Αναλύσεις για ιπποδρομίες χωρίς μεγάλο φαβορί και συστήματα για Σκορ 6 & 4 που θα “γράψουν”

Κοινοποίηση:

Όταν το πρόγραμμα εμπεριέχει προσεγμένες ιπποδρομίες, τότε από τις εγγραφές υπάρχει ενδιαφέρον. Όταν μάλιστα στις διαδρομές δεν υπάρχει κανένα μεγάλο φαβορί, τότε σημαίνει ότι η δουλειά έχει γίνει πολύ καλά. Ο τζίρος, γιατί πολλά ακούω το τελευταίο διάστημα, θα “γράψει” το γνωστό νούμερο εδώ και καιρό και θα κινηθεί περίπου στις 30.000 ανά κούρσα. Τίποτα δεν μεγαλώνει αμέσως. Όσο εύκολα καταστάφηκε ο ιππόδρομος, τόσο δύσκολα θα ξανασταθεί στα πόδια του. Αλλά θα σταθεί γιατί είναι παιχνίδι με δυναμική και που ακόμη και τώρα, στους χαλεπούς καιρούς την δείχνει.
Τέρμα η… φλυαρία, που όμως είναι απαραίτητη και πάμε να δούμε τι… ψάρια θα πιάσουμε σήμερα. Γιατί θα πιάσουμε. Γιατί είναι διαβασμένη δεόντως η στήλη. Γιατί και στο τέλος, στις προτάσεις για τα ΣΚΟΡ θα πρέπει να δώσετε μεγάλη προσοχή. Σήμερα έχουμε την βεβαιότητα ότι θα “γράψουν” όλα.

Ξεκινάμε με την πρώτη(κωδ.01) ιπποδρομία όπου ο ΣΕΪΝΣΑΤΣΤ(8) έρχεται από νίκη, την πρώτη στη νέα προπόνησή του. Έχει χαμηλά βάρη και όπως δείχνει αυτή την χρονική στιγμή οι παθήσεις του είναι σε ύφεση. Έτσι δείχνει.Αν τα βρει όλα ιδανικά και δεν έχει ατυχίες θεωρούμε ότι θα είναι βασικότατος διεκδικητής της νίκης. Φυσικά δεν τρέχει μόνος του. Η κούρσα δεν έιναι εύκολη και είναι πολλοί αυτοί που ελπίζουν στη νίκη. Ο ΝΤΑΜΠΑΡΤΟΝ ΡΟΚ(4) αν έστω και στο ελάχιστο «ανοίξει» η κούρσα θα έρθει δυνατά στο τέλος και δεν καταλαβαίνει βέβαια από απόσταση και συνθήκες διαδρομής. Δεν έχει τον Δημητσάνη στη σέλα του, αλλά κι ο Ξυνός είναι λίγος; Όχι βέβαια.
Ο ΡΕΝΤ ΡΑΜΕΣΙΣ(2) «φρεσκαρίστηκε» μετά την επιβλητική νίκη του, έχουν ανέβει τα βάρη του, αλλά αν πάει εύκολα στο κεφάλι, κάτι πολύ πιθανό, μπορεί να επιπλεύσει εκ νέου. Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΑ(6) είναι υπόδειγμα σταθερότητας, παρά τα δέκα του έτη και είναι ικανός με τα χαμηλά του βάρη να βρεθεί με απαιτήσεις στην άφιξη. Χαρίζει αρκετά βάρη και σε σημαντικούς αντιπάλους ο ΜΟΛΟΤΩΦ(1) και θεωρούμε ότι θα έχει δύσκολο έργο, μεγάλη η αποχή του ΣΠΗΝΤΥ ΓΚΟΝΖΑΛΕΣ(5) που θεωρούμε ότι θέλει την κούρσα για να έρθει στην θέση του και για μελοντική κούρσα, δεν μας έχει δείξει τίποτα ο ΜΠΑΜΟΥΡΟΟΥ(3) που εδώ και καιρό είναι πίσω από τον καλό εαυτό του και ο ΠΕΡΣΕΑΣ(7) στην τελευταία του συμμετοχή έδειξε ότι δεν είναι στην καλύτερή του κατάσταση. Βέβαια επειδή αυτός ο ίππος αρκετές φορές έχει κάνει την έκπληξη, δεν αποκλείουμε να εμφανιστεί… κάπου στην άφιξη, αλλά όχι στις πρώτες δυο θέσεις. Εκεί είναι δύσκολο, Κατ’ εμάς βέβαια.

Στην δεύτερη(κωδ.02) ιπποδρομία η ΠΙΚΑΝΤΙΛΟ(4) «έφαγε» την κούρσα, προ ημερών, μετά από μακρά απουσία λόγω προβλημάτων και σήμερα θα πρέπει να υπολογιστεί σοβαρά για τη νίκη και σε ένα όμιλο που μόνο σπουδαίος δεν λογίζεται. Σταθερότερη όλων είναι η ΤΖΑΛΕΜΠΙ(2) που τρέχει καλά σε κάθε απόσταση και επιπλέον ο σταύλος που ανήκει είναι σε φόρμα το τελευταίο διάστημα. Προσοχή θέλει η ΜΙΣΙΣ ΜΠΑΜΠΛΣ(3) που δυο φορές που έτρεξε «έκοψε» πολύ στο τέλος, όμως σήμερα και η απόσταση είναι μικρή και η ίδια δείχνει σε καλύτερη κατάσταση. Η ΜΠΛΟΥΜΣΜΠΕΡΥ ΣΤΑΡ(1) δεν ευνοείται τόσο από την μικρή απόσταση, αλλά η φόρμα της είναι σπουδαία και είναι πρωταγωνίστρια στις τρεις τελευταίες συμμετοχές της που αν δεν ήταν η άτυχη Έπικ Φάιντ θα είχε σημειώσει τρεις νίκες και όχι μια. Σίγουρα αυτή η φοράδα δεν μπορεί να αγνοηθεί. Η ΙΟΝΙΟΣ(5) στην πρόσφατη συμμετοχή της δεν έδειξε τίποτα το ιδιαίτερο και η ΣΤΑΡ ΣΑΪΝ(6) δείχνει κατώτερη στον όμιλο και σύμφωνα με την διαγωγή της στις τελευταίες συμμετοχές της.

Στην τρίτη(κωδ.03) ιπποδρομία τα ερωτηματικά είναι πολλά. Η πρωτοεμφανιζόμενη ΛΙΛΛΥΠΟΥΤ(6) διαθέτει καλή γενεαλογία. Έχει τρέξει οκτώ φορές στην Αγγλία, χωρίς να εντυπωσιάσει, στο στάδιο της προετοιμασίας της ήταν καλή και απαιτεί αμέσως μεγάλη προσοχή. Μοναδικός προβληματισμός η μικρή απόσταση. Σίγουρα θέλει μεγαλύτερη απόσταση, αλλά ο σημερινός όμιλος δεν είναι σπουδαίος. Γρήγορη δείχνει η διετής ΠΡΙΓΚΗΠΙΣΣΑ(9) και η μικρή απόσταση σίγουρα θα την ευνοήσει. Έχει έρθει από τα τέλει του Μαίου στην Ελλάδα, αλλά η προετοιμασία της είχε κενά. Πάντως έχει προφίλ για καλή σταδιοδρομία. Έμπειρη η ΙΝΤΥ ΜΙΟΥΖΙΚ(3) και σε αυτό θα στηρίξει περισσότερο την τύχη της για πρωταγωνιστική εμφάνιση, αφού στις κούρσες έως τώρα δεν έδειξε κάτι το ιδιαίτερο. Κάπως «κουνήθηκε» η ΚΡΑΣ ΜΠΑΝΓΚ ΓΟΥΟΛΟΠ(5) στην προηγούμενη κούρσα και σήμερα αν πάει μπροστά μπορεί να διακριθεί έντονα. Θεωρούμε ότι θέλει ιδιαίτερη προσοχή και σίγουρα νίκη της θα ανεβάσει πολύ τα Σκορ και κυρίως το Σκορ 6. Πρωτοδιαγωνίζεται η ποιοτική διετής ΒΟΛΒΗ(8) που δεν μπορούμε να πούμε ότι μας ενθουσίασε στο στάδιο της προετοιμασίας της, όμως πάνω στην κούρσα ίσως να εμφανιστεί καλύτερη. Δεν είναι και ο πιο σπουδαίος όμιλος ο συγκεκριμένος. Η ΒΡΙΣΗΙΔΑ(1) στην τελευταία συμμετοχή της σε λίγο μεγαλύτερη απόσταση ξεκίνησε καλά και τερμάτισε δεύτερη. Όμως δεν υπάρχει εμπιστοσύνη και η μικρή σημερινή απόσταση προβληματίζει. Αν πάντως με το εσωτερικό σταρτ ξεκινήσει καλά, μπορεί ακόμη και τη νίκη. Δύσκολα, αλλά μπορεί. Δεν μπορεί η ΚΛΥΤΑΙΜΝΗΣΤΡΑ(4) που για δεύτερο τρέξιμο, προ ημερών, ήταν εξαιρετικά μέτρια, δεν μπορεί η μειωμένης αντοχής, ΜΠΑΛΚΙΣ(7) και θεωρούμε ότι η ΕΛΕΝΑ ΚΑΡ(2) θα έχει δυσκολίες. Ήταν να τρέξει προ ημερών, διεγράφει, δεν είδαμε κάτι σημαντικό στιςε προπονήσεις, προβληματιοζόμαστε.

Η τέταρτη(κωδ.04) ιπποδρομία κι αν έχει ερωτηματικά. Ο ΛΗΟ(3) ήταν πρώτο φαβορί στην τελευταία συμμετοχή του, έτρεξε καλά, αλλά τερμάτισε δεύτερος δείχνοντας λίγο “βαρύς” στο ανέβασμά του. Σήμερα ίσως να είναι πιο… λυμένος και ο όμιλος είναι στα μέτρα του, αν και αντιμετωπίζει νεώτερους.  Ο ΧΕΚΤΙΚ ΓΟΥΟΡ(6) επανέρχεται από ρεπό μετά το μέτριο ντεμπούτο του. Δείχνει σε καλύτερη κατάσταση και βέβαια διαθέτει εξαιρετική ποιότητα για τον σημερινό όμιλο. Αν διαλέγαμε το νικητή με βάση την ποιότητα, θα του δίναμε αδιαμφισβήτητα την πρώτη θέση. Γρήγορος, αλλά και «μετρημένος» σε χαμηλές επιδόσεις είναι ο ΚΡΙΕΤΙΒ ΤΖΙΝΙΟΥΣ(1) που πάντως είναι σε φόρμα και μπορεί να το εκμεταλλευτεί, κυρίως αν οδηγήσει σχετικά εύκολα και προσοχή θέλει ο ΙΒΑΝ ΓΚΡΟΖΝΥΙ(2) που «έφαγε» την κούρσα του μετά από σημαντική αποχή και σήμερα αναμένεται πιο έτοιμος και ικανός να πρωταγωνιστήσει.Έχει κάνει μια φορά την έκπληξη, προ καιρού τερματίζοντας δεύτερος και δεν είναι δύσκολο σήμερα να το επαναλάβει. Ο ΒΙΡΙΝΤΟΥΛΟΥΜ(7) δεν είναι ίππος που μπορείς να τον ξεγράψεις. Έχει ποιότητα, για τη νίκη είναι δύσκολος, αλλά για το Τρικάστ, καθόλου. Θέλει την προσοχή του. Ο ΝΤΡΟΜΚΟΥΣ(4) κάπως κουνήθηκε στην τελευταία συμμετοχή του, σε καλύτερο όμιλο και σε μεγαλύτερη απόσταση.Πήρε εσωτερικό σταρτ κι αυτό προϋποθέτει ένα πράγμα. καλή εκκίνηση, Αλλιώς, αντίο. Τέλος ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ(5) είναι ο ίππος που λογικά θα κάτσει πίσω πάνω στην κούρσα. Και μετά; Έως τώρα δεν είδαμε τίποτα και δεν θεωρούμε ότι θα δούμε και σήμερα.

Ωραία κούρσα το κύπελλο Μ. Αλεξάνδρου, στην πέμπτη(κωδ.05) ιπποδρομία και με πολλούς υποψήφιους για τη νίκη. Πρώτος και καλύτερος ο ΜΠΑΜΠΟΥΡ(3) Είναι σε φόρμα, εξασφάλισε δυνατό αναβάτη και θεωρούμε ότι ο ρυθμός θα τον ευνοήσει, αφού η απόσταση δεν αποτελεί πρόβλημα.Αρκεί να μην τρέχει “έξω”, όπως συνέβη στην τελευταία συμμετοχή του και κυρίως στο δύσκολο σημείο της στροφής πριν την τελική ευθεία. Σε μεγάλη φόρμα είναι ο ΤΟΥΝΤΟΡ ΕΜΠΑΪΡ(7) που έρχεται από δυο σερί νίκες και επίσης δεν έχει πρόβλημα με την απόσταση. Από το παρελθόν ξέρουμε ότι αυτός ο ίππος όταν είναι στα καλά του δεν έχει θέμα με τα 1800 μέτρα και τώρα, αυτή την εποχή, είναι στα καλά του. Προσοχή θέλει ο ΖΑΡΚΟ(9), ο μικρότερος ηλικιακά του ομίλου που παραμένει σε μεγάλη φόρμα εδώ και καιρό. Με κούρσα επικεφαλής έχει νικήσει στο παρελθόν στην απόσταση. Αυτή την διαδρομή δύσκολα θα την βρει σήμερα. Έχει νικήσει και από… πίσω ξυρίζοντας το κάγκελο και αν το ξανακάνει θα έχει μεγάλη τύχη. Πάντως τα κιλά του έχουν ανέβει και πλέον τρέξει σχεδόν ισόκιλος με δυνατούς αντιπάλους. Προσοχή θέλει και ο ΤΖΟΥΝΙΠΕΡ(6) που «έφαγε» την κούρσα του, προ εβδομάδος επιστρέφοντας από πολύ μεγάλη αποχή. Θεωρούμε ότι αυτή η κούρσα τον «έφερε» και βέβαια πρόκειται για ίππο με ποιότητα και με περγαμηνές στις μεγάλες αποστάσεις. Δεν πολυαρέσουν τα πολλά μέτρα στον ΡΕΜΙΝΙΣ(5), αλλά δεν θα τον “χαλάσει” να “φτιάξει” το ρυθμό για τον “συγγενικό” του Μπαμπούρ, χωρίς βέβαια να αγνοήσουμε ότι αν αφεθεί στο κεφάλι ανενόχλητος, δεν μπορεί να την βγάλει. Το πρώτο σενάριο είναι το πιθανότερο, αλλά και το δεύτερο δεν αποκλείεται. Ο ΔΟΛΑΡΙΟΥΛΗΣ(2) είναι ο κλασικός ίππος που διεκρίνεται σε κάθε απόσταση και έρχεται από σερί διακρίσεων στην δεύτερη θέση. Θεωρούμε ότι αυτή την χρονική στιγμή δεν είναι στην εκρηκτική φόρμα του παρελθόντος, αλλά δεν τον αποκλείουμε κιόλας και κυρίως από τα πολύπλοκα παιχνίδια. Ούτε καν το δίδυμο. Για την πρώτη όμως θεωρούμε ότι θα έχει σημαντικές δυσκολίες. Στον ΧΑΟΥΣ ΚΑΠΤΑΙΝ(8) δεν “πήγε” η ανάβαση στην τελευταία συμμετοχή του που τερμάτισε πίσω από τον Μπουστάουν Μπόυ. Είναι σε φόρμα, αλλά κι ο όμιλος είναι πολύ ¨”σκληρός”. Για τσα πολύπλοκα τον βλέπουμε, αλλά μέχρι εκεί. Ο ΜΠΙΓΚ ΧΑΡΤ(4) είναι υπόδειγμα ίππου, του “πάει” η απόσταση, θα… κατρακυλήσει στην ευθεία, αλλά η κούρσα είναι πολύ δύσκολη για τη νίκη και ο ΓΚΡΗΛΥ ΧΑΟΥΖ(1) είναι ο πρεσβύτερος στον όμιλο, δεν είναι στην εκρηκτική κατάσταση του… λένδοξου παρελθόντος του και θεωρούμε ότι η παρουσία του στο Τρικάστ θα είναι επιτυχία. Δεν τον έχουμε για παραπάνω.

Τέλος στην έκτη(κωδ.06) ιπποδρομία η ΛΑΪΤ ΟΦ ΔΕ ΓΟΥΟΡΛΝΤ(1) έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη. Έρχεται από τρεις σερί νίκες, είναι στην καλύτερη φόρμα της ζωής της και ο όμιλος δεν είναιθ σπουδαίος. Μάλιστα αναμένουμε να οδηγήσει για ακόμη μια φορά αφού δεν υπάρχει καμία άλλη σπρίντερ. Η ΣΝΟΟΥΓΟΥΕΪ(4) όσες φορές αντιμετώπισε την προαναφερόμενη, το τελευταίο διάστημα έμεινε πίσω της. Είναι σε φόρμα, έχει υπέρ της 8,5 κιλά διαφορά, αλλά δεν είναι της ίδιας κλάσης. Αν μάλιστα η Λάιτ Οφ Δε Γουόρλντ φτιάξει διαφορά στο κεφάλι, δεν θα μπορέσει να το καλύψει. Κάτι αντίστοιχο, ίσως και σε μεγαλύτερο βαθμό, τα ίδια ισχύουν και την φορμαρισμένη και σταθερή, ΣΟΥΪΤ ΠΡΑΛΙΝ(7). Πιο πίσω η ΠΕΝΝΥΓΟΥΕΪΤ(2) που θα πρέπει να ατυχήσουν όλες οι προαναφερόμενες για να ελπίζει στο δίδυμο, γιατί για τη νίκη δεν θεωρούμε ότι μπορεί να φτάσει και η ΕΛΕΝΗ(5), αλλά και η ΜΕΡΙΛΥΝ ΜΑΡΚΕΣΣΑ(3) συμπληρώνουν έναν όμιλο που ίσως να είχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον αν έτρεξε και η Έπικ Φάιντ(6) που στην “πρόβα” της, στα μέσα της εβδομάδος παρουσίασε κάταγμα και τέθηκε εκτός μάχης για οκτάμηνο στην καλύτερη περίπτωση.

ΣΚΟΡ 6: (01-02-03-04-05-06)
1ο ΣΥΣΤΗΜΑ: 2-4-6-8 / 1-2-3-4 / 3-5-6-8-9 / 2-3-6 / 3-7 / 1
ΣΤΗΛΕΣ: 480
ΚΟΣΤΟΣ: 240 ευρώ

2ο ΣΥΣΤΗΜΑ: 2-4-8 / 1-2-4 / 1-3-5-6-9 / 3-6 / 3-5-6-7-9 / 1-4
ΣΤΗΛΕΣ: 900
ΚΟΣΤΟΣ: 450 ευρώ

ΣΚΟΡ 4: (03-04-05-06)
ΣΥΣΤΗΜΑ: 1-2-3-4 / 1-3-5-6-8-9 / 2-3-6 / 3-5-6-7-9
ΣΤΗΛΕΣ: 360
ΚΟΣΤΟΣ: 180 ευρώ

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα