Νέος θρίαμβος για την Enable

Κοινοποίηση:

Αποδεικνύοντας την ισχυρότατη κλάση της, εκμεταλλευόμενη στο έπακρο την χάρη κιλών που είχε λόγω φύλου και ηλικίας και αποκαλύπτοντας ικανότητα σε κάθε τύπο εδάφους (σήμερα ο στίβος ήταν κολλώδης)  η Εnable κατέκτησε πριν λίγες ώρες και το King George VI & Queen Elizabeth Stakes (Group1, 1.265.000€, φωτό). H 3ετής τρόφιμος του προπονητή John Gosden πήρε την κούρσα που είχε πάρει και ο πατέρας της ο Nathaniel το 2011 για λογαριασμό του ίδιου προπονητή, ο οποίος μάλιστα μετά την κατάκτηση της νίκης-που για αυτόν ήταν η 3η στα τελευταία 7 έτη (ήταν και η Taghrooda το 2014) δεν ήταν καθόλου φειδωλός : “Νομίζω πως η Enable είναι το καλύτερο θηλυκό άλογο που έχω ποτέ προπονήσει! Νικά σε οποιοδήποτε έδαφος, απλώς της δίνεις λίγο χρόνο και μετά αρπάζει την κούρσα απ’ τα κέρατα. Είναι άλογο που θέλει να τρέχει και να κερδίζει, είναι η απόλυτη ευχαρίστηση να δουλεύεις με κορυφαίες φοράδες” δήλωσε μεταξύ άλλων . 

Ο Ιταλός σούπερσταρ αναβάτης Frankie Dettori έκανε δίαιτα με κίουϊ και γκρέηπφρουτ όλη την βδομάδα που πέρασε προκειμένου να πραγματοποιήσει τα κιλά για να την ιππεύσει, και για αυτόν ήταν επίσης μια στιγμή αγαλλίασης. “Θα πάω να φάω τώρα ένα καλό μπέργκερ!” είπε στις πρώτες του δηλώσεις, για να συμπληρώσει πως τέτοια άλογα τον βοηθούν να βάζει στόχους και να προσμένει και πως άξιζε αυτή η νίκη την κάθε θυσία που έκανε . “Ο γιατρός είχε πει θα αποθεραπευτώ σε 3 μήνες, εγώ γύρισα σε 5 βδομάδες και ο βασικός λόγος που το πέτυχα ήταν πως περίμενα πως και πως για να ιππεύσω την φοράδα αυτή! ” δήλωσε.

Επόμενος στόχος για την Enable θα είναι το Yorkshire Oaks στις 24 Αυγούστου, και μετά-αν όλα πάνε καλά-πάει για την Αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι την 1η Οκτωβρίου, μια κούρσα για την οποία ήδη η Αγορά την έχει χρίσει φαβορί (3.00) με τους δύο τρόφιμους του Ζαν Κλωντ Ρουζέ- τον Almanzor και τον Brametot να ακολουθούν (7.00).

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα