Μπορεί ο Papou Tony νίκη στο γρασίδι?

Κοινοποίηση:

hqdefaultO (1) Papou Tony (φωτό-λευκή φανέλα αναβάτη) είναι ένας 3ετής γιος του επιβήτορα Raven’s Pass o οποίος θα διαγωνισθεί αύριο (Πέμπτη) στην τελευταία κούρσα του Κουπονιού με κωδικό 040. Τα “νέα” -αρχικά- δεν δείχνουν ευχάριστα: Στις τρεις συμμετοχές του σε γρασίδι ο Papou Tony εχει τερματίσει 11ος/12, 8ος/8 και 9ος/10. Δηλαδή τραγικός. Έχει προσπεράσει 2 άλογα και τον έχουν περάσει 25. Επιπλέον, ο ισοζυγιστής τον έχει επιβαρύνει με 1 λίβρα (0.5 κιλό) βάρος επιπλέον για την τελευταία του εμφάνιση και έτσι αναγκάζεται να χαρίζει κιλά σε όλους τους αντιπάλους του στην αυριανή κούρσα. 

Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει τι θα κάνει στο Newbury αύριο. Το καλό γι’ αυτόν είναι πως για κανέναν συμμμετέχοντα δεν μπορείς να εκτιμήσεις τι θα αποδώσει στην πίστα αυτή, γιατί το Νιούμπερι είναι “καρμανιόλα” συνήθως για τα φαβορί και αν δεν έχεις αποδείξει πως μπορείς να κερδίσεις εκεί-ό,τι κι αν έχεις κάνει στα άλλα χορτάρινα ιπποδρόμια δεν λογίζεται υπ’ όψιν. Ακόμη κι αν έχεις πλασάρει στο Νιούμπερι-αν δεν έχεις πλασάρει για 1 μήκος-το πολύ, είναι σαν να μη μετράει. Άρα, αυτά που ισχύουν για τον Papou Tony ισχύουν και για τους άλλους αντιπάλους, καθώς κανείς τους δεν έχει νίκη στο ιπποδρόμιο αυτό. Αυτό λοιπόν είναι κάπως θετική νότα, πως όλοι πάνε δηλαδή από σχεδόν μηδενική βάση στο Νιούμπερι αύριο.

Το δεύτερο σημείο που εστιάζουμε είναι ο ισοζυγιστής: Πολύ σπάνια ένας ισοζυγιστής επιβαρύνει άλογο μετά από μη-νικηφόρο εμφάνιση. Και αυτό έκανε: Τον φόρτωσε με 1 λίβρα (0.5 κιλό) πέναλτυ στο τελευταίο του χάντικαπ επειδή ήρθε 3ος. Ήταν χάντικαπ ίδιας Κλάσης με αυτό που θα τρέξει αύριο. Και έχει δίκιο ο ισοζυγιστής (κακά τα ψέματα-έστω κι αν δεν μας “βολεύει” που μας επιβάρυνε τον Παπού Τόνυ!) γιατί το άλογο κάνει “όργια” στην τελευταία του εμφάνιση: Μένει τελευταίος-13ος-και εξακολουθεί πίσω-προτελευταίος στα 250μ. πριν τον τερματισμό! Ο “αέρινος” τρόπος που προσπερνά τα άλογα μπροστά του και τερματίζει τελικά 3ος είναι κάτι που δεν περιγράφεται. Σαν σταματημένους τους προσπερνά κι αν είχε και άλλα 5 μέτρα θα κέρδιζε κιόλας. Έχει κάνει κακή εκτίμηση ο Λίαμ Κινίρι-ο αναβάτης του αλόγου, καθώς σε όλη την κούρσα δείχνει μια άνεση και μια “υπεροψία” πάνω στη σέλα. Γεγονός όμως είναι πως ο Κινίρι -άσχετα από το αν έχει κάνει ή όχι λάθος εκτίμηση- έχει σκοράρει τις 2 από τις 3 νίκες του αλόγου και αν υπήρχε “θέμα” με την καβάλα του αυτή δεν θα τον ξαναέβαζε επάνω στον ίππο ο προπονητής Τζωρτζ Μπέϊκερ. Αποτελούν μάλιστα το μοναδικό “τάντεμ” αλόγου/αναβάτη στον όμιλο αυτό που να έχουν καταφέρει 2 νίκες μαζί.

Δεν θα κάναμε αυτή την κουβέντα εάν η κούρσα ήταν στο Κέμπτον-και το άλογο θα ήταν δεδομένο φαβορί. Αλλά είναι στο Νιούμπερι-και θα είναι ένα μεγάλο τεστ για τον Παπού Τόνυ. Μπορεί?

Για τις συνολικές προτάσεις του αυριανού Κουπονιού-προγνωστικά-άνοιγμα Αγοράς θα αναρτηθεί ο σχετικός Πίνακας Ippobet, περίπου στην 01.00π.μ.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα