Ιπποδρομίες με σύστημα Formula 1!

Κοινοποίηση:

Eδώ και λίγες ώρες κάνει τον γύρο του Κόσμου η είδηση περί του “Championship Horse Racing Series” ενός μεγαλόπνοου σχεδίου που ετοιμάζεται να εισαγάγει την έννοια της ομάδας και του οπαδισμού (με την καλή έννοια) στον χώρο των ιπποδρομιών! 

Πολλοί ταυτίζονται με κάποιο άλογο, συνήθως όταν αυτό τους έχει αποφέρει χρήματα από στοίχημα ή όταν είναι ο Frankel ή η Zenyatta. Αλλά κανείς δεν είναι οπαδός, με την έννοια ενός οπαδού της Scuderia Ferrari, ας πούμε. Φανταστείτε λοιπόν τα άλογα σαν αμάξια, τους προπονητές σαν άλλους “Ζαν Τoντ” και τους αναβάτες σαν άλλους “Μίκαελ Σουμάχερ” και να παλεύουν όλοι τους για τίτλους αλλά με τη μορφή ομάδων-και όχι ατομικά !

Το πρωτάθλημα αυτό σχεδιάζεται να τρέξει στην Αγγλία για το 2019. Θα αφορά στα εξής:

-Θα διεξάγεται κάθε Πέμπτη, επί 8 εβδομάδες, μάλλον τον Ιούνη.

-Κάθε Πέμπτη θα υπάρχει συγκέντρωση 6 ιπποδρομιών και κάθε ιπποδρομία θα έχει μέχρι 12 ίππους.

-Αρχικά οι ομάδες θα είναι 12, και κάθε μια θα διαθέτει δυναμικό 30 αλόγων και 4 αναβατών-ενώ εκκρεμεί ακόμη ο αριθμός των προπονητών.

-Από τις 48 (6Χ8) κούρσες αυτού του πρωταθλήματος, ούτε μία δεν θα έχει έπαθλο κάτω από τις 100.000 λίρες-μιλάμε για 5 εκατομμύρια λίρες τουλάχιστον (χώρια οι χορηγοί)!

-Η βαθμολόγηση θα ισχύει με το σύστημα της Formula 1, τόσο για τις ομάδες όσο και για τους αναβάτες.

Ο κορυφαίος προπονητής ίππων Τζον Γκόσντεν δήλωσε κατενθουσιασμένος! “Είναι ό,τι πιο δημιουργικό θα μπορούσε να σκεφτεί κάποιος σε σχέση με επιχορηγούμενες ιπποδρομίες, και εύχομαι να έχει τεράστια επιτυχία” δήλωσε χθες.

“Αυτή είναι μια φανταστική ευκαιρία των ιπποδρομιών να ηγηθούν στο σκηνικό αλλαγής του πως έχει συνηθίσει να βλέπει ή να διαδρά ο κόσμος στα σπορ” τόνισε σε γραπτή του δήλωση ο εκτελεστικός διευθυντής της Championship Horse Series, ο Jeremy Wray.

Άντε να δούμε τον Ντετόρι, να κυνηγά με σαμπάνιες να καταβρέξει τον Μουρ !

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα