Πλουσιότερος ίππος στην ιστορία ο California Chrome μετά την κατάκτηση του Dubai World Cup (video)

Κοινοποίηση:

Τεράστιες κούρσες διεξήχθησαν στον ιππόδρομο του Meydan, στο Dubai. Εκεί που τα εκατομμύρια ήταν πολλά, αλλά το κυριότερο ήταν το πρεστίζ για μια μεγάλη νίκη. Σχεδόν όλοι οι κορυφαίοι ίπποι στον κόσμο ήταν εκεί. Μαζί τους και οι κορυφαίοι προπονητές και αναβάτες. Και βέβαια ιδιοκτήτες από σεΐχηδες και πολυεκατομμυριούχος μέχρι ότι φανταστεί ο νους σας.
Μεγαλύτερος νικητής βέβαια ο CALIFORNIA CHROME.Ο ίππος που δεν κατάφερε να κατακτήσει το Triple Crown to 2014 χάνοντας στο τρίτο σκέλος του μετά από οδυνηρό τραυματισμό στο πόδι κατά την εκκίνηση, κάτι που σίγουρα τον επηρέασε. Ένας τραυματισμός που “μέτρησε” και στην συνέχεια αφού έχασε σχεδόν την μισή περσινή χρονιά και στο Dubai World Cup του 2015 τερμάτισε δεύτερος πίσω από τον ιρλανδό CHARLES BISHOP. Μάλιστα μετά την ήττα του ο 78 ετών προπονητής του ART SHERMAN είχε δηλώσει ότι ο ίππο;ς του θα επέστρεφε φέτος και θα νικούσε με πέντε μήκη διαφορά τους αντιπάλους του. Και δικαιώθηκε.Φέτος ήταν πανέτοιμος και έκανε… βόλτα.
espinosacaliforniachromedubaiworldcup2016O αναβάτης του, ο Victor Espinosa απλά δεν κλείστηκε κατά την διαδρομή ακολουθώντας από κοντά τους πρωτοπόρους τρέχοντας μάλιστα πολύ έξω και μπαίνοντας στην ευθεία τους… χαιρέτησε κατακτώντας το DUBAI WORLD CUP.
Μετά απ’ αυτή τη νίκη έγινε ο πλουσιότερος ίππος στην ιστορία των ιπποδρομιών αφού πλέον με 12,4 εκατομμύρια έπαθλα ξεπέρασε τον CURLIN που κατέκτησε το αντίστοιχο έπαθλο το 2008.
Για την ιστορία και περίπου τέσσερα μήκη πίσω ο MUBDAAHIJ με τον Soumillon προηγήθηκε ένα λαιμό του HOPPERTUNITY με τον Prat που άφησε την Γαλλία και κάνει δυνατή καριέρα στα ιπποδρόμια της Αμερικής.

https://youtu.be/VPOrHVzEGg4

 

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα