Όταν ο Muhammad Ali νίκησε και σε κούρσα τροτ με αμαξίδια

Κοινοποίηση:

Το τελευταίο διάστημα τα αφιερώματα στον Muhammad Ali ή Cassius Clay, πάρα πολλά. Ο κορυφαίος για τους περισσότερους πυγμάχος όλων των εποχών απεβίωσε και έδωσε παράλληλα την ευκαιρία σε πολύ κόσμο να γράψει για τα κατορθώματά του.
Ο εκλιπών εκτός από τεράστιος πυγμάχος, μεγάλος ακτιβιστής και ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους ανθρώπους στον πλανήτη είχε κι άλλη μια πτυχή. Μια πτυχή που δεν την έδειχνε συχνά, αλλά κάποιες. Μια απ΄αυτές τις πτυχές του ήταν οι φιλανθρωπίες και μάλιστα αρκετές φορές που ήθελε να φανεί δεν δίσταζε να “τσαλακώνει” τον εαυτό του, να δείχνει και μια άλλη εικόνα που δεν είχε καμία σχέση με με την ¨μηχανή” που έβλεπαν όλοι πάνω στο ρινγκ.
Ο χρόνος γυρίζει πίσω στις 8 Μαρτίου του 1977, τότε που για την ενίσχυση του Provident Hospital of Chicago διοργανώθηκε φιλανθρωπικός αγώνας… τροτ με αμαξίδια. Ένας αγώνας πέντε ίππων στα 1400 μέτρα και οδηγός σε έναν από τους ίππους που συμμετείχαν, στον Boozer Beau, ήταν ο Muhammad Ali. Μάλιστα ο Ali με τον Boozer Beau νίκησε και επίσης ο χρόνος 1:57 που σημείωσε ήταν… παγκόσμιο ρεκόρ για την απόσταση και για μικρό διάστημα. Για λίγο όμως αφού αργότερα αυτό το ρεκόρ δεν ελήφθη υπόψη αφού οι “ειδικοί” του τροτ έκριναν ότι σημειώθηκε σε κούρσα επίδειξης.
Όπως και να ήταν, αυτή η βραδιά στο Illinois ήταν μια ξεχωριστή βραδιά για έναν ξεχωριστό άνθρωπο.

 

 

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα