Σοκ στην επιστροφή του Arrogate

Κοινοποίηση:

O περίφημος Arrogate (Unbridled’s Song), το καλύτερο άλογο του κόσμου (o.r.=134) στην άμμο και κάτοχος του ρεκόρ είσπραξης χρηματικών επάθλων (+17.084.600$) έκανε την πολυαναμενόμενη και πολυδιαφημισμένη επιστροφή του στις πίστες σήμερα τα ξημερώματα στο ιπποδρόμιο Del Mar της Καλλιφόρνια. Φαβορί στο 1.063, ο νικητής των Breeder’s Cup Classic, Pegasus World Cup, Dubai World Cup και Travers Stakes, επέστρεφε για να ξεκινήσει την αγωνιστική του δραστηριότητα για τον Χειμώνα. Ο προπονητής Bob Baffert θεωρούσε ανέκαθεν πρόβλημα την έξοδο από το σταρτ και στις δηλώσεις του πριν την κούρσα χρησιμοποιούσε αυτό το επιχείρημα για να “κοπάσει” λίγο τους παιάνες υπέρ της “διαφαινόμενης” νίκης του αλόγου του, αλλά αυτό που έγινε χθες ήταν μια ήττα-σοκ, που μάλλον δεν την περίμενε ούτε ο ίδιος (με τέτοια “ευκολία” να συμβεί).

Κατά ειρωνικό τρόπο-και για τους πιο παρατηρητικούς-στην κούρσα έτρεχε και ο ACCELERATE (Lookin At Lucky) . Όταν ο Arrogate είχε τερματίσει 3ος στο ντεμπούτο του (η μοναδική του αποτυχία έως χθες) ο Accelerate ήταν τότε 2ος, δηλαδή και τότε μπροστά από τον Arrogate. Το ίδιο έγινε και χθες! Ο Accelerate ιππευόμενος από τον πολύπειρο Βίκτορ Εσπινόζα κατέκτησε το San Diego H.(ΦΩΤΟ) μια κούρσα Group 2, 300.000$ αφήνοντας στην …4η θέση τον διάσημο ίππο. Ο Εσπινόζα μάλιστα σε δηλώσεις μετά τη νίκη έδειξε έκπληκτος από την τελική διαφορά που είχε από τον σούπερ-σταρ αντίπαλό του.

Έχοντας απάνω του (τα ποσά αναφέρονται σε παιχνίδι μέσα στο ιπποδρόμιο μόνο) 1.300.000$ από τα 1.400.000$ στο Γκανιάν και 792.000$ από τα 839.000$ στο Πλασέ, ο Arrogate έστειλε χιλιάδες Αμερικανούς στοιχηματίες στην …Eντατική χθες, καθώς με την 4η θέση που κατέλαβε-απλώς “έσωσε” -λίγο- τα Τετραπλά. Όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια είχαν αστρονομικές αποδόσεις.

“Ήταν απλώς “φλατ” , τόσο “φλατ” δεν τον έχω δει ποτέ” δήλωνε απορημένος ο προπονητής Bob Baffert στη συνέντευξή του μετά την ήττα του αλόγου. “Δεν ήθελε να τρέξει, σε κάνενα σημείο της διαδρομής δεν μου δείχνει πως θέλει ειλικρινά να τρέξει. Να σου πω, περίμενα μέσα μου πως μπορεί και να χάναμε, αλλά όχι κι έτσι” συμπλήρωσε περίλυπος, και το ίδιο σχόλιο έκανε και ο αναβάτης Mike Smith, ο οποίος ανέφερε στον προπονητή πως ποτέ στη διάρκεια της διαδρομής δεν έβρισκε “φιλέτο” και ποτέ δεν τον έχει ξανανιώσει τόσο άκεφο. 

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα