Περηφανής νικητής του 71ου Ελληνικού Ντέρμπι ΟΠΑΠ ο Γιουτόκιντουμη, ένας νικητής στο Σκορ 6

Κοινοποίηση:

Γιορτινός ο ιππόδρομος για το 71ο Ελληνικό Ντέρμπι ΟΠΑΠ, οι καιρικές συνθήκες άριστες και ο πολύς ο κόσμος στις εξέδρες. Οι περισσότερες αφίξεις ήταν συναρπαστικές και φυσικά η κορυφαία κούρσα της ημέρας ήταν… όλα τα λεφτά. Φαβορί δεν υπήρχαν έτσι κι αλλιώς και οι αποδόσεις που προέκυψαν ήταν καλές. Μάλιστα στο Σκορ 6 βρέθηκε ένας νικητής που πήρε όλα τα λεφτά.

188 Στην πρώτη ιπποδρομία και στα 1200 μέτρα η ΚΟΜΠΤΟΝ ΛΕΪΝΤΥ(1:14.81) ακολούθησε τρίτη, από τα 700 ο αναβάτης της, ο Μάριος Χριστοφής άρχισε να την προωθεί, με την είσοδο στην ευθεία επιτέθηκε στις προπορευόμενες και τελικά έφτασε σαρωτικά στη νίκη. Η ΚΙΣ(1:15.95) ακολούθησε λίγο πιο πίσω, στη ευθεία ήταν για ακόμη μια φορά δυνατή και συνέθεσε το δίδυμο περί τα επτά μήκη πίσω από την νικήτρια. Μισό μήκος πίσω της τερμάτισε η ΣΑΝΣΕΤ ΝΤΑΖΛ(1:16.07) που ακολούθησε δεύτερη κατά την διαδρομή, στην ευθεία πήγε να περάσει μπροστά, όμως η νικήτρια δεν της έδωσε κανένα περιθώριο και τελικά έχασε και την δεύτερη θέση. Ακολούθησε η ΧΑΡΡΥΑΝΝΑΣ ΣΗΚΡΕΤ(1:16.34) που οδήγησε, αλλά στηνν ευθεία “αισθάνθηκε” το ρεπό της και πέμπτη τερμάτισε η ΔΕ ΤΣΑΖ(1:16.83) που είχε μέτρια απόδοση. Σε μεγάλη απόσταση η ΚΛΥΤΑΙΜΝΗΣΤΡΑ(1:18.94) που σκόνταψε βγαίνοντας από την αφετηρία και τελευταία η ΦΕΝ ΛΕΪΝΤΥ(1:20.56) που καθυστέρησε πολύ στην εκκίνηση.

189 Στην δεύτερη ιπποδρομία και στα 1200 μέτρα η μοναδική διετής της κούρσας, η ΠΟΥΡ ΛΑ ΦΑΜΙΓ(1:15.68) ακολούθησε τέταρτη και υπό συνεχή πίεση από τον Παναγιώτη Δημητσάνη, τις προπορευόμενες. Από τα 500 άρχισε να “ρολάρει”, στην ευθεία ήταν κυριολεκτικά… άλλο πράγμα και κατάφερε να φτάσει στη νίκη με μεγάλη άνεση. Από την αρχή με τις πρώτες η ΤΗ ΑΤ ΔΕ ΡΙΤΖ(1:16.68) έδειξε δυνατότητες, αλλά η νικήτρια ήταν ασυναγώνιστη και έμεινε έξι μήκη πίσω της. Με τις πρώτη και η τρίτη στην άφιξη ΜΙΣ ΣΑΓΙΦ(1:17.50) που υποχώρησε λίγο στην ευθεία και μη αποκαλύπτοντας πρόοδο ακι σε σχέση με το ελπιδοφόρο ντεμπούτο της. Τέταρτη η ΣΤΟΡΜΚΑΤΤΕΡ(1:18.45) που απλά… έτρεξε και χωρίς να εντυπωσιάσει. Ακολούθησε η ΑΝΤΙΚΛΕΙΑ(1:18.59) που λόξευσε και καθυστέρησε πολύ στην εκκίνηση, στο τέλος και με φίνις βελτιώθηκε και έδειξε ότι χωρίς ατυχίες σε προσεχή συμμετοχή μπορεί να είναι ανταγωνιστική. Η ΑΡΥΕ(1:19.02) οδήγησε, αλλά με την είσοδο στην ευθεία υποχώρησε σχεδόν πλήρως και τελευταία η ΛΕΓΚΣ ΕΛΥΖΕ(1:20.17) που από την αρχή έτρεχε με αστάθεια και έδειξε ότι θέλει δουλειά.

190 Στην τρίτη ιπποδρομία και στα 1400 μέτρα ο ΠΟΕΤΙΚ ΓΚΕΣΤ(1:28.11) έμεινε αήττητος για τρίτη σερί κούρσα. Ο αναβάτης του, Λοίζος Ανδρέου προοδευτικά τον προώθησε στην δεύτερη θέση, κράτησε δυνάμεις και μπαίνοντας στην ευθεία τον προώθησε ακι τον οδήγησε σε μια σχετικά εύκολη νίκη, όπωςε τελικά εξελίχθηκε η κούρσα. Δεύτερος με μεγάλο φίνις και από τις τελευταίες θέσεις ο ΜΟΝΤΡΙΑΝ ΤΖΟΟΥΝΣ(1:28.55) που μετά την αποτυχημένη προηγούμενη εμφάνισή του, τώρα εμφανίστηκε φανερά βελτιωμένος και δεν ήθελε πολύ να κάνει την έκπληξη. Ο ΧΙΑΡΓΟΥΟΡΝΤ ΔΕ ΓΟΥΕΪΚ(1:28.83) ακολούθησε με τους τελευταίους και βελτιώθηκε πολύ στο τέλος δείχνοντας και σαφή άνοδο έναντι των τελευταίων αποτυχημένων εμφανίσεών του, όπου ταλαιπωρήθηκε και από ρινορραγίες. Ο ΠΟΛΙΟΡΚΗΤΗΣ(1:28.99) δεν φαινόταν πουθενά πάνω στην κούρσα, αλλά με φίνις τερμάτισε τέταρτος αφήνοντας πέμπτο τον ΠΛΑΝΤΕΪΣΟΝ(1:29.09) που ακολούθησε για αρκετό διάστημα πέμπτος, ο αναβάτηςε του πήρε το ρίσκο να τον αναπτύξει και να κοντράρει στην πρωτοπορία τον νικητή, αυτή η κόντρα μάλλον του στοίχισε και έμεινε λίγο από δυνάμεις στην ευθεία. Ο ΜΟΥΝΕΕΜΠ(1:30.12) παρά το ρεπό του δεν έτρεξε άσχημα,. Πήγε με τους πρώτους για μεγάλο διάστημα και στην ευθεία δεν υποχώρησε πολύ με αποτέλεσμα να θέλει προσοχή σε επόμενη κούρσα. Έβδομος ο ΜΠΑΖΟΥΛΑ(1:30.39) που μετά την δυνατή προηγούμενη συμμετοχή του επέστρεψε στις μέτριες εμφανίσεις , ακολούθησε ο ΜΑΣΤΕΡ ΜΙΡΑΣΟΛ(1:30.51) που έμεινε πίσω στην αρχή και δυσφορούσε απο την άμυνα, ένατος ο ΠΑΤΡΙΟΤ ΓΚΕΪΜ(1:32.07) που μετά την περσινή δεύτερη θέση στο 70ο Ντέρμπι τρέχει πολύ μέτρια και τελευταίος ο ΖΗΤΗΣ(1:33.71) που προωθήθηκε με τους πρώτους μετά τα πρρώτα μέτρα, αλλά περίπου στο μέσο της διαδρομής ξαφνικά άρχισε να υποχωρεί πολύ δείχνοντας ότι από κάτι ενοχλήθηκε. Στην επιστροφή του διαπιστώθηκαν βλέννες στην τραχεία.

191 Στην τέταρτη ιπποδρομία και στα 1400 μέτρα ο ΣΙΣΚΟ ΜΠΟΫ(1:27.85) έδειξε από την αρχή τις προθέσεις του, Ακολούθησε σε επίκαιρη θέση τους σπρίντερ, μπαίνοντας στη ευθεία επιτέθηκε και σχετικά εύκολα ο αναβάτης του, ο Εντιόν Τσέλα, τον οδήγησε στη νίκη. Δεύτερος, μισό μήκος πίσω του τερμάτισε ο ΛΙΤΟΣ ΒΙΟΣ(1:27.97) που οδήγησε, έδειξε για ακόμη μια φορά την φόρμα και την σταθερότητά του και σίγουρα ζημιώθηκε απο το γεγονός ότι ο Ινχέρεντ Βάις του “άνοιξε” το βήμα. Αυτή η επιτάχυνση ίσως να του στοίχισε τη νίκη. Τρίτος, ένα μήκος πίσω του, ο ΝΤΟΝΤ ΚΡΑΪ ΦΟΡ ΜΗ(1:28.16) που δεν έτρεξε άσχημα, θέτοντας υποψηφιότητα για επόμενη συμμετοχή και πιο πίσω ο ΦΛΑΟΥΤΟ(1:28.37) που για δεύτερη σερί φορά ξεκίνησε προβληματικά από την αφετηρία, έδειξε ότι είναι ίππος βήματος που “χάνεται” με τον τρόπο που εξελίσσονται οι κούρσες στο Μαρκόπουλο και που θεωρούμε ότι σε μεγαλύτερη απόσταση μπορεί να τα καταφέρει καλύτερα. Πιο πίσω ο ΓΚΡΙΖΛΥ ΜΠΕΑΡ(1:29.45) που “πετάχτηκε” καλά από την αφετηρία, πήγε μπροστά, αλλά στην συνέχεια η απόδοσή του είχε μεταπτώσεις και ακολούθησε ο ΓΟΥΕΪ ΑΧΕΝΤ(1:29.65) που μετά τα πρώτα μέτρα βρέθηκε στην τρίτη θέση, αλλά για λίγο, αφού στην συνέχεια και σταδιακά υποχώρησε. Τελευταίος ο ΙΝΧΕΡΕΝΤ ΒΑΪΣ(1:30.78) που όπως προαναφέραμε πιέστηκε από τον αναβάτη του να πάει μπροστά, αυτός ο ρυθμός μάλλον δεν του άρεσε, δεν έδειχνε και στην καλύτερη φόρμα του και με την είσοδο στην ευθεία υποχώρησε σχεδόν πλήρως.

192 Στο 71ο Ελληνικό Ντέρμπι ΟΠΑΠ και στα 2400 μέτρα ο ρυθμός καθόρισε εν πολλοίς το αποτέλεσμα. Ο ΓΙΟΥΤΟΚΙΝΤΟΥΜΗ(2:37.54) βγήκε εύκολα στο κεφάλι, ο αναβάτης του, Δημήτρης Δρόσος, του έστρωσε βήμα και δεν τον… πρόλαβε κανένας, φτάνοντας σε μια περηφανή νίκη. Δεύτερος ο ΔΑΝΑΟΣ(2:37.88) που ακολούθησε τρίτος στην κούρσα, έκανε ότι μπορούσε στην ευθεία, αλλά ο νικητής κράτησε βήμα μέχρι τέλους και δεν του επέτρεψε σε καμία στιγμή να ελπίσει ότι μπορεί να πάρει αυτός τη νίκη. Ο “μαλακός” ρυθμός έφερε στην άφιξη τον ΜΟΜΟΥΡ(2:38.04) που ακολούθησε δεύτερος, έδειξε ότι είναι ίππος βήματος και στο τέλος πάλεψε για το δίδυμο. Πιο πίσω ο ΚΟΡΑΛ ΤΖΕΜ(2:38.52) που σίγουρα ο αργός ρυθμός δεν τον ευνόησε, αλλά και που μετά τα πρώτα 800 μέτρα άρχισε να δυσφορεί με αποτέλεσμα να μείνει τελευταίος και σε απόσταση από τους άλλους. Ο αναβάτης του τον είχε υπό συνεχή πίεση, αλλά αυτός δεν ανταποκρινόταν. Πέμπτος ο ΝΕΣΤΟΡΑΣ(2:41.00) που τηρουμένων των αναλογιών έτρεξε καλά και σίγουρα καλύτερα από τον ΑΓΓΕΛΟ(2:41.24) που σε κανένα σημείο δεν φάνηκε, αλλά και τον ΑΪΜ ΓΟΥΟΚΙΝΓΚ ΧΙΕΡ(2:42.30) που έδειξε ότι δεν του πολυάρεσε η απόσταση.

193 Στην έκτη ιπποδρομία και στα 1100 μέτρα, ο ΠΟΡΤΟ ΛΕΟΝΕ(1:08.48) εκμεταλλεύτηκε τα πάντα και κυρίως την ίππευση του Γιώργου Μερσινιά. Ξεκίνησε με τους πρώτους, αλλά μια μικρή επαφή με αντίπαλό του έμεινε πέμπτος, αλλά στην εσωτερική,Ο αναβάτης του εκεί τον κράτησε μέχρι και την είσοδο της ευθείας όπου οι προπορευόμενοι ‘άνοιξαν” στην προσπάθειά τους να αναπτυχθούν καλύτερα, αυτός βρήκε ελέυθερη την εσωτερική και με δυνατή ευθεία έφτασε εύκολα στη νίκη. Ο ΙΜΣΙΖ ΛΙΤΛ ΜΠΡΟ(1:08.99) αν και έφυγε καλά ακολούθησε μετά τη μέση του ομίλου, στην ευθεία ήταν και πάλι δυνατός και κατάφερε να συνθέσει το δίδυμο τρία μήκη από το νικητή. Τρίτος με φίνος ο ΒΕΤΕΡ(1:09.29) που πήγε με τους πρώτους στην αρχή, στην συνέχεια έχασε τη θέση του, έμεινε πίσω, αλλά επανήλθε με δυνάμεις στην ευθεία. Ευνόητο ότι σε προσεχή συμμετοχή του θέλει μεγάλη προσοχή. Τέταρτος ο βελτιωμένος ΝΤΙΒΑΪΝ ΠΡΙΝΣ(1:09.54) που ακολούθησε τους πρώτους και στην ευθεία κράτησε βήμα, αν και έτρεχε αρκετά έξω λόγω των συνθηκών της διαδρομής. Ο ΣΙΝΓΚΛ ΣΑΜΙΤ(1:09.60) ήταν στο γκρουπ των πρωτοπόρων, έδειξε σταθερότητα στην φόρμα του και άφησε έκτο τον ΚΑΛΑΣΑΝΤΙ(1:09.80) που οδήγησε πολύ εύκολα, αλλά μέχρι το “παράθυρο”. Μετά υποχώρησε και στην επιστροφή του διαγνώστηκε χωλότητα. Έβδομος ο ΜΕΣΣΗΝΙΟΣ(1:09.90) χωρίς να δείξει τίποτα πάνω στην κούρσα, πιο πίσω ο ΣΤΟΡΜΥ ΑΡΤ(1:09.91) που πήγε με τους πρώτους, αλλά όχι για πολύ δείχνοντας ότι δεν του άρεσε η πίεση. Πιο πίσω ο ΕΧΑΑΝ(1:10.17) που από την αρχή δυσφορούσε, παρά τις προσπάθειες του αναβάτη του και τελευταίος ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΙΩΣΗΦ(1:14.87) που ξεκίνησε με μεγάλη καθυστέρηση και ακολούθησε τον όμιλο από απόσταση. Ο ίππος ΑΜΠΟΥ ΧΑΝΤΡΑ(7) διεγράφη.

194 Στην έβδομη ιπποδρομία και στα 1400 μέτρα o ΦΥΓΟΝΙΚΟΣ(1:28.74) χάρισε την πρώτη νίκη στον μαθητευόμενο αναβάτη Χρήστο Μπαμπανιώτη που τον ίππευσε άψογα. Ξεκίνησε καλά από την αφετηρία και σταδιακά τον προώθησε με τους πρώτους και τρέχοντας στην εξωτερική. Με την είσοδο στην ευθεία ήταν δίπλα από τον Παναθήναια που εν το μεταξύ είχε βγεί στο κεφάλι και στο τέλος και χωρίς μεγάλη πίεση κατάφερε να τον προσπεράσει και να τον αφήσει ενάμισι μήκος πίσω του. Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΑ(1:28.99) παραμένει πλήρως αγωνιστικός στα έντεκα χρόνια του, ήταν με τους πρώτους κατά την διαδρομή, από τα 600 βγήκε στο κεφάλι, αλλά στο τέλος υποτάχτηκε στον ανώτερο νικητή. Τρίτος ο πάντα σταθερός και αξιόπιστος ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ(1:29.61) και ακολούθησε ο πάντα “σκληρός” ΜΟΛΟΤΩΦ (1:29.75) που στο φίνις του βελτιώθηκε πολύ, αλλά συνάμα έδειξε και επηρεασμένος από το ρεπό του. Πιο πίσω ο ΓΚΑΜΠΥ(1:30.21) που δεν φάνηκε πάνω στην κούρσα και ακολούθησε ο ΟΜΠΛΙΤΕΡΕΪΤ(1;30.22) που ακολούθησε τους πρώτους, αλλά για ακόμη μια φορά παρουσιάστηκε μέτριος. Πιο πίσω ο ΒΕΡΤΙΚΑΛ ΓΟΥΕΪ(1:30.83), ο ΣΕΡ ΣΩΚΡΑΤΕΣ(1:30.99) και ο ΦΛΑΪ ΟΝ ΜΠΑΪ(1:32.08). Οι ίπποι ΝΤΑΜΠΑΡΤΟΝ ΡΟΚ(3) και ΜΑΣΟΥΕΡΤΕ(5) διεγράφησαν.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα