Σκέψεις-προτάσεις για Fairview

Κοινοποίηση:

Σήμερα έχω κέφια, θα πάω να κλείσω “καρτ ποστάλ” στο Fairview. Δεν ξέρεις τι σημαίνει “καρτ-ποστάλ” στην αργκό? Σημαίνει να πιάσεις παρολί γκανιάν ή πλασέ σε όλες τις ιπποδρομίες ενός ιπποδρομίου με μια στήλη.  Παίζω 1 στήλη Π-ΓΚ και μια στήλη τα ίδια άλογα Π-Π. Εξίσου δύσκολο είναι και το πλασέ παρολί σε πληροφορώ-και πάλι σαν καρτ ποστάλ μετρά. Πρέπει όμως παρολί μονόστηλο, ΕΝΑ άλογο δηλαδή σε κάθε κούρσα και ΣΕ ΟΛΕΣ τις κούρσες. Ψώνιο. Χόμπι. Έχω μαζέψει καρτ ποστάλ από πολλά ιπποδρόμια στην φτωχή και βαρετή στοιχηματικά ζωή μου, 2 απο αυτές “βασιλικές” (όλα τα άλογα γκανιάν) μια στο Δέλτα (κορδόνι 7 σύνθετα είχα πιάσει, θυμάμαι μόνο τη ΓΑΤΑ και τη ΦΑΛΚΟΝΕΡΑ οτι ήταν ένα από τα σύνθετα!-1998? 1997? κάπου τότε ήταν, λίγο πριν πάω στρατό) και μια πριν 3 χρόνια στο Alice Springs της Αυστραλίας (αλλά εκεί ψιλοέκλεψα, είχε 6 ιπποδρομίες μόνο εκείνη τη μέρα στην έρημο των Αβορίγινων). Θυμάμαι όμως πιο έντονα-λόγω τσατίλας- μια κάρτα που θα έκλεινα στο Haydock πρόπερσι, έχω 6/6 γκανιάν και πάω καβάλα στ άρμα για την 7η και τελευταία που χει 5 άλογα. Και όχι απλώς δεν κλείνω “βασιλική κάρτα” αλλά ούτε ένα φασόλι δεν κέρδισα, γιατί διαγράφεται άλογο πίσω από το σταρτ, που σημαίνει πως έμεναν 4 να τρέξουν, (δεν παίζει πλασέ στα 4 άλογα- ή νικάς ή χάνεις), και έρχομαι 2ος για μύτη!  Και έτσι έχασε και το παρολί πλασέ μου! Αφού δεν έβγαλα αφροδίσιο νόσημα εκέινη τη νύχτα-δεν θα βγάλω ποτέ.

Όχι, δεν πλούτισα απ αυτή την ιστορία. Παίζω πολύ μικρές μίζες. Πιο πολύ για το ψώνιο μου σου πα το κάνω. Και να πλούτιζα, πάλι θα τα ξανάπαιζα και πάλι θα μουν εδώ να γράφω βλακείες, αφού αυτός είμαι, τι να κάνουμε τώρα?

Σε κάποιες κούρσες θα σου λέω και 2 άλογα, όμως το δεύτερο συνήθως θα είναι για “πικάντικο” σε άλλα ήδη παιχνιδιού. Το άλογο που βλέπεις με κεφαλαία θα είναι για την “καρτ-ποστάλ”.

FAIRVIEW-1 (κωδ.011): Βασικός παίκτης το 1-SHELTERING ARMS. Ήρθε από το Ντέρμπαν εδώ στις 1/8 και τερμάτισε 4ος σε 13 άλογα. Έχει τέλειο σταρτ (2). Είναι άλογο που ήρθε από ανώτερη πόλη-δικαιούται μια αποτυχία καθώς ήταν η 1η φορά του εδώ και εξάλλου 4ος στους 13 δεν το λες και πλήρη αποτυχία- και πλέον η νίκη απέχει πολύ λίγο. Ο 5-Messageinabottle είναι το άλογο της καρδιάς μας! Τρέχει ο δόλιος για 42η (!) φορά σήμερα. Μέδεν. Πίκρα, Καζαντζίδης. Μαζί του θα μαι πάντα, φανάτι, σα λυσσασμένη χήρα, μέχρι να αποσυρθεί κι ας μην πιάσω ποτέ ξανά στη ζωή μου!  Αν είχε 1.50 γκανιάν θα στον έβριζα βασικά, αλλά με 9 γκανιάν -που μάλλον θα χει σήμερα- αξίζει τον κόπο.

FAIRVIEW-2 (κωδ.012): Για τους ίδιους λόγους με την 1η κούρσα (έρχεται από ανώτερη πόλη, έχει καλό σταρτ) δοκίμασε παιχνίδι με τον άσσο 1-ROSSLYN CHAPEL.

FAIRVIEW-3 (κωδ.013): Κάτσε απάνω στο 7-FOREST LAWN. Έχει ήδη κερδίσει. Μην μου γκρινιάζεις πως είναι άλογο του 1.60 γκανιάν, εγώ δεν ξέρω πολλές Τράπεζες να δίνουν 60% επιτόκιο σε χρόνο 1′ και 11″ (τόσο θα του πάρει μέχρι να βγει φωτογραφία).

FAIRVIEW-4 (κωδ.014): O 3-NABUCCO αν δεν νικήσει, τουλάχιστον θα πλασάρει. Γυρίζει πίσω σε κούρσα για νικητές 1 ιπποδρομίας. Έχει το καλύτερο σταρτ. Είναι η δυνατότερη φανέλα της κούρσας και για μένα είναι και το καλύτερο άλογο σαν ποιότητα εδώ μέσα. Έχει νικήσει τον βασικό του αντίπαλο το 5 όταν βρέθηκαν μαζί σε κούρσα πριν 2 μήνες. Βάση, έστω κι αν δείχνει εκτός φόρμας.

FAIRVIEW-5 (κωδ.015): Θα ζήσω ελεύθερο πουλί-κι όχι κορόϊδο στο κλουβί-για μια μονάχα θηλυκιά να κελαηδάω-θα χτίσω 20 φωλιές-κι άμα γουστάρω αγκαλιές- από κανάρα σε κανάρα θα πετάω. 1-KANARA. Ξεροσφύρι. Άλογα του Χρέεφ όταν ξεκουράζονται για 70-90 μέρες να τα ακολουθείς. Ξέρει τι κάνει, δεν είναι τυχαία ο νο1 προπονητής του Πορτ Ελίζαμπεθ. Το άλογο εξάλλου είναι πολύ δυνατό γι αυτά εδώ. Κι ας έχει άσχημο σταρτ.

FAIRVIEW-6 (κωδ.017): Διεγράφη το μοναδικό άλογο που θα μπορούσε να με τρομάξει. Ποιός είμαι εγώ? Εγώ είμαι το 6-THE STONES. Η δυνατότερη φανέλα της χώρας και αυτός που έρχεται απο 2η θέση στην κούρσα αναφοράς (με είχε νικήσει αυτός που διεγράφη, τι σύμπτωση!).

FAIRVIEW-7 (κωδ.019): Μου το χρωστάς 12-CAROLE BOUQUET, που σε τάϊσα προχθές και μου ρθες 3η όταν τέλειωσε η κούρσα, έχεις και το ‘καλυτερότερο’ σταρτ σήμερα. Πάμε, λέμε.

FAIRVIEW-8-ΜΗ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ: Εκτομήθηκε ο 1-STORMING HOME. Και ξεκουράστηκε 85 μέρες, θυμήσου τι λέγαμε λίγο πιο πάνω για τον προπονητή Άλαν Χρέεφ και τα ρεπό του. Μη φοβάσαι που είναι ο Ντλοβού απάνω, το προπονεί το άλογο αυτός και το χει φέρει και 2ο  σε κούρσα τον Απρίλη.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα