“Εκρηκτικές” ιπποδρομίες, μοναδικό και “άχαστο” φαβορί ο Μέσμερισμ και δυνατά συστήματα για Σκορ 6 και Σκορ 4

Κοινοποίηση:

Τι θα παίξουμε σήμερα; Εντάξει, ο ΜΕΣΜΕΡΙΣΜ, όπως γράφει και ο τίτλος και σωστά γράφει, είναι “άχαστος”, αλλά στις υπόλοιπες κούρσες τι γίνεται; Τα ερωτηματικά πολλά. Τσουβάλια θα λέγαμε. Αντε να δούμε μήπως και τα λύσουμε.

Στην πρώτη(κωδ.01) ιπποδρομία απέμειναν έξι ίπποι αφού διεγράφη η Πέρσυς Ντρημ από χτες και δεν θα «παίξει» Τετραπλό. Που να πάμε; Ο πρωτοεμφανιζόμενος ΣΤΡΟΤΤΕΝ(6) είναι το πρώτο ερωτηματικό.Στα πέντε του χρόνια θα τρέξει για πρώτη φορά, διαθέτει καλή γενεαλογία, στις προπονήσεις ήταν απλά καλός, έδειξε να διαθέτει αρχική ταχύτητα και στην σέλα του θα έχει το μεγαλύτερο συν που είναι ο Δημητσάνης.  Ο ΜΠΟΜΠΥΣ ΦΛΑΪΕΡ(1) δυο φορές τερμάτισε δεύτερος στις πρόσφατες συμμετοχές του, παραμένει σε φόρμα αλλά είναι και… μετρημένος. Δεν είναι για πολλά. Πάει μέχρι κάπου. Μέχρι ένα ικανοποιητικό επίπεδο επιδόσεων. Είναι φιλότιμος και αν δεν… περπατήσουν τα ερωτηματικά της κούρσας, κυρίως αυτό που ακολουθεί, τότε μπορεί να φτάσει στη νίκη, την πρώτη της ζωής του, μετά από 14 συμμετοχές. Μεγαλύτερο ερωτηματικό του Στρότεν είναι ο ΝΤΡΟΜΚΟΥΣ(4). Ξεκίνησε με υψηλές βλέψεις αλλά στις τρεις έως τώρα εμφανίσεις του είχε πρόβλημα με τις εκκινήσεις και γενικά έδειχνε ότι κάτι τον ενοχλούσε. Εκτομήθηκε κι αν αυτό ήταν το πρόβλημά του θα φανεί σήμερα. Είναι ανώτερος ποιοτικά στον όμιλο, αλλά έως τώρα δεν το είδαμε. Ο ΚΡΙΕΤΙΒ ΤΖΙΝΙΟΥΣ(2) είναι ίππος γρήγορος, αλλά με μειωμένη αντοχή, κάτι που είδαμε στην τελευταία του συμμετοχή, ο ΒΙΡΙΝΤΟΥΛΟΥΜ(5) έδειξε μια μικρή βελτίωση στην δεύτερη συμμετοχή του, αλλά θεωρούμε ότι για τη νίκη θέλει δουλειά ακόμη και ο ΜΙΣΤΕΡ ΠΑΡΗΣ(3) είναι μέτριος από το ξεκίνημα της καριέρας του.

Στη δεύτερη(κωδ.02) ιπποδρομία  τα ερωτηματικά αυξάνονται. Ξεκινάμε με την ΝΤΙΛΑΪΛΑ(6) την αυτάδερφη της Σάντεϊ Μπελ που ντεμπουτάρει και η οποία έχει πάει πολύ καλά στο στάδιο της προετοιμασίας της. Διαθέτει σίγουρα αρχική ταχύτητα και  δεν θα μας κάνει εντύπωση αν πάει και στο κεφάλ και μείνει εκεί μέχρι το τέλοςι. Η ΜΙΣΙΣ ΜΠΟΤΖΑΝΓΚΛΣ(4_ έδειξε σε φόρμα στην τελευταία συμμετοχή της που τερμάτισε δεύτερη και σε παραπλήσιο όμιλο. Η ΒΡΙΣΗΙΔΑ(1) αν φύγει καλά από την αφετηρία είναι ικανή για τα πάντα, ακόμη και τη νίκη και η ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ(7) είναι σε καλή κατάσταση. Δεν είναι… τέρας σταθερότητας, αλλά στη μέρα της ικανή για πολλά και ο όμιλος δεν είναι και τίποτα το ιδιαίτερο. Η ΕΛΕΝΑ ΚΑΡ(2) τρέχει για πρώτη φορά, διαθέτει καλή ποιότητα για τις απαιτήσεις του ομίλου και στις πρόβες ήταν ενθαρρυντική, Σημειώστε επίσης ότι για βίαιη χρήση μαστιγίου τιμωρήθηκε ο Νικολαϊδης που ίππευσε την ΜΠΑΛΚΙΣ(5) στην προηγούμενη κούρσα και η οποία ήταν ελαφρώς βελτιωμένη, η ΚΡΑΣ ΜΠΑΝΓΚ ΓΟΥΟΛΟΠ(3) θέλει πολύ δουλειά ακόμη, η ΧΑΡΡΥΑΝΑΣ ΣΗΚΡΕΤ(9) ήταν απογοητευτική στην τελευταία της συμμετοχή και η ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟΥΛΑ(8) πραγματοποιεί ντεμπούτο, αλλά χωρίς να έχει δείξει τίποτα το εξαιρετικό στο στάδιο της προετοιμασίας.

Περνάμε στην τρίτη(κωδ.03) ιπποδρομία όπου  ΡΗΓΚΑΛ ΦΑΛΚΟΝ(1) ξεκουράστηκε και επιστρέφει με καλές δοκιμές στο ενεργητικό του. Συνήθως «φρέσκια», όπως σήμερα τρέχει δυνατά και βέβαια διαθέτει το παλμαρέ να πρωταγωνιστησει. Σϊγουρα δεν πρέπει να λείπει από κανένα… σοβαρό Σκορ 6. Η ΕΠΙΚ ΦΑΪΝΤ(3) είναι εδώ και καιρό σε φόρμα, αλλά δεν μπορεί να εξαργυρώσει αυτό το γεγονός λόγω των καθυστερημένων εκκινήσεών της. Αν φύγει καλά με τον Μερσινι μπορεί και τη νίκη βέβαια που θα είναι η δεύτερη σε 12 συμμετοχές. Τη νίκη όμως μπορεί και η ΜΠΛΟΥΜΣΜΠΕΡΥ ΣΤΑΡ(5) που ο προπονητής της, ο Γιάννης Ζευγώλης έβαλε στη σέλα της το Δημητσάνη. Στατιστικά αυτός ο προπονητής όταν χρησιμοποίησε τον Δημητσάνη στο παρελθόν οι ίπποι του πρωταγωνίστησαν. Επιπρόσθετα η φοράδα πήγε και πολύ δυνατά στην τελευταία της συμμετοχή όπου τερμάτισε δεύτερη. Σαφώς δεν μπορεί να αγνοηθεί η ΤΖΑΛΕΜΠΙ(7) που είναι σε φόρμα και «έφαγε» και την κούρσα της και καλό αουτσάιντερ η ΣΥΝΝΕΦΙΑ(4) που επιστρέφει σε νέα προπόνηση και στις δοκιμές της ικανοποίησε. Αν μάλιστα δημιουργηθούν οι συνθήκες για να οδηγήσει, τότε μπορεί να κάνει ακόμη και την έκπληξη. Η ΚΑΛΑΜΙΤΥ ΤΖΕΪΝ(2) “έφαγε” την κούρσα, προ ημερών, είναι γρήγορη και αναμένεται βελτιωμένη. ¨ομως δεν την έχουμε ικανή για τη νίκη, όπως και την επίσης βελτιωμένη ΡΟΥΤΤΑ(9). Τέλος η ΜΙΚΡΗ ΜΑΣΑ(8) είναι ιδιόρρυθμη φοράδα, το είδαμε στην προηγούμενη προπόνησή της το βλέπουμε και στη νέα στις προπονήσεις.

Μεγάλο φαβορί θα είναι ο ΣΑΡΠ ΛΟΥΚΑΟΥΤ(2) στην τέταρτη(κωδ.04) ιπποδρομία. Τερματίζει δεύτερος στις τελευταίες τρεις συμμετοχές του, αλλά η φόρμα του και από την ώρα που διαγνώστηκε και ιάθηκε η πάθησή του (ρινορραγία) είναι αμείωτη. Σήμερα μάλιστα θα πάει και εύκολα μπροστά. Η τελευταία συμμετοχή του ΚΗ ΣΟΣΑΪΤΥ(1) δεν ήταν ενδεικτική των δυνατοτήτων του, από τότε τον είδαμε σταδιακά να ανεβαίνει στις προπονήσεις και θεωρούμε ότι μπορεί να πρωταγωνιστήσει. Πάντως για να έχει ελπίδες για τη νίκη θα πρέπει και ο Σαρ Λουκάουτ να φανεί “πεσμένος” και αυτός να είναι από την αρχή σε επίκαιρη θέση και σχετικά κοντά του. Η ΣΑΝΤΑΟΥΡΑ(6) ήταν να τρέξει προ ημερών, αλλά διεγράφη λόγω μη ευρέσεως αναβάτη να αντικαταστήσει τον Κατσιμίχα που ασθένησε και  «κουνήθηκε» στις προπονήσεις. Σημειώστε ότι διαθέτει ποιότητα για τις απαιτήσεις του ομίλου.Ο ΑΛΕΚΟΥΚΟΣ(3) ξεκουράστηκε και επανέρχεται μες γνώριμο αναβάτη στη σέλα, ο ΛΗΟ(5) και ο ΑΡΤΟΡΟ(5) είναι δυο ίπποι που πιστεύουμε ότι θέλουν δουλειά ακόμη για να νικήσουν και στους οποίους ο Σαρ Λουκάουτ “έριξε” αρκετά μήκη στην τελευταία κοινή συμμετοχή τους και ο ΚΙΝΓΚ ΟΦ ΓΟΥΪΝΓΚ(7) είναι εκτός φόρμας και κατώτερος, εδώ και καιρό.

Η πέμπτη(κωδ.05) ιπποδρομία έχει μόνο σπρίντερ και πολλά θα εξαρτηθούν από την εκκίνηση.. Η ΑΖΕΡΕΛ(5) έρχεται από εντυπωσιακή νίκη, διαθέτει τον ίδιο αναβάτη (Λαζαρίδη) όπως και προ δυο εβδομάδων και επιπρόσθετα έχει εσωτερικό σταρτ εκκίνησης που σίγουρα θα την βοηθήσει και με την μεγάλη αρχική ταχύτητα που διαθέτει, να βρει αμέσως το κεφάλι. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, έχει τον πρώτο λόγο γιζα να φτάσει στη ρεπετισιόν. Η ΝΤΡΗΜ ΑΪΛΑΝΤ(3) «φρεσκαρίστηκε» μετά την τελευταία της νίκη που ήταν η τρίτη σε τέσσερις συμμετοχές, πήγε δυνατά στις προπονήσεις και μπορεί να τρέξει και σήμερρα πρωταγωνιστικά. Αν μάλιστα ευνοηθεί λίγο από το ρυθμό, μπορεί και τη νίκη βέβαια. Η ΜΑΤΖΙΚΑΛ ΠΑΘ(7) εξασφάλισε δυνατή ανάβαση, τον Μάριο με 5 κιλά παραπάνω, που σίγουρα θα την «ξυπνήσει» γρήγορα, αλλά είναι γεγονός ότι στις δυο έως τώρα συμμετοχές της δεν είδαμε την ισχυρή φοράδα που είχαμε παρακολουθήσει στην Αγγλία. Πάντως είναι ακόμη στο στάδιο της προσαρμογής και δεν πρέπει να βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα. Ίσως θέλει ακόμη κάποιο χρόνο και χωρίς να αποκλείεται ότι δεν μπορεί και σήμερα να φτάσει στη νίκη. Οι τρεις παραπάνω έχουν τον πρώτο λόγο για τη νίκη. Πιο πίσω τόσο η ΚΕΕΛΑ(1) παρά τα υψηλά της βάρη, όσο και η καταπληκτική στην τελευταία νίκης και μάλιστα σε κλασική κούρσα, ΜΙΣ ΕΡΜΙΟΝΗ(2) μπορούν να ανέβουν ψηλά στην άφιξη, όπως και η πρόσφατη νικήτρια ΝΤΟΝΤ ΤΕΛ ΧΕΡ(8) που είναι «σκληρή» φοράδα και καθόλου αμελητέα για τα πολύπλοκα παιχνίδια.Τι έμειναν πιο πίσω; Η ΛΑΪΤ ΟΦ ΔΕ ΓΟΥΟΡΝΤ(6) που μια θέση στο Τετραπλό μπορεί να την καταλάβει, η ΕΛΕΝΗ(4) που επίσης μια θέση στο Τετραπλό είναι στις δυνατότητές της και ι πολλές σπρίντερ την ευνοούν και υπάρχει και η ΠΕΝΙΝΑ(9) που στην τελευταία της συμμετοχή είχε ανατρέψει την Ελένη Τσουχνικά, ευτυχώς χωρίς δυσάρεστες συνέπειες.

Στην έκτη (κωδ.06) ιπποδρομία έχουμε το πιο εύκολο έργο. Σε αυτή διαγωνίζεται ο ΜΕΣΜΕΡΙΣΜ(6) που είναι αήττητος σε τρεις συμμετοχές, που είναι πανίσχυρος  από κάθε πλευρά και τρέχει σε όμιλο που λογικά θα… ψάχνουμε το δεύτερο.Πρέπει να γίνουν τα απίθανα για να μην σημειώσει την τέταρτη σερί νίκη του και σε μια απόσταση που δείχνει ότι είναι απόλυτα στα μέτρα του. Από εκεί και πέρα θεωρούμε ότι μόνο ο  Πόντυ Γκρίτζιο(1) δεν μπορεί να τερματίσει δεύτερος. Ο ΦΥΓΟΝΙΚΟΣ(5) έρχεται από δυο σερί νίκες και διαγωνίζεται και με πολύ χαμηλά βάρη. Ο ΓΚΑΤΣΥ ΤΣΑΜΠΙΟΝ(2) δεν… τρελαίνεται για την απόσταση, αλλά κι ο όμιλος δεν είναι σπουδαίος. Ο ΣΙΣΚΟ ΜΠΟΫ(3) πήγε καλά στις προπονήσεις και ο ΝΑΣΜΙ(7) έχει διακριθεί και έντονα μάλιστα σε παραπλήσιους ομίλους. Υπάρχει και ο ΣΤΕΠΤΕΡΝ(4) που “χαρίζει” αρκετά χρόνια σε ικανούς αντιπάλους και ο ΠΟΝΤΙ ΓΚΡΙΤΖΙΟ(1) που δεν έδειξε και τίποτα το αξιόλογο στις προπονήσεις.

Τέλος στην έβδομη (κωδ.07) ιπποδρομία θα ξεκινήσουμε με τον ΡΟΥΣΛΑΝΤ(1) που προ εβδομάδος ακολούθησε για αρκετό διάστημα το νικητή και ανώτερο Τούντορ Εμπάιρ και τελικά τερμάτισε δεύτερος δείχνοντας καλή φόρμα, αν και θεωρούμε ότι ίσως και να του έλλειπε κάτι από την προετοιμασία του. Ίσως. Σήμερα και παρά τα υψηλά του βάρη τον αναμένουμε ακόμη καλύτερο. Σε εκρηκτική κατάσταση ο ΝΤΑΜΠΑΡΤΟΝ ΡΟΚ((4) που μετά την τελευταία του, προ εβδομάδος νίκη, άλλαξε φανέλα και τρέχει πλέον στην ιδιοκτησία που πραγματικά ανήκε εδώ και καιρό. Προσοχή θέλει ο πάντα «σκληρός» ικανός και αξιόπιστος ΣΟΤΓΚΑΝ ΣΤΑΡΤ(3) που “φρεσκαρίστηκε” μετά τη νίκη του και βέβαια δεν μπορεί να αγνοηθεί ο ΟΜΠΛΙΤΕΡΕΪΤ(8) με τα χαμηλά του βάρη που ίσως και να οδηγήσει. Δεν είναι ο ίππος που ανέμενε ο «κύκλος» του όταν τον αγόρασε από την Αγγλία, αλλά δεν πάει να είναι ένας καλός ίππος και σε φόρμα εδώ και καιρό.Δυνατά έτρεξε ο ΡΕΜΙΝΙΣ(5), προ ημερών, τερμάτισε δεύτερος του Νταμπάρτον Ροκ και έδειξε φόρμα και ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΑ(7), παρά τα δέκα του χρόνια παραμένει αξιόμαχος και δεν θα μας κάνει καμία εντύπωση αν τον δούμε να τερματίζει ψηλά στην άφιξη. Τα υψηλά βάρη προβληματίζουν πλέον τον ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟ(2) στη νέα του προπόνηση, ο ΠΕΡΣΕΑΣ(9) έρχεται από νίκη και με τα “πουπουλένια” βάρη του μπορεί να εμφανιστεί στην άφιξη, κυρίως στα πολύπλοκα παιχνίδια και τέλος ο ΒΙΡΜΑΝΟΣ(6) είναι ο ίππος που κατ΄εμάς έχει την τελευταία τύχη για να πρωταγωνιστήσει.

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΚΟΡ 6 (02-03-04-05-06-07)

ΣΚΟΡ 6: 2-4-6 / 1-3-4-5-7 / 1-2 / 2-3-5-7 / 6 / 1-3-4-8
ΣΤΗΛΕΣ: 480
ΚΟΣΤΟΣ: 240 ευρώ

ΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΚΟΡ 6 (02-03-04-05-06-07)

ΣΚΟΡ 6: 2-4-6 / 1-3-5-7 / 2 / 2-3-5-7 / 6 / 1-3-4-8
ΣΤΗΛΕΣ: 192
ΚΟΣΤΟΣ: 96 ευρώ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΚΟΡ 4 (04-05-06-07)

ΣΚΟΡ 4: 1-2-3-6 / 2-3-5-7 / 6 / 1-3-4-8-9
ΣΤΗΛΕΣ: 80
ΚΟΣΤΟΣ: 40 ευρώ

 

 

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα