Τεράστια ποσά παίζονται στις ιπποδρομίες του Χονγκ Κονγκ

Κοινοποίηση:

Ούτε η διεθνής Οικονομική Κρίση δεν μπόρεσε να σταθεί εμπόδιο στις συνεχώς ακμάζουσες Ιπποδρομίες του Χονγκ-Κονγκ! Με την σαιζόν να κλείνει προχθές 16 Ιουλίου ο CEO του Hong Kong Jockey Club κος Winfried Engelbrecht-Bresges ανέφερε στοιχεία και αριθμούς προόδου που τα ζηλεύουν όλες οι υπόλοιπες χώρες του κόσμου σχεδόν: Με δυναμικό 1200 αλόγων διοργάνωσαν 88 Συγκεντρώσεις μέσα στη σαιζόν 2016-2017, με μέσο όρο θεατών 24.600 και με συνολικό Τζίρο που ξεπέρασε τα 13δις ευρώ! “Είμαι στην ευχάριστη θέση να αναφέρω πως μέσα σε 20 χρόνια, το Χονγκ Κονγκ κατάφερε να μπει στο Παγκόσμιο ιπποδρομιακό στερέωμα δυνατά, και σήμερα να έχουμε 26 από τα τοπ-100 άλογα του κόσμου στο Χονγκ Κονγκ! Η άνοδος 10.6% του Τζίρου σε σχέση με τη χρονιά 2015-2016 είναι ένα κατόρθωμα που δεν έχω λόγια να το περιγράψω. Θέλω από καρδιάς να συγχαρώ τους ιδιοκτήτες, τους φιλίππους, τον Τύπο και ξεχωριστά κάθε έναν εργαζόμενο μέσα στο χώρο για αυτήν την τρομακτική επιτυχία” .

Από τα 13 δις ευρώ του HKJC περίπου το 11.2% θα πάει απευθείας σαν φόρος στο Κράτος, καθιστώντας το HKJC ως έναν από τους βασικούς στυλοβάτες στην τοπική Οικονομία μια χώρας που απαριθμεί περίπου 7.400.000 κατοίκους! Κατά τον κύριο Engelbrecht-Bresges η τεράστια άνοδος οφείλεται στο υψηλό επίπεδο αναταγωνισμού, στην τεράστια βοήθεια του Τύπου που παρέχει δεδομένα (χρόνους προπόνησης/κάρτες προγραμμάτων/κλπ) δωρεάν στο φίλιππο κοινό, στα μεγάλα πεδία (+8 άλογα) των ιπποδρομιών και στην τελειοποίηση όλων των συστημάτων που ελέγχουν την γενικότερη αξιοπιστία του προϊόντος (ντόπινγκ κοντρόλ/ελλανοδίκες/κλπ)

Πάνω σε όλα αυτά, σαν κερασάκι στην τούρτα έρχονται τα αποτελέσματα από το commingling (το αμοιβαίο στοίχημα από χώρες του εξωτερικού στις ντόπιες κούρσες) το οποίο πλέον άγγιξε το 10% του τζίρου! Την τελευταία ημέρα συγκεκριμένα-στις 16 Ιουλίου- απ’ όπου και η φωτογραφία, την Συγκέντρωση παρακολούθησαν 36.949 θεατές, συνολικά στην χώρα κατάφεραν Τζίρο περίπου 210.200.000€ σε πρόγραμμα 11 ιπποδρομιών- με τα 20,4 εκατομμύρια να προέρχονται από χώρες του εξωτερικού (!) .

 

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα