Πανίσχυρη βάση ο Μέσμερισμ, εξαιρετική ποιότητα διαθέτει ο Αστερίων και τον πρώτο λόγο ο Φάστνετ Μονσούν

Κοινοποίηση:

Η ελληνική συγκέντρωση είναι… καρμπόν της περασμένης εβδομάδος. Μια γαλλική ιπποδρομία στην αρχή, για να “παίξει” το Σκορ 3 και έξι σερί ελληνικές ιπποδρομίες. Βέβαια ενδιάμεσα σε κάποιες απ’ αυτές σήμερα μπήκαν και δυο αξιόλογες ιπποδρομίες από την Αγγλία και το Newmarket, όμως αυτό δεν εμποδίζει σε τίποτα το στοίχημα. 
πάμε να τις αναλύσουμε και να τις εκτιμήσουμε και μάλιστα από αυτή την φορά και στο εξής όλα θα γίνονται πιο λιτά και περιεκτικά, γιατί όπως διαπιστώσαμε οι μεγάλες αναλύσεις κουράζουν τελικά.

ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΣΚΟΡ 6: 02-03-04-05-06-07

261 Στην πρώτη(κωδ.02) ιπποδρομία και στα 1400 μέτρα, η πρόσφατη νικήτρια, ΜΙΚΡΗ ΜΑΣΑ(1), ίσως βρει την απόσταση πιο ιδανική και βέβαια με καλή εκκίνηση μπορεί να επιζητήσει εκ νέου την υψηλότερη διάκριση. Σαφώς πιο έτοιμη θα είναι η ΜΟΡΝΙΝΓΚ ΜΙΣΤ(3) που “έφαγε” την κούρσα της, στην προηγούμενη συμμετοχή της και μετά από μεγάλη αποχή. Το παραπάνω δίδυμο δύσκολα θα “χαλάσει”, αλλά αν γίνει, αυτό θα το κάνουν είτε η ΜΙΣ ΜΠΑΜΠΛΣ(5) που έδειξε βελτιωμένη στις προπονήσεις, αλλά και η απόσταση δεν είναι και η πιο ιδανική, είτε η ΣΥΝΝΕΦΙΑ(2) που στο παρελθόν έχει τρέξει και με καλύτερες, αλλά και η οποία έχει σε βάρος της το πολύ μεγάλο ρεπό αφού έχει να τρέξει από πέρσι τον Σεπτέμβριο. Δεκατρείς μήνες δηλαδή.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΜΙΚΡΗ ΜΑΣΑ(1) – ΜΟΡΝΙΝΓΚ ΜΙΣΤ(3) – ΣΥΝΝΕΦΙΑ(2)

262 Στην δεύτερη(κωδ.03) ιπποδρομία και στα 1000 μέτρα, θεωρούμε ότι τον πρώτο λόγο έχει ο πρωτοεμφανιζόμενος ΑΣΤΕΡΙΩΝ(20. Δεν έχει τρέξει στο εξωτερικό, διαθέτει πολύ δυνατή γενεαλογία, στις προπονήσεις πήγε πολύ καλά και βέβαια η μικρή απόσταση δεν θέλει και πάρα πολλές “δουλειές” για να πρωταγωνστήσει. Με καλή εκκίνηση θεωρούμε ότι θα είναι ο βασικότερος υποψήφιος για τη νίκη. Ο ΑΝΑΞΙΜΑΝΔΡΟΣ(1) έχει να ιεπιδείξει μια πολύ δυνατή εμφάνιση στην απόσταση και θεωρούμε ότι ο όμιλος του επιτρέπει με καλή εκκίνηση να ελπίζει στην υψηλή διάκριση. Σταθερός και μονίμως δεύτερος εδώ και καιρό ο ΠΙΣ ΟΦ ΑΚΣΙΟΝ(7) που είναι στην άφιξη αλλά όλο και κάποιος βρίσκεται μπροστά του. Δεν έχει εξέλιξη, αλλά ο όμιλος δεν είναι σπουδαίος. Άνοδο έδειξε στην τελευταία του συμμετοχή ο ΝΙΟΥΠΟΡΤ ΠΛΕΪΣ(6) που έφυγε καλά από την αφετηρία, πήγε με τους πρώτους και πάλευε μέχρι τέλους, τερματίζοντας τρίτος. Αν το πράξει και σήμερα, πάλι θα διακριθεί γιατί είναι σε φόρμα. Μετά την παραπάνω τετράδα όλοι μπορούν να μπουν στα πολύπλοκα παιχνίδια, αλλά δύσκολα θα νικήσουν. Επισημαίνουμε ότι ο ΜΙΟΥΖΑΧΕΡ(5) πρόσφατα έτρεξε για πρώτη φορά και ακόμη δεν μπορεί να “μετρηθεί” και ο ΤΑΟΥΑΛΗΦ(8) είναι ίππος που στο παρελθόν έχει δείξει δυνάμεις και σε ομίλους όπως ο σημερινός.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΑΣΤΕΡΙΩΝ(2) – ΑΝΑΞΙΜΑΝΔΡΟΣ(1) – ΠΙΣ ΟΦ ΑΚΣΙΟΝ(7) – ΝΙΟΥΠΟΡΤ ΠΛΕΪΣ(6)

ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΣΚΟΡ 4:04-05-06-07

263 Στην τρίτη (κωδ.04) ιπποδρομία και στα 1200 μέτρα, ο πρόσφατος νικητής ΜΟΥΝΕΕΜΠ(4) και σήμερα μπορεί να διακριθεί αφού βρίσκει σχεδόν παρόμοια κούρσα και λίγο μικρότερη απόσταση. Αν καταφέρει και πάλι να οδηγήσει, μπορεί να πρωταγωνιστήσει. Ο σταθερός ΠΛΑΝΤΕΪΣΟΝ(1) θεωρούμε ότι και σήμερα θα είναι στην άφιξη και μάλιστα αν ανοίξει ο ρυθμός ίσως έχει και τον πρώτο λόγο για τη νίκη στο τέλος. Σε φόρμα και ο ΠΟΡΤΟ ΛΕΟΝΕ(1) που πήρε εσωτερικό σταρτ του Μουνέεμπ και ίσως οδηγήσει αυτός τώρα και σημειώστε ότι την έκπληξη μπορεί να την κάνει ο αρνητικός προ ημερών ΕΪΣ ΡΕΜΠΕΛ(5) που ανατέθηκε και πάλι στον Δημητσάνη. Από τους υπόλοιπους ο ΡΑΜΠΕΡΣ(2) ήταν εντελώς αρνητικός στο προ μηνός ντεμπούτο του και σε μικρότερη απόσταση. Στις προπονήσεις είναι σίγουρα καλύτερος, αλλά εκείνη η κούρσα προβληματίζει πολύ και θα διατηρήσουμε επιφυλάξεις.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΠΛΑΝΤΕΪΣΟΝ(1) – ΕΪΣ ΡΕΜΠΕΛ(5) – ΜΟΥΝΕΕΜΠ(4) – ΠΟΡΤΟ ΛΕΟΝΕ(3)

264 Στην τέταρτη (κωδ.05) ιπποδρομία και στα 1400 μέτρα, το μόνο αρνητικό στον αήττητο ΠΟΕΤΙΚ ΓΚΕΣΤ(8) είναι ότι ιππεύεται από αναβάτη που δεν τον έχει ιππεύσει ξανά στο παρελθόν. Πάντως ο κύπριος Μιχάλης Πέππος είναι ιδιαίτερα ταλαντούχος και από το εξωτερικό σταρτ που ακόμη μια φορά πήρε ο ίππος μπορεί γρήγορα να τον βγάλει με τους πρώτους, επιζητόώντας μια ακόμη υψηλή διάκριση. Πάντως ο όμιλος δεν είναι εύκολος και σίγουρα ο ΜΟΥΡΙΝΓΚ ΜΑΣΤ(1) που έρχεται από νίκη, σε μεγαλύτερη απόσταση, μπορεί να την διεκδικήσει εκ νέου και παρά τα υψηλά του βάρη. Ικανός για το καλύτερο είναι και ο ΚΟΡΑΛ ΤΖΕΜ(4) που “πετάει” στις προπονήσεις και ίσως σήμερα το βγάλει και στην κούρσα. Σίγουρα δεν μπορεί να αγνοηθεί ο ΑΤΤΙΛΑΣ(10) που αν καταφέρει να κάνει εύκολο “κεφάλι”, μπορεί με τα χαμηλά του βάρη να επιζητήσει ακόμη και τη νίκη. Σαφώς έχει δυνατότητες ο πρωτοεμφανιζόμενος ΚΑΖΜΕΡ(5) που έχει “γράψει” δυο νίκες στην Αγγλία και παρά το γεγονός ότι η εδώ προετοιμασία του δεν χαρακτηρίστηκε από δυνατές δοκιμές. Ο δεύτερος του Ντέρμπι, ΔΑΝΑΟΣ(2) πήγε εξαιρετικά και έδειξε ευδιαθεσία στις νεώτερες δοκιμές του. Ο ΣΙΣΚΟ ΜΠΟΫ(9) ξεκουράστηκε και επανέρχεται σε καλή φόρμα και με δεδομένη την σταθερότητα που τον χαρακτηρίζει. Ο ΣΛΕΪΝΣ ΚΑΣΤΛ(6) θα μπορούσε να κάνει περισσότερα στην τελευταία του εμφάνιση και σε μεγαλύτερη απόσταση όπου ηττήθηκε καθαρά από Μούρινγκ Μαστ και Αττίλα. Τέλος ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΝΙΚΟΣ(3) είναι σε φόρμα, αλλά μας προβληματίζει η ανάβασή του και ο ΑΓΓΕΛΟΣ(7) είναι σε καλή κατάσταση, αλλά δε θα βρει εύκολη διαδρομή με τους πρώτους, κάτι που όπως έχουμε διαπιστώσει του αρέσει και ίσως συναντήσει προβλήματα. Πάντως κι αυτός δεν αγνοείται και σε μια κούρσα που μπορούν να νικήσουν όλοι.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΚΟΡΑΛ ΤΖΕΜ(4) – ΜΟΥΡΙΝΓΚ ΜΑΣΤ(1) –  ΠΟΕΤΙΚ ΓΚΕΣΤ(8) – ΑΤΤΙΛΑΣ(10)

265 Στην πέμπτη (κωδ.06) ιπποδρομία και στα 1200 μέτρα, τον πρώτο λόγο έχει ο ΜΕΣΜΕΡΙΣΜ(1) που πήγε στην Γαλλία, έτρεξε ικανοποιητικά, επέστρεψε και στις νεώτερες δοκιμές του παρουσίασε μεγάλη πρόοδο. Η σημερινή απόσταση είναι η προσφιλής του και με καλή εκκίνηση μπορεί να πάει μπροστά και να απλοποιήσει την κούρσα. Ο ΑΤΡΕΪΓΙΟΥ(2) προσπάθησε να τον κοντράρει ανεπιτυχώς στο παρελθόν μένοντας πίσω του. Σίγουρα παραμένει σε μεγάλη φόρμα, όμως προέρχεται και από ιδιαίτερα δυνατή αναμέτρηση στο κύπελλο Φιλίππου Ενώσεως που μπορεί να διακρίθηκε μεν, αλλά σίγουρα και καταπονήθηκε και ενόψει της σημερινής αναμέτρησης. Τρομερές δοκιμές επιτυγχάνει ο φετινός νικητής του Ντέρμπι, ΓΙΟΥΤΟΚΙΝΤΟΥΜΗ(7) που μάλλον τρέχτηκε λάθος στην πρόσφατη επάνοδό του αφού κόντραρε για το κεφάλι και με υψηλά βάρη, κάτι που τον καταπόνησε στο τέλος. Σήμερα τα κιλά του είναι πιο λογικά και βέβαια θεωρούμε ότι μπορεί να διακριθεί και με ημιαναμονή. Οι δυνατές δοκιμές του ΡΟΓΙΑΛ ΜΑΧΟΓΚΑΝΥ(3) δείχνουν ότι ο ίππος δεν ταλαιπωρείται από τα προβλήματα του πρόσφατου παρελθόντος. Μπορεί να διακριθεί αν και η εντύπωσή μας είναι ότι ο κύκλος του τον έβαλε να “φάει” την κούρσα ενόψει άλλης αναμετρήσεως, ίσως και του κυπέλλου της 28ης Οκτωβρίου. Από τους υπόλοιπους ο ΤΖΙΝ ΤΡΑΠ(6) σε καμία περίπτωση δεν είναι ο ίππος προ των θερινών διακοπών. Ίσως να περνάει περίοδο ντεφορμαρίσματος.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΜΕΣΜΕΡΙΣΜ(1) – ΑΤΡΕΪΓΙΟΥ(2) –  ΓΙΟΥΤΟΚΙΝΤΟΥΜΗ(7) – ΡΟΓΙΑΛ ΜΑΧΟΓΚΑΝΥ(3)

266 Τέλος, στη έκτη (κωδ.07) ιπποδρομία και στα 1800 μέτρα, ο ρυθμός θα παίξει καθοριστικό ρόλο στο αποτέλεσμα. Όπως να να έχει όμως ο σπεσιαλίστας της απόστασης, ΦΑΣΤΝΕΤ ΜΟΝΣΟΥΝ(2) που ξεκουράστηκε για επαρκές διάστημα, έδειξε ευδιαθεσία στις νεώτερες δοκιμές του, θα είναι ίσως ο κυριότερος διεκδικητής της νίκης.
Ο ΠΙΚΑΠΟΚΕΤ(1) είναι σε φόρμα, μπορεί την υψηλότερη διάκριση, τη νίκη δηλαδή, αλλά αν ο ρυθμός είναι αργός δεν θα ευνοηθεί. Ο ΧΟΡ ΑΛ ΟΥΝΤΕΪΝΤ(5) “έφαγε” δυο κούρσες, σχεδόν κολλητές, μετά το πεντάμηνο ρεπό του κι αν καταφέρει να οδηγήσει, σίγουρα θα βάλει δύσκολα σε όλους και με το μεγάλο του βήμα. Σαφώς και δεν αγνοείται ο ΤΕΣΤΙΜΟΝΙΟ(4) που θα τον βάζαμε πιο ψηλά στις εκτιμήσεις μας αν δεν βλέπαμε ένα σημαντικό κενό στην προετοιμασία του, ίσως κάποιου προβλήματος που παρουσίασε. να  θυμίσουμε ότι είναι ίππος που στο παρελθόν είχε επικρατήσει του Φάστνετ Μονσούν στην απόσταση. Από τους υπόλοιπους… λίγο βλέπουμε τον ΑΡΚΑΝΟ ΓΚΟΛΝΤ(6), αλλά χωρίς ιδιαίτερη εμπιστοσύνη. Απλά αν ατυχήσει κάποιος από τους προαναφερόμενους, μπορεί να “χωθεί” στα πολύπλοκα παιχνίδια.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΦΑΣΤΝΕΤ ΜΟΝΣΟΥΝ(2) – ΧΟΡ ΑΛ ΟΥΝΤΕΪΝΤ(5) – ΠΙΚΑΠΟΚΕΤ(1) – ΤΕΣΤΙΜΟΝΙΟ(4)

ΣΚΟΡ 6: 02-03-04-05-06-07
ΦΤΗΝΟ” ΣΥΣΤΗΜΑ: 1-3 / 2 / 1-4-5 / 1-4-8 / 1 / 1-2-4-5
ΣΤΗΛΕΣ: 72
ΚΟΣΤΟΣ: 36 ευρώ με στοιχηματική μονάδα τα 0,50 του ευρώ

ΣΚΟΡ 6: 02-03-04-05-06-07
ΟΜΑΔΙΚΟ” ΣΥΣΤΗΜΑ: 1-3 / 1-2-7 / 1-3-4-5 / 1-4-8-10 / 1 / 1-2-4-5
ΣΤΗΛΕΣ: 384
ΚΟΣΤΟΣ: 192 ευρώ με στοιχηματική μονάδα τα 0,50 του ευρώ

 

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα