Ανιχνεύτηκε απαγορευμένη ουσία σε δυο αναβάτες

Κοινοποίηση:

Την Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου κλιμάκιο του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης Ντόπινγκ(ΕΣΚΑΝ) διενήργησε έκτακτη ουροληψία στους αναβάτες κατά την διάρκεια των ιπποδρομιών. Τότε είχε αρνηθεί ο αναβάτης Παναγιώτης Κεράτσας να υποβληθεί σε έλεγχο για απαγορευμένες ουσίες(Ντόπινγκ κοντρόλ) και η Επιτροπή Ιπποδρομιών με απόφασή της στις 18 Απριλίου ανέστειλλε την άδεια του αναβάτη για διάστημα τριών μηνών, όπως μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω *.
Όμως εκείνη η έκτακτη ουρολήψία είχε και συνέχεια και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας στα αποτελέσματά της βρέθηκε η απαγορευμένη ουσία “ΦΟΥΡΟΣΕΜΙΔΗ” στα ούρα δυο αναβατών. Του Κώστα Μαστοράκη και του Βαγγέλη Κρητικού. Η παραπάνω απαγορευμένη ουσία είναι πιο γνωστή ως “LASIX” και είναι ισχυρό διουρητικό. Σαφώς επί του θέματος θα επιληφθεί τις επόμενες ημέρες η Επιτροπή Ιπποδρομιών για να εκτιμήσει το ύψος της ποινής που θα τους επιβληθεί.

  • ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΩΝ ΤΗΣ 18-04-2017

Η Επιτροπή συνεκτιμώντας  το Πρακτικό Ουροληψίας της αρμόδιας   Επιτροπής της ΦΕΕ από το οποίο προέκυψε άνευ ετέρου η άρνηση του αναβάτη Παν. Κεράτσα να υποβληθεί σε έλεγχο για απαγορευμένες ουσίες (Ντόπινγκ κοντρόλ) που διενεργήθηκε από το ΕΣΚΑΝ κατά την διάρκεια της διεξαγωγής των ιπποδρομιών της Μ. Tετάρτης 12/4/2017 μεταξύ των αναβατών  και σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 128ΙΔ § 4 του Ν 2725/09 ως έχει τροποποιηθεί και ισχύει (άρθρ.5 του Ν 3708/08 το οποίο αντικατέστησε το άρθρο 65 του Ν  3057/2002) σε συνδυασμό με το άρθρο 105 μέρος 1 εδαφ. Α’ του Κώδικα Ιπποδρομιών θεωρεί κατ’ αναλογική εφαρμογή του νόμου ότι ο μη προσελθών αναβάτης αντιμετωπίζεται με την ίδια ελάχιστη ποινή του κατεληφθέντος χρήστη των απαγορευμένων ουσιών της διάταξης του άρθρου 105 μέρος 1 εδαφ. Α΄ του Κ.Ι. Κατόπιν των ως άνω ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΙ  την άδεια του αναβάτη Παν. Κεράτσα από 13/4/2017 για διάστημα τριών (3) μηνών.  Η Επιτροπή θα υποβάλει περαιτέρω σχετική εισήγηση στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΦΕΕ .)

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα