Τριπλέτα φαβορί στο Derby, υπερέχει η Sayana στο Princess Elizabeth, πανίσχυρος ο Postponed στο Coronation Cup

Κοινοποίηση:

Το Epsom Derby είναι η πιο πλούσια από πλευράς χρημάτων κούρσα στα Βρετανικά νησιά. Διεξάγεται από 1780 και αν υπάρχει ένας πραγματικός θρύλος στην κορυφαία κούρσα αυτός είναι ο Lester Piggott με τις εννέα νίκες( Never Say Die (1954), Crepello (1957), St. Paddy (1960), Sir Ivor (1968), Nijinsky (1970), Roberto (1972), Empery (1976), The Minstrel (1977), Teenoso (1983). Μάλιστα ο Nijinsky θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους, αν όχι ο μεγαλύτερος γενάρχης ίππων και βέβαια ο Roberto ένας από τους καλύτερους ίππους όλων των εποχών.
Αυτή η κούρσα που μπορείτε να την παρακολουθήσετε, όπως και όλο το σημερινό πρόγραμμα από το Live Streaming και να στοιχηματίσετε βέβαια. Στο κουπόνι είναι η  δέκατη ένατη(κωδ.029 – 2400 μέτρα – 18:30) ιπποδρομία έχει δυο μεγάλα φαβορί. Τον US ARMY RANGER(15) και τον WINGS OF DESIRE (16). Ο πρώτος, γιος του Galileo, αήττητος σε δυο συμμετοχές και μάλιστα στο τελευταίο τεστ σε Group 3 ιπποδρομία στις αρχές του Μάη στο Chester και στα 2.500 μέτρα νίκησε με ωραίο τρόπο δείχνοντας πλήρη καταλληλότητα στην απόσταση. Πιστεύει πολύ σε αυτόν ο προπονητής του ο Aidan O’ Brien που φιλοδοξεί να κατακτήσει το Derby για έκτη φορά και βέβαια να κάνει ένα καταπληκτικό double μετά την νίκη της Minding στο Oaks των φοράδων.
Ο δεύτερος, γιος του Pivotal, έδειξε επίσης καταλληλότητα σε μεγάλες αποστάσεις. Αν και άρχισε αργά να τρέχει, ξεκίνησε την καριέρα του τον Απρίλιο, πρόλαβε να δείξει καλά στοιχεία και πλέον να προβάλει ως σοβαρός διεκδικητής της σπουδαίας νίκης. Τρίτος και μεγάλος υποψήφιος ο CLOTH OF STARS(4). Αυτός έρχεται από την Γαλλία με μεγάλες επιτυχίες και μεταξύ αυτών την κατάκτηση του Κριτηρίου του Saint – Cloud μια Group 1 ιπποδρομία. Είναι γιος του κορυφαίου στο παρελθόν ίππου και πανίσχυρου επιβήτορα, όπως τα αποτελέσματα δείχνουν, Sea The Stars. Αν θέλετε την άποψή μας; Δεν του λείπει τίποτα για να διεκδικήσει με μεγάλες πιθανότητες την σπουδαία αναμέτρηση. Πιο πίσω, αλλά όχι αμελητέος ο  DEAUVILLE(5) που μπορεί να ηττήθηκε από τον Wing Of Disire(16) στην τελευταία δοκιμή του, αλλά έδειξε κι αυτός καταλληλότητα στην απόσταση και σίγουρα μια περαιτέρω εξέλιξη δεν αποκλείεται.

Πριν από την σπουδαία αναμέτρηση του Derby έχουμε επίσης σημαντικές ιπποδρομίες. Στην δωδέκατη(κωδ.022 – 1700 μέτρα – 16:35) ιπποδρομία, στο Princess Elizabeth Stakes, μια Group 3 ιπποδρομία η SAYANA(6) έρχεται από την Γαλλία με τρεις σερί νίκες και με τον Soumillon στη σέλα της. Η φοράδα του Dupre και  του Aga Khan έδειξε πανέτοιμη να διεκδικήσει τη νίκη. Η ROSIE COTTON(5) επίσης έρχεται από την Γαλλία, δεν έχει το παλμαρέ της προαναφερόμενης, αλλά πρόκειται για “σκληρή” φοράδα που θα το παλέψει για την υψηλή διάκριση. Υπάρχει επίσης η OAKLEY GIRL(3) που πάνω απ’ όλα θα προτάξει την σταθερότητά της.

Μια κούρσα μετά στο Epsom, στην Group 1, δέκατη τέταρτη(κωδ.024 – 2400 μέτρα -17:10) ιπποδρομία, στο Queen Elizabeth II Coronation Cup υπάρχει τεράστιο φαβορί και αυτός δεν είναι άλλος από τον POSTPONED(2)  Ο ίππος του Roger Varian έρχεται από τέσσερις σερί νίκες με τελευταίο εξ αυτών το Dubai Sheema Classic, μια άκρως απαιτητική κούρσα στα τέλη του Μάρτη. Έχει να τρέξει από τότε, αλλά αναφερόμαστε σε πανίσχυρο ίππο που μόνο αν δεν είναι αυτός καλά θα ελπίζουν οι αντίπαλοί του. Κυρίως θα ελπίζει η… φοραδάρα του O’ Brien, η FOUND(7) που πρωταγωνίστησε στις 22 Μαΐου στο Tattersalls Gold Cup όπου έμεινε καθαρά δεύτερη πίσω από τον Fascinating Rock, άλλα έδειξε καλή φόρμα και ίσως σήμερα να είναι ακόμη καλύτερη.
Ως τρίτη επιλογή και μόνο η SIMPLE VERSE(8) που επανήλθε στις 30 Απριλίου από 6 1/2 μήνες αποχή, πρωταγωνίστησε σε Group 2 ιπποδρομία στο Newmarket και είναι υπόδειγμα σταθερότητας σε υψηλό επίπεδο διαδρομών.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα