Κούρσες για… φίλημα, χωρίς μεγάλο φαβορί, με δυνατούς πρωτοεμφανιζόμενους και υποσχέσεις για μεγάλες αποδόσεις

Κοινοποίηση:

Στις πρώτες δυο ελληνικές συγκεντρώσεις της χρονιάς κυριάρχησαν τα φαβορί με αποτέλεσμα, κυρίως στα Σκορ, οι αποδόσεις να είναι πολύ μικρές. Θα συνεχιστεί και σήμερα η επέλαση των φαβορί; Δύσκολο δείχνει κυρίως γιατί οι αρκετοί πρωτοδιαγωνιζόμενοι ίπποι προσδίδουν αβεβαιότητα στις κούρσες που συμμετέχουν. Αλλά και εκεί που δεν έχουμε πρωτοεμφανιζόμενους ίππους και εκεί η πρόβλεψη δεν είναι εύκολη. Πάμε λοιπόν να αναλύσουμε και να εκτιμήσουμε τις επτά διαδρομές.

ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΣΚΟΡ 3: 01-02-03
16 Στην πρώτη(κωδ.01) ιπποδρομία και στα 1300 μέτρα, λογικό φαβορί θα είναι η ΡΗΛ ΛΕΪΖΟΥΡ(7). Πραγματοποίησε ντεμπούτο, λίγο πριν εκπνεύσει το 2017, πρωταγωνίστησε τερματίζοντας δεύτερη, σήμερα σαφώς θα είναι πιο έμπειρη, έχει πάει δυνατά και σε ένα πρόσφατο γκάλοπ και θεωρούμε ότι θα έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη. Πιο πίσω η επανερχόμενη από αποχή ΧΑΡΡΥΑΝΑΣ ΣΗΚΡΕΤ(3) που δεν εμπνέει εμπιστοσύνη, αλλά στην μέρα της είναι ικανή για όλα. Η ΣΕΡΠΑΣΣΙΝΓΚ (8) είναι φιλότιμη, σε καλή κατάσταση και σαφώς δεν μπόρεί να αγνοηθεί και για την έκπληξη αξίζει να ψάξετε ανάμεσα στην ΙΝΤΥ ΜΙΟΥΖΙΚ(5), την επανερχόμενη από ρεπό, μεν, αλλά ευδιάθετη ΝΤΙΛΑΪΛΑ(2), αλλά και την γρήγορη ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ(9) που εξασφάλισε καλό σταρτ εκκίνησης και μπορεί να πάει κατευθείαν στο κεφάλι.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΡΗΛ ΛΕΪΖΟΥΡ(7) – ΧΑΡΡΥΑΝΑΣ ΣΗΚΡΕΤ(3) – ΣΕΡΠΑΣΣΙΝΓΚ(8) – ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ(9)

ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΣΚΟΡ 6: 02-03-04-05-06-07
17 
Στην δεύτερη(κωδ.01) ιπποδρομία και στα 1400 μέτρα, εκκινεί το ΣΚΟΡ 6 και εκκινεί σε μια κούρσα που για να αισθανθείτε σιγουριά θα πρέπει να βάλετε αρκετούς ίππους. Ο πρωτοεμφανιζόμενος ΝΤΕΒΙΛΣ ΜΠΡΙΤΖ(1) έχει νικήσει στην Αγγλία σε αμμώδη επιφάνεια, αλλά και στο χορτάρι που έχει τρέξει περισσότερες φορές έχει να επιδείξει διακρίσεις. Αγοράστηκε 10.000 γκινέες την παρθενική του νίκη την έκανε στις 12/8-2016 στο Newcastle και στα 1600 μέτρα, η σημερινή απόσταση δεν θα τον ενοχλήσει αφού έχει τρέξει από 1400 έως 2000 μέτρα και έχει πάει καλά στις εδώ προπονήσεις. Ιππεύεται από τον Δημητσάνη που έχει φτάσει 21 εκάρ(δεν τον θυμόμαστε ποτέ στο παρελθόν με τόσο μεγάλο εκάρ) και θεωρούμε ότι μεγάλη τύχη. Ο ΜΕΝΤΙΣΙΑΝ ΝΤΡΗΜ(4) νίκησε με ωραίο τρόπο στο ντεμπούτο του και στα 1300 μέτρα και μάλιστα σημείωσε καλή επίδοση και για τα σημερινά δεδομένα και συνυπολογίζοντας ότι δεν είχε ξεκινήσει και καλά. Θεωρούμε ότι σήμερα θα εμφανιστεί ακόμη πιο προοδευμένος και έμπειρος. Από εκεί και πέρα περιμένουμε σαφώς καλύτερο τον ούτως ή άλλως ικανοποιητικό στο ντεμπούτο του ΜΑΝΝΕΡΣ ΠΛΗΖ(3). Ο ΟΠΕΝΙΝΓΚ ΤΑΪΜ(5) έτρεξε πολύ δυνατά στα 1300 μέτρα, προ δυο εβδομάδων, δείχνον τας σαφή άνοδο φόρμας, Ο ΧΕΒΕΝΣ ΡΟΚ(2) στην Αγγλία νίκησε στα 1600 μέτρα σε χορτάρι , στις εδώ προπονήσεις έδειξε καλά στοιχεία, αλλά είναι άλλο η προπόνηση και άλλο η κούρσα και τέλος ο επίσης πρωτοεμφανιζόμενος ΣΟΛΑΤΖΑΝ(6) αγοράστηκε 13000 λίρες, διαθέτει ποιότητα(ως μονοετής αγοράστηκε 110000 λίρες και ως διετής 200000 λίρες), έχει νικήσει σε All Weather στίβο(Lingfield) στην Αγγλία στα 2000 και ποτέ δεν έχει τρέξει σε απόσταση μικρότερη από 1700 μέτρα. Μάλιστα αυτός ο ίππος δεν έτρεξε ποτέ ως διετής, κάτι σπάνιο για την Αγγλία και με τον προπονητή του να δείχνει υπομονή πιστεύοντας σ’ αυτόν. Τελικά δεν δικαίωσε την υπομονή του και πωλήθηκε. Στις εδώ προπονήσεις έχει δείξει καλά στοιχεία και δεν μπορεί να αγνοηθεί, παρά το γεγονός ότι οι ίπποι αυτής της προπόνησης τρέχουν κατά βάση “μαλακά” στην πρώτη συμμετοχή τους, εκτός βέβαια εξαιρέσεων που έχουν σαφή υπεροχή στους ομίλους που συμμετέχουν.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΝΤΕΒΙΛΣ ΜΠΡΙΤΖ(1) – ΜΕΝΤΙΣΙΑΝ ΝΤΡΗΜ(4) – ΟΠΕΝΙΝΓΚ ΤΑΪΜ(5) – ΣΟΛΑΤΖΑΝ(7)

18 Στην τρίτη(κωδ.01) ιπποδρομία και στα 1000 μέτρα, ο ΠΟΡΤΟ ΛΕΟΝΕ(1) είναι και σε φόρμα και ο πιο σταθερός στον όμιλο. Στο κεφάλι ή δεύτερος κατά την διαδρομή, μπορεί να πρωταγωνιστήσει, όπως έκανε στην πρόσφατη συμμετοχή του, στις αρχές του μήνα. Ο ΕΪΣ ΡΕΜΠΕΛ(4) τρέχει σε απόσταση της απολύτου αρεσκείας του και παρά το γεγονός ότι ηττήθηκε με μεγάλη διαφορά από τον προαναφερόμενο στην τελευταία κοινή συμμετοχή τους στα 1200 μέτρα, δεν μπορεί να αγνοηθεί. Ο ΒΕΡΤΙΚΑΛ(2) έτρεξε μαζί με τους δυο παραπάνω, είχε μέτρια απόδοση, αλλά ίσως και να επηρεάστηκε από τους 4 1/2 μήνες αποχή. Σήμερα κι αν δεν τον πιάσει η κατά καιρούς οσφυαλγία, μπορεί να διακριθεί έντονα. Ο ποιοτικός ΑΝΑΝΤΑΡΚΟ(6) επανέρχεται σε νέα προπόνηση, δεν ενθουσίασε στις προπονήσεις, αλλά και με τον Δημητσάνη στη σέλα του δεν μπορεί να αγνοηθεί πλήρως και βέβαια υπάρχει και ο ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΣ(5) που πρωταγωνίστησε στις δυο πρόσφατες συμμετοχές του, προερχόμενος από μεγάλο ρεπό, πάλι μπορεί να τρέξει δυνατά, αλλά δεν τον έχουμε ικανό για τη νίκη. Σαφώς στα πολύπλοκα παιχνίδια θα πρέπει να βρίσκεται.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΠΟΡΤΟ ΛΕΟΝΕ(1) – ΕΪΣ ΡΕΜΠΕΛ(4) – ΒΕΡΤΙΚΑΛ(2) – ΑΝΑΝΤΑΡΚΟ(6)

ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΣΚΟΡ 4: 04-05-06-07
19 
Στην τέταρτη(κωδ.01) ιπποδρομία και στα 1000 μέτρα, σε μια πολυπληθή διαδρομή, θεωρούμε ότι ο πρωτοεμφανιζόμενος ΜΠΛΑΚ ΤΡΙΛΜΠΥ(6) έχει την πρώτη τύχη. Αγοράστηκε 11000 γκινέςς, διαθέτει ισχυρή ποιότητα, μπορεί να έχει τρέξει μόνο στο χορτάρι στην Αγγλία, χωρίς νίκη(9 συμμετοχές, 2 δεύτερες, 3 τρίτες θέσεις), όμως έχει πάει δυνατά στις προπονήσεις και πιστεύουμε ότι αμέσως μπορεί να πρωταγωνιστήσει. Ο ΣΤΑΝΤΥ(10) επανέρχεται από επτάμηνο ρεπό μεν, αλλά θέλει προσοχή. Έχει ποιότητα, αλλά και προβλήματα. Όμως η απόσταση είναι μικρή και ίσως τα προβλήματα δεν… προφτάσουν να φανούν.  Πάντα σταθερός ο ΠΙΣ ΟΦ ΑΚΣΙΟΝ(9) που πρωταγωνιστεί συνεχώς, αλλά όλο και τερματίζει στις… τιμητικές θέσεις, αφού είναι “γκινιόζος” και όλο και βρίσκεται κάποιος που τον αφήνει στο πλασέ. Από τους υπόλοιπους περιμένουμε άνοδο από τον ΚΙΡΙΜΠΑΤΙ(5) στην δεύτερη, σήμερα, συμμετοχή του που ίσως αποδειχτεί καλύτερη από το ντεμπούτο του στα 1200 μέτρα που “έκοψε” στο τέλος και από τους υπόλοιπους σημειώστε τις δυνατές δοκιμές που σημείωσε ο πρωτοεμφανιζόμενος ΝΤΙΣΚΑΒΕΡΝΤ(8) που αγοράστηκε 2000 γκινέες και σε 5 συμμετοχές του στην Αγγλία σε αποστάσεις από 1400 έως 1600 μέτρα δεν έδειξε τίποτα. Σημειώστε ότι διαθέτει πολύ δυνατή γενεαλογία, ως πουλαράκι το 2015 είχε αγοραστεί 160000 γκινέες, αλλά δεν δικαίωσε τα χρήματά του και πωλήθηκε… 80 φορές κάτω. Τέλος ο πρωτοεμφανιζόμενος ΝΤΑΝΣΠΟΡΤ(7) αγοράστηκε 7000 γκινέες, αρχικά γι’ αυτόν είχαν δοθεί 65000 γκινέες το 2015, αλλά δεν κατάφερε να τρέξει και πραγματοποιεί ντεμπούτο δείχνοντας σαφώς κατώτερος, προς το παρόν, από τον ομοπροπόνητο Ντισκάβερντ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΜΠΛΑΚ ΤΡΙΛΜΠΥ(6) – ΣΤΑΝΤΥ(10) – ΝΤΙΣΚΑΒΕΡΝΤ(8) – ΠΙΣ ΟΦ ΑΚΣΙΟΝ(9)

20 Στην πέμπτη(κωδ.01) ιπποδρομία και στα 1000 μέτρα, τα ερωτηματικά είναι πολλά. Πάρα πολλά και οι υποψήφιοι για τη νίκη, επίσης πάρα πολλοί. Ο ΣΑΡΠ ΛΟΥΚΑΟΥΤ(1) είναι γρήγορος και με τον Δημητσάνη μπορεί να αποκτήσει αβαντάζ για τη νίκη. Σαφώς στις τελευταίες συμμετοχές του παρουσιάζεται μέτριος, αλλά σήμερα μπορεί να δείξει άλλο πρόσωπο. Ο ΚΑΛΑΣΑΝΤΙ(2) μπορεί επίσης να οδηγήσει και να πρωταγωνιστήσει. Η σημερινή απόσταση είναι η πλέον κατάλληλη για τις ιδιότητές του. Ο ΜΕΣΣΗΝΙΟΣ(6) είναι πάντα ικανός για τη νίκη σε ομίλους όπως ο σημερινός και μάλιστα εξασφάλισε και δυνατό αναβάτη. Κάπου θα εμφανιστεί ο ΑΛΜΑΡΕΝΤ(7) που έχει ικανότητες σε ομίλους όπως ο σημερινός, αλλά το θέμα είναι πότε. Στις τελευταίες συμμετοχές του έτρεξε… αέρα σε ομίλους και αποστάσεις που δεν τον ευνοούσαν και σήμερα βρίσκει αντιπάλους στα μέτρα του. Τέλος υπάρχει και ο ΤΙΑΝΤΑΪ ΧΑΪΛΑΪΤΣ(5) που έχει τρέξει μια και μόνο συμμετοχή, πριν 16 μήνες, που μπορεί να μην εντυπωσίασε στο στάδιο της προετοιμασίας του, αλλά που διαθέτει ποιότητα για να πρωταγωνιστήσει αμέσως και στην μικρή απόσταση που δεν χρειάζονται και πολλές “δουλειές” για να έρθει ένας ίππος στη θέση του, πόσο μάλλον όταν διαθέτει και ποιότητα, όπως αυτός.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΑΛΜΑΡΕΝΤ(7) – ΤΙΑΝΤΑΪ ΧΑΪΛΑΪΤΣ(5) – ΣΑΡΠ ΛΟΥΚΑΟΥΤ(1) – ΚΑΛΑΣΑΝΤΙ(2)

21 Στην έκτη(κωδ.01) ιπποδρομία και στα 1300 μέτρα, ο ΓΚΡΙΖΛΥ ΜΠΕΑΡ(1) είναι ο πιο έμπειρος στον όμιλο και επανέρχεται σε καλή κατάσταση. Θυμίζουμε ότι στην τελευταία συμμετοχή του είχε ατυχίες στην αρχή της κούρσας, αλλά παρ΄όλα αυτά διακρίθηκε και σε λίγο μεγαλύτερη απόσταση. Τώρα “φρεσκαρίστηκε” και έχει και πάλι τον Δημητσάνη στη σέλα του. Ο ΕΛΕΓΚΑΝΤΛΥ ΜΠΑΟΥΝΤ(2) είχε επίσης ατυχίες στην τελευταία συμμετοχή του και χωρίς αυτές σήμερα μπορεί να πρωταγωνιστήσει. Μάλιστα αν καταφέρει να φύγει καλά και να έχει… παρέα κατά την διαδρομή, στην ευθεία μπορεί να διεκδικήσει με πάμπολλες δυνάμεις τη νίκη. Πάντα υπολογίσιμος ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΝΙΚΟΣ(3) που στην πρόσφατη συμμετοχή του με τον προαναφερόμενο διακρίθηκε μπροστά του, αλλά και τον παρενόχλησε κατά την εκκίνηση και προσοχή θέλει ο ΚΑΖΜΕΡ(4) που αν καταφέρει να πάει μπροστά και επιβάλλει τον ρυθμό του μπορεί να πρωταγωνιστήσει.Από τις εναπομείναντες, ο ΤΙΟΥΝΤΟΡ ΑΪΚΟΝ(6) δεν “σβήνει” σε καμία περίπτωση από Τρικάστ, Τετραπλό, αλλά πολύ δύσκολα σε δίδυμο και κυρίως στη νίκη και ο ΟΡΚ(5) είναι σε καλή κατάσταση, το έδειξε και προ μηνός στο Winter Challenge των τριετών που ήταν τρίτος πίσω από τον νικητή Αστερίωνα, αλλά και που έχουμε την εντύπωση ότι η απόσταση, για τη νίκη βέβαια, είναι σχετικά μικρή.


ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΓΚΡΙΖΛΥ ΜΠΕΑΡ(1) – ΕΛΕΓΚΑΝΤΛΥ ΜΠΑΟΥΝΤ(2) – ΕΛΕΥΘΕΡΟΝΙΚΟΣ(3) – ΚΑΖΜΙΡ(4)

22 Τέλος, στην έβδομη(κωδ.01) ιπποδρομία και στα 1575 μέτρα, οι υποψήφιοι για τη νίκη είναι δυο και ακόμη δυο ελπίζουν σε ατυχίες τους για να επωφεληθούν. Ο ΤΕΝΖΙΝΓΚ ΝΟΡΓΚΑΪ(2) αν καταφέρει να οδηγήσει, τότε στην δεύτερη συμμετοχή του στην Ελλάδα μπορεί να φτάσει και στη νίκη. Στο πρόσφατο ντεμπούτο του και σε μια ιδιαίτερα απαιτητική κούρσα και μέσα στη λάσπη, κάτι που δεν ισχύει σήμερα, τερμάτισε λίγο πίσω από τον ΤΕΣΤΙΜΟΝΙΟ(3) που τον ακολούθησε από την αρχή. Ο τελευταίος με λίγο πιο συντηρητική διαδρομή σαφώς θα είναι πιο δυνατός στο τελικό του ανέβασμα. Ματς λοιπόν ανάμεσα στους δυο παραπάνω προβλέπουμε. Ο ΚΟΣΤΑ(5) ταλαιπωρήθηκε στην τελευταία του συμμετοχή κατά την εκκίνηση, δεν έφυγε καλά και έχασε κάθε τύχη. Το “φρεσκάρισμα” έδειξε ότι τον ωφέλησε, σημείωσε δυνατές δοκιμές και μάλιστα με ωραίο τρόπο στο τέλος και θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Όπως προσοχή θέλει και ο ΠΙΚΑΠΟΚΕΤ(1) που είναι σε φόρμα, βρίσκει απόσταση στα μέτρα του, αλλά και… χαρίζει βάρη σε ικανότατους αντιπάλους. Για τη νίκη θα πρέπει να βρει τα πάντα ευνοϊκά.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΤΕΝΖΙΝΓΚ ΝΟΡΓΚΑΪ(2) – ΤΕΣΤΙΜΟΝΙΟ(3) – ΚΟΣΤΑ(5) – ΠΙΚΑΠΟΚΕΤ(1)

ΣΚΟΡ 3:01-02-03
ΣΥΣΤΗΜΑ: 3-7-8-9 / 1-4-5-7 / 1-2-4-6
ΣΤΗΛΕΣ: 64
ΚΟΣΤΟΣ: 32 ευρώ

ΣΚΟΡ 6: 02-03-04-05-06-07
ΣΥΣΤΗΜΑ: 1-4 / 1-2-4-6 / 6-8-10 / 1-2-5-6-7 / 1-2-4 / 2-3
ΣΤΗΛΕΣ: 720
ΚΟΣΤΟΣ 360 ευρώ

ΣΚΟΡ 4: 04-05-06-07
ΣΥΣΤΗΜΑ: 6-8-10 / 1-2-5-6-7-8 / 1-2-3-4 / 2-3-5
ΣΤΗΛΕΣ: 216
ΚΟΣΤΟΣ: 108

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα