Ανώτερος ο Μέσμερισμ, υπερέχει η Σάντεϊ Μπελ και δυνατά συστήματα για Σκορ 6 & Σκορ 4

Κοινοποίηση:

Πού θα κάτσει η… μπίλια στην σημερινή ελληνική συγκέντρωση; Πέντε ελληνικές ιπποδρομίες και μια, στην αρχή, από την Γαλλία,  έτσι ώστε να μπορεί να διεξαχθεί το δημοφιλές ΣΚΟΡ ΓΚΑΝΙΑΝ 6 περιλαμβάνει το πρόγραμμα. Θα έρθουν όλα φυσιολογικά; Θα νικήσουν τα φαβορί, τα μεγάλα φαβορί; Θα έχουμε “σπασίματα” και πόσα; Ερωτήματα που πρέπει να λύσουμε για να πάμε παρακάτω. Το φρόνιμο είναι να τα βάλουμε στην σειρά και να ξεκινήσουμε από την πρώτη ιπποδρομία, την πιο δύσκολη, από την Γαλλία.

Στο «σκληρό» χάντικαπ της Γαλλίας στην δωδέκατη (κωδ.01) ιπποδρομία ξεκινάμε με την XEDRA(1) που η ιδανική απόσταση έχει αποδειχτεί ότι είναι τα 1500, 1600 μέτρα. Καλή περίπτωση η NACHT(2) που τρέχει καλύτερα στον συνθετικό στίβο, παρά στο γκαζόν, δεν νικάει, δεν λείπει από τις πρώτες θέσεις και κάποια στιγμή θα το κάνει. Συνήθως γίνεται όταν δεν το θέλουμε. Προσοχή θέλει ο MAJIK CHARLY(4) που δεν… περπατάει το τελευταίο διάστημα, αλλά στο γκαζόν. Στο συνθετικό στίβο έχει διακρίσεις ίσως θα ήθελε λίγο μεγαλύτερη απόσταση, αλλά έχει Guyon στη σέλα και καλό σταρτ. Η VIZADORA(12) είναι φοράδα ποιότητος, επανέρχεται από ρεπό και άμα είναι έτοιμη, τότε μπορεί να φτάσει στη νίκη… χοροπηδώντας. Δεν μπορεί να αγνοηθεί η HAPPY VALLEY(8) που θα την προτείναμε πιο δυνατά αν η απόσταση ήταν λίγο μικρότερη και ακόμη μια καλή επιλογή αποτελεί ο LE PROFESSOR(9) που ξεκουράστηκε μετά τις δυο τελευταίες μέτριες εμφανίσεις του στο γκαζόν και τώρα επιστρέφει ανανεωμένος στον συνθετικό στίβο που όπως έχει αποδείξει του ταιριάζει καλύτερα.

Στην επόμενη ιπποδρομία, την δέκατη τρίτη(κωδ.02) υπάρχει τεράστιο φαβορί. Τεράστιο. Πιο μεγάλο δεν γίνεται. Είναι ο ΜΕΣΜΕΡΙΣΜ(5) που επανέρχεται από σημαντική αποχή και την μοναδική του συμμετοχή που συνοδεύτηκε με νίκη. Θα έτρεχε και πιο πριν, αλλά διεγράφει λίγο πριν τρέξει. Αυτός ο ίππος στις τελευταίες προπονήσεις κυριολεκτικά… πέταξε και έχουμε προσωπική άποψη ότι… πέταξε, αφού τον είδαμε. Είναι ίππος πολύ ανώτερης κατηγορίας από την σημερινή και θεωρούμε ότι χωρίς προβλήματα θα κάνει… βόλτα. Από τους υπόλοιπους καλύτερος φαίνεται ο ΤΑΡΑΓΚΟΝ(2) και σίγουρα έχει τον πρώτο λόγο για την δεύτερη θέση και ίσως και την πρώτη, αν τυχών ατυχήσει το μεγάλο φαβορί. Ο προαναφερόμενος ίππος έτρεξε προ ημερών σε νέα ιδιοκτησία και προπόνηση, δεν ξεκίνησε καλά, αλλά βελτιώθηκε στο τέλος. Δεν μπορεί τη νίκη, παρά μόνο υπό τεράστια εύνοια και να θυμίσουμε ότι ο προηγούμενος προπονητής του (Γ.Καλογρίδης) τον πίστευε πολύ και για μεγάλα πράγματα. Από εκεί και πέρα ο σταθερός ΣΠΑΡΤΑΚΟΥΣ(4) θα “παλέψει” με τον ΠΟΛΙΟΡΚΗΤΗ(3) για την τρίτη θέση, εκεί και υπό προϋποθέσεις μπορεί να “χωθεί” ο ΝΤΕΖΙΓΚΝΕΪΤ(1) που κάπως “κουνήθηκε” στην πρόσφατη συμμετοχή του. O ΒΕΝΤΟΥΡΑ ΚΑΝΥΟΝ(6) ΔΙΕΓΡΑΦΗ

Στην δέκατη τέταρτη(03) ιπποδρομία οι ΣΑΡΠ ΛΟΥΚ ΑΟΥΤ(3) και ΛΟΡΝΤ ΚΛΑΪΝΤ(1) έδωσαν ματς στην πρόσφατη κοινή τους συμμετοχή και με τον πρώτο να επικρατεί για λίγο στο τέλος. Μάλιστα ήταν η πρώτη φορά, μετά από πολύ καιρό που έτρεξε δυνατά και αυτή την συμπεριφορά, με αποτέλεσμα τη νίκη, ο προπονητή του, Γιώργος Αλιμπινίσης, την απέδωσε στο ότι θεραπεύτηκε από την πνευμονορραγία που τον ταλαιπωρούσε το προηγούμενο διάστημα. Ο δευτερος(Λορντ Κλάιντ) ηττήθηκε για δεύτερη φορά στην λεπτομέρεια και μας άφησε την εντύπωση πως όταν είναι να δώσει το κάτι παραπάνω, όταν είναι σε κόντρα με αντίπαλο, δειλιάζει. Μπορεί να είναι η ιδέα μας, Θα τον δούμε και σήμερα. Τρίτη επιλογή ο πάντα σταθερός ΚΗ ΣΟΣΑΪΕΤΥ(2) που στην προαναφερόμενη συμμετοχή ήταν πίσω τους, τρίτος στην άφιξη. Τέταρτη επιλογή ο ΚΕΪΠ ΡΑΘ(5) που προ ημερών είχε στη σέλα του την Εύα και δεν συνεννοήθηκε μαζί της. Σήμερα έχει τον Δημητσάνη. Προσοχή σε αυτή την λεπτομέρεια. Η ΡΟΝΤΑ(6) ΔΙΕΓΡΑΦΗΟ ΚΙΝΓΚ ΟΦ ΓΟΥΪΝΓΚ(7) μακριά από τις αφίξεις εδώ και πολύ καιρό. Θα είναι έκπληξη αν περάσει αντίπαλο, πόσο μάλλον πάνω από ένα. ΚΟΥΡΣΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ (πατήστε εδώ)

Ανώτερη φοράδα, άρα μεγάλο φαβορί, έχουμε στη δέκατη πέμπτη(κωδ.04) ιπποδρομία. Είναι η ΣΑΝΤΕΪ ΜΠΕΛ(3) που επανέρχεται από πολύ μεγάλη αποχή, έχει να τρέξει από πέρσι, αλλά τρέχει σε όμιλο που στο 70% της ετοιμότητάς της να παρουσιαστεί θα κάνει μια… μπουκιά της αντίπαλες της. Το έχει κάνει στο παρελθόν, σε αντίστοιχους ομίλους και όταν διαγωνίζεται “φρέσκια”, όπως σήμερα είναι άκρως αποδοτική.  Στο μάξιμουμ της φόρμας της η ΑΝΝΥ ΓΚΟΓΚ(5) που έρχεται από δυο σερί νίκες ακόμη και κόντρα στις περισσότερες αντίπαλές της, έχει καλό ισοζυγισμό. Ιδανική και η απόσταση. Από τις υπόλοιπες δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την ΦΟΥΛΝΕΫ(4) παρά την τεράστια αποχήτης, παρά την όχι ιδανική ανάβαση και την όχι και απόλυτα εντατικοποιημένη προετοιμασία της. Είναι όμως φοράδα με ποιότητα. Η ΣΙΛΚΕΛΥ(6) είναι σε φόρμα αυτή την περίοδο και θα στηριχτεί και στα χαμηλά της βάρη, η ΣΙΜΕΡΙΝΓΚ ΣΑΛ(1) σίγουρα θα προτιμούσε μεγαλύτερη ασπόσταση, αφού ο ρυθμός σε μικρές αποστάσειςδεν την βοηθάει και μεγάλο ερωτηματικό η ΕΝΤΓΟΥΪΝΤ(7) που άλλαξε ιδιοκτησία και προπόνηση, θα έχει τον Δημητσάνη στη σέλα της και έχει ταχύτητα να πάει με τις πρώτες. Για αυτή την φοράδα θα είμαστε ευχαριστημένοι με μια θέση μέχρι το Τρικάστ. Παραπάνω θα μας κάνει , για σήμερα, έκπληξη. ΚΟΥΡΣΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ (πατήστε εδώ)

Στην δέκατη έκτη(κωδ.05) ιπποδρομία ο ΜΠΛΟΥ ΛΟΤΟΥΣ(2) έρχεται από τρεις σερί νίκες και είναι αυτή την περίοδο στην καλύτερη φόρμα της ζωής του. Ο προπονητής έχει δηλώσει ότι θα κάνει άλλες… τρεις και σήμερα, άρα σήμερα πάει για την… τέταρτη. Χώρια τα αστεία, έχει όλα τα φόντα και προσόντα για να συνεχίσει το νικηφόρο σερί του. Έχουν ανέβει βέβαια τα βάρη του εξαιτίας των επιτυχιών του, αλλά ο ρυθμός πάλι θα τον ευνοήσει και βέβαια αν καταφέρει να οδηγήσει, τότε θα είναι πάρα πολύ δυνατός. Πανίσχυρος. Τα χαμηλά βάρη του ΦΛΑΪ ΟΝ ΜΠΑΪ(7) μαζί με την φόρμα που διέρχεται, αλλά και την ιδανική απόσταση τον καταστούν άκρως υπολογίσιμο. Ο ΟΜΠΛΙΤΕΡΕΪΤ(4) από την ώρα που επανήλθε τρέχει καλά, σταθερά, αλλά μέχρι εκεί. Η σημερινή απόσταση μπορεί να του ταιριάξει καλύτερα, χωρίς να αποκλείεται και μια άνοδος στην φόρμα του. Ίππος που χρήζει προσοχής, είναι ο «φρέσκος» ΛΟΣΤΡΟΜΟΣ(5) που σχεδόν πάντα από αποχή τρέχει δυνατά. Ο ΠΕΡΣΕΑΣ(3) επανέρχεται από… πέρσι, στην σημερινή απόσταση έχει διακριθεί στο παρελθόν, αλλά για σήμερα πιστεύουμε ότι “θέλει” αυτή την κούρσα για να μπει σε αγωνιστικό ρυθμό. Δεν μπορεί να αποκλειστεί η ΑΛΝΑΑΧΗ(1) παρά τα υψηλά του βάρη, αφού στις προπονήσεις ήταν καλός και τέλος ακόμη ένας “περίεργος” ίππος που ιππεύεται από τον Δημητσάνη. Είναι ο ΓΟΥΪΝΤΕΡ ΓΚΟΛΝΤ ΓΟΥΕΪ(6) που αν καταφέρει να πάει μπροστά, όπως του αρέσει, τότε δεν είναι καθόλου παράξενο να διακριθεί. Δυνατό αουτσάιντερ αυτός ο ίππος. ΚΟΥΡΣΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ (πατήστε εδώ)

Τέλος η δέκατη έβδομη(κωδ.06) ιπποδρομία είναι η καλύτερη του προγράμματος  και με πολλούς διεκδικητές της νίκης. Οι σπρίντερ θα παίξουν μεγάλο ρόλο στη διαμόρφωση του αποτελέσματος. Και είναι μια κούρσα που όλοι μπορούν να “παίξουν” το ρόλο του σπρίντερ.  Ο ΓΚΑΤΣΥ ΤΣΑΜΠΙΟΝ(5) είναι σπεσιαλίστας της απόστασης, ότι επιτυχία έχει σημειώσει έως τώρα είναι στα 1200 μέτρα. Έχει εσωτερικό(2) σταρτ και αν καταφέρει να οδηγήσει, έστω και με λίγη πίεση, θα είναι πολύ δυνατός. Ο ΝΑΣΜΙ(9) έρχεται από ωραία νίκη, προ ημερών και τα χαμηλά του βάρη σίγουρα θα τον βοηθήσουν και σήμερα. Έχει ένα… θέμα με την ρινορραγία που όμως δεν τον ενόχλησε στην τελευταία του συμμετοχή-νίκη και μπορεί να μην τον ενοχλήσει και σήμερα. . Ίππος «σκληρός» ο ΚΑΛΛΙΣΤΟΣ(1). Τελευταία φεύγει καλά από την αφετηρία και με τον Ξυνό που τον ξέρει άριστα και μην σας κάνει εντύπωση αν πρωταγωνιστήσει. Ο πρεσβύτερος του ομίλου, ο επταετής ΡΟΥΣΛΑΝΤ(4) προ ημερών κλείστηκε στο τέλος της κούρσας και έχασε μια σίγουρη νίκη. Αυτός δεν θέλει απαραίτητα κεφάλι και είναι ο πρώτος που μπορεί να επωφεληθεί από την… εξόντωση των σπρίντερ. Κατά πάσα πιθανότητα ο ΣΙΣΚΟ ΜΠΟΫ(6) θέλει λίγο μεγαλύτερη απόσταση, αλλά αν ανοίξει ο ρυθμός, θα έρθει στο τέλος. Άρα κι αυτός δεν μπορεί να αγνοηθεί. Αλλά κι ο ΑΤΤΙΛΑΣ(7); Στην αρχή αρχή του χρόνου έκανε μεγάλα… χουνέρια στους αντιπάλους του με τις νίκες που πήρε. Πέρασε μια περίοδο κάμψης, έπειτα κι από δυνατές κούρσες, ξεκουράστηκε και επανέρχεται. Δεν μπορεί να αγνοηθεί ούτε ο ΜΑΡΒΕΛΙΝΟ(8) που επανήλθε από αποχή, νίκησε, έμεινε λίγο πίσω(4ος) στην επόμενη συμμετοχή του και επανέρχεται εδώ, στην κούρσα των σπρίντερ. Ο ΣΟΜΟΥΝΤ(2) είναι πολύ ικανός στη μέρα του, αλλά και στην… άλλη μέρα του είναι πολύ “περίεργος” βγάζοντας μια ιδιορρυθμία, στα όρια της δυστροπίας. Πάντως εξασφάλισε έξω(8) σταρτ και μπορεί να τρέχει ξεμπλοκάριστος. Τέλος ο μόνος που θεωρούμε ότι δεν μπορεί να νικήσει είναι ο ΚΛΑΜ ΤΣΑΟΥΝΤΕΡ(3) που εδώ και πολύ καιρό είναι εκτός φόρμας.

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ – ΟΜΑΔΙΚΟ  ΣΥΣΤΗΜΑ

ΣΚΟΡ 6: 1-2-3-4-5-8-9-12-15 / 5 / 1-3 / 3 / 2-4-5-6-7 / 1-2-4-5-6-7-9
ΣΤΗΛΕΣ: 630
ΚΟΣΤΟΣ: 315 ευρώ

 

ΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

ΣΚΟΡ 6: 1-2-3-8-9-12 / 5 / 1-3 / 3 / 2-4-5-6 / 1-4-5-7-9
ΣΤΗΛΕΣ: 240
ΚΟΣΤΟΣ: 120 ευρώ

ΣΚΟΡ 4: 5 / 1-2-3 / 3-4-5 / 2-4-5-6-7
ΣΤΗΛΕΣ: 45
ΚΟΣΤΟΣ: 22,5 ευρώ

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα