Το σχέδιο για το νέο Κώδικα Ιπποδρομιών, η καλύτερη αφορμή για οριστικό ξεκαθάρισμα

Κοινοποίηση:

Την δημιουργία νέου Κώδικα Ιπποδρομιών αποφάσισε η προηγούμενη διοίκηση της Φιλίππου Ενώσεως Ελλάδος, ακριβώς ένα χρόνο πριν. Αυτή η απόφαση συνεχίστηκε και από τη νέα διοίκηση και πριν λίγες μέρες δόθηκε στους ιπποδρομιακούς φορείς το σχέδιο του νέου Κώδικα Ιπποδρομιών προς διαβούλευση. Να γίνουν δηλαδή παρατηρήσεις, σχόλια, διορθώσεις και ό,τι άλλο. Όλα αυτά στην συνέχεια πρέπει να εγκριθούν από την Γενική Συνέλευση της Φιλίππου Ενώσεως  μετά να προωθηθούν στον αρμόδιο Υπουργό και ο οποίος θα αποφασίσει ως προς την έγκρισή του, αφού λάβει υπόψη τόσο την πρόταση της Φιλίππου Ενώσεως για το νέο Κώδικα ιπποδρομιών, όσο και τις απόψεις των ιπποδρομιακών φορέων.
Ότι διαβάσατε παραπάνω ήταν το… ιδανικό σενάριο. Ένα σενάριο όμως που όπως θα διαβάσετε παρακάτω δεν υπάρχει πια.
Πρώτη η Ιπποδρομίες ΑΕ, θυγατρική του ομίλου ΟΠΑΠ, με ανακοίνωσή της (διαβάστε την ανακοίνωση ) εξέφρασε την απόλυτη διαφωνία της με το σχέδιο για το νέο Κώδικα Ιπποδρομιών.
Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς μας πληροφορίες την διαφωνία της θα εκφράσει και η Ένωση Ιδιοκτητών Δρομώνων Ίππων Ελλάδος (ΕΙΔΙΕ). Οι ιδιοκτήτες, δηλαδή, που δεν πρόκειται να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι με την Φίλιππο Ένωση για να διαβουλευτούν το σχέδιο του νέου Κώδικα.
Οι ιδιοκτήτες, οι επενδυτές, αυτοί δηλαδή που βάζουν τα χρήματά τους για να αγοράσουν ίππους, την πρώτη ύλη δηλαδή, έτσι ώστε να διεξάγονται ιπποδρομίες, άρα να μπορεί να υπάρχει και στοίχημα επ’ αυτών.
Υπάρχουν βέβαια και οι προπονητές. Εκεί όμως τα πράγματα είναι… μοιρασμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας. Κάποιοι επιθυμούν την διαβούλευση, κάποιοι άλλοι όχι. Όμως οι προπονητές περνούν σε δεύτερο πλάνο, αφού η ύπαρξή τους υφίστανται εάν και εφόσον υπάρχουν οι παραπάνω δυο φορείς. Χωρίς ΟΠΑΠ – Ιπποδρομίες ΑΕ και ιδιοκτήτες, οι προπονητές δεν θα υπάρχουν. Κατ’ επέκταση και με το ίδιο σκεπτικό δεν θα υπάρχει και λόγος υπόστασης της Φιλίππου Ενώσεως.
Τι συμπέρασμα εξάγεται απ’ όλα τα παραπάνω; Ότι το σχέδιο για το νέο Κώδικα των Ιπποδρομιών κατά πάσα πιθανότητα θα μείνει… σχέδιο. Γιατί; Γιατί απλούστατα κανένας Υπουργός δεν μπορεί να εγκρίνει οτιδήποτε χωρίς να έχει εξασφαλίσει την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συναίνεση και τούτη την χρονική στιγμή και στο επίμαχο σχέδιο όχι μόνο δεν υπάρχει συναίνεση, αλλά ακριβώς το αντίθετο. Πλήρης διαφωνία, και μάλιστα από τους κυριότερους φορείς.
Παλαιότερα και υπό την αιγίδα του Κράτους, τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά και εν μια νυκτί πάρθηκαν σημαντικές αποφάσεις για τις ελληνικές ιπποδρομίες και μάλιστα χωρίς να ερωτηθεί καν, τόσο ο φορέας των ιδιοκτητών, όσο και οι υπόλοιποι φορείς. Τώρα όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Πλέον δεν υπάρχει μόνο Κράτος στις ελληνικές ιπποδρομίες. Υπάρχει και ο ιδιώτης (ΟΠΑΠ- Ιπποδρομίες ΑΕ) και μάλιστα στο μεγαλύτερο κομμάτι τους.
Ιδιώτης που νόμιμα έχει πληρώσει για να πάρει και συνεχίζει να πληρώνει για να διατηρεί το “δικαίωμα” των ελληνικών ιπποδρομιών και αυτός ο ιδιώτης είναι λογικό ότι θέλει να έχει τον πρώτο λόγο.. Γιατί ας μην λησμονούμε ότι το Κράτος πούλησε τις ελληνικές ιπποδρομίες και το στοίχημα επ’ αυτών, γιατί δεν μπορούσε να τις συντηρήσει και αυτός που αγόρασε το “δικαίωμά” τους δεν τις αγόρασε για να κάνει εκ νέου κουμάντο το Κράτος.
Για το… ξεκαθάρισμα, την καλύτερη αφορμή “έδωσε” το σχέδιο για το νέο Κώδικα Ιπποδρομιών. Θεωρούμε ότι αυτή την φορά ΟΠΑΠ και Ιπποδρομίες ΑΕ θα φτάσουν μέχρι τα άκρα και πλέον το Κράτος και ο αρμόδιος Υπουργός δεν θα μπορέσουν να κάνουν τον… Πόντιο Πιλάτο. Θα πρέπει να αποφασίσουν οριστικά και αμετάκλητα ποιος από ΟΠΑΠ – Ιπποδρομίες ΑΕ και Φίλιππο Ένωση έχει το πάνω χέρι και η απάντησή θα δρομολογήσει και την πορεία των ελληνικών ιπποδρομιών.

 

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα