Πένθος στην ιπποδρομιακή οικογένεια, απεβίωσε ο Τάκης Καλαϊτζής

Κοινοποίηση:

Απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 83 ετών ο παλαίμαχος αναβάτης και προπονητής Τάκης Καλαϊτζής. Ένας άνθρωπος πραγματικό κόσμημα για τις ελληνικές ιπποδρομίες από όποιο πόστο κι αν τις υπηρέτησε. Ως αναβάτης ξεκίνησε την καριέρα του το 1949 και μετά από την σχολή αναβατών ίππευσε για πρώτη φορά το 1952. Ήταν εκ των κορυφαίων με νίκες σε όλες τις μεγάλες και κλασικές ιπποδρομίες και με δυο κορυφαίες επιτυχίες σε Ντέρμπι, το 1959 με τον Ηρακλή και το 1962 με τον Βουκέφαλο.  Μάλιστα δεν έμεινε στα ελληνικά σύνορα, αφού πήγε και στην Αμερική το 1963 όπου και εκεί μεγαλούργησε. Αποφάσισε να σταματήσει την καριέρα του ως αναβάτης το 1970 μετά από 5750 ιππεύσεις και 800 νίκες.
Αλλά το “μικρόβιο” των ιπποδρομιών έμεινε μέσα του και συνέχισε ως προπονητής όπου και εκεί οι επιτυχίες του ήταν πολλές και πάντα τα στατιστικά του σε νίκες ήταν υψηλά. Μάλιστα το κυριότερο που συνόδευε τον Τάκη Καλαϊτζή ήταν ότι το ότι ποτέ δεν έδωσε δικαίωμα και βέβαια προπόνησε ορισμένους από τους κορυφαίους δρόμωνες στην ιστορία των ελληνικών ιπποδρομιών. Επίσης ήταν και ο μέντορας του κορυφαίου αναβάτη, του Θανάση Σωτηρόπουλου ο οποίος από τα χέρια του ξεκίνησε ως μαθητευόμενος και μεγαλούργησε στην συνέχεια.
Ο Τάκης Καλαϊτζής τα τελευταία χρόνια ασχολήθηκε και με τους αναβάτες, ως διευθυντής της Σχολής Αναβατών. Ένας άνθρωπος που τον αγαπούσαν όλοι και κανένας δεν είχε να πει κάτι μεμπτο γι’ αυτόν.
Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει αύριο, Παρασκευή 4 Ιανουαρίου, στο νεκροταφείο Καλλιθέας, στις 14:30.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα