Ο Παλλάντιο το 72ο Ντέρμπι, τον πρώτο λόγο η Ανούκ, προσοχή θέλει ο Αστερίων

Κοινοποίηση:

Το πρόγραμμα είναι καλό, αλλά όχι για ημέρα Ντέρμπι κι αυτό το… χαλάει η ίδια η κούρσα του 72ου Ελληνικού Ντέρμπι που είναι ίσως η “φτωχότερη” όλων των εποχών. Μόλις πέντε συμμετοχές και εκ των οποίων οι τέσσερις να αποτελούν την… γαρνιτούρα στο ΠΑΛΛΑΝΤΙΟ που για να χάσει θα πρέπει να… πέσει κάτω και να μην προλάβει να σηκωθεί. Μια κούρσα και με ελάχιστο στοιχηματικό ενδιαφέρον, εκτός βέβαια από το ΣΚΟΡ 6 που έρχεται από ΤΖΑΚ ΠΟΤ, «κουβαλάει» μαζί του 13.400 ευρώ και μαζί με τα σημερινά ο τζίρος αναμένεται να ξεπεράσει τις 40.000 ευρώ. Ένα παιχνίδι που με την ύπαρξη του Παλλάντιο γίνεται αυτομάτως… ΣΚΟΡ 5, άρα πιο εύκολο.Εκ των κουρσών βέβαια μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το κύπελλο ΛΕΥΚΟΥ ΠΥΡΓΟΥ που μεταξύ άλλων διαγωνίζονται οι νικητές του περσινού(ΓΙΟΥΤΟΚΙΝΤΟΥΜΗ), αλλά και του προ πέρσινου(ΜΕΝΤΩΡ), Ντέρμπι.Πάμε να αναλύσουμε τις επτά διαδρομές και βέβαια στο τέλος και όπως πάντα υπάρχει και το σύστημα – μπούσουλας για το ΣΚΟΡ 6.

ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΣΚΟΡ 3: 01-02-03

184
Στην πρώτη (κωδ.01) ιπποδρομία και στα 1100 μέτρα, μεγάλο φαβορί, ακλόνητο θα γράφαμε, είναι η γρήγορη και φορμαρισμένη ΑΝΟΥΚ(2) που θεωρούμε ότι θα πάρει το κεφάλι και δεν θα απειληθεί από καμία αντίπαλό της. Από εκεί και πίσω μπορούν να εμφανιστούν στην άφιξη όλες οι φοράδες με επικρατέστερες την ανερχόμενη ΜΠΡΑΪΤ ΑΚΟΛΕΪΝΤ(4) και την γρήγορη και βελτιωμένη, όπως έδειξε στην τελευταία συμμετοχή της, ΜΙΣ ΑΝΤΟΥΑΝΕΤ(3). Το τελευταίο διάστημα “κουνήθηκε” στις προπονήσεις και η ΣΑΦΦΑΧ(7) που χρήζει προσοχής, ενώ από τις εναπομείνασες καμία δεν μπορεί να αγνοηθεί για τα πολύπλοκα παιχνίδια.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΑΝΟΥΚ(2) – ΜΠΡΑΪΤ ΑΚΟΛΕΪΤ(4) -ΜΙΣ ΑΝΤΟΥΑΝΕΤ(3) – ΣΑΦΦΑΧ(6)

ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΣΚΟΡ 6: 02-03-04-05-06-07

185
Στην δεύτερη (κωδ.02) ιπποδρομία και στα 1100 μέτρα, θεωρούμε ότι ο ΠΑΡΚΟΥΡ(4) έχει τον πρώτο λόγο. Είναι ίππος που αρέσκεται σε μικρές αποστάσεις, κάτι που συνέβαινε και στις κούρσες του στην Αγγλία, σήμερα βρίσκει ιδανική απόσταση, είναι πολύ δυνατά προετοιμασμένος και μπορεί να ντουμπλάρει της επιτυχίες του στο Μαρκόπουλο, παραμένοντας αήττητος. Ο ΕΙΣ ΡΕΜΠΕΛ(2) είναι σε καλή φόρμα, έχει «συνηθίσει» πλέον να τρέχει και με ημιαναμονή και μπορεί να το κάνει και σήμερα. Ο ΓΟΥΕΣΤΜΠΟΥΡΝ ΓΚΡΟΟΥΒ(3) με σωστή κατανομή δυνάμεων μπορεί να πρωταγωνιστήσει και ερωτηματικό ο ΑΛ ΧΑΜΝΤ(5) που όλα εξαρτώνται από το πόσο θα επηρεαστεί από τα αναπνευστικά προβλήματα που τον απασχολούν. Αν δεν επηρεαστεί, μπορεί όχι μόνο να πρωταγωνιστήσει, αλλά να φτάσει και στη νίκη. Την τελευταία φορά που έτρεξε είχε και κλεισίματα κατά την εκκίνηση, αλλά δεν μας φάνηκε και πολύ “ζεστός”. Ο ΜΠΑΖΟΥΛΑ(1) διεγράφη

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΠΑΡΚΟΥΡ(4) – ΕΪΣ ΡΕΜΠΕΛ(2) – ΓΟΥΕΣΤΜΠΟΥΡΝ ΓΚΡΟΟΥΒ(3) – ΑΛ ΧΑΜΝΤ(5)

186 Στην τρίτη (κωδ.03) αναμέτρηση και στα 1200 μέτρα, η ΚΟΜΠΤΟΝ ΛΕΪΝΤΥ(7) είναι σε καλή κατάσταση, τρέχει σε κατώτερο όμιλο απ’ αυτούς που έχει αντιμετωπίσει και πρωταγωνιστήσει στο παρελθόν και με καλή εκκίνηση μπορεί να φτάσει και στη νίκη. Από νίκη έρχεται η ΠΟΡΤΑ ΡΟΖΑ(3), δείχνει σε πολύ δυνατή φόρμα και εξέλιξη το τελευταίο διάστημα και την αναμένουμε και σήμερα πρωταγωνίστρια. Μάλιστα είναι το πιθανότερο η ταχύτερη στον όμιλο, αλλά αναμένεται και να οδηγήσει. Πιο πίσω η βελτιωμένη το τελευταίο διάστημα ΑΝΤΙΚΛΕΙΑ(6), αλλά και η ΠΡΙΜ ΕΝ ΠΡΟΠΕΡ(1) που στο παρελθόν κι αυτή έχει τρέξει σε κατά πολύ καλύτερους ομίλους από τον σημερινό.Η ΑΝΤΖΥΣ ΓΚΕΡΛ(2) είναι σε καλή κατάσταση, αλλά δεν την έχουμε ικανή να φτάσει στη νίκη, όχι όμως και σε μια θέση στα πολύπλοκα παιχνίδια. Η ΡΟΖΑ ΚΛΕΜΠ(5) τρέχει σε ανώτερο όμιλο και δεν θα έχει εύκολο έργο, αλλά όπως και η ΣΤΟΡΜΚΑΤΤΕΡ(4) είναι ικανές να βρεθούν σε μια θέση τρίτη ή τέταρτη.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΚΟΜΠΤΟΝ ΛΕΪΝΤΥ(7) – ΠΟΡΤΑ ΡΟΖΑ(3) – ΑΝΤΙΚΛΕΙΑ(6) – ΑΝΤΖΥΣ ΓΚΕΡΛ(2)

ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΣΚΟΡ 4: 04-05-06-07

187 Συνέχεια με την τέταρτη (κωδ.04) ιπποδρομία και τα 1400 μέτρα, όπου θεωρούμε ότι πρώτη τύχη έχει ο πολύ βελτιωμένος το τελευταίο διάστημα ΑΣΤΕΡΙΩΝ(2). Είναι σίγουρα μια επιλογή με ρίσκο, όμως ο συγκεκριμένος ίππος έχει τρέξει πολύ δυνατά στις τελευταίες συμμετοχές του και σε απαιτητικούς ομίλους και μπορεί να το πράξει και σήμερα. Σε καλή φόρμα διατηρείται ο φορμαρισμένος ΓΟΥΕΪ ΑΧΕΝΤ(4), σίγουρα δεν μπορεί να αγνοηθεί ο ΧΑΣΤΟΤΡΙΚΕ(7) που τρέχει με «πουπουλένια» βάρη και βέβαια στην άφιξη μπορεί να εμφανιστεί και ο πάντα «σκληρός», αλλά και σταθερός ΛΙΤΟΣ ΒΙΟΣ(6) που αναμένεται να κάνει και κεφάλι. Ο ΠΑΡΤΥ ΤΑΪΓΚΕΡ(3) το τελευταίο διάστημα τρέχει κατώτερα των πραγματικών δυνατοτήτων του, στις προπονήσεις δείχνει πρόοδο, αλλά δεν θεωρούμε ότι φτάνει για να πρωταγωνιστήσει. Δυνατή ανάβαση εξασφάλισε ο ΜΕΝΤΙΣΝΑΝ ΝΤΡΗΜ(5) που στην τελευταία του συμμετοχή δεν ξεκίνησε καλά από την αφετηρία και δεν μπόρεσε να διακριθεί. Σε ένα νεώτερο γκάλοπ έδειξε πρόοδο που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη και τέλος ο ΦΥΓΟΝΙΚΟΣ(1) είναι ο ίππος με τις λιγότερες, τις μηδαμινές πιθανότητες για τη νίκη.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΑΣΤΕΡΙΩΝ(2) – ΧΑΣΤΟΤΡΙΚΕ(7) -ΛΙΤΟΣ ΒΙΟΣ(6) – ΜΕΝΤΙΣΙΑΝ ΝΤΡΗΜ(5)

188 Η πέμπτη (κωδ.05) ιπποδρομία, στα 1575 μέτρασ, είναι το κύπελλο ΛΕΥΚΟΥ ΠΥΡΓΟΥ όπου αρκετοί είναι οι υποψήφιοι για τη νίκη. Ο πρόσφατος νικητής ΓΙΟΥΤΟΚΙΝΤΟΥΜΗ(2) και νικητής του περσινού, 71ου Ντέρμπι έρχεται απο εντυπωσιακή νίκη σε μικρότερη απόσταση και στην φόρμα που διατηρείται μπορεί να πάει ακόμη και στο κεφάλι και να επιζητήσει μια ακόμη σπουδαία επιτυχία. Ο ΜΕΝΤΩΡ(1), ο νικητής του προπέρσινου Ντέρμπι έρχεται από νίκη, στην ίδια απόσταση με σήμερα, δείχνει στο ζενίθ της φόρμας του και αναμένεται και πάλι πρωταγωνιστής. Αν μάλιστα επιταχυηνθεί λίγοι ο ρυθμός, τότε σίγουρα θα είναι βασικότατος διεκδικητής της νίκης. Ο «σκληρός» ΑΤΡΕΪΓΙΟΥ(1) μπορεί να πρωταγωνιστήσει, κυρίως αν καταφέρει να πλασαριστεί με τους πρώτους ή αν κάνει κεφάλι. Είναι από τους γρήγορους στον όμιλο και με το καλό σταρτ εκκίνησης που έχει μπορεί αμέσως να βρεθεί με τους πρώτους. Ο ΠΟΕΤΙΚ ΓΚΕΣΤ(8) με το εσωτερικό σταρτ μπορεί να οδηγήσει, αλλά θα πρέπει να είναι και έτοιμος να αντιπαρέλθει στην πίεση των αντιπάλων του και σε ένα ρυθμό που ίσως δεν θα του αρέσει. Κατά την γνώμη μας ίσως να προτιμούσε να τρέχει εξωτερικά των άλλων γρήγορων του ομίλου. Στην εσωτερική βλέπουμε να έχει προβλήματα. Ο ΝΤΕΒΙΛΣ ΜΠΡΙΤΖ(7) έρχεται από πρωταγωνιστικές εμφανίσεις σε μεγαλύτερες της σημερινής αποστάσεις και θεωρούμε ότι διαθέτει τα χαρακτηριστικά για να πρωταγωνιστήσει εκ νέου. Ο ΜΟΥΡΙΝΓΚ ΜΑΣΤ(6) πήγε καλά στις προπονήσεις, αλλά αντιμετωπίζει πολύ δυνατό όμιλο. Δεν τον υπολογίζουμε για τη νίκη, αλλά δεν τον απορρίπτουμε για τα πολύπλοκα παιχνίδια. Κάτι που συμβαίνει τόσο για τον ΚΟΡΑΛ ΤΖΕΜ(4) που για να αποκτήσει τύχη θα πρέπει η κούρσα να γίνει “φωτιά” στο κεφάλι, όσο και για τον ΤΕΝΖΙΝΓΚ ΝΟΡΓΚΑΪ(9)  που επιπρόσθετα το τελευταίο διάστημα δεν δείχνει και στα καλύτερά του.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΓΙΟΥΤΟΚΙΝΤΟΥΜΗ(2) – ΜΕΝΤΩΡ(5) – ΑΤΡΕΪΓΙΟΥ(1) – ΝΤΕΒΙΛΣ ΜΠΡΙΤΖ(7)
 
189 Η έκτη (κωδ.06) ιπποδρομία, στα 2100 μέτρα, είναι η κούρσα του 72ου ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΝΤΕΡΜΠΙ όπου απόλυτο φαβορί είναι ο αήττητος ΠΑΛΛΑΝΤΙΟ(3) που έχει δείξει και στις τρεις έως τώρα νίκες του τεράστια διαφορά δυναμικότητας έναντι των αντιπάλων του. Για την δεύτερη θέση και μόνο, τον πρώτο λόγο τον έχει ο ομόσταυλός του, ΜΥΘΟΣ(2), αλλά και υπό προϋποθέσεις ο ΣΤΡΕΊΝΤΖΕΡΙΝΔΕΝΑΪΤ(5), που θα προσπαθήσει να πάει μπροστά και θα ελπίσει να μην του επιτεθεί γρήγορα ο Παλλάντιο. Πιο πίσω ο βελτιωμένος μεν, αλλά μέχρι εκεί ΜΑΝΟΥΣΟΣ(1) και απλά συμπληρώνει την πεντάδα ο ΤΖΙΜ ΓΟΥΪΝΝΕΡ(5) που υπό κανονικές συνθήκες έχει εξασφαλισμένη την τελευταία θέση, ως ο σαφώς κατώτερος του ομίλου.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΠΑΛΛΑΝΤΙΟ(3) – ΜΥΘΟΣ(2)
190 Τέλος, στην έβδομη (κωδ.07) ιπποδρομία και στα 1200 μέτρα, ο ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΥΣ(6) μπορεί να συνεχίσει την ανοδική πορεία του και να πρωταγωνιστήσει. Στην πιο πρόσφατη συμμετοχή του και σε  λίγο μεγαλύτερη απόσταση, πήγε στο κεφάλι και λίγο πριν το τέλος υποχώρησε. Σήμερα αν δεν επηρεαστεί από τις κολλητές κούρσες και τρέχοντας σε κάπως πιο προσφιλή, για την ώρα, απόσταση, μπορεί να επιζητήσει τη νίκη. Ο ΣΗΣΑΪΝΤ ΝΤΡΗΜΕΡ(8) επανέρχεται μετά από την πρώτη εν Ελλάδι συμμετοχή του, προ διμήνου και πλέον όπου έδειξε σαφώς ανέτοιμος. Επανέρχεται σε νέα ιδιοκτησία και προπόνηση, έδειξε αρκετά καλά στοιχεία στις προπονήσεις και βέβαια διαθέτει και εξαιρετική ποιότητα όχι μόνο για να τρέξει δυνατά, αλλά ακόμη και να πρωταγωνιστήσει. Δεν αγνοείται ο ΠΗΣ ΤΕΛΕΓΚΡΑΜ(2) που στην τελευταία συμμετοχή τους δεν έτρεξε σύμφωνα με τις πραγματικές του δυνατότητες και προσοχή θέλει και ο γρήγορος και βελτιωμένος στις προπονήσεις, ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ(9). Αν ο ΤΑΟΥΑΛΗΦ(3) δείξει και στο δεύτερο από ρεπό τρέξιμό του, τις ίδιες δυνάμεις που έδειξε προ δεκαπανθημέρου, τότε πρέπει να τον αναμένουμε πρωταγωνιστή στην άφιξη, και σημειώστε ότι ο ΠΑΜΠΛΟ(4) δεν συνεννοήθηκε με την αναβάτιδά του στην τελευταία συμμετοχή του και ίσως σήμερα να παρουσιαστεί αισθητά βελτιωμένος. Όχι όμως για τη νίκη. Πιο πίσω ο ΜΠΛΑΚ ΤΡΙΛΜΠΥ(1) που χαρίζει πολλά βάρη σε αρκετούς ικανούς αντιπάλους του, αλλά και ο ΜΙΟΥΖΑΧΕΡ(7) που είναι σε καλή κατάσταση, αλλά δεν μπορεί να το δείξει στις κούρσες. Τέλος υπάρχει και ο ΤΣΗΦ ΟΦ ΣΤΑΦ(5) που πάει καλά στις προπονήσεις, αλλά κι αυτός πάνω στην κούρσα δεν μπορεί να “βγάλει” τον καλό του εαυτό. Δεν μπορούμε να τον απορρίψουμε πλήρως και βέβαια μια θέση στα πολύπλοκα παιχνίδα μπορεί να την καταλάβει.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΥΣ(6) – ΠΗΣ ΤΕΛΕΓΚΡΑΜ(2) – ΤΑΟΥΑΛΗΦ(3) – ΣΗΣΑΪΝΤ ΝΤΡΗΜΕΡ(8)

ΣΚΟΡ 6: 02-03-04-05-06-07
ΣΥΣΤΗΜΑ: 2-3-4-5 / 3-7 / 2-5-6-7 / 1-2-5 / 3 / 2-3-6
ΣΤΗΛΕΣ: 288
ΚΟΣΤΟΣ: 144 ευρώ με στπιχηματική μονάδα τα 0,50 του ευρώ

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα