ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΒΟΡΙ Ο ΜΠΙΓΚ ΤΑΜΠΑΣ, ΣΕ ΦΟΡΜΑ Ο ΘΑΟΥΡΑ, ΑΞΙΖΕΙ Ο ΒΙΤΤΗΣ ΔΙΑΣ

Κοινοποίηση:

Έχει στηρίγματα το σημερινό πρόγραμμα των κυπριακών ιπποδρομιών, αλλά έχει και κάποιες διαδρομές εξαιρετικά αμφίρροπες. Δείτε παρακάτω τις αναλύσεις και τα προγνωστικά μας.

Στην πρώτη (κωδ.021) ιπποδρομία υπάρχει το μεγαλύτερο φαβορί της ημέρας. Είναι ο σπρίντερ ΜΠΙΓΚ ΤΑΜΠΑΣ(2) που τερμάτισε δεύτερος στο κύπελλο Χειμώνος, πριν από λίγο καιρό και κόντρα σε ανώτερους αντιπάλους και σήμερα έχει σαφή υπεροχή. Χωρίς προβλήματα στην εκκίνηση δύσκολα θα ηττηθεί. Κυριότερος αντίπαλός του ο γρήγορος ΦΤΕΤΕΡΙΚ(4), πιο πίσω αξίζει ο ΧΑΒΑΗ ΓΚΛΑΜΠΛΕΡ(5) που έχει χρόνους στα πόδια του και έπεται η ΜΑΡΙΣ ΠΑΟΥΕΡ(7).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΜΠΙΓΚ ΤΑΜΠΑΣ(2) – ΦΤΕΤΕΡΙΚ(4) – ΧΑΒΑΗ ΓΚΑΜΠΛΕΡ(5) – ΜΑΡΙΣ ΠΑΟΥΕΡ(7)

Στην δεύτερη(κωδ.023) ιπποδρομία ξεχωρίζουν τρεις ίπποι. Η ΤΡΙΑΙΝΑ(2) στις 31 Ιανουαρίου νίκησε με ωραίο τρόπο στα  1200 μέτρα και σήμερα με πιθανή επικεφαλής διαδρομή μπορεί να επικρατήσει και πάλι στην λίγο μεγαλύτερη απόσταση. Η απόσταση ευνοεί περισσότερο την ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ(1) που στην ίδια, παραπάνω, κούρσα είχε τερματίσει πέμπτη και βέβαια δεν μπορεί να αγνοηθεί ο φορμαρισμένος ΡΑΠΤΑΚΗΣ(6). Καλό αουτσάιντερ εδώ ο ΚΑΣΤΟΜ ΜΕΗΤ(3).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΤΡΙΑΙΑΝΑ(2) – ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ(1) – ΡΑΠΤΑΚΗΣ(6) – ΚΑΣΤΟΝ ΜΕΗΤ(3)

Στην τρίτη (κωδ.025) ιπποδρομία ο ΚΑΒΑΛΛΙΝΟ ΡΑΜΠΑΝΤΕ(1) στις δυο πρόσφατες συμμετοχές του δεν νίκησε, αλλά πρωταγωνίστησε με τον Καποδίστρια στη σέλα του. Σήμερα μπορεί να φτάσει και στη νίκη. Η ΧΑΡΑ ΑΘΗΝΑ(6) στις τρεις τελευταίες συμμετοχές της δεν δικαίωσε τα πολλά χρήματα που στοιχηματίστηκε. Προσοχή, γιατί μπορεί να το κάνει σήμερα. Μικρή η εμπειρία του ΜΑΣΣΙΜΟ(2) που θα τρέξει σήμερα για δεύτερη φορά, αλλά και αρκετά τα περιθώρια εξέλιξής του. Τέλος υπάρχει και ο ΤΣΙΑΚΟΥΤΗΣ(3) που πήγε να κάνει την έκπληξη στην πιο πρόσφατη συμμετοχή του με τον μαθητευόμενο που θα έχει και σήμερα στη σέλα του.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΚΑΒΑΛΛΙΝΟ ΡΑΜΠΑΝΤΕ(1) – ΧΑΡΑ ΑΘΗΝΑ(6) – ΜΑΣΣΙΜΟ(2) ΤΣΙΑΚΟΥΤΗΣ(3)

Στην τέςταρτη (κωδ.027) διαδρομή ο ΣΙΑΣΤΑ ΜΟΥΝ(1) πρωταγωνίστησε στις 24 Ιανουαρίου τερματίζοντας δεύτερος σε δυνατό όμιλο και σε λίγο μεγαλύτερη απόσταση. Με καλή εκκίνηση μπορεί να πάει μπροστά και να νικήσει βέβαια. Η ΔΕΣΠΟΙΝΟΥ(2) επιστρέφει σήμερα σε μικρή απόσταση που δείχνει ότι είναι πιο ευνοϊκή και σε σχέση με τις δυο τελευταίες συμμετοχές της που ήταν μέτριες και σε μεγαλύτερη απόσταση. Η ΚΟΥΕΣΤ(12) έχει επιδόσεις για να πρωταγωνιστήσει και ο ΣΕΡ ΜΑΝΤΖΙΠΑΣ(3) είναι ίππος που μπορεί να «χωθεί» στην άφιξη και να κάνει την έκπληξη.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΣΙΑΣΤΑ ΜΟΥΝ(1) – ΔΕΣΠΟΙΝΟΥ(2) – ΚΟΥΕΣΤ(12) – ΣΕΡ ΜΑΝΤΖΙΠΑΣ(3)

Η πέμπτη(κωδ.029) ιπποδρομία έχει φαβορί και είναι ο ΒΙΤΤΗΣ ΔΙΑΣ(2) που στοιχηματίστηκε πάρα πολλά στην πιο πρόσφατη συμμετοχή του στα 1500 μέτρα, αλλά τερμάτισε δεύτερος. Σήμερα σε λίγο μεγαλύτερη απόσταση και με καλή εκκίνηση θα είναι δυσκολοκατάβλητος. Προσοχή στον ΜΑΛΗ(9) που μετά από αρκετές συμμετοχές εξασφάλισε τον… τέλειο αναβάτη(Καποδίστρια) στα χαμηλά του βάρη. Υπάρχει σαφώς ο φορμαρισμένος ΝΕΣΤΟΣ(6), αλλά και ο ΓΚΡΕΗ ΓΟΥΙΖ(4) που έρχεται από νίκη σε μικρότερη απόσταση.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΒΙΤΤΗΣ ΔΙΑΣ(2) – ΜΑΛΗΣ(9) – ΝΕΣΤΟΣ(6) – ΓΚΡΕΗ ΓΟΥΙΖ(4)

Στην έκτη (κωδ.031) ιπποδρομία, μια κούρσα Listed, το κύπελλο Αιμίλιου Ταβερνάρη, όπου ο ΛΕΒΑΝΤΕΣ(3) είναι ο περσινός νικητής αυτού του κυπέλλου, είχε ατυχίες στην τελευταία του συμμετοχή και σε μικρότερη απόσταση και που με καλή εκκίνηση σήμερα θα είναι βασικότατος διεκδικητής της νίκης. Ο ΜΑΝΤΙΠΑ(2) είναι ίππος αποστάσεων, έχει επικρατήσει σε κλασικές κούρσες στο παρελθόν και θεωρούμε ότι θα το κάνει και σήμερα. Προσοχή θέλει η ΜΑΡΙΑ ΙΩΑΝΝΑ(6), αλλά και ο ΚΑΠΤΑΙΝ ΤΣΑΚΡΟΣ(9) που στην πιο πρόσφατη συμμετοχή του στα 1500 μέτρα τερμάτισε δεύτερος δείχνοντας υψηλή φόρμα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΜΑΝΤΙΠΑ(2) -ΛΕΒΑΝΤΕΣ(3) – ΜΑΡΙΑ ΙΩΑΝΝΑ(6) – ΚΑΠΤΑΙΝ ΤΣΑΚΡΟΣ(9)

Στην έβδομη (κωδ.032) ιπποδρομία ο ΑΙΓΙΣΘΟΣ(6) ξεκουράστηκε 50 ημέρες μετά τη νίκη του στα 1200 μέτρα, όπου σημείωσε και πολύ δυνατή επίδοση. Σήμερα και στην μικρότερη απόσταση και με καλή εκκίνηση μπορεί να πρωταγωνιστήσει εκ νέου. Δυνατός, γρήγορος και με τον Καποδίστρια στη σέλα του ο ΧΑΒΑΗ ΜΑΣΤΕΡ(8) και δεν μπορεί να αγνοηθεί η φορμαρισμένη ΑΛΜΙΣΣΑ(10). Καλό αουτσάιντερ η ΒΑΡΟΥΜ ΜΙΧΑΕΛΛΑ(5)

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΑΙΓΙΣΘΟΣ(6) – ΑΛΜΙΣΣΑ(10) – ΧΑΒΑΗ ΜΑΣΤΕΡ(8) – ΒΑΡΟΥΜ ΜΙΧΑΕΛΛΑ(5)

Τέλος, στην όγδοη (κωδ.033) ιπποδρομία ο ΘΑΟΥΡΑ(5) είναι σε εξαιρετική φόρμα. Έρχεται από νίκη στα 1500 μέτρα και με εξαιρετική επίδοση και μπορεί να φτάσει σήμερα στην ρεπετισιόν. Πίσω από τον Θαούρα, στην πρόσφατη κοινή συμμετοχή τους, είχε τερματίσει ο ΚΑΡΛΟΜΑΓΝΟΣ(3) που τον είχε κοντράρει πολύ και μπορεί να το πράξει και σήμερα. Αξίζει ο ΜΕΛΙΟΣ(10), αλλά και ο φορμαρισμένος ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ(8)

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΘΑΟΥΡΑ(5) – ΚΑΡΛΟΜΑΓΝΟΣ(3) – ΜΕΛΙΟΣ(10) – ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ(8)

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα