Κάπως ξεχωρίζει ο Μέσμερισμ, δυνατά δίδυμα και καλά συστήματα σε Σκορ 6 & 4

Κοινοποίηση:

Αρκετά καλό μπορεί να χαρακτηριστεί το σημερινό πρόγραμμα και θα ήταν σίγουρα καλύτερο αν η καλύτερη κούρσα της ημέρας, το WINTER CHALLENGE CUP που διεξάγεται για πρώτη φορά, συγκέντρωνε περισσότερες συμμετοχές. Όπως είναι το ενδιαφέρον θα είναι εξαιρετικά περιορισμένο. Πάμε να αναλύσουμε τις κούρσες και βέβαια στο τέλος θα βρείτε και τις προτάσεις μας για τα ΣΚΟΡ.

Στην πρώτη ιπποδρομία οι διετείς ΒΟΛΒΗ(6) και ΠΡΙΓΚΗΠΙΣΣΑ(8) ήταν εντυπωσιακές στο ντεμπούτο τους. Έδειξαν αξιόλογη ταχύτητα και μαχητικότητα και θεωρούμε ότι μεταξύ τους θα κριθεί η υπόθεση νίκη. Η ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ(3) είναι φορμαρισμένη, αλλά και… μετρημένη σε όχι υψηλά επίπεδα απόδοσης και θα προσπαθήσει να επωφεληθεί ίσως ατυχίες των δυο προαναφερόμενων. Η πρωτοεμφανιζόμενη ΣΑΝΣΕΤ ΝΤΑΖΛ(5) έδειξε καλά στοιχεία στις προπονήσεις, αλλά δεν την έχουμε αμέσως και με την πρώτη συμμετοχή της να μπορεί να φτάσει στη νίκη. Σίγουρα για το Τρικάστ, μπορεί. Η ΟΛΙΑΝΝΑ(7) στο ντεμπούτο της ήταν απογοητευτική και έδειξε ότι… δεν ήθελε να τρέξει. Σήμερα αυτό που περιμένουμε είναι να την δούμε αρχικά να τρέχει και μετά το τι μπορεί να κάνει. Κατ’ εμάς αποτελεί αίνιγμα στην κούρσα. Μειωμένη αντοχή έχει επιδείξει έως τώρα η γρήγορη ΚΡΑΣ ΜΠΑΝΓΚ ΓΟΥΟΛΟΠ(2) και είμαστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί για τις πρωτοεμφανιζόμενες ΡΕΤΡΟ ΛΕΪΝΤΥ(4) και ΚΙΣ(1).

Πολλά τα ερωτηματικά στην δεύτερη ιπποδρομία. Πάρα πολλά. Ο ΝΤΡΟΜΚΟΥΣ(2) προ εβδομάδος ξεκίνησε καλά από την αφετηρία των 1800 μέτρων, πρωταγωνίστησε τερματίζοντας δεύτερος και έδειξε φανερή άνοδο φόρμας. Στην ίδια κατάσταση, σήμερα, θα είναι και πάλι πρωταγωνιστής. ο ΧΕΚΤΙΚ ΓΟΥΟΡ(3) είναι η ποιότητα στον όμιλο, έδειξε άνοδο και για πρώτη φορά στην τελευταία συμμετοχή του και μπορεί να πρωταγωνιστήσει βέβαια σε έναν όμιλο πολύ μέτριο όπως είναι ο σημερινός.
Κάτι ανάλογο ισχύει και για τον ΙΒΑΝ ΓΚΡΟΖΝΙΥ(4) που έγινε πολύ κουβέντα για την τελευταία του συμμετοχή που τερμάτισε πίσω και που σήμερα μπορεί να πρωταγωνιστήσει βέβαια. Ο ΛΑΚΟΤΑ(5) είναι ίππος που ξεκίνησε πρόσφατα την προετοιμασία του. Δεν έχει δείξει τίποτα το ουσιαστικό στις δυο έως τώρα συμμετοχές του, αλλά όπως προαναφέραμε ο όμιλος αφήνει περιθώρια διάκρισης σε όλους.
Ελπίζει και ο ΜΕΣΣΗΝΙΟΣ(6) που προ εβδομάδος έτρεξε στα 1800 μέτρα, οδήγησε, αλλά μετά τα μισά “έκοψε”. Αν σήμερα στην μικρότερη απόσταση πάει μπροστά μπορεί και να μείνει ψηλά στην άφιξη. Αν θα νικήσει; Δύσκολο, αλλά δεν το αποκλείουμε και εντελώς.
Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ(7) είναι σταθερός στις τελευταίες συμμετοχές του, αλλά σε… μέτρια επίπεδα. Εξασφάλισε καλό αναβάτη, μπορεί να τερματίσει ψηλά στην άφιξη, αλλά δεν τον έχουμε ικανό για τη νίκη. Για το δίδυμο δύσκολα, αλλά ικανό για Τρικάστ, Τετραπλό. Ο ΗΛΙΧΡΥΣΣΟΣ(8) δεν μας έχει δείξει τίποτα έως τώρα και ο ΔΕ ΦΟΥΛΓΟΥΕΛ ΕΝΤ(1) είναι ίππος με ποιότητα, αλλά και με πολλά προβλήματα που μας… προβληματίζουν να τον υποδείξουμε στην πρώτη του συμμετοχή στην Ελλάδα.

Στην τρίτη ιπποδρομία οι ΜΑΤΖΙΚΑΛ ΠΑΘ(4) και ΡΙΦΑΛΤΖΕΝΣ(4) έχουν ανοικτούς λογαρισμούς από δεκαπενθημέρου. Η πρώτη τότε είχε τερματίσει δεύτερη πηγαίνοντας στο κεφάλι, κάτι που μπορεί να συμβεί και σήμερα και η δεύτερη και με ατυχίες “κατρακύλησε” στην ευθεία και τερμάτισε ελάχιστα πίσω της. Μάλιστα η δεύτερη πρωταγωνίστησε και την περασμένη εβδομάδα, τερματίζοντας δεύτερη μπροστά από τις Λίλλυπουτ(3) και Νοβέμπερ(5). Η πρώτη, η ΛΙΛΛΥΠΟΥΤ(3) δεν έτυχε και της καλύτερης ίππευσης, προ ημερών και τερμάτισε τέταρτη. Γράφτηκε ξανά να τρέξει σήμερα. Θεωρούμε ότι οι συνεχόμενες κούρσες δεν θα την βοηθήσουν και θα της δώσουμε θέση μόνο στο Τρικάστ και κάτω. Η ΝΟΒΕΜΠΕΡ(5) δεν έδειξε τίποτα το εντυπωσιακό, προ εβδομάδος και δεν θεωρούμε ότι θα δούμε μεγάλη διαφοροποίηση προς το καλύτερο σήμερα. Αντίθετα με τις δυο τελευταίες περιμένουμε πολλά από την ΦΑΜΠΙΟΥΛΟΥΣ ΝΤΑΡΛΙΝΓΚ(7). Ξεκουράστηκε, πήγε καλά στις προπονήσεις και μπορεί να πρωταγωνιστήσει. Ναι, ακόμη και στη νίκη μπορεί να φτάσει. Η ΚΛΥΤΑΙΜΝΗΣΤΡΑ(1) έκανε την έκπληξη, προ ημερών, σε μεγαλύτερη απόσταση και σε άλλο όμιλο. Είναι σε φόρμα, σαφώς ο όμιλος είναι ανώτερος, δεν θεωρούμε ότι μπορεί να φτάσει στη νίκη, ούτε καν στο δίδυμο, αλλά στο Τρικάστ είναι ικανή. Τέλος η ΛΑΒΙΝΙΑ ΡΡΟΥΖ(2) είναι μια φοράδα γρήγορη, μαχητική, φιλότιμη, αλλά έως εκεί. Δεν την έχουμε ικανή για τις δυο πρώτες θέσεις. Παρακάτω, μπορεί.

Στην τέταρτη ιπποδρομία η ΣΟΥΪΤ ΠΡΑΛΙΝ(7) με την εμφάνιση που έκανε στη νίκη της και με το γεγονός ότι έδειξε πως “πάει” στο χέρι του Μαστοράκη που την ιππεύει κιαι σήμερα, μπαίνει στην πρώτη γραμμή για τη νίκη και την ρεπετισιόν. Σίγουρα η σταθερή και αξιόπιστη ΣΝΟΟΥΓΟΥΕΪ(4) και με τον Δημητσάνη στη σέλα της μπορεί να την κοντράρει και γιατί όχι και να τη νικήσει και η ΣΑΝΤΕΪ ΜΠΕΛ(1) που είχε ατυχίες προ ημέρων και παρά τα υψηλά της βάρη μπορεί να διακριθεί έντονα. Είναι φοράδα με ποιότητα. Ας μην το ξεχνάμε. Την έκπληξη μπορεί να την κάνει η ΝΤΙΠΙΝΓΚΕΝΤΑΪΒΙΝΓΚ(5) που μας άρεσε στην τελευταία της εμφάνιση και η οποία σήμερα μπορεί να παρουσιάσει περαιτέρω βελτίωση. Η ΛΑΟΥΡΑ ΜΠΙ(8) στο σημερινό δεύτερο τρέξιμό της από αποχή μπορεί να δείξει καλύτερα την καλή συμπεριφορά της στις προπονήσεις και να ανέβει ψηλά στην άφιξη. Ίσως όχι στο να φτάσει στη νίκη, αλλά ακόμη και στο δίδυμο μπορεί να βρεθεί. Τέλος η ΓΚΑΜΠΟ ΛΕΪΝΤΥ(2) προ ημερών οδήγησε, έδειξε μικρή βελτίωση, αλλά μέχρι εκεί και η ΕΛΙΑΝΝΑ(6) έτρεξε πολύ μέτρια από αποχή και διατηρούμε σοβαρές επιφυλάξεις. Η ΜΕΡΙΛΥΝ ΜΑΡΚΕΣΣΑ(3) διεγράφη.

Απλά είναι τα πράγματα στο WINTER CHALLENGE CUP και στην πέμπτη ιπποδρομία. Αν ο ΜΕΣΜΕΡΙΣΜ(2) δείξει τη δύναμη που παρακολουθήσαμε στην τελευταία συμμετοχή του θα… κάνει βόλτα. Αν όμως βρει προβλήματα είτε από ρυθμό, είτε από κάτι άλλο, τότε τον πρώτο λόγο έχει ο ΜΟΥΡΙΝΓΚ ΜΑΣΤ(3) που “πάει” σίγουρα την απόσταση και επιστρέφει με καλές δοκιμές στο ενεργητικό του. Σαφώς δεν αγνοείται και ο ΜΠΟΥΣΤΑΟΥΝ ΜΠΟΫ(1). Μπορεί να νίκησε σε πολύ μικρή απόσταση στην τελευταία συμμετοχή του, δεύτερη κολλητή νίκη, όμως όταν είναι σε φόρμα αυτός ο ίππος είναι ικανός για όλα. Αν μάλιστα πάει και εύκολα στο κεφάλι, δεν αποκλείουμε τίποτα. Η ΛΑΪΤ ΟΦ ΔΕ ΓΟΥΟΡΛΝΤ(5) ξεκουράστηκε λίγο μετά τις επιτυχίες, τις συνεχόμενες νίκες, αλλά και την μέτρια τελευταία συμμετοχή της και επιστρέφει σήμερα σε καλή κατάσταση μέν, αλλά και σε όμιλο σχεδόν… απαγορευτικό για τις ικανότητές της. Τέλος η ΤΖΟΥΤΖΟΥ(4) έχει μηδαμινή τύχη και σύμφωνα με αυτά που είδαμε στην τελευταία συμμετοχή της.

Τέλος η έκτη ιπποδρομία είναι η καλύτερη του προγράμματος. Κούρσα με τα… όλα της και με τους περισσότερους ίππους να τρέφουν ελπίδες για τη νίκη. Ο ΧΙΛΑΛΣ ΓΚΟΛΝΤ(3) είναι ο “σκληρός” ίππος που μπορεί να διακρίνεται με κάθε μορφή κούρσας και με υψηλά βάρη. Και σήμερα αυτό θα γίνει αφού η φόρμα του παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Ο ΛΙΟΥΑΜΥ(8) επιστρέφει από αποχή, σε νέα προπόνηση, γερά προετοιμασμένος και δείχνει έτοιμος να φτάσει στη νίκη. Εξασφάλισε τον Δημητσάνη και αυτό είναι πρόσθετο στοιχείο. Ο ΧΑΪΤΑΪΜ ΧΙΡΟΟΥ(4) ρινορράγησε στην τελευταία συμμετοχή του και επιστρέφει σήμερα καλά γυμνασμένος και βέβαια είναι γρήγορος και θα επιδιώξει να πάει μπροστά. Ο ΤΖΙΝ ΤΡΑΠ(1) άλλαξε προπόνηση, πήγε καλά στις δοκιμές του και είναι ίππος που ποτέ δεν μπορεί να αγνοηθεί. Δεν μας έδειξε ότι είναι στην εκρηκτική φόρμα του παρελθόντος, όμως και θα το επαναλάβουμε, είναι ίππος που δύσκολα λείπει από την άφιξη σε ομίλους όπως ο σημερινός. Ο ΝΑΣΜΙ(6) έρχεται από νίκη και θα στηριχτεί τόσο στη φόρμα του, όσο και στα χαμηλά του βάρη, αλλά και στην καλή ανάβαση που εξασφάλισε, ο ΑΝΑΝΤΑΡΚΟ(7) τρέχει μέτρια το τελευταίο διάστημα και θεωρούμε ότι δύσκολα θα ανέβει ψηλά στον σημερινό όμιλο, ο ΡΟΥΣΛΑΝΤ(2) αντιμετωπίζει νεώτερους και θα έχει δύσκολο έργο και τέλος ο ΓΚΡΑΟΥΝΤ ΝΤΙΠΕΝΤΕΝΤ(5) συμπληρώνει τον όμιλο.

ΣΚΟΡ ΓΚΑΝΙΑΝ 6: 01-02-03-04-05-06
ΣΥΣΤΗΜΑ: 6-8 / 2-3-4-6 / 4-6-7 / 1-4-5-7-8 / 2 / 1-3-4-8
ΣΤΗΛΕΣ: 480
ΚΟΣΤΟΣ: 240 ευρώ

ΣΚΟΡ ΓΚΑΝΙΑΝ 4: 03-04-05-06
ΣΥΣΤΗΜΑ:  4-6-7 / 1-4-5-7-8 / 1-2-3 / 1-3-4-8
ΣΤΗΛΕΣ: 180
ΚΟΣΤΟΣ: 90 ευρώ

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα