Τον πρώτο λόγο η Ονοράμπλ στο Καρυάτιδων και καλές βάσεις οι Ιππόκαμπους και Ανούκ

Κοινοποίηση:

Οκτώ καλές ιπποδρομίες διαθέτει το σημερινό πρόγραμμα που εκ πρώτης όψεως δείχνει να έχει στάνταρ, αλλά και ισχυρά δίδυμα και τριάδες που δύσκολα θα «σπάσουν». Όλα αυτά στην… θεωρία βέβαια, γιατί η πράξη, πολλές φορές δείχνει άλλα πράγματα και κυρίως όταν μέσα μπαίνει και ο… καιρός. Ναι, το μετεωρολογικό δελτίο δείχνει βροχές, άρα στίβος λασπώδης, άρα ίσως ότι διαβάσετε παρακάτω να πάνε… περίπατο.Πάντα όταν οι συνθήκες αλλάζουν, τα φαβορί έχουν πρόβλημα και τα αουτσάιντερ… χαίρονται. Εμείς βέβαια στις αναλύσεις και εκτιμήσεις μας παρακάτω έχουμε φροντίσει να προσαρμόσουμε τις προβλέψεις μας συνυπολογίζοντας και τον καιρό. Φυσικά στο τέλος και όπωςε πάντα το σύστημα – μπούσουλας για το ΣΚΟΡ 6.

ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΣΚΟΡ 4: 01-02-03-04
220 Ξεκινάμε με την πρώτη (κωδ.01) ιπποδρομία, στα 1300 μέτρα, όπου ο ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΥΣ(2) «έφαγε» την κούρσα του, προ δεκαπενθημέρου, και σήμερα είναι πανέτοιμος και σε ιδανική απόσταση ΣΤΟ να φτάσει στην πρώτη του νίκη. Ο ΤΑΟΥΑΛΗΦ(1) είναι ίππος που μπορεί να πρωταγωνιστήσει και τρέχει κι αυτός σε απόσταση που του ταιριάζει και βέβαια θέλει προσοχή ο ΠΑΜΠΛΟ(5). που έχει συναγωνιστεί πλήρως τους προαναφερόμενους και μπορεί να το πράξει και σήμερα. ΑΠό τους υπόλοιπους ο γρήγορος ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ(6) πρέπει να πάει εύκολα μπροστά και να ενοχληθεί όσο το δυνατόν από τις χρόνιες παθήσεις του. Πόσο εύκολο είναι αυτό; Δεν συγκεντρώνει και πολλές πιθανότητες, αλλά και ο όμιλος είναι πολύ μέτριος.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΥΣ(2) – ΤΑΟΥΑΛΗΦ(1) -ΠΑΜΠΛΟ(5)

221 Στην δεύτερη (κωδ.02) ιπποδρομία και στα 1300 μέτρα, η ΡΙΦΑΛΤΖΕΝΣ(1) σε νέα προπόνηση δείχνει αλλαγμένη στις προπονήσεις και στο φίνις μπορεί να πρωταγωνιστήσει. Η ΦΛΗΤΙΝΓΚ ΦΡΑΝΣΕΣΚΑ(3) αν καταφέρει να πάει εύκολα στο κεφάλι, κάτι πολύ πιθανό ελλείψει σπρίντερ, μπορεί να πρωταγωνιστήσει, κάτι που μπορεί να κάνει και ΜΙΣ ΠΕΓΚΥ(2) που επανέρχεται σε νέα προπόνηση, αλλά σε καλή φόρμα και σε απόσταση που της ταιριάζει. Από τις υπόλοιπες η ΓΟΥΟΡΜ ΓΟΥΟΡΝΤΣ(4) δεν έχει εντυπωσιάσει στη νέα της προπόνηση, όμως ο όμιλος είναι “άδειος” κι αυτή εξασφάλισε τον Δημητσάνη που μπορεί να την ανεβάσει αποφαστιστικά στην ευθεία. Θα της δίναμε μεγαλύτερη τύχη από την τέταρτη, αλλά αν ο στίβος είναι βρεγμένος θα έχει πρόβλημα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΦΛΗΤΙΝΓΚ ΦΡΑΝΣΕΣΚΑ(3) – ΡΙΦΑΛΤΖΕΝΣ(1) – ΜΙΣ ΠΕΓΚΥ(2)

ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΣΚΟΡ 6: 03-04-05-06-07-08

222 Στην τρίτη (κωδ.03) ιπποδρομία και στα 1200 μέτρα, υπάρχει μεγάλη στοιχηματική βάση. Είναι η η πιο γρήγορη στον όμιλο ΑΝΟΥΚ(1) που είναι και έμπειρη και με λασπωμένο στίβο μπορεί να πάει μπροστά και να μείνει εκεί μέχρι το τέλος. Η ΕΞΤΡΙΜΛΥ(3) «έφαγε» την κούρσα της, προ δεκαπενθημέρου, στο ντεμπούτο της και αναμένεται καλύτερη και βέβαια δεν μπορούν να αγνοηθούν τόσο η ΣΙΡΕΝΣ ΧΑΡΜΟΝΥ(7), όσο και η ΚΟΥΗΝ ΒΙΚΤΩΡΙΑ(4) που μετά το ελπιδοφόρο ντεμπούτο της αναμένεται πανέτοιμη να πρωταγωνιστήσει.Υπάρχει βέβαια και η πρωτοεμφανιζόμενη ΓΟΥΪΝΤΕΡ ΣΤΟΡΜ(2) που έχει πάει δυνατά στις προπονήσεις και μάλιστα σε κάποιες δοκιμές της έδειξε να διαθέτει και το σημαντικό στοιχείο της αρχικής ταχύτητας. Δεν είναι εύκολο να της δώσουμε την πρώτη τύχη, αλλά δεν μπορεούμε να την αποκλείσουμε και από την παρουσία στις πρώτες θέσεις, αν βέβαια φύγει καλά από την εκκίνηση και προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της σημερινής πίστας. Απο τις εναπομείνασες η ΚΡΟΣ ΑΠ(5) δείχνει βελτιωμένη στις προπονήσεις και μπορεί να “χωθεί” στο τετραπλό, κάτι που ισχύει και για την ΟΥΑΝΜΟΡΝΤΕΪ(6), αλλά μέχρι έκει.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΑΝΟΥΚ(1) – ΓΟΥΪΝΤΕΡ ΣΤΟΡΜ(2) – ΚΟΥΗΝ ΒΙΚΤΩΡΙΑ(4) – ΕΞΤΡΙΜΛΥ(3)

223 Στην τέταρτη (κωδ.04) ιπποδρομία και στα 1400 μέτρα ο ΦΙΛΑΝΤΕΡΕΡ(2) έρχεται από νίκη έχει γυναστεί μεθοδικά, εδώ και καιρό και πιστεύουμε ότι θα εμφανιστεί πανέτοιμος για νέα επιτυχία. Αν μάλιστα καταφέρει να οδηγήσει, κάτι που φαίνεται εξαιρετικά πιθανό, τότε θα πολλαπλασιάσει τις πιθανότητές του και σε ένα στίβο που σίγουρα θα ευνοήσει αυτούς που θα πάνε μπροστά. Ο ΖΕΦΥΡ ΜΑΤΖΙΚ(5) γυμνάστηκε μεθοδικά το τελευταίο διάστημα και δείχνει πανέτοιμος να πάρει την ρεβάνς από τον προαναφερόμενο και ο ΛΑΚΝΑΟΥ(4) είναι σε καλή κατάσταση και μπορεί να πρωταγωνιστήσει, αν και θα ήθελε λίγο μεγαλύτερη απόσταση για να ξεδιπλώσει τις δυνατότητές του.Από τους υπόλοιπους δεν μπορεί να αγνοηθεί ο ΚΙΡΙΜΠΑΤΙ(6), κυρίως αν καταφέρει να πλασαριστεί αμέσως με τους πρώτους. Θεωρούμε ότι δεν είναι ο ίππος που μπορεί να νικήσει, αλλά εύκολα μπορεί να βρεθεί στα πολύπλοκα παιχνίδια.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΦΙΛΑΝΤΕΡΕΡ(2) – ΖΕΦΥΡ ΜΑΤΖΙΚ(5) – ΛΑΚΝΑΟΥ(4) – ΚΙΡΙΜΠΑΤΙ(6)

ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΣΚΟΡ 4: 05-06-07-08
224
Στην πέμπτη (κωδ.05) αναμέτρηση και στα 1400 μέτρα, ο ΧΑΡΤΜΠΡΕΪΚΙΝΓΚ(7) προέρχεται από τρεις σερί τερματισμούς στην δεύτερη θέση. Μάλιστα η τελευταία προ δεκαπενθημέρου όπου ηττήθηκε από τον Μουταμακίν και σε λίγο μικρότερη απόσταση της σημερινής. Είναι σε φόρμα και σίγουρα τα χαμηλά του βάρη μπορούν να τον βοηθήσουν στο να πρωταγωνιστήσει εκ νέου και γιατί όχι να πάρει και την διαφεύγουσα νίκη του. Μεγαλύτερος αντίπαλός του θα είναι σίγουρα ο ΑΡΚΑΝΟ ΓΚΟΛΝΤ(1) που τον κατενίκησε την τελευταία φορά που συναντήθηκαν, σήμερα του «χαρίζει» πολλά κιλά, αλλά δείχνει και σε σπουδαία φόρμα στη νέα του προπόνηση.Εππιπρόσθετα να αναφέρουμε ότι αυτός ο ίππος δεν ενοχλείται αν ο στίβος είναι βρεγμένος. Το αντίθετο μάλιστα. Από τους υπόλοιπους και υπό προϋποθέσεις μπορούν να φανούν απειλητικοί τόσο ο γρήγορος ΓΚΑΤΣΥ ΤΣΑΜΠΙΟΝ(2), όσο και ο πιο έτοιμος σήμερα ΝΑΣΜΙ(6). Σημειώνουμε ότι ο δωδεκαετής ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΑ(4) δεν μπορεί να αποκλειστεί εντελώς από τα πολύπλοκα παιχνίδια και για τους κυνηγούς των αουτσάιντερ επιστούμε την προσοχή στον ΣΠΗΝΤΥ ΓΚΟΝΖΑΛΕΣ(5) που είναι σε καλή φόρμα και κάπου θα αιφνιδιάσει. Το πότε θα γίνει αυτό, μην μας ρωτάτε, αλλά θα γίνει.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΑΡΚΑΝΟ ΓΚΟΛΝΤ(1) – ΧΑΡΤ ΜΠΡΕΪΚΙΝΓΚ(7) – ΝΑΣΜΙ(6) – ΓΚΑΤΣΥ ΤΣΑΜΠΙΟΝ(2)

225 Η έκτη (κωδ.06) ιπποδρομία, στα 1200 μέτρα, είναι ίσως η πιο δύσκολη στην πρόβλεψη. Ο ΜΑΝΝΕΡΣ ΠΛΗΖ(4) νίκησε στην τελευταία του συμμετοχή, «φρεσκαρίστηκε» και επανέρχεται δυνατός. Ο ΚΙΝΓΚ ΟΦ ΣΠΙΝ(5) είναι σε σταθερή φόρμα και ίσως ευνοηθεί από τον ρυθμό, αλλά και τον στίβο. Ο ΟΠΕΝΙΝΓΚ ΤΑΪΜ(2) μετά από μια περίοδο ντεφορμαρίσματος αρχίζει σιγά, σιγά να βρίσκει τον καλό του εαυτό και ο ΓΟΥΕΪ ΑΧΕΝΤ(1) έρχεται από νίκη σε λίγο μικρότερη απόσταση, είναι σε μεγάλη φόρμα κι αν ανοίξει ο ρυθμός, κάτι που μόνο δύσκολο δεν δείχνει, τότε μπορεί και παρά τα υψηλά του βάρη, να εμφανιστεί για ακόμη μια φορά στην άφιξη.Τέλος, μεγάλη προσοχή θέλει ο ΣΤΡΕΪΝΤΖΕΡΙΝΔΕΝΑΪΤ(7) που έτρεξε στο Ντέρμπι πήρε το κεφάλι και τερμάτισε τρίτος, ξεκουράστηκε αρκετά, γυμνάστηκε επαρκώς  κι αν πάει εύκολα στο κεφάλι, τότε με τα χαμηλά του βάρη μπορεί να κάνει την έκπληξη.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΜΑΝΝΕΡΣ ΠΛΗΖ(4) – ΚΙΝΓΚ ΟΦ ΣΠΙΝ(5) – ΟΠΕΝΙΝΓΚ ΤΑΪΜ(2) – ΓΟΥΕΪ ΑΧΕΝΤ(1)

226 Ισχυρό δίδυμο απαρτίζουν στην έβδομη (κωδ.07) ιπποδρομία οι φορμαρισμένοι και πρωταγωνιστές στην τελευταία τους συμμετοχή, ΕΝΣΑΪΝ(3) και ΝΤ’ ΝΙΡΟ(4). Ο πρώτος συμμετέχει σε ιδανική για τις ιδιότητές του απόσταση(1575 μ.) και ο δεύτερος στην τελευταία του συμμετοχή καθυστέρησε στην εκκίνηση, αλλά τελικά τερμάτισε δεύτερος δείχνοντας υψηλή ευδιαθεσία και ότι υπό κανονικές συνθήκες εκκίνησης ίσως να έφτανε και στη νίκη. Ο ΝΕΣΤΟΡΑΣ(6) δείχνει, μετά από καιρό, σε καλή κατάσταση και βέβαια οι μεγάλεδς αποστάσεις τον ευνοούν και σίγουρα θα είχε μεγαλύτερη τύχη σε… μεγαλύτερη απόσταση. Μεγάλο γρίφο αποτελεί ο ΑΛ ΧΑΜΝΤ(8) που είναι σε συνεχή κίνηση και ουδείς γνωρίζει πότε δεν θα ενοχληθεί από τις χρόνιες παθήσεις του και θα πρωταγωνιστήσει. Από τους υπόλοιπους ο ΣΑΣΣΟΦΕΡΡΑΤΟ(1) αν καταφέρει να οδηγήσει εύκολα, μπορεί να ευνοηθεί και από τον στίβο και να βρεθεί στην άφιξη, όχι όμως αυτή τη χρονική στιγμή στην πρώτη θέση.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΕΝΣΑΪΝ(3) – ΝΤ’ ΝΙΡΟ(4) – ΝΕΣΤΟΡΑΣ(6) – ΣΑΣΣΟΦΕΡΡΑΤΟ(1)

227 Τέλος, στην όγδοη (κωδ.08) ιπποδρομία, στο κλασικό κύπελλο Καρυάτιδων, η ΟΝΟΡΑΜΠΛ(3) δείχνει μεγάλη πρόοδο στη νέα της προπόνηση και θεωρούμε ότι μπορεί να φτάσει στη σπουδαία νίκη, παίρνοντας μάλιστα και την ρεβάνς από την ΠΥΤΖΑΜΑΡΑΜΑ(4) που «έφαγε» την κούρσα της, προ δεκαπενθημέρου, επιστρέφοντας τότε από μεγάλή αποχή και η οποία βέβαια ήταν η νικήτρια στο αντίστοιχο περσινό έπαθλο. Πιο πίσω η ΣΠΑΡΤΗ(6) που βρίσκεται στο απόγειο της φόρμας της και δεν καταλαβαίνει τίποτα από συνθήκες διαδρομής. Η ΧΙΣΤΟΡΚ ΙΒΕΝΤ(7) έρχεται από νίκη, σε μικρότερη απόσταση και δείχνει εκτός από άνοδο φόρμας και ωριμότητα και η ΜΠΛΟΥ ΤΕΜΠΕΡΑ(8) στην τελευταία, πιο πρόσφατη συμμετοχή της, δεν ευνοήθηκε από τις συνθήκες διαδρομής μεν, αλλά έδειξε και λίγο πίσω από πλευράς φόρμας δε.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΟΝΟΡΑΜΠΛ(3) – ΠΥΤΖΑΜΑΡΑΜΑ(4) – ΣΠΑΡΤΗ(6) – ΧΙΣΤΟΡΙΚ ΙΒΕΝΤ(7)

ΣΚΟΡ 6: 03-04-05-06-07-08
ΣΥΣΤΗΜΑ: 1-2 / 2-5 / 1-6-7 / 1-2-4-5 / 3-4-6 / 3-4
ΣΤΗΛΕΣ: 288
ΚΟΣΤΟΣ: 144 με στοιχηματική μονάδα τα 0,50 του ευρώ

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα