Δεν θα αγοράσουν ίππους οι ιδιοκτήτες, στις επικείμενες δημοπρασίες (ανακοίνωση ΕΙΔΙΕ)

Κοινοποίηση:

 Μαρκόπουλο 24/10/2018

Ενόψει των επερχόμενων δημοπρασιών ίππων και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην ιπποδρομιακή κοινότητα, η Ένωση Ιδιοκτητών Δρομώνων Ίππων Ελλάδος (ΕΙΔΙΕ) οφείλει να κρούσει των κώδωνα του κινδύνου σχετικά με το μέλλον των ελληνικών ιπποδρομιών και να επισημάνει την ανάγκη να βρεθούν λύσεις που θα διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα τους.
Όπως εγκαίρως έχουμε τονίσει σε όλους τους αρμόδιους, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργείου Αθλητισμού, τους τελευταίους μήνες έχει εδραιωθεί ένα αρνητικό κλίμα, που σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπει την ανάπτυξη του ιπποδρόμου. Επιπλέον, φαινόμενα και προβλήματα που έχουν τις ρίζες τους στα χρόνια που ο ιππόδρομος ήταν υπό τη σκέπη του Δημοσίου, αλλά και πρακτικές «παράγκας» και τρομοκρατίας που η ΕΙΔΙΕ έχει καταγγείλει δημοσίως, ωθούν το άθλημα σε αδιέξοδο.
Υπό τις παρούσες μη βιώσιμες συνθήκες, οι ιδιοκτήτες δρομώνων ίππων, οι ουσιαστικοί αιμοδότες του αθλήματος δηλαδή, δεν έχουν την πρόθεση να προχωρήσουν σε νέες αγορές ίππων στις επικείμενες δημοπρασίες. Στη βάση αυτή, αιτούμαστε συνάντηση με τον Υπουργό Αθλητισμού, καθώς είναι πλέον σαφές ότι μόνο η κυβέρνηση μπορεί να προωθήσει τις λύσεις που απαιτούνται για να παραμείνει ο ιππόδρομος ανοιχτός.
Οι Έλληνες ιδιοκτήτες, εδώ και ένα χρόνο περίπου, βιώνουν καθημερινά την τραγωδία του “Πύργου της Βαβέλ”. Κάποιοι εμπλεκόμενοι στον χώρο συνεχίζουν να διαβάλλουν αλλήλους και τα φαινόμενα σύγχυσης ιδιοτήτων, αρμοδιοτήτων και ρόλων καλά κρατούν.
Από την πλευρά μας, δεν μπορούμε να δεχθούμε άλλα παιχνίδια στην πλάτη του ελληνικού ιπποδρόμου. Ο ιππόδρομος έχει ιστορία σχεδόν ενός αιώνα και εμείς, οι ιδιοκτήτες δρομώνων ίππων, τον έχουμε στηρίξει με προσωπικές και οικονομικές θυσίες, πρωτοστατώντας για να μείνει ανοικτός, όταν όλα φαίνονταν να φτάνουν σε αδιέξοδο, μετά τη διαχειριστική λαίλαπα του κρατικού ΟΔΙΕ.
Καλούμε, λοιπόν, την πολιτεία να αναλάβει τις απαραίτητες θεσμικές και νομικές δράσεις, που θα εξασφαλίζουν την αδιάλειπτη και βιώσιμη λειτουργία του ιπποδρόμου, προς όφελος του αθλήματος και των χιλιάδων οικογενειών που βιοπορίζονται από αυτό, καθώς και των εργαζομένων που επηρεάζονται έμμεσα από την ιπποδρομιακή δραστηριότητα.

Το ΔΣ της ΕΙΔΙΕ

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα