Τζίρος 500.000 ευρώ και αγορές 58 ίππων στην δημοπρασία του Newmarket

Κοινοποίηση:

Τρομέρα πράγματα έγιναν το περασμένο τετραήμερο στην δημοπρασία των Tattersalls στο Newmarket. Ήταν μια δημοπρασία ΄που απο τα λεγόμενα των ανθρώπων εκεί, είχε να γίνει χρόνια. Είχε ένσταση από την αρχή μέχρι το τέλος και με υψηλές τιμές. Όσοι ήταν παρόντες στην δημοπρασία του περασμένου Ιουλίου διαπίστωσαν ότι οι αντίστοιχοι ίπποι του Οκτωβρίου “πέταξαν” πάνω από δυο φορές πάνω.
Σε κουβέντες που κάναμε με ιπποπαραγωγούς κυρίως μας είπαν ότι σε πολλές περιπτώσεις οι τιμές ξεπέρασνα και την πιο αισιόδοξη προσδοκία τους, προς τα πάνω βέβαια.
Σε αυτή την… ιδιαίτερη δημοπρασία μεγάλο ρόλο και μετά από χρόνο έπαιξαν και οι έλληνες επενδυτές που πραγματοποίησαν αγορές 58 ίππων και ξόδεψαν συνολικά περίπου 500.000 ευρώ!
Τεράστιο ποσό και το οποίο δείχνει ξεκάθαρα την δυναμική του χώρου των ιπποδρομιών αν αναλογιστούμε ότι μέσα σε δυο μήνες το έμψυχο δυναμικό στον ελληνικό ιππόδρομο εμπλουτίστηκε με περίπου 90 ίππους.
Στην δημοπρασία υπήρξε και ουσιαστική παρουσία της Ιπποδρομίες ΑΕ με προεξάχοντα τον COO της εταιρείας, Κώστσ Αλεξόπουλο που μας δήλωσε αππόλυτα ευχαριστημένος με την εξέλιξη της δημοπρασίας και με την παρουσία σε αυτή νέων ιδιοκτητών που προέβησαν σε σημαντικές αγορές. Μαζί με τον  Κώστα Αλεξόπουλο ήταν και ο αγωνιστικός διευθυντής της εταιρείας, Fin Powrie, αλλά και η κτηνίατρος, Δανάη Μαρνέρη έτσι ώστε να μπορούν οι υποψήφιοι αγοραστές να έχουν και επιστημονική εκτίμηση για την υγεία των ίππων που ενδιαφέρονταν να επενδύσουν. Σαφώς όλη αυτή η προσπάθεια από πλευράς ΟΠΑΠ και Ιπποδρομίες ΑΕ σχολιάστηκε πολύ θετικά απ’ όλους τους ιδιοκτήτες και δείχνει βέβαια και για ακόμη μια φορά το έμπρακτο ενδιαφέρον της εταιρείας για το μέλλον των ελληνικών ιπποδρομιών.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα