Συγκέντρωση αφιερωμένη σε έναν ωραίο άνθρωπο που πάντα ήταν με το χαμόγελο

Κοινοποίηση:

Ασφαλώς και η σημερινή συγκέντρωση είναι αφιερωμένη σε έναν άνθρωπο, ένα νέο άνθρωπο που έφυγε ξαφνικά από κοντά μας. Έναν άνθρωπο που μεγάλωσε αγαπώντας τα άλογα, ήταν συνεχώς με το χαμόγελο και που αντιπροσώπευε με τον καλύτερο τρόπο τη νέα γενιά ιδιοκτητών που επιζητεί ο ελληνικός ιππόδρομος. Ένα πραγματικό κόσμημα. Ο Γιώργος Πολίτης δεν είναι πια μαζί μας. Έφυγε ένας άνθρωπος που μας άφησε να θυμόμαστε το χαμόγελό του, αλλά και την ευγένεια του. Ένας ωραίος άνθρωπος. 

Δεν υπάρχει μεγάλη, καθόλου θα λέγαμε όρεξη για αναλύσεις και προγνωστικά, όμως η ζωή επιβάλει είτε στα καλά, είτε στα στραβά και στα κακά να προχωράμε. Να την ακολουθούμε καλύτερα. Γιατί αυτή τραβάει μπροστά κι εμείς ακολουθούμε.

Ξεκινώντας λοιπόν και στην πρώτη (κωδ.01) ιπποδρομία η ΣΟΣΥ ΚΑΤ(2) «κουνήθηκε» στην τελευταία της συμμετοχή και σε μικρότερη απόσταση. Σήμερα η απόσταση (1400 μετρα) η απόσταση της πάει καλύτερα και αν βρει και ιδανικές συνθήκες μπορεί να πρωταγωνιστήσει. Μεγάλη τύχη έχει και η ΦΟΥΛΝΕΫ(5) που δεν έδειξε τίποτα στις δυο πρόσφατες συμμετοχές της, αλλά το τελευταίο διάστημα την βλέπουμε βελτιωμένη και ευδιάθετη στις προπονήσεις. Αν μάλιστα οδηγήσει εύκολα(εξαιρετικά πιθανό) τότε θα είναι συσκολοκατάβλητη. Η ΣΙΛΚΕΛΥ(6) είναι σε φόρμα και μπορεί να πρωταγωνιστήσει, όπως στις τελευταίες συμμετοχές της. Έχει και μια μικρή διαφορά βαρών υπέρ της, θα ακολουθήσει κατά πάσα πιθανότητα την Φούλνεϋ και μπορεί να την… βγάλει για ακόμη μια φορά πρωταγωνιστικά. Η ΠΕΝΝΥΓΟΥΕΪΤ(1) επιστρέφει ανανεωμένη και έχει και μια ποιοτική ανωτερότητα στον όμιλο. Είναι υψηλά τα βάρη της, αλλά δεν στερείται πιθανοτήτων, αν και θεωρούμε ότι ο ρυθμός(αναμένουμε “μαλακό” ρυθμό από τις προπορευόμενες) που θα επικρατήσει δεν θα της ταιριάζει. Η ΕΛΙΑΚΑ(3) είναι ένας γρίφος αφού είναι εκτός φόρμας εδώ και καιρό, αλλά έχει και δυνατότητες σε ομίλους όπως ο σημερινός. Δεν στερείται παντελώς ελπίδων. Τέλος η ΜΠΙΟΥΤΙΦΟΥΛ ΚΑΠΛΑΝΙ(4) περισσότερο γράφτηκε για να γίνει η κούρσα και να “βοηθήσει” την Φούλνεϋ, παρά για να διακριθεί.

Στην δεύτερη (κωδ.02) ιπποδρομία ΔΙΕΓΡΑΦΗΣΑΝ ΟΙ ΜΕΪΚΙΝ Ε ΣΤΕΪΤΜΕΝΤ(5) ΚΑΙ ΚΕΪΠ ΡΑΘ(6).  Ο ΡΕΝ ΚΑΣΤΛ(4) πήρε σαρωτικά το μέδεν του, αλλά σε πολύ κατώτερο όμιλο. Όμως είναι σε εξέλιξη και μπορεί και σήμερα να πρωταγωνιστήσει.Ο ΜΟΥΤΑΜΑΚΙΝ(3) έδειξε σημάδια ανόδου στην πρόσφατη συμμετοχή του, κάτι που θεωρούμε ότι μπορεί να δούμε και σήμερα, αν και δεν φημίζεται για την μεγάλη σταθερότητά του. Ο ΧΑΡΤ ΜΠΡΕΪΚΙΝΓΚ(1) δεν μπορεί να αγνοηθεί αφού και «φρεσκαρίστηκε» και στην τελευταία συμμετοχή του έδειξε εξέλιξη και μάλιστα σε μεγάλη απόσταση. Είναι ίππος βήματος που μπορεί να διακριθεί. Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΥΣ(2) είναι “σκληρός” ίππος που υπό συνθήκες μπορεί να βρεθεί σε κάποια θέση στα πολύπλοκα παιχνίδια, Τρικάστ ή Τετραπλό , και τέλος ο ΚΙΝΓΚ ΟΦ ΓΟΥΪΝΓΚ(7) είναι εκτός φόρμας και απλά συμπληρώνει την κούρσα.

Κυριολεκτικά… χαμός θα γίνει στην τρίτη (κωδ.03) ιπποδρομία όπου  πέντε ίπποι θα διεκδικήσουν στα ίσια τη νίκη. Ο πρόσφατος νικητής ΓΚΡΙΖΛΥ ΜΠΕΑΡ(5) κατενίκησε τους περισσότερους από τους κυριότερους σημερινούς αντιπάλους και αυτοί βέβαια θα επιζητήσουν την ρεβάνς. Πάλι ο Βαγγέλης στη σέλα του και τα βάρη του εξακολουθούν να είναι “πουπουλένια”.Ο ΧΑΟΥΣ ΚΑΠΤΑΙΝ(3) είναι ο μόνος που επιστρέφει από “φρεσκάρισμα” και συνήθως μετά από αποχή βγαίνει δυνατός. Είναι “σκληρός” ίππος, πήγς καλά στις προπονήσεις και θέλει ιδιαίτερη προσοχή γιατί δείχνει επανέρχεται με… άγριες διαθέσεις.
Ο ΤΖΙΑΡΙΝΟ(4) δεν έχει φέτος τον περσινό άριστο εαυτό του, σίγουρα οι όμιλοι δυσκόλεψαν, αλλά δεν μπορεί να αγνοηθεί, αν και ο σταύλος του προπονητή Παναγιώτη Θεολόγου δεν είναι στα καλύτερα του το τελευταίο διάστημα.Πάντα αξιόπιστος ο ΤΖΙΝ ΤΡΑΠ(1), κυρίως στην σημερινή απόσταση των 1200 μέτρων και σαφώς υπολογίσιμος και πολύ μάλιστα ο ΧΙΛΑΛΣ ΓΚΟΛΝΤ(2) που ήταν αυτός που τερμάτισε δεύτερος του Γκρίζλυ Μπέαρ στην πρόσφατη κόντρα τους. Τότε είχε οδηγήσει και είχε υποταχθεί λίγο πριν το τέλος. Ο ΝΑΣΜΙ(6) είναι σε φόρμα, αλλά οι πέντε προαναφερόμενοι είναι πολύ ανώτεροί του και ο ΣΟΥΟΡΝΤ ΙΝ ΧΑΝΤ(7) ΔΙΕΓΡΑΦΗ 

Στην τέταρτη (κωδ.04) ιπποδρομία ΔΙΑΓΡΑΦΗ Ο ΒΕΣΤΑΒΙΑΝ(2) όλα ξεκινάνε από τον πρωτοεμφανιζόμενο ΠΙΚΑΠΟΚΕΤ(5) που προετοιμάστηκε μεθοδικά εδώ και καιρό για το ντεμπούτο του. Αυτός ο ίππος έτρεξε 7 φορές στην Αγγλία σε αποστάσεις από 1200 έως 1600 μέτρα και τις διακρίσεις του (1 δεύτερη θέση και 2 τρίτες) τις σημείωσε στα 1600 μέτρα και σε συνθετικό(AW) στίβο. “Πάει” δηλαδή αμμώσεις πίστες όπως αυτή του Μαρκόπουλου, το έδειξε και στις προπονήσεις, θεωρούμε ότι είναι ίππος ανώτερος στον όμιλο και έχει σχεδόν άριστες πιθανότητες για να επικρατήσει. Δυνατός επανέρχεται και ο ΓΟΥΕΪ ΑΧΕΝΤ(3) που δείγματα των προσόντων του είδαμε στην αρχή του χρόνου στη μία και μοναδική συμμετοχή του. Έκτοτε Ταλαιπωρήθηκε από προβλήματα, αλλά το τελευταίο διάστημα τον είδαμε καλά στις προπονήσεις, κάτι που μας επιβεβαίωσε και ο προπονητής του. Θεωρούμε ότι με καλή εκκίνηση(στις προπονήσεις έφευγε καλά από το μηχάνημα εκκίνησης) έχει πολλές και καλές ελπίδες για να πρωταγωνιστήσει. Είναι ίππος που έχει ποιότητα. Ο πρωτοεμφανιζόμενος ΤΙΑΝΤΑΪ ΧΑΪΛΑΪΤΣ(8) διαθέτει ποιότητα και στις προπονήσεις έδειξε καλά στοιχεία. Σίγουρα έδειξε καλύτερα στοιχεία από τον επίσης πρωτοεμφανιζόμενο ΣΝΟΟΥΣΤΟΡΜ(7). Ο ΚΟΒΕΡ ΤΣΑΡΤΖ(4) δείχνει σε φόρμα αυτή την εποχή, έρχεται από πρωταγωνιστική εμφάνιση, αλλά ο όμιλος είναι δύσκολος, κυρίως για την πρώτη θέση, κάτι που ισχύει και για τον ΡΑΣ ΑΛ ΜΑΛ(6) που ήταν ενθαρρυντικός στις προπονήσεις, αλλά θα πρέπει να ατυχήσουν τουλάχιστον δυο αντίπαλοί του για να τον δούμε στο δίδυμο. Ο ΑΔΩΝΙΣ(1) τέλος είναι κατώτερος.

Στην πέμπτη (κωδ.05) ιπποδρομία ΔΙΑΓΡΑΦΗ Η ΣΝΟΟΥΓΟΥΕΪ(2) και υπάρχουν πολλά ερωτηματικά. Η ΦΑΜΠΙΟΥΛΟΥΣ ΝΤΑΡΛΙΝΓΚ(9) επιστρέφει από αποχή μετά την παρθενική της νίκη, είναι καλά προετοιμασμένη και μπορεί αμέσως να πρωταγωνιστήσει. Η ΛΑΪΤ ΟΦ ΔΕ ΓΟΥΟΡΛΝΤ(1) πρωταγωνίστησε προ εβδομάδος όπου με εντυπωσιακό φίνις τερμάτισε τρίτη σε μικρότερη της σημερινής απόστασης. Σήμερα λογικά θα είναι βασική διεκδικήτρια της νίκης και σε απόσταση που της ταιριάζει περισσότερο. Η ΜΑΤΖΙΚΑΛ ΠΑΘ(6) δεν έχει δείξει το καλό πρόσωπο που παρουσίαζε στην Αγγλία, αλλά σήμερα ίσως να βρει επικεφαλής διαδρομή. Αν βρει το κεφάλι και με το εσωτερικό σταρτ εκκίνησης που εξασφάλισε, τότε είναι ικανή για τη νίκη βέβαια. Η σταθερή ΣΑΝΣ ΕΛΥΖΕ(8) δεν λείπει από την άφιξη στις τελευταίες συμμετοχές της, διαθέτει αρχική ταχύτητα “σκληράδα” και δεν θα μας κάνει εντύπωση αν την δούμε πρωταγωνίστρια. Υπό συνθήκες μπορεί και τη νίκη. Δύσκολα, αλλά δεν “σβήνει” τελείως. Η ΝΟΒΕΜΠΕΡ(7) επιστρέφει από μικρό ρεπό, σε καλή φόρμα, αλλά δεν έχει δείξει έως τώρα ότι έχει ικανότητες να συναγωνιστεί αντίπαλες όπως οι προαναφερόμενες. Πάντωες μια θέση στα πολύπλοκα παιχνίδια την μπορεί. Η ΛΑΒΙΝΙΑ ΡΟΟΥΖ(5) είναι σε καλή φόρμα, αλλά ο όμιλος δεν αφήνει πολλά περιθώρια, αυτό ισχύει τόσο για την ΣΟΥΪΤ ΠΡΑΛΙΝ(10), αλλά και την ΜΑΡΙΣΙΑ(3), ενώ η ΔΕ ΤΣΑΖ(4) δείχνει ότι θέλει δουλειά ακόμη. 

Στην έκτη (κωδ.06) ιπποδρομία η απόσταση και η φόρμα «δείχνουν» ΔΟΛΑΡΙΟΥΛΗ(1) ο οποίος δεν καταλαβαίνει ούτε από απόσταση, ούτε από κιλά, ούτε απο τίποτα. Ο ΣΟΤΓΚΑΝ ΣΤΑΡΤ(2) έρχεται από ωραία νίκη (δεύτερη κολλητή) τα βάρη του χαμηλά, ο αναβάτης γνώριμος(Ανδρέου) και θεωρούμε ότι θα είναι πολύ δυνατός αντίπαλος για όλους. Δυνατός θεωρούμε ότι παραμένει ο ΑΛ ΜΠΑΑΧΙ(2), αν και δεν το έδειξε στην τελευταία συμμετοχή του. Επικίνδυνος στο κεφάλι ο ΣΗΚΡΕΤ ΡΕΜΠΕΛ(4) με τον Δημητσάνη στη σέλα και αν δεν του ανοίξει το βήμα και το ρυθμό ο Δολαριούλης. Αν βρεθεί με τους πρώτους ο ΜΠΙΓΚ ΧΑΡΤ(3) και γιατί να μην βρεθεί με τις εκκινήσεις που παίρνει το τελευταίο διάστημα, μπορεί κάλλιστα να πρωταγωνιστήσει και πίσω από την πεντάδα «φωτιά» ο ΜΟΛΟΤΩΦ(6) που αυτή την εποχή δεν είναι στα καλύτερά του και το μόνο συν είναι τα χαμηλά του βάρη.

Τέλος στην έβδομη (κωδ.07) ιπποδρομία όπου ΔΙΕΓΡΑΦΗ Ο ΜΟΝΤ ΣΙΓΚΝΑΛ(6) τον πρώτο λόγο έχει ο φορμαρισμένος και προερχόμενος από νίκη ΜΑΡΒΕΛΙΝΟ(1). Αναμένεται να οδηγήσει σε εύκολο τέμπο και παρά την λίγο μεγαλύτερη απόσταση σήμρα, αλλά και την άνοδο των βαρών του, μπορεί να πρωταγωνιστήσει και να επιζητήσει την ρεπετισιόν. Επιπρόσθετα ο στάβλος του προπονητή του, του Γιώργου Αλιμπινίση είναι στα πολύ πάνω του το τελευταίο διάστημα. Σχεδόν ισότιμος αντίπαλός του ο ΓΟΥΪΝΤΕΡ ΓΚΟΛΝΤ ΓΟΥΕΪ(4) που είναι σε φόρμα εδώ και καιρό και σήμερα διαθέτει τον Δημητσάνη. Αν ξεκινήσει καλά, τότε σίγουρα θα βάλει πολύ δύσκολα στο Μαρβελίνο. Ο ΣΙΛΟ(5) δεν μπορεί να αγνοηθεί. Το τελευταίο διάστημα δείχνει ωριμότητα και σταθερότητα στις επιδόσεις του, σε σχέση με το παρελθόν και η απόσταση δεν του είναι πρόβλημα. Ο ΣΕΡ ΣΩΚΡΑΤΕΣ(2) αναμένεται πιο έτοιμος από την τελευταία του συμμετοχή που είχε επανέλθει από σημαντική αποχή, αλλά η απόσταση δεν τον ευνοεί έναντι σημαντικών αντιπάλων του. Ο ΦΛΑΪ ΟΝ ΜΠΑΪ(7) θα στηριχτεί στο φίνις του για μια θέση στα πολύπλοκα παιχνίδια και ο ΒΕΡΤΙΚΑΛ ΓΟΥΕΪ(3) έχει καιρό να ανέβει πάνω από την τέταρτη θέση, οπότε τον… μετράμε μόνο για μια θέση, με πιθανότερη την τέταρτη, στα πολύπλοκα παιχνίδια.

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΚΟΡ 6 (02-03-04-05-06-07)

ΣΚΟΡ 6: 1-3-4 / 1-2-3-4-5 / 5 / 1-6-9 / 1-2-5 / 1-4-5
ΣΤΗΛΕΣ: 405
ΚΟΣΤΟΣ: 202,5 ευρώ

 

ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΚΟΡ 4 (04-05-06-07)

ΣΚΟΡ 4: 2-5-8 / 1-6-8-9 / 1-2-3-4-5 / 1-4-5
ΣΤΗΛΕΣ: 180
ΚΟΣΤΟΣ: 90 ευρώ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΚΟΡ 3 (01-02-03)

ΣΚΟΡ 4: 1-2-5 / 1-3-4 / 1-2-3-4-5
ΣΤΗΛΕΣ: 45
ΚΟΣΤΟΣ: 22,5 ευρώ

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα