Λογικά φαβορί Σάμμερσολτ και Μομούρ, “κλειδι” οι ιππεύσεις του Δημητσάνη

Κοινοποίηση:

Με… τζογαδόρικο πρόγραμμα κλείνει ο Ιούλιος και στην προ τελευταία ελληνική συγκέντρωση, πριν τις θερινές διακοπές.”Στηρίγματα” υπάρχουν, αλλά το θέμα είναι αν θα περάσουν όλα ή ποια θα “σπάσουν”. Πάμε να αναλύσουμε τις επτά ιπποδρομίες και βέβαια στο τέλος υπάρχουν και οι δυο προτάσεις μας για το ΣΚΟΡ 6.

ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΣΚΟΡ 3: 01-02-03

209 Στην πρώτη(κωδ.01) ιπποδρομία και στα 1400 μέτρα, στην κούρσα των… γνωστών φοράδων, η ΟΥΪΣΠΕΡΙΝΓΚ ΣΤΑΡ(3) είναι ανώτερη, έρχεται από νίκη, αλλά έχει και πολλά προβλήματα. Δεν τα “έβγαλε” στη νίκη της ή αν έβγαλε κάποια δεν την επηρέασαν, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι αυτό θα συμβεί και σήμερα. Φαβορί μεν, αλλά με ερωτηματικά.Ακολουθεί το γνωστό δίδυμο. Η ΣΟΥΪΤ ΠΡΑΛΙΝ(4) ήταν μέτρια στην τελευταία της συμμετοχή, “φρεσκαρίστηκε” και επιστρέφει σε καλή κατάσταση, όπως έδειξε στις προπονήσεις. Η ΠΕΝΝΥΓΟΥΕΪΤ(2) είναι η σταθερότερη όλων, τερμάτισε πίσω από την Ουίσπερινγκ Σταρ στην τελευταία της συμμετοχή και σήμερα μπορεί ακόμη και τη νίκη. Πιο πίσω η ΑΝΝΥ ΓΚΟΓΚ(1) που μπορεί μια θέση στο Τετραπλό, η ΕΛΙΑΝΝΑ(7) που στην τελευταία της συμμετοχή έδειξε κάποια δείγματα ανόδου της φόρμας της και ακολουθούν η ΣΙΛΚΕΛΥ(5), σε νέα προπόνηση πλέον, αλλά χωρίς να δείξει κάτι το εντυπωσιακό και η ΓΟΥΑΪΤ ΦΛΑΓΚ(8) που στις δυο έως τώρα συμμετοχές της ήταν εξαιρετικά μέτρια σε αντίστοιχους ομίλους.

ΚΟΥΡΣΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΠΕΝΝΥΓΟΥΕΪΤ(2) – ΟΥΪΣΠΕΡΙΝΓΚ ΣΤΑΡ(3) – ΣΟΥΪΤ ΠΡΑΛΙΝ(4) – ΕΛΙΑΝΝΑ(7)

ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΣΚΟΡ 6: 02-03-04-05-06-07

210 Στην δεύτερη(κωδ.02) ιπποδρομία και στα 1000 μέτρα, η ποιότητα είναι μέτρια και κάτω και ελλοχεύουν κίνδυνοι. Πάντως η ΚΟΚΝΕΫ ΑΪΛΑΝΤ(4) επιστρέφει καλά γυμνασμένη, όπως έδειξε στις προπονήσεις, η μικρή απόσταση θα την ευνοήσει και η ανάβαση του Δημητσάνη είναι ένα ακόμη συν. Μαζί της έτρεξε και η ΖΑΜΖΙΝΑ(8) και η οποία παρουσίασε χωλότητα τότε, στην κούρσα που αποτελούσε και το ντεμπούτο της στην Ελλάδα. Επιστρέφει κι αυτή σε καλή κατάσταση και βέβαια έχει την ποιότητα για να πρωταγωνιστήσει, αρκεί να συνεννοηθεί με τον μαθητευόμενο αναβάτη της. “Κουνήθηκε” η ΚΡΑΣ ΜΠΑΝΓΚ ΓΟΥΟΛΟΠ(5) στην τελευταία συμμετοχή της και η μικρή απόσταση θα την “βολέψει” και προσοχή θέλει και η ΠΕΤΙΚΟΟΥΤΙΝΤ ΠΑΪΡΑΤ(7) που δεν έτρεξε άσχημα στο ντεμπούτο της, όπου έδειξε σχετικά ανέτοιμη. Η ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ(1) είναι σε φόρμα, αλλά σίγουρα προτιμάει μεγαλύτερες αποστάσεις. Για να ελπίζει στη νίκη θα πρέπει να φύγει απόλυτα καλά από την αφετηρία και να είναι κοντά στης  προπορευόμενες στο ¨παράθυρο”. Μπορεί να το κάνει. Δύσκολο κατ’ εμάς. η ΙΝΤΥ ΜΙΟΥΖΙΚ(2) επίσης έχει δυνατότητες και ποιότητα για τέτοιους ομίλους, αλλά κι αυτή θέλει μεγαλύτερη απόσταση. Η ΛΑ ΜΑΓΚΑ(6) στην τελευταία της συμμετοχή έτρεξε σε απόσταση “κόντρα” στις ιδιότητές της. Θεωρούμε ότι σήμερα μπορεί να τρέξει καλύτερα και μάλιστα να πάει και με τις πρώτες. Τέλος η ΕΛΕΝΑ ΚΑΡ(3) αποτελεί ένα πολύ καλό τυγιώ στην κούρσα. Είναι γρήγορη, μπορεί να πάει με τις πρώτες και έχει δείξει και στο παρελθόν μαχητικότητα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ:  ΚΟΚΝΕΫ ΑΪΛΑΝΤ(4) –  ΖΑΜΖΙΝΑ(8) – ΕΛΕΝΑ ΚΑΡ(3) – ΚΡΑΣ ΜΠΑΝΓΚ ΓΟΥΟΛΟΠ(5)

211 Στην τρίτη(κωδ.03) ιπποδρομία και στα 1300 μέτρα, ο ΤΡΑΝΖΙΣΙΟΝΑΛ(4) είναι ο ρυθμιστής της κούρσας. Επιστρέφει από μεγάλη αποχή λόγω τραυματισμού, αλλά στις προπονήσεις έχει δείξει καλά στοιχεία, κυρίως το τελευταίο διάστημα που ανέβασε ρυθμούς. Στο παρελθόν έχει δείξει ανωτερότητα και ανατέθηκε στο Δημητσάνη, κάτι που σημαίνει ότι ο “κύκλος” του, τον πιστεύει. Ξαφνική άνοδο φόρμας έδειξε ο ΜΟΝΤΡΙΑΝ ΤΖΟΟΥΝΣ(6) στην πρόσφατη συμμετοχή του όπου και πρωταγωνίστησε τερματίζοντας δεύτερος. Αν επιδείξει σταθερότητα, μπορεί και σήμερα να τερματίσει ψηλά. Ο ΑΝΤΙΜΠ(1) έρχεται από δυο σερί νίκες, έχουν ανέβει τα βάρη του βέβαια και κοντράρει έμπειρους αντιπάλους, όμως η φόρμα δεν πρέπει ποτέ να παραγνωρίζεται και θέλει την προσοχή του. Σε καλή κατάσταση ο ΜΠΑΖΟΥΛΑ(2) αλλά.η αστάθειά του προβληματίζει. Για να πρωταγωνιστήσει θα πρέπει να πάει εύκολα μπροστά. Μπορεί να οδηγήσει, αλλά θα δείξει σταθερότητα. Δύσκολο τον έχουμε για τη νίκη, αλλά γιθα δίδυμο και πίσω, μπορεί. Ο ΜΑΣΤΕΡ ΜΙΡΑΣΟΛ(5) δείχνει μια απέχθεια στην άμμο, αλλά ο όμιλος είναι στα μέτρα του και θέλει προσοχή. Έχει διακριθεί με καλύτερους. Στην φιλοτιμία του θα στηριχτεί ο ΤΙΟΥΝΤΟΡ ΑΪΚΟΝ(7) για μαι παρουσία στο Τρικάστ ή το Τετραπλό και τέλος ο ΠΑΤΡΙΟΤ ΓΚΕΪΜ(3) στην πρόσφατη επάνοδό του από μεγάλη αποχή έδειξε πολύ επηρεασμένος και δεν βλέπουμε πως σήμερα θα εμφανιστεί μεταμορφωμένος, έτσι ώστε να πρωταγωνιστήσει.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΤΡΑΝΖΙΣΙΟΝΑΛ(4) – ΜΟΝΤΡΙΑΝ ΤΖΟΟΥΝΣ(6) – ΜΠΑΖΟΥΛΑ(2) – ΜΑΣΤΕΡ ΜΙΡΑΣΟΛ(5)

ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΣΚΟΡ 4: 04-05-06-07

212 Στην τέταρτη(κωδ.04) ιπποδρομία και στα 1400 μέτρα, ο ΣΑΜΜΕΡΣΟΛΤ(2) έχει το όνομα και τις περγαμηνές από την Αγγλία, αλλά δεν το έχει δείξει στις δυο έως τώρα συμμετοχές του στην Ελλάδα. Σε αμφότερες “κατέβηκε” πολύ μεγάλο φαβορί, αλλά και στις δυο έμεινε στο πλασέ. Στις προπονήσεις πήγε για άλλη μια φορά καλά και βέβαια ο σημερινός όμιλος δεν διεκδικεί δάφνες. Ο ΝΤΡΟΜΚΟΥΣ(3) ξεκουράστηκε και επανέρχεται σε καλή κατάσταση. Μάλλον προτιμάει μεγαλύτερη απόσταση, αλλά αν δεν “περπατήσει”  ο Σάμμερσολτ έχει τις δυνατότητές για τη νίκη. Όπως τις έχει και ο ΠΟΛΙΟΡΚΗΤΗΣ(1) που πρωταγωνίστησε στην τελευταία συμμετοχής του και εδώ και καιρό είναι σε πολύ καλή φόρμα. Πιο πίσω ο ΛΗΟ(6) που δείχνει μικρή, αλλά σταθερή πρόοδο. Ο ΚΡΟΥΣΕΪΝΤΙΝΓΚ(5) δεν είναι αμελητέος και πίο πίσω ο ΣΠΕΚΛΝΤ ΧΙΛ(4) και ο εκτός φόρμας εδώ και καιρό ΧΕΚΤΙΚ ΓΟΥΟΡ(7).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΣΑΜΜΕΡΣΟΛΤ(2) – ΠΟΛΙΟΡΚΗΤΗΣ(1) – ΝΤΡΟΜΚΟΥΣ(3) – ΛΗΟ(6)

213 Στην πέμπτη(κωδ.05) ιπποδρομία και στα 1575 μέτρα τον πρώτο λόγο τον έχει δικαιωματικά ο ΜΟΜΟΥΡ(4) Πρωταγωνίστησε στο Ντέρμπι και σε μεγαλύτερη απόσταση. Τερμάτισε τρίτος και έδειξε αμέσως καταλληλότητα για μεγάλες αποστάσεις. Θεωρούμε ότι στον σημερινό όμιλο είναι ανώτερος και χωρίς ατυχίες θα “αγγίξει” την πρώτη του νίκη. Ο ΜΕΝΤΑΛΙΣΤ(3) αν δεν είχε ατυχίες, προ δεκαπενθημέρου, ίσως να έφτανε και στη νίκη. Η σημερινή απόσταση θεωρούμε ότι καθόλου δεν θα τον ενοχλήσει και τον περιμένουμε να τρέξει πάρα πολύ δυνατά, έως πρωταγωνιστικά. Ο ΠΗΣ ΤΕΛΕΓΚΡΑΜ(7) στις έως τώρα συμμετοχές του έδειξε ότι ίσως να προτιμάει 1400 μέτρα και πάνω. Σήμερα του δίνεται η ευκαιρία να τρέξει σε μεγάλη απόσταση, είναι από τους έμπειρους του ομίλου και θέλει προσοχή. Προσοχή θέλει και ο διετής ΚΟΚΚΙΝΟΛΑΙΜΗΣ(10) που θα τρέξει για πρώτη φορά, κοντράρεται με νεώτερους και αρκετά έμπειρους, αλλά στις προπονήσεις δείχνει καλά στοιχεία, κάτι που μπορεί να “βγάλει” και στην κούρσα. Ο ΓΙΩΡΓΟΣ Π(1) είναι από τους έμπειρους της κούρσας και εκεί θα στηριχτεί για μια καλή εμφάνισή. Δεν τον έχουμε ικανό για τη νίκη, ούτε για το δίδυμο, αλλά μια θέση σε Τρικάστ, Τετραπλό, μπορεί να την πάρει. Βελτιωμένο περιμένουμε τον μέτριο στο ντεμπούτο του, ΝΤΑΛ(6) κι από εδώ και κάτω μόνο ο ΡΟΥΪΝ(8) λόγω σωματικών προσόντων μπορεί να διακριθεί ίσως στο Τετραπλό. 

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΜΟΜΟΥΡ(4) – ΜΕΝΤΑΛΙΣΤ(3) – ΚΟΚΚΙΝΟΛΑΙΜΗΣ(10) – ΠΗΣ ΤΕΛΕΓΚΡΑΜ(7)

214 Στην έκτη(κωδ.06) ιπποδρομία και στα 1300 μέτρα, τα ερωτηματικά είναι πολλά και εξηγούμε: Ο ΧΙΑΡΓΟΥΟΡΝΤ ΔΕ ΓΟΥΕΪΚ(2) στην τελευταία του συμμετοχή έδειξε να συνέρχεται και μετά μια αρκετά μεγάλη περίοδο μέτριων εμφανίσεων. Ο όμιλος είναι στα μέτρα του και η απόσταση του ταιριάζει. Ο ομόσταυλος ΠΛΑΝΤΕΙΣΟΝ(4) επίσης είναι σε φόρμα και ίσως σήμερα επιδιώξει να πάει και στο κεφάλι που ίσως του ταιριάξει καλύτερα. Θεωρούμε ότι η τελευταία συμμετοχή του ΜΟΥΝΕΕΜΠ(6) δεν είναι αντιπροσωπευτική της φόρμας του. Δεν είναι σπουδαίο άλογο, αλλά και ο όμιλος επίσης δεν είναι σπουδαίος. Στην τελευταία του εμφάνιση ο ΜΑΪΛΤΕΪΚΔΕΜΠΟΛ(3) έτρεξε κατώτερα αυτών ΄που είχαμε δει έως τότε. Μπήκε σε μικρό ρεπό και σήμερα είναι ικανός στο να επιστρέψει σε δυνατές εμφανίσεις. Ο ΣΕΦΕΡΝΤΣ ΜΠΟΥΣ(7) διεγράφη στην τελευταία συμμετοχή του και δεν μας έδειξε την καλή κατάσταση που βρισκόταν και συνεχίζει να διατηρείται. Αν έχει βελτιωθεί οριστικά το πρόβλημα στο αναπνευστικό, τότε μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά στην άφιξη. Είναι ίππος με ποιότητα. Ο ΠΟΡΤΟ ΛΕΟΝΕ(5) στην πρόσφατη συμμετοχή του έδειξε ότι μειονεκτεί έναντι αρκετών αντιπάλων που και σήμερα καλείται να κοντράρει. Δεν τον έχουμε ικανό για τη νίκη, αλλά για μια θέση στα πολύπλοκα, μπορεί. Τέλος πίσω από φόρμα έδειξε στην πρόσφατη συμμετοχή του και όχι μόνο, ο ΕΪΣ ΡΕΜΠΕΛ(1).

ΚΟΥΡΣΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΧΙΑΡΓΟΥΟΡΝΤ ΔΕ ΓΟΥΕΪΚ(2) – ΜΟΥΝΕΕΜΠ(6) – ΜΑΪΛΤΕΪΚΔΕΜΠΟΛ(3) – ΠΛΑΝΤΕΪΣΟΝ(4)

215 Τέλος στην έβδομη(κωδ.07) ιπποδρομία και στα 1400 μέτρα, οι… πάνω επιστρέφουν από σημαντική αποχή, αλλά είναι και ανώτεροι. Ο ΖΑΡΚΟ(1) μπήκε σε αναγκαστικό ρεπό μετά τις αρκετές μέτριες και σύμφωνα με την κλάση του εμφανίσεις. Επανέρχεται σε καλή κατάσταση, όπως έδειξε στα γκάλοπ και είναι ίππος που από ρεπό τρέχει και καλά. ανατέθηκε και στον Δημητσάνη που μαζί του έχει “γράψει” επιτυχίες. Τρέχει και σε όμιλο, αλλά απόσταση στα μέτρα του. Ο ΜΟΥΡΙΝΓΚ ΜΑΣΤ(2) επανέρχεται από αντίστοιχο ρεπό του Ζάρκο. Μαζί έτρεξαν και απέτυχαν στην τελευταία συμμετοχή τους. Κάποια προβλήματα τραυματισμού δείχνει να τα ξεπέρασε και στις προπονήσεις πήγε καλά. Ο ΠΙΚΑΠΟΚΕΤ(3) στην πρόσφατη επανεμφάνισή του ήταν αναμενόμενο να μην πρωταγωνιστήσει. Δεν του βγήκε ο ρυθμός, κυνήγαγε από νωρίς και στο τέλος έμεινε από δυνάμεις. Έπαιξε ρόλο και η αποχή του. Ούτε σήμερα αναμένουμε να τον ευνοήσει ο ρυθμός και επιπρόσθετα και η απόσταση δεν θεωρούμε ότι είναι η ιδανικότερη. ¨Όμως “έφαγε” την κούρσα, οι κυριότεροι αντίπαλοί του επιστρέφουν από ρεπό και όλα αυτά αφήνουν περιθώρια στο να πρωταγωνιστήσει. Αν όλοι οι παραπάνω παρουσιαστούν κατώτεροι του αναμενόμενου, τότε ο φορμαρισμένος ΛΙΤΟΣ ΒΙΟΣ(5) μπορεί να κάνει την ζημιά και να φτάσει και σε νίκη-έκπληξη. Επαναλαμβάνουμε, μόνο αν οι τρεις πάνω παρουσιαστούν κατώτεροι των δυνατοτήτων τους. Ο ΑΤΤΙΛΑΣ(7) δεν δείχνει στα καλύτερά του αυτή την περίοδο και ότι κάνει θα το κάνει στηριζόμενος στην αρχική του ταχύτητα και στα χαμηλά του βάρη. Πιο πίσω ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΝΙΚΟΣ(6) και σχεδόν μηδενική τύχη ο καταφανώς κατώτερος ΒΕΣΤΑΒΙΑΝ(4).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΖΑΡΚΟ(1) – ΜΟΥΡΙΝΓΚ ΜΑΣΤ(2) –  ΠΙΚΑΠΟΚΕΤ(3) –  ΛΙΤΟΣ ΒΙΟΣ(5)

ΟΜΑΔΙΚΟ ΣΚΟΡ 6: 02-03-04-05-06-07
ΣΥΣΤΗΜΑ: 2-4-5-6-8 / 2-4-6 / 2 / 4 / 2-3-4-6-7 /1-2-3-5
ΣΤΗΛΕΣ: 300
ΚΟΣΤΟΣ: 150 ευρώ με στοιχηματική μονάδα τα 0,50 του ευρώ.

“ΦΤΗΝΟ” ΣΚΟΡ 6
ΣΥΣΤΗΜΑ: ΣΥΣΤΗΜΑ: 2-4-5-6-8 / 4 / 2 / 4 / 2-3-4-6-7 /1-2-3-5
ΣΤΗΛΕΣ: 100
ΚΟΣΤΟΣ: 50 ευρώ με στοιχηματική μονάδα τα 0,50 του ευρώ.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα