Με την πρώτη ο “τίγρης” το “άγιο δισκοπότηρο” του Ντέρμπι

Κοινοποίηση:

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης ίδρυσε πέρσι στο Μαρκόπουλο τους Aegean Stables. Δεν το έκανε για να το κάνει και για να είναι ένας ακόμη ιδιοκτήτης στον ιππόδρομο. Το έκανε με το ίδιο σκεπτικό που τον διέκρινε σε όλη την έως τώρα επιχειρηματικότητά του. Σε ότι έχει ασχοληθεί. Για να πάει ψηλά. Όσο το δυνατόν πιο ψηλά. Να χτυπήσει την κορυφή. Δαπάνησε αμέσως  πολλά, πάρα πολλά χρήματα επενδύοντας ως επί το πλείστον σε ίππους νεαρής ηλικίας. Ήταν σίγουρο ότι δεν θα “έβγαιναν” όλοι. Αυτός είναι ο κανόνας με τους ίππους. Κανόνας που δεν έχει εξαίρεση μάλιστα. Όμως όταν αγοράζεις ακριβά για τα ελληνικά δεδομένα, είναι γεγονός ότι θα έχεις αποτελέσματα. Αν βέβαια καταφέρεις να έχει και το καλύτερο αποτέλεσμα, τότε η επιτυχία έχει και άλλη… γεύση. Γιατί δεν είναι λίγο πράγμα οι Aegean Stables με την πρώτη τους συμμετοχή σε κούρσα Ντέρμπι να κατακτήσουν τη νίκη. Κάποιοι ιδιοκτήτες έκαναν δεκαετίες να το πετύχουν και δεν είναι και λίγοι που δεν τα κατάφεραν ποτέ.
Πρώτη χρονιά και το “άγιο δισκοπότηρο” στα χέρια του Δημήτρη Μελισσανίδη. “Υπεύθυνος” ο εκπρόσωπός του, ο Γιουτόκιντουμη, ο αλλοδαπής προέλευσης τριετής που αγοράστηκε πέρσι στα τέλη Απριλίου και κόστισε 9.000 γκινέες. Όχι πολλά και σε σχέση με άλλες αγορές των Aegean Stables και μάλλον σωστά αφού η γενεαλογία του νικητή του φετινού Ντέρμπι (Lord Shanakill – Sofistication) δεν παραπέμπει σε κάτι το εξαιρετικό. Τα περισσότερα αδέρφια του έχουν πάρει νίκες, αλλά έως εκεί. Τίποτα το ιδιαίτερο, αλλά και και με την επισήμανση ότι αυτά έτρεξαν και τρέχουν στο εξωτερικό. Η μοίρα όμως του νικητή του φετινού Ντέρμπι ήταν στην Ελλάδα και στην τεράστια επιτυχία που σημείωσε.
Η μεγάλη αυτή επιτυχία θεωρούμε ότι ήταν μόνο η αρχή για αυτές που θα ακολουθήσουν. Οι επόμενες κινήσεις του “τίγρη” στην σκακιέρα της αγοράς ίππων και στην περαιτέρω ενίσχυσης των Aegean Stables αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον και αρχής γενομένης από την επερχόμενη μεγάλη δημοπρασία την επόμενη εβδομάδα στο Newmarket.

Γ Τ

 


Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα