«1-2-3-4» και ο πρώην σχεδιαστής γραφικών

David Nieuwenhuizen
David Nieuwenhuizen

Ζήλεψε ως φαίνεται την δόξα του Σκωτσέζου προπονητή Jim Goldie ο 53χρονος Νοτιοαφρικάνος προπονητής David Nieuwenhuizen ο οποίος νωρίτερα σήμερα Κυριακή στο Νοτιοαφρικάνικο ιπποδρόμιο του Turffontein πέτυχε ένα αξέχαστο «1-2-3-4» που ούτε αυτός ούτε και κανείς μας θα ξεχάσει ποτέ! Είναι ασύγκριτα πιο δύσκολη η κούρσα που έτρεχαν τα άλογά του σε σχέση με την κούρσα στις 24 Ιουλίου-τότε που είχε πετύχει ο Τζιμ Γκόλντι το αντίστοιχο «καρέ» ! Και έτρεχαν περισσότερα άλογα (16 άλογα στην σημερινή κούρσα, ενώ στην κούρσα «του Γκόλντι» έτρεχαν μόλις 9) και ασύγκριτα πιο αουτσάϊντερ άλογα αυτά του Νοτιοαφρικάνου προπονητή! Θα ήταν το απόλυτο ρεκόρ για Γκίνες αν δεν του τα «χάλαγε» ο ίππος «Cinnamon Slew» , η οποία στην ίδια κούρσα τερμάτισε 16η και τελευταία. Έτσι δηλαδή και ερχόταν και η Cinnamon Slew 5η, όχι μόνο Γκίνες θα έμπαινε ο προπονητής αλλά θα έδινε και για κανα μήνα συνεντεύξεις σε κανάλια από όλο τον Κόσμο! Ο δε Πίνακας του Τοταλιζατέρ, μετά την άφιξη της 8ης και τελευταίας ιπποδρομίας σήμερα στο Τερφφοντέϊν θύμιζε περισσότερο… πίνακα δεδομένων της NASA :16 Flowing GownΧ10 Golddust WomanΧ4 Monarch AirΧ12 Green Crest, Γκανιάν? 25,60! Τετραπλό? 30.939,10! 

Το πιο ωραίο απ’όλα είναι πως ο Νιουβενχούιζεν ήταν μέχρι το 2004… σχεδιαστής γραφικών σε διαφημιστικές εταιρίες (!) και τα άφησε όλα στην άκρη για να γίνει προπονητής αλόγων! Θυμίζει δηλαδή σε «τρέλλα» τον προπονητή ποδοσφαίρου Σέρχιο Μαρκαριάν, ο οποίος (περίπου ίδια ιστορία) μια μέρα παράτησε την θέση του Διευθυντή σε εταιρία και πούλησε το πανάκριβο αμάξι που είχε για να μπορέσει να ζήσει τα πρώτα δύσκολα χρόνια του όταν ξεκίνησε σαν προπονητής ποδοσφαίρου !

Για την ιστορία, ο Ολλανδικής καταγωγής προπονητής είναι λάτρης του τρεξίματος, αφιερώνει ώρες στο να τρέχει μαραθώνιες αποστάσεις, ισχυρίζεται πως εφαρμόζει μεθόδους από την προσωπική του προπόνηση πάνω στα άλογά του, στην προπονητική του καριέρα τον βοηθούν η γυναίκα του με τις δύο κόρες τους (η μεγαλύτερη κόρη είναι από τον 1ο γάμο της γυναίκας του) ενώ στο τέλος της ημέρας θα απολάμβανε -όπως δηλώνει- αρνάκι με πατάτες στον φούρνο με αναψυκτικό κοκα-κόλα (δεν την «χτυπά» κανένα άλλο ποτό, όπως χαρακτηριστικά λέει) και φρουτοσαλάτα με παγωτό για επιδόρπιο! Η μεγαλύτερη έκπληξη-κι επίλογος όμως είναι το ποιές ομάδες υποστηρίζει στο ποδόσφαιρο: Μάντσεστερ Σίτυ και Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ! Δεν πρέπει να υπάρχει άλλος στον κόσμο που να συμπαθεί ΚΑΙ τις δύο αυτές ομάδες μαζί!