Δυνατές βάσεις οι Πουρ Λα Φαμίγ και Χάιταϊμ Χίροου, πολλοί οι μνηστήρες στο κύπελλο 25ης Μαρτίου

Κοινοποίηση:

Πέντε ελληνικές και δυο γαλλικές ιπποδρομίες περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα. Ένα πρόγραμμα που δεν ενθουσιάζει βέβαια από καμία πλευρά και κυρίως στο στοιχηματικό του κομμάτι. Αν μάλιστα δεν υπήρχε και το κλασικό κύπελο της 25ης Μαρτίου τότε θα μιλούσαμε για ένα από τα πιο αδιάφορα προγράμματα των τελευταίων ετών. Βέβαια ακόμη και τέτοια προγράμματα αποκτούν μεγάλο ενδιαφέρον όταν είναι… νικηφόρα. Αυτό θα κοιτάξουμε λοιπόν να κάνουμε. Στις παρακάτω αναλύσεις δώστε ιδιαίτερη προσοχή και δεν θα χάσετε.

ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΣΚΟΡ 3: 01-02-03
Στην πρώτη(κωδ.01) ιπποδρομία από την Γαλλία πολύ μεγάλο φαβορί θα είναι ο MALKOBOY(1). Ο εκπρόσωπος του Pantall θα έχει αντίπαλο μόνο την οκτάμηνη αποχή του. Γατί και ποιότητα έχει και πλήρη καταλληλότητα για μεγάλες αποστάσεις. Σοβαρός αντίπαλος σίγουρα θα είναι ο ALMOROX(3) που επίσης επιστρέφει από αποχή(4 1/2 μήνες) και επίσης έχει δείξει καταλληλότητα για μεγάλες αποστάσεις. Πιο πίσω ο SAVOKEN(5).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: MALKOBOY(1) – ALMOROX(3) – SAVOKEN(5)

ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΣΚΟΡ 6: 02-03-04-05-06-07
Στην δεύτερη(κωδ.02) ιπποδρομία που εκκινεί και το Σκορ 6 η πρόβλεψη δεν είναι καθόλου εύκολη. Μάλιστα οι λίγες συμμετοχές που έχουν οι περισσότεροι, όπως και ότι δυο εξ αυτών θα τρέξουν για πρώτη φορά, μεγαλώνει την αβεβαιότητα και… προσθέτει στήλες στα συστήματα. O ESTEVE(6) έχει τρέξει δυνατά έως τώρα και θα είναι στα φαβορί. Η ALMAZORA(8) τράβηξε δυο δυνατές κούρσες, σε πιο μικρές αποστάσεις της σημερινής και σήμερα μπορεί να το ξανακάνει φτάνοντας μέχρι τη νίκη. Προσοχή θέλει η πρωταγωνίστρια στην τελευταία συμμετοχή της, MOSGIEL(9) και δεν πρέπει να διαφύγει της προσοχής ο ΝΟΝΑΝΤ(1) που στο ντεμπούτο τερμάτισε πέμπτος μεν, αλλά έδειξε ότι με την σαφώς μεγαλύτερη εμπειρία σήμερα, μπορεί να τρέξει άκρως πρωταγωνιστικά. Φυσικά και θα το επαναλάβουμε ότι για μεγαλύτερη σιγουριά χρειάζονται και άλλες επιλογές.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ESTEVE(6) – ALMAZORA(8) – MOSGIEL(9) – ΝΟΝΑΝΤ(1)

78 Στην τρίτη(κωδ.03) ιπποδρομία και στα 1200 μέτρα, η ανανεωμένη ΠΟΥΡ ΛΑ ΦΑΜΙΓ(6). έχει τον πρώτο λόγο. Μετά την επιστροφή της από την Γαλλία χρειάστηκε ένα μικρό διάστημα προσαρμογής, αυτό της δόθηκε και φάνηκε στις προπονήσεις όπου έχει επιστρέψει σε επιδόσεις της κλάσης της.  Θεωρούμε ότι με καλή εκκίνηση θα έχει σχεδόν ακέραιες πιθανότητες για τη νίκη. Η ΜΙΣ ΡΟΣΙΝΑ(2) είναι η γρήγορη, μπορεί να μην διακρίθηκε στην τελευταία, προ μηνός συμμετοχή της, όμως θυμίζουμε ότι εκείνη η κούρσα ήταν πιο απαιτητική της σημερινής και ο ρυθμός διαφορετικός. Αν καταφέρει να οδηγήσει σε τέμπο της αρεσκείας της, τότε μπορεί να αποτελέσει την βασικότερη, ίσως και την μοναδική αντίπαλο της Πουρ Λα Φαμίγ. Πιο πίσω η ΣΟΤΖΟΥΡΝΑ(3) που έχει πολλά προβλήματα, λόγω παθήσεων και δεν είναι ορατό από τις προπονήσεις, αν τα ξεπέρασε ή όχι. Τέταρτη επιλογή η ΒΟΛΒΗ(1) που άλλαξε προπόνηση και ιδιοκτησία, έχει πάει καλά στις προπονήσεις, αλλά έχει στα μείον της το σημαντικό ρεπό που ίσως την επηρεάσει. Από τις υπόλοιπες η ΚΑΠΛΑ ΝΤΑΝΣΕΡ97) τρέχει “άδεια” και μπορεί να κάνει αισθητή της παρουσία της στην άφιξη.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΠΟΥΡΑ ΛΑ ΦΑΜΙΓ(6) – ΜΙΣ ΡΟΣΙΝΑ(2) –  ΒΟΛΒΗ(1) – ΚΑΠΛΑ ΝΤΑΝΣΕΡ(7)

ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΣΚΟΡ 4: 04-05-06-07
79
Στην τέταρτη (κωδ.04) ιπποδρομία και στα 1000 μέτρα, ο ΠΕΡΦΕΚΤ ΣΤΕΪΤΖ(1) είναι σε καλή κατάσταση, είναι από τους ποιοτικά ανώτερους στον όμιλο και μπορεί να πρωταγωνιστήσει, παρά το γεγονός ότι η απόσταση δεν είναι και η απόλυτα ιδανική. Αν όμως ξεκινήσει καλά και βρεθεί αμέσως πίσω από τους σπρίντερ, μπορεί να φτάσει και στη νίκη. Σπεσιαλίστας της απόστασης είναι ο ΕΪΣ ΡΕΜΠΕΛ(3) που έρχεται από δυο σερί νίκες, την μια στην σημερινή απόσταση. Είναι ο θεωρητικά ταχύτερος στον όμιλο κι αν πάει εύκολα(δύσκολο) μπροστά, τότε μπορεί και πάλι να τρέξει πρωταγωνιστικά. Ο ΜΠΑΖΟΥΛΑ(2) μετά την τελευταία αποτυχημένη, προ μηνός, συμμετοχή του, “φρεσκαρίστηκε”, πήγε αρκετά καλά στις προπονήσεις, μάλλον θα ακολουθήσει τους σπρίντερ, αλλά αν μείνει λίγο πίσω στην αρχή, τότε θα χάσει σημαντικές πιθανότητες. Αν όμως ρεπριζάρει αμέσως, τότε αλλάζουν τα πράγματα. Ο πρωτοεμφανιζόμενος ΚΙΝΓΚ ΟΦ ΝΕΪΠΛΣ(5) έχει δυο νίκες στην Αγγλία και μάλιστα σε all weather στίβο, δεν εξέπληξε με την συμπεριφορά του στις προπονήσεις, όμως έχει εξωτερικό σταρτ κι αν πάει γρήγορα με τους πρώτους, μπορεί να διακριθεί. Ο ΙΝΧΕΡΕΝΤ ΒΑΪΣ(4) έχει μεν εναντίον του την αποχή, αλλά είναι ίππος που στη μέρα του σε αυτό τον όμιλο θα έκανε… βόλτα. Δεν έχει ανοίξει πολύ στις προπονήσεις, αλλά έχει την ποιότητα να πρωταγωνιστήσει. Πιο πίσω ο ΚΟΒΕΡ ΤΣΑΡΤΖ(6) και κυρίως ο ΜΟΥΝΕΕΜΠ(7) που επιστρέφει σε απόσταση που μπορεί να τρέξει δυνατά και επιπρόσθετα εξασφάλισε και τον Δημητσάνη.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΠΕΡΦΕΚΤ ΣΤΕΪΤΖ(1) – ΕΪΣ ΡΕΜΠΕΛ(3) – ΚΙΝΓΚ ΟΦ ΝΕΪΠΛΣ(5) – ΙΝΧΕΡΕΝΤ ΒΑΪΣ(4)

80 Στην πέμπτη (κωδ.05) ιπποδρομία και στα 1200 μέτρα, η ΟΛΙΑΝΝΑ(8) είναι από τις πιο έμπειρες στον όμιλο, είναι σε καλή κατάσταση και μπορεί να πρωταγωνιστήσει, όπως έκανε βέβαια και στην τελευταία συμμετοχή της στην ίδια απόσταση με σήμερα. Χωρίς προβλήματα ρινορραγίας, το ίδιο μπορεί να κάνει και η ΜΙΣ ΣΑΓΙΦ(5) που επιπρόσθετα θα πρέπει να ξεπεράσει και κάποια μικρά προβλήματα που έχει στην εκκίνηση.Σαφώς δεν μπορεί να αγνοηθεί η ΡΟΖΑ ΚΛΕΜΠ(9) που στην τελευταία της συμμετοχή έδειξε δείγματα αγωνιστικής ανόδου και θα ήταν ακόμη καλύτερη μάλιστα αν δεν είχε και μια παρενόχληση κατά την εκκίνηση. Αδιάφορη δεν περνάει και η σταθερή ΜΠΙΓΙΟΝ ΔΕ ΣΗ(6), αν και θα προτιμούσε λίγο μεγαλύτερη απόσταση.Επιπρόσθετα στις τέσσερις τελευταίες συμμετοχές της ιππεύτηκε από τον Ροδόλφο, σήμερα ιππεύεται από τον Μάριο και μάλιστα στην τελευταία και στην σημερινή απόσταση τερμάτισε πίσω από την Ολιάννα, τρίτη και με τον αναβάτη της να χάνει το μαστίγιό του στην ευθεία. Η ΜΙΛΟΣ ΛΑΣ(4) στο ντεμπούτο της στις αρχές του Φεβρουαρίου και στα 1000 μέτρα ξεκίνησε διστακτικά, μετά επιτάχυνε γρήγορα και “κάθισε”στην ευθεία. Έκτοτε γυμνάστηκε μεθοδικά, έδειξε φανερή πρόοδο και με καλή εκκίνηση μπορεί να πρωταγωνιστήσει. Η ΓΟΥΕΪΣΤΜΠΟΥΣΜΠΑΣ(3) κινείται σε μέτρια επίπεδα και δεν θεωρούμε ότι σήμερα θα δούμε κάτι διαφορετικό. Η ΑΣΤΥΔΑΜΕΙΑ(2) παρουσιάζεται μέτρια έως τώρα και η πρωτοεμφανιζόμενη ΑΛΜΕΡΙΤΑ ΜΟΥΝ(1) έχει μια εντελώς αρνητική συμμετοχή στο εξωτερικό και στην εδώ προετοιμασία της παρουσιάζεται ακόμη πίσω από δουλειά. Βέβαια σε ένα τελευταίο γκάλοπ πήγε αρκετά καλά, αλλά δεν θεωρούμε ότι φτάνει για να πρωταγωνιστήσει. Το ίδιο πιστεύουμε και για την επίσης πρωτοεμφανιζόμενη ΝΑΚΑΑΡ(7) που είναι πολύ καιρό στην Ελλάδα, αντιμετώπισε κάποια προβλήματα με παθήσεις, το τελευταίο διάστημα τις ξεπέρασε, γυμνάστηκε καλά, όμως θεωρούμε ότι θέλει ακόμη δουλειά και σήμερα θα την δούμε εκτός από “άγουρη” και αρκετά “βαριά”.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΡΟΖΑ ΚΛΕΜΠ(9) – ΟΛΙΑΝΝΑ(8) – ΜΙΣ ΣΑΓΙΦ(5) – ΜΙΛΟΣ ΛΑΣ(4)

81 Στην έκτη (κωδ.06) ιπποδρομία και στα 1400 μέτρα, οι ομόσταυλοι ΧΑΪΤΑΪΜ ΧΙΡΟΟΥ(2) και ΑΤΤΙΛΑΣ(1) θα έχουν και πάλι αντίπαλό τους τον ΑΡΚΑΝΟ ΓΚΟΛΝΤ(3). Αυτή η τριπλέτα πολύ δύσκολα θα «σπάσει». Απλά σήμερα βλέπουμε λίγο παραπάνω τον Χάιταϊμ Χίρρου και σε σχέση με τον Αττίλα που στις τελευταίες κόντρες τους, είχε αυτός επικρατήσει. Ο λόγος είναι ότι τα κιλά του Αττίλα έχουν πλέον ανέβει πολύ και ο Χάιταϊμ Χίροου στις προπονήσεις δείχνει πιο προοδευμένος. Ο ΑΡΚΑΝΟ ΓΚΟΛΝΤ(3) κόντρα σε αυτούς δεν έχει “γράψει” νίκη, όμως έρχεται από νίκη και μάλιστα έδειξε και περαιτέρω άνοδο. Τέταρτη επιλογή ο προερχόμενος από δυο σερί νίκες, ΧΑΡΤ ΜΠΡΕΪΚΙΝΓΚ(4) που θα προσπαθήσει να πάει μπροστά και να βάλει δύσκολα στους δυο πάνω και κατ’ εξοχήν σπρίντερ της κούρσας.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΧΑΪΤΑΪΜ ΧΙΡΟΟΥ(2) – ΑΤΤΙΛΑΣ(1) – ΑΡΚΑΝΟ ΓΚΟΛΝΤ(3) – ΧΑΡΤ ΜΠΡΕΪΚΙΝΓΚ(4)
82 Στην έβδομη(κωδ.07) ιπποδρομία κλείνουμε με την σπουδαιότερη κούρσα της ημέρας, το κλασικό κύπελλο 25ης Μαρτίου στα 2400 μέτρα όπου η διαφορά κιλών ανάμεσα στους συμμετέχοντες, σίγουρα θα παίξει ρόλο. Κάθε χρόνο παίζουν ρόλο τα βάρη.
Ο ΡΑΝ ΤΟΥ ΔΕ ΧΙΛΣ(6) είναι αήττητος σε τρεις συμμετοχές, έχει χαμηλά βάρη, .είναι γρήγορος, μπορεί να πάει μπροστά, να επιβάλει αμέσως τον ρυθμό του και να επικρατήσει. Τι έχει μείον. Την προ εβδομάδος συμμετοχή του σε μικρότερη απόσταση και κυρίως το γεγονός ότι ταλαιπωρήθηκε στο να νικήσει και χρειάστηκε να καταβάλει πολλές δυνάμεις. Αν αυτό δεν του στοίχισε, τότε θα είναι από τους βασικότερους πρωταγωνιστές. Σε εξέλιξη δείχνει και ο ΜΠΟΜΠΑΪ ΜΑΡΙΝ(7) που έρχεται από νίκη, δείχνοντας καλά στοιχεία, φέρει λογικά βάρη και μπορεί με την σειρά του να κάνει πολλά. Το μείον του είναι το γεγονός ότι έχει “τραβήξει'” μόλις μια κούρσα έως τώρα, επικρατώντας πριν 15 ημέρες στα 1600 μέτρα και ίσως αυτή η κούρσα να μην φτάνει για την απαιτητική σημερινή απόσταση. 
Χαμηλά βάρη φέρει και ο «σκληρός» ΤΙΟΥΝΤΟΡ ΑΪΚΟΝ(9) που αν καταφέρει να οδηγήσει, χωρίς αυτό να αποτελεί πανάκεια, μπορεί να βάλει δύσκολα σε όλους. Είναι σε “θηριώδη” κατάσταση και μπορεί τη νίκη. Ο ΤΕΝΖΕΝΓΚ ΝΟΡΓΚΑΪ(4) μπορεί στην τελευταία του συμμετοχή να μην έδειξε την αξία του, όμως στις προπονήσεις έδειξε άνοδο και πιστεύουμε ότι σήμερα θα δούμε έναν ίππο που μπορεί να πρωταγωνιστήσει. Πολύ υψηλά τα βάρη του ΚΟΡΑΛ ΤΖΕΜ(1) όμως είναι ίππος που θα κάτσει πίσω, θα βρει τον ρυθμό του και θα κάνει ένα δυνατό 500άρι. Αν μάλιστα οι πιο γρήγοροι ανοίξουν και τον ρυθμό, τότε μπορεί να τους “σκοτώσει” όλους στην ευθεία. Δεν θα αποκλείσουμε τον ΦΑΣΤΝΕΤ ΜΟΝΣΟΥΝ(2) που έχει κι αυτός ψηλά βάρη, αλλά κι αυτός είναι πολύ “σκληρός”, πιο πίσω θα τοποθετήσουμε ΠΙΚΑΠΟΚΕΤ(3), ΧΙΑΡΓΟΥΟΡΝΤ ΔΕ ΓΟΥΕΪΚ(8) και ΤΕΣΤΙΜΟΝΙΟ(5) και καμία τύχη βέβαια η ΓΟΥΑΧΙΜΠΑ(10).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΡΑΝ ΤΟΥ ΔΕ ΧΙΛΣ(6) – ΤΙΟΥΝΤΟΡ ΑΪΚΟΝ(9) – ΚΟΡΑΛ ΤΖΕΜ(1) – ΤΕΝΖΙΝΓΚ ΝΟΡΓΚΑΪ(4)

ΣΚΟΡ 6: 02-03-04-05-06-07
ΣΥΣΤΗΜΑ: 1-6-8-9-12 / 6 / 1-2-3-4 / 4-5-8-9 / 1-2 / 6-9
ΣΤΗΛΕΣ: 320
ΚΟΣΤΟΣ: 160 ευρώ με στοιχηματική μονάδα τα 0,50 του ευρώ

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα