Ο λασπωμένος στίβος θα παίξει ρόλο, δεν υπάρχει μεγάλο φαβορί και οι κούρσες αναμένεται να πληρώσουν στην αυλαία για το 2017

Κοινοποίηση:

Τελευταία ελληνική συγκέντρωση της χρονιάς και το πρόγραμμα και από ποιοτικής πλευράς κρίνεται επιεικώς μέτριο. Όμως υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος, το στοίχημα δηλαδή, εκεί που το ενδιαφέρον είναι μεγάλο. Πολύ μεγάλο, αφού δεν υπάρχει μεγάλο φαβορί σε καμία κούρσα και εκεί που κάποιοι ίπποι ξεχωρίζουν, απλά… ξεχωρίζουν. Θεωρούμε ότι το δημοφιλέστερο παιχνίδι, αυτό του ΣΚΟΡ 6 θα πληρώσει πολύ καλά και σε αυτό κατά πάσα πιθανότητα θα βοηθήσει και ο… καιρός. Βρέχει από χτες το απόγευμα, ο στίβος σίγουρα δεν θα είναι ο ιδανικός, το πόσο θα το διαπιστώσουμε αύριο και βέβαια άλλους θα τους ευνοήσει περισσότερο, άλλους λιγότερο και κάποιους καθόλου.
Πάμε να αναλύσουμε και να εκτιμήσουμε τις έξι διαδρομές και βέβαια αν αλλάξουν τα δεδομένα με τον καιρό θα γίνουν διορθωτικές κινήσεις και θα ενημερωθείτε και εγκαίρως. 

ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΣΚΟΡ 6: 01-02-03-04-05-06

328 Στην πρώτη(κωδ.01) ιπποδρομία και στα 1400 μέτρα τον πρώτο λόγο τον έχει ο φορμαρισμένος ΜΟΥΤΑΜΑΚΙΝ(2) είναι η βάση. Έχασε τη νίκη μάλλον άδικα στην πρόσφατη συμμετοχή του και σε λίγο μικρότερη απόσταση ίσως γιατί ο αναβάτης του τον υπερεκτίμησε και δεν έκανε καλή κατανομή δυνάμεων. Με υπολογισμένη κούρσα σήμερα μπορεί να επιστρέψει μετά από πολύ καιρό στις νίκες. Στον ΠΕΙΡΑΙΑ (7) αρέσει η απόσταση, μάλιστα την μοναδική του νίκη την έχει πάρει στα 1400 μέτρα και σε λασπωμένο στίβο, επίσης δεν θα έχει πρόβλημα. Σαφώς θέλει προσοχή ο ΔΕ ΦΟΥΛΓΟΥΕΝΤ ΕΝΤ(3) που σίγουρα αν δεν είχε πολλά προβλήματα δεν θα έτρεχε με τους σημερινούς αντιπάλους του. Από εκεί και πέρα ο ΝΤΡΟΜΚΟΥΣ(1) ήταν απογοητευτικός στην πρόσφατη εμφάνισή του τερματίζοντας πολύ πίσω από Μουταμακίν, Δε Φούλγουεντ Εντ και Πειραιά, όπως θα δείτε και στην κούρσα αναφοράς. Αν σήμερα αναδιπλωθεί και κάνει την έκπληξη, ο Θεός και η ψυχή του. Σίγουρα θα είναι αντιφατικός και μέχρι εκεί δεν φτάνουμε έτσι ώστε να τον υποδείξουμε για νικητή. Για τις πίσω θέσεις και κυρίως για Τρικάστ, Τετραπλό “παίζει” βέβαια. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τον ΣΑΡΠ ΛΟΥΚΑΟΥΝΤ(5) που το τελευταίο διάστημα είναι εκτός φόρμας. Ο ΤΖΟΕΪ ΜΠΛΑΚ(4) είναι ούτως ή άλλως ένας ίππος που δεν μπορείς να βασιστείς και τρέχοντας με όλους τους παραπάνω, μόνο τον Ντρόμκους, “χτύπησε” και τέλος ο ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΣ(6) επιστρέφει από 13 μήνες αποχή και προβληματίζει πολύ.

ΚΟΥΡΣΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΜΟΥΤΑΜΑΚΙΝ(2) – ΠΕΙΡΑΙΑΣ(7) – ΔΕ ΦΟΥΛΓΟΥΕΝΤ ΕΝΤ(3) – ΝΤΡΟΜΚΟΥΣ(1)

329 Στην δεύτερη(κωδ.02) ιπποδρομία και στα 1300 μέτρα η ΜΑΪ ΛΟΥΣΙΛ(1) αναμένεται πολύ καλύτερη από το προ ημερών ντεμπούτο της στα 1000 μέτρα που έδειξε σχετικά ανέτοιμη, αλλά και που νίκησε η “συγγενική” της Πόρτα Ρόζα. Σε κάποια νεώτερα γκάλοπ της έδειξε πιο “λυμένη”. Η φορμαρισμένη ΤΕΛ Ε ΣΤΟΡΥ(3) κατά πάσα πιθανότητα θα πάει στο κεφάλι και μάλιστα εύκολα με τον Δημητσάνη. Θεωρούμε ότι θα είναι η κυριότερη αντίπαλος της προαναφερόμενης, ίσως και η μοναδική αντίπαλος για τη νίκη. Αυτό το δίδυμο είναι πανίσχυρο, κυρίως για το Σκορ 6 και δεν πρέπει να λείπει από κανένα σύστημα. Από εκεί και κάτω η ΚΙΣ(2) επανέρχεται από αποχή και είναι έμπειρη φοράδα που θα προσπαθήσει να επωφεληθεί ίσως ατυχίες των προαναφερθεισών, η ΣΕΡΠΑΣΣΙΝΓΚ(6) έδειξε άνοδο φόρμας στην τελευταία της συμμετοχή και σε μεγαλύτερη απόσταση μάλιστα και η ΦΕΝ ΛΕΪΝΤΥ(8) δεν θεωρούμε ότι μπορεί να νικήσει, αλλά αν βρεθεί σε μια θέση σε Τρικάστ ή Τετραπλό, θα πληρώσει γενναία. Καλά πήγε στο “φρεσκάρισμά” της η ΔΕ ΤΣΑΖ(4), αλλά είναι φοράδα που δεν εμπνέει εμπιστοσύνη και από τις εναπομείνασες η ΛΑ ΑΣΟΜΑΝΤΑ(5) δείχνει λίγο καλύτερη της ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑΣ(7) αυτή την περίοδο στις προπονήσεις. Μόνο για το Τετραπλό ελπίζουν οι δυο τελευταίες κι αυτό με δυκολία μεγάλη.

 ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΜΑΪ ΛΟΥΣΙΛ(1) – ΤΕΛ Ε ΣΤΟΡΥ(3) – ΚΙΣ(2) – ΣΕΡΠΑΣΣΙΝΓΚ(6)

ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΣΚΟΡ 4: 03-04-05-06

330 Παρακάτω στην τρίτη(κωδ.03) διαδρομή και στα 1300 μέτρα  όποιος και να νικήσει δεν θα μας προκαλέσει καμία εντύπωση. Σε αργή, αλλά σταθερή εξέλιξη, βρίσκεται ο ΡΗΓΚΑΛ ΡΕΣΠΟΝΣ(1) και θέλει προσοχή. Ο ΑΔΩΝΙΣ(2) αναμένεται να είναι καλύτερος στο δεύτερο από ρεπό τρέξιμό του και σαφώς η ανάθεσή του στον Δημητσάνη του ανεβάζει τις… μετοχές για πρωταγωνιστική εμφάνιση. Καλή γενεαλογία διαθέτει η πρωτοεμφανιζόμενη ΡΗΛ ΛΕΪΖΟΥΡ(9) που έχει πάει καλά και στις προπονήσεις. Στην Αγγλία έτρεχε, τόσο στο χορτάρι, όσο και σε All Weather στίβους, σε μεγάλες αποστάσεις. Εδώ έδειξε καλά στοιχεία σε μικρομεσαίες αποστάσεις. Ο ΑΛΜΑΡΕΝΤ(7) έχει μεγάλο αντίπαλο τις παθήσεις του πρώτα και μετά τους υπόλοιπους. Αν δεν ενοχληθεί, να το ξέρετε ότι θα τρέξει άκρως πρωταγωνιστικά. Αν ψάχνετε για έκπληξη, η ΛΑ ΜΑΝΓΚΑ(10) είναι ότι πρέπει. Κοντράρει αρσενικούς, αλλά  έχει χαμηλά βάρη και μπορεί να ακολουθήσει με τους πρώτους. Ο ΚΑΛΑΣΑΝΤΙ(3) άλλαξε ιδιοκτησία και προπόνηση. Είναι ίσως ο πιο γρήγορος, θα πάει μπροστά, αλλά έως τώρα έχει δείξει μειωμένη αντοχή. Προβληματίζει. Όπως προβληματίζει και ο ΣΙΝΓΚΛ ΣΑΜΜΙΤ(8) που… πωλείται και επιστρέφει από ρινορραγία. Έχει δυνατότητες, αλλά με όλα τα παραπάνω μπορείς να τον εμπιστευτείς; Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τον ΜΕΣΣΗΝΙΟ(6). Πιο ξεκάθαρα είναι τα πράγματα για τον ΛΟΡΝΤ ΑΣΛΑΝ(4) που η απόσταση είναι μικρή, αλλά κι αυτός είναι σε μέτρια κατάσταση και για τον κατώτερο, προς το παρόν ΜΕΓΑΛΟ ΙΩΣΗΦ(5).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΑΛΜΑΡΕΝΤ(7) – ΡΗΛ ΛΕΊΖΟΥΡ(9) – ΡΗΓΚΑΛ ΡΕΣΠΟΝΣ(1) – ΑΔΩΝΙΣ(2)

331 Στην τέταρτη(κωδ.04) ιπποδρομία και στα 1400 μέτρα, η ΓΟΥΟΡΜ ΓΟΥΟΡΝΤΣ(3) θεωρούμε ότι έχει τον πρώτο λόγο. Την είδαμε να… κατρακυλάει στην πρόσφατη συμμετοχή της και δεύτερη μετά από σημαντική αποχή και σε μικρότερη(1000 μ.) απόσταση. Σίγουρα η σημερινή απόσταση θα της ταιριάξει περισσότερο, έχει ποιότητα και την αναμένουμε βασικότατη διεκδικήτρια της νίκης. Η ομοπροπόνητή της,  ΠΡΙΜ ΕΝΤ ΠΡΟΠΕΡ(6) έχει υπέρ της την φόρμα που διέρχεται εδώ και καιρό και θεωρούμε ότι θα αποτελέσει την κυριότερη αντίπαλό της.  Πιο πίσω η ΛΕΪΝΤΥ ΚΑΠΟΥΤΣΙΝ(4) που δυο φορές με τον Δημητσάνη έτρεξε απλά καλά και που κι αυτή, όπως και η Γουόρμ Γουόρντς πραγματοποίησε πολύ δυνατό φίνις στην τελευταία της συμμετοχή, όπως θα δείτε παρακάτω και στην κούρσα αναφοράς. Σαφώς δεν μπορεί να παραγνωριστεί η φόρμα που διέρχεται η ΣΤΟΡΜΚΑΤΤΕΡ(7) που “φιγουράρησε” στις τελευταίες συμμετοχές της και ένα καλό και ακριβό αουτσάιντερ είναι η  ΑΡΥΕ(1) αν καταφέρει να πάει στο κεφάλι. Από τις υπόλοιπες η ΜΠΙΓΙΟΝΤ ΔΕ ΣΗ(5) είναι σε φόρμα και μπορεί να διακριθεί, κυρίως σε Τρικάστ ή Τετραπλό. Δύσκολα για πιο πάνω.

ΚΟΥΡΣΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΓΟΥΟΡΜ ΓΟΥΟΡΝΤΣ(3) – ΠΡΙΜ ΕΝΤ ΠΡΟΠΕΡ(6) – ΛΕΪΝΤΥ ΚΑΠΟΥΤΣΙΝ(4) – ΑΡΥΕ(1)

332 Στην πέμπτη(κωδ.05) διαδρομή και στα 1575 μέτρα, στην καλύτερη κούρσα της ημέρας, τον πρώτο λόγο έχει η αήττητη ΠΥΤΖΑΜΑΡΑΜΑ(3). Μια φοράδα που εγνωσμένα πάει την απόσταση αφού έχει νικήσει σε μεγαλύτερη(1800 μ.) και σε κλασική κούρσα. Μάλιστα μετά αυτή τη νίκη της ξεκουράστηκε δυο μήνες και επανέρχεται με πολλές δυνάμεις, όπως έδειξε και στις δοκιμές της. Είτε οδηγήσει, είτε με ημιαναμονή, θεωρούμε ότι έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη. Έπονται οι ομόσταυλές. Η ΝΤΡΗΜΙΝΓΚ ΟΦ ΠΑΡΙΣ(6) έρχεται από ωραία και θεαματική νίκη και σίγουρα η απόσταση δεν θα την “ενοχλήσει”. Αλλά και η ΡΙΦΑΛΤΖΕΝΣ(2) έρχεται από άκρως εντυπωσιακή νίκη και σε μικρότερη απόσταση. Σαφώς η μεγαλύτερη σήμερα απόσταση θα την ευνοήσει και το μόνο που προβληματίζει είναι το αν και πόσο βρεγμένος θα είναι ο στίβος. Δεν αγνοείται βέβαια και η ΟΝΟΡΑΜΠΛ(1) που συναγωνίστηκε πλήρως την Πυτζάμαραμα την τελευταία φορά που έτρεξαν μαζί. Μπορεί να της “χαρίζει” τρία κιλά, όμως έχει πάει πάρα πολύ δυνατά στις προπονήσεις και ίσως θελήσει να ανοίξει την κούρσα για τις ομοπροπόνητες, χωρίς να αποκλείεται και το γεγονός ότι μπορεί κι αυτή να επιζητήσει την ανώτερη διάκριση. Από τις υπόλοιπες τύχη έχει η ΤΡΑΝΚΟΥΪΛ ΤΑΪΜ(8) αν καταφέρει με τα χαμηλά της βάρη να είναι σε επίκαιρη θέση με τις πρώτες ή και να οδηγήσει ακόμη.

ΚΟΥΡΣΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΠΥΤΖΑΜΑΡΑΜΑ(3) – ΝΤΡΗΜΙΝΓΚ ΟΦ ΠΑΡΙΣ(6) – ΟΝΟΡΑΜΠΛ(1) – ΡΙΦΑΛΤΖΕΝΣ(2)

333 Στο τέλος, στην έκτη(κωδ.06) ιπποδρομία και στα 1400 μέτρα, πρώτη τύχη θα δώσουμε στον σταθερό και φορμαρισμένο ΚΕΪΠ ΡΑΘ(3). Είναι το λογικό φαβορί. Τρέχει σταθερά σε όλες τις τελευταίες συμμετοχές του και έχει ¨”χτυπήσει” όλους τους σημερινούς αντιπάλους του. Θεωρούμε ότι είναι η βάση στο στοίχημα. Λίγο πίσω του τερμάτισε ο ΠΕΡΣΕΑΣ(3) στην πρόσφατη κόντρα τους. Είναι σε καλή κατάσταση και έχει καλές πιθανότητες να πρωταγωνιστήσει. Από εκεί και πέρα το… χάος. Η ΣΙΛΚΕΛΥ(2) έχει τον Δημητσάνη και πήγε και καλά σε κάποια γκάλοπ. Στον ΣΙΛΟ(7) δεν αρέσει η απόσταση, αλλά ο όμιλος είναι εξαιρετικά μέτριος. Ο ΛΟΣΤΡΟΜΟΣ(9) πωλείται , αλλά μέχρι να πωληθεί, λέτε να διακριθεί σήμερα; Η ΕΛΙΑΝΝΑ(5) δεν είναι για να νικήσει, αλλά μπορεί να… χωθεί κάπου στα πολύπλοκα παιχνίδια. Η ΜΕΛΙΤΕΑ(6) έχει να τρέξει 26 μήνες λόγω προβλημάτων. Η ΓΟΥΑΪΤ ΦΛΑΓΚ(4) δείχνει μειωμένη αντοχή και τέλος ο ΒΕΡΤΙΚΑΛ ΓΟΥΕΪ(1) επανέρχεται από 5 μήνες αποχή, από το παρελθόν ξέραμε ότι θέλει να “φάει” μια κούρσα για να έρθει στην θέση του, αλλά σε άλλους ομίλους. ο σημερινός τα επιτρέπει όλα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΚΕΪΠ ΡΑΘ(3) – ΠΕΡΣΕΑΣ(8) – ΣΙΛΚΕΛΥ(2) – ΒΕΡΤΙΚΑΛ ΓΟΥΕΪ(1)


ΣΚΟΡ 6: 01-02-03-04-05-06

ΣΥΣΤΗΜΑ: 2-3-7 / 1-3 / 1-2-7-9 / 3-4-6 / 1-3-6 / 3-8
ΣΤΗΛΕΣ: 432
ΚΟΣΤΟΣ: 216 ευρώ με στοιχηματική μονάδα τα 0,50 του ευρώ

 

 

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα