Η κατάθλιψη νίκησε τον Kieren Fallon

Κοινοποίηση:

Ένας πολύ μεγάλος αναβάτης, έξι φορές champion στην Μεγάλη Βρετανία, με πάνω από 2.200 νίκες αποσύρθηκε από την ενεργό δράση νικημένος από την… κατάθλιψη. Ο Kieren Fallon έπασχε κυρίως τα τρία τελευταία χρόνια, από βαριάς μορφής κατάθλιψη, δεν μπόρεσε να το παλέψει άλλο και αποφάσισε να βάλει τέλος στην αγωνιστική του καριέρα σε ηλικία 51 ετών. Στις μεγάλες, τις κλασικές ιπποδρομίες στην Μεγάλη Βρετανία έχει να επιδείξει πέντε νίκες στις 2,000 Guineas, τέσσερις νίκες στις 1,000 Guineas, τρεις νίκες στο Derby και επίσης τρεις νίκες στο Oaks.
Ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος της ιρλανδικής Ιπποδρομιακή Αρχής,  Dr Adrian McGoldrick αποκάλυψε ότι η ασθένεια του Fallon είχε περάσει απαρατήρητη όταν ίππευε. στην Αγγλία και την Αμερική. Μάλιστα στην συνέχεια ο Dr Adrian McGoldrick αποκάλυψε ότι η κατάθλιψη είναι σοβαρή και ο Kieren Fallon θα πρέπει να επισκέπτεται συχνά νοσοκομείο στην Ιρλανδία. Τόνισε επίσης ότι θα πρέπει σιγά, σιγά να αρχίζει να σκέφτεται το πως θα διαχειριστεί την επόμενη μέρα, την υπόλοιπη ζωή του. Απέκλεισε επίσης κάθε ενδεχόμενο να επιστρέψει στις ιπποδρομίες ως αναβάτης. Ίσως από κάποιο άλλο πόστο.
Ο Dr Adrian McGoldrick μίλησε τέλος για το γεγονός ότι πολύ αθλητές στην καριέρα τους περνάνε κάποια μορφής κατάθλιψη και επιστρέφοντας στον Kieren Fallon ανέφερε ότι τα τρία τελευταία χρόνια δεν είχε κανένα κίνητρο εξαιτίας της ασθένειάς του.
Ο τρεις φορές νικητής του Derby ίππευσε για τελευταία φορά στις 26 Ιουνίου έναν ίππο του προπονητή O’Callaghan, τον  Magical Fire που τερμάτισε πέμπτος στο Curragh.
Στην καριέρα του ίππευσε για τους κορυφαίους προπονητές Sir Henry Cecil, Sir Michael Stoute και Aidan O’Brien, αλλά είχε και εμπλοκές τόσο με παράνομα στοιχήματα, όσο και “φτιαγμένες” κούρσες. Μια απ’ αυτές τις διαμάχες του με τις ιπποδρομιακές αρχές, αλλά και την δικαιοσύνη τον Οκτώβριου του 2007 τον άφησε εκτός ιπποδρομιών στην Βρετανία, αλλά για λίγο αφού στο τέλος του ίδιου χρόνου απαλλάχτηκε από κάθε κατηγορία. Επανήλθε, αλλά ένα μήνα αργότερα του επιβλήθηκε ποινή 18 μηνών για χρήση απαγορευμένων ουσιών!
Πάντως τα παραπάνω με κανένα τρόπο δεν μπορούν να σβήσουν το ότι ήταν ένας από τους κορυφαίους αναβάτες όλων των εποχών στην Μεγάλη Βρετανία, ο αναβάτης των μεγάλων αποφάσεων πάνω στις κούρσες. Ένας αναβάτης που δεν το νίκησε ο χρόνος, ούτε κάτι άλλο, αλλά η κατάθλιψη.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα