίηση:

Πολύ μεγάλο το ενδιαφέρον στις σημερινές ιπποδρομίες, τόσο αγωνιστικό, όσο και κυρίως στο στοιχηματίκο του κομμάτι. Οι εκπλήξεις αποτέλεσαν τον κανόνα, τα αουτσάιντερ έκαναν την εμφάνισή τους και οι αποδόσεις εκτινάχτηκαν. Καλά πλήρωσαν τα ΣΚΟΡ. Το ΣΚΟΡ 4 που ήταν αμιγώς ελληνικό πλήρωσε 1.084,73 και Το ΣΚΟΡ 6 που προερχόταν και από ΤΖΑΚ ΠΟΤ πλήρωσε 11.788,92! Ακόμη τα επιμέρους στοιχήματα και κυρίως στο ΤΡΙΚΑΣΤ και στο ΤΕΤΡΑΠΛΟ οι αποδόσεις ήταν τριψήφιες και… τετραψήφιες.
Στο αγωνιστικό κομμάτι κυριάρχησαν οι σπρίντερ. Μόνο ένας ίππος που οδήγησε, δεν νίκησε. Αυτή ήταν η ΜΕΡΙΛΥΝ ΜΑΡΚΕΣΣΑ(3) στην τρίτη ιπποδρομία της ελληνικής συγκέντρωσης που οδήγησε μεν, αλλά υποτάχτηκε λίγο πριν τον τερματισμό από την ανώτερη και τεράστιο φαβορί της κούρσας ΤΖΟΥΤΖΟΥ(2) και με την οποία ο Παναγιώτης Δημητσάνης άνοιξε με νίκη το 2016. Θυμίζουμε ότι ο τσάμπιον αναβάτης δεν ίππευσε στην πρεμιέρα, πριν από μια εβδομάδα.
Στην επόμενη ιπποδρομία ο αναβάτης Δημήτρης Δρόσος εξασφάλισε εύκολη επικεφαλής διαδρομή στον ΑΤΤΙΛΑ(2) κι αυτός δύσκολα μεν, αλλά τα κατάφερε να διασωθεί από το φίνις του πρωτοεμφανιζόμενου ΜΟΥΡΙΝΓΚ ΜΑΣΤ(8). Ο τελευταίος δεν έφυγε απόλυτα καλά από την αφετηρία κι αυτό του στέρησε τη νίκη. Έδειξε όμως ότι είναι ίππος με πάρα πολλές δυνατότητες και που χωρίς προβλήματα στην επόμενη συμμετοχή του θα νικήσει και εύκολα. Τρίτος ήταν ο ΜΠΛΕΪΜ ΛΑΒ(4), επίσης πρωτοεμφανιζόμενος, που κι αυτός δεν ξεκίνησε καλά και τέταρτος ο ΤΖΑΝΙΤΖΕΡΟ(5) χωρίς να δείξει κάτι το εντυπωσιακό, όπως και οι υπόλοιποι.
Στην πέμπτη ιπποδρομία ο ΡΕΜΙΝΙΣ(5) παρουσιάστηκε από τον προπονητή του Παναγιώτη Θεολόγου σε άριστη κατάσταση, ο αναβάτης του, ο Νίκος Νικολάου του εξασφάλισε επικεφαλής διαδρομή, άντεξε όλες τις επιθέσεις του επίσης εξαιρετικού σπρίντερ Κάλανου και στο τέλος «καθάρισε» εύκολα τη νίκη μπροστά από τον πάντα ισχυρό σε κάθε απόσταση ΠΗΚ ΘΡΗ(2). Τρίτος έμεινε ο ΚΑΛΑΝΟΣ(7) που είναι γεγονός ότι τον καταπόνησε ο τρομερός ρυθμός του νικητή και λίγο πιο πίσω ο ΓΚΡΗΛΥ ΧΑΟΥΖ(1) που δεν έτρεξε άσχημα για τα αρκετά έως πολλά κιλά που «χάριζε» στους κυριότερους αντιπάλους του.
Στο ΚΥΠΕΛΛΟ ΝΕΟΥ ΕΤΟΥΣ τα πάντα κρίθηκαν στην εκκίνηση. Ο ΔΟΛΛΑΡΙΟΥΛΗΣ(3) βγήκε χωρίς πίεση στην πρωτοπορία, επέβαλε τον ρυθμό του και στην ευθεία… χαιρέτησε τους αντιπάλους του και κατέκτησε επιβλητικά την πρώτη μεγάλη κούρσα της χρονιάς. Ιππεύτηκε με ιδεώδη τρόπο από τον Κώστα Μαστοράκη και βέβαια εμφανίστηκε σε καταπληκτική φόρμα από τον προπονητή του, τον Γιάννη Μυκονιάτη. Ο γνωστός για τις «σκληρές» ιδιότητές του ΣΟΤΓΚΑΝ ΣΤΑΡΤ(10) τερμάτισε δεύτερος, ελάχιστα μπροστά από τον ΜΟΥΝΧΑΜΕΡ(1) και τα καταθλιπτικά 66 κιλά που έφερε. Σαφώς ο τελευταίος με πιο ευνοϊκή διαφορά βαρών θα διεκδικούσε ακόμη και τη νίκη. Τέταρτη η φοράδα της κούρσας, η ΠΙΕΜΑΝ’Σ ΓΚΕΡΛ(2) που δεν κατάφερε να ακολουθήσει τον ρυθμό του… ιπτάμενου νικητή και άξιο αναφοράς ότι ο Στάργωρ(6), ο νικητής του τελευταίου Ντέρμπι από την αρχή δεν έδειχνε ευδιαθεσία και λίγο μετά τα μέσα της διαδρομής απορυθμίστηκε και δεν έπαιξε κανένα ρόλο στην κούρσα.
Τέλος η έβδομη και τελευταία ελληνική ιπποδρομία εξελίχθηκε σε… υγιεινό περίπατο για τον ΣΑΧ ΣΕΧΡΑΓΙΑΡ(8). Ο Δημητσάνης του εξασφάλισε επικεφαλής διαδρομή και αυτός απλά έφτασε στην τέταρτη διαδοχική του νίκη. Ο «χαλκέντερος» δεκαετής ΜΑΣΟΥΕΡΤΕ υποβλήθηκε σε συντηρητική διαδρομή από τον αναβάτη του και κατέκτησε εύκολα την δεύτερη θέση μπροστά από τους ΑΛΝΑΑΧΗ και ΓΟΥΪΝΤΕΡ ΓΚΟΛΝΤ ΓΟΥΕΪ.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα