Ο Πολ Σκόουλς στο Goal!

Κοινοποίηση:

Αναδημοσίευση από το “Goal” 

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΕΤΣΟΥ

Πηγαίνοντας οδικώς για το Newmarket και πριν φτάσεις στην πόλη, δεξιά βρίσκεται ο περίφημος ιππόδρομός του και αριστερά τεράστιες εκτάσεις… γκολφ.

Λίγο πριν από την πόλη υπάρχει ο χώρος δημοπρασιών των Tattersalls, εκεί που διεξάγονται κάποιες από τις μεγαλύτερες δημοπρασίες ίππων παγκοσμίως και που στην τελευταία δημοπρασία βγήκαν για πλειστηριασμό περίπου 900 ίπποι. Ολα τα παραπάνω δεν είναι καθόλου τυχαία. Δένουν αρμονικά και κυρίως για τα πολύ χοντρά πορτοφόλια που συνδυάζουν αγορές ίππων εκατομμυρίων λιρών, διασκέδαση και φυσικά παρουσία σε τεράστια ιπποδρομιακά events. Ενα τέτοιο ιπποδρομιακό event ήταν το July Cup και συγκέντρωσε τον… αφρό, ίππων, αναβατών, προπονητών και φυσικά ιδιοκτητών.

Γιατί τα ιπποδρόμια στην Αγγλία δεν είναι απλά για να παρακολουθήσει κάποιος τις ιπποδρομίες και να δει τα εντυπωσιακά καπέλα των κυριών και των δεσποινίδων, κυρίως τη Ladies Day, την ημέρα που είναι αφιερωμένη σε αυτές. Στα ιπποδρόμια κλείνονται τεράστιες συμφωνίες πολλών εκατομμυρίων λιρών, η αδρεναλίνη «σβήνει» με πανάκριβη σαμπάνια και πρώτης ποιότητος χαβιάρι και το πάρκινγκ δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τη μεγαλύτερη έκθεση νέων μοντέλων αυτοκινήτων. Οι ιπποδρομίες στην Αγγλία είναι ξεχωριστό γεγονός, πόσω μάλλον οι κορυφαίες, και βέβαια οι celebrities… περισσεύουν. Από παντού και βέβαια από τον αθλητισμό.

Στην big five των «κόκκινων διαβόλων» ο Σκόουλς

 
Ο Πολ Σκόουλς στο Goal!

Μια γνώριμη φιγούρα μάς περίμενε στο πάντοκ, τον χώρο επίδειξης των ίππων στον ιππόδρομο του Newmarket. Ο Πολ Σκόουλς. Ενας παίκτης… μια ζωή Μάντσεστερ που πλέον είναι ιδιοκτήτης ίππων και συνεργάζεται με κορυφαίους προπονητές. Στο Newmarket βρέθηκε για να πουλήσει κάποιους ίππους του, να αγοράσει κάποιους άλλους και να ανανεώσει το έμψυχο δυναμικό του στάβλου του. Εναν στάβλο που δεν είναι μόνος του, αλλά μαζί με άλλους. Ενα… συνδικάτο ιδιοκτητών, κάτι πολύ συνηθισμένο στην Αγγλία.

Βέβαια, οι «κόκκινοι διάβολοι» έχουν παράδοση στο να… βγάζουν ιδιοκτήτες ίππων. Πρώτος και καλύτερος ο… αρχηγός, ο σερ Αλεξ Φέργκιουσον. Από κοντά ο Μάικλ Οουεν, ο Γουέιν Ρούνεϊ και ο Πολ Σκόουλς και λίγο πέρασε από αυτό το… κλαμπ και ο Ντέιβιντ Μόγιες. Μετά τα προκαταρκτικά, μας… επιτέθηκε αμέσως. Κατευθείαν, όπως έκανε ως παίκτης. Με πρόσωπο στο τέρμα. «Αγόρασες άλογό μου από τη δημοπρασία»; Απαντήσαμε αρνητικά και μας υποσχέθηκε ότι, αν θέλαμε να αγοράσουμε, θα μας έκανε… καλή τιμή, αλλά… την άλλη φορά.

Ο Μουρίνιο, ο Ζλάταν και η επανεκτίμηση τον Οκτώβριο

 
Ο Πολ Σκόουλς στο Goal!

Η κουβέντα για τα άλογα, τις κούρσες και τις αγοροπωλησίες πάντα έχει μεγάλο ενδιαφέρον μαζί του και οι γνώσεις του είναι απίστευτες, αλλά δεν μπορούσε να μην πάει και στο ποδόσφαιρο. Αναπόφευκτα θα πήγαινε εκεί. Του θυμίσαμε μια συνέντευξη που είχε δώσει πριν από περίπου δύο μήνες σχετικά με τον Ζοζέ Μουρίνιο. Τότε είχε πει, αστειευόμενος φυσικά, ότι μετά από κάποια κλαμπ… Μίκυ Μάους όπως η Ιντερ, η Ρεάλ και η Τσέλσι, επιτέλους ο «Special One» θα προπονήσει και μια… κανονική ομάδα όπως η Μάντσεστερ. Ηταν απόλυτος: «Ακου φίλε, ο Μουρίνιο πιστεύω ότι θα πάει πολύ καλά στη Μάντσεστερ. Τον πιστεύω. Είναι ομάδα που του… πάει, του ταιριάζει» είπε γελώντας και συνάμα παρατήρησε ότι γνωρίζαμε το καθετί που έχει πει. Οταν όμως τον ρωτήσαμε και για το άλλο… new boy in town, τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ήταν επιφυλακτικός.

«Θέλω να περιμένω για τον Ζλάταν. Θέλω να τον δω πρώτα και μετά να τοποθετηθώ. Εντάξει, είναι ένας πολύ καλός παίκτης, αλλά έχω τις ενστάσεις μου». Πάντως και για τους δύο παραπάνω μάς τόνισε ότι φέτος το «Old Trafford» θα είναι η… χαρά των δημοσιογράφων στις συνεντεύξεις. Η ώρα περνούσε υπέροχα μαζί του, η κούρσα ήταν έτοιμη να ξεκινήσει, μια ιπποδρομία στο Newmarket απαγορεύεται να μην την παρακολουθήσεις και το ραντεβού ανανεώθηκε για τον… Οκτώβριο. «Τον Οκτώβριο που θα έρθεις πάλι για τις δημοπρασίες, θα παρακολουθήσουμε μαζί και τις ιπποδρομίες και θα κουβεντιάσουμε όλα αυτά που τώρα κάνουμε μόνο εκτιμήσεις. Θα έχουμε να πούμε και πιο… σίγουρα πράγματα». Αυτές ήταν οι τελευταίες κουβέντες του και απομακρύνθηκε με αέρινο στυλ, πάνω στο χορτάρι του Newmarket. Πάντα στο χορτάρι ήταν και παραμένει αέρινος, είτε με σορτσάκι είτε με κοστούμι.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα